Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @tolga20 merhaba,
    En mantıklı seçenek current olmadan KCC ile dosyanızı taşımak ve mülakat maili beklemektir.

Eğer dosyanızı current olana kadar taşımadıysanız ya da bir aksilik oldu ise current olduğunuzda konsolosluklara mail atarak taşıyabilirsiniz. Konsolosluklar bu durumda tamamen kendi istedikleri şekilde hareket edebilir, dosyanızı taşımayı kabul edebilir ya da reddedebilir. Dosyanızı taşımanız için onların ülkesinde bulunma gibi bir şart koşabilir bu şartı koşsa bile mülakat vermeyebilir / veremeyebilir.

Özellikle 2024 deneyimlerinde, current olduktan sonra uzak ülkelerde mülakat arayan bir çok forum kullanıcısı olmuş. Onların deneyimleri size yardımcı olabilir.

• Bu ileti silindi!

• @tolga20 Hocam ısrarla neden dv2025'te sorular soruyorsunuz? KOSKOCA DV2026 grubu var. Adminler, arkadaşlar orayı da aktif şekilde kullanıyor ve soruları cevaplıyorlar.

Bu kadar acele etmenize gerek yok. Size zaten en iyi ihtimalle seneye Temmuz-Ağustos ayında sıra gelecek. 14-15 ay süreniz var.

• @blueboy21 telaşlıyım heyecanlıyım kıpır kıpırım tutamıyorum kendimi ondan burada takılma sebebim son mülakat alanları yakından takip etmek iki soru sordum diye ısrar etmiş olmuyorum bence iyi günler 😃

• @ozlem-ozle rica ederim ne demek , birbirimize yardım için buradayız.

• @tolga20 Arkadaşım heyecanını anlıyorum ama şöyle bir problem oluyor. Biz neredeyse sürecin sonundayız siz ise daha en başında bile değilsiniz. O açıdan burada bilgi paylaşımı noktasında artık son aylara girildiği için bildirimleri takip etmek çok kıymetli ama araya sizin gibi 26'lı arkadaşlar kaynayınca her şey dağılıyor 🙂

Hepimiz size yardımcı oluruz. Ama sizden ricam lütfen başlığı 26 ile doldurmayınız. Zaten o tarafta her soruya cevap veriliyor.

Bu arada hayırlı olsun 🙂

• @blueboy21 anladım demek istediğinizi kusruma bakmayın çok teşekkür ederim sizler içinde şanslı bir dönem olur inşallah mülakatları alırsınız 😊🙏🏼

• Herkese merhaba,
    Yakın zamanda dosyasını Viyana Konsolosluğu'na taşımak için e-posta gönderip cevap alabilen oldu mu?Numarimiz Ocak ayinda current olmustu. Iki kez, birer hafta arayla mail attım ama herhangi bir dönüş alamadım. E-postaları, talep ettikleri formata uygun şekilde gonderdik. Şu an dosyamız Hong Kong Konsolosluğu’nda ancak Schengen vizesini aldıktan sonra şansımızı denemek için Viyana'ya taşımak istiyoruz. Benzer bir durumda olan ya da yanıt alabilen varsa, deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim. (Ben Amerikadayim, kizkadesimin surecini takip ediyorum)

• ⭐⭐⭐⭐

@ahmetgul2536, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar. Dosyami yaklasik 2 ay once HK ya tasidim ve halen daha mulakat alamadim. Hem KCC ye hem HK ya mailler attim fakat bir gelisme yok.Dosyam HK da bunun teyidini birkac kez aldim. Benimle ayni durumda olan kimse var mi acaba?

Ahmet bey, oğlum dosyasını 2023 Mayısında HK'a taşımış, aynı zamanda taşıyanlara Haziran ayına mülakat gelmiş, oğluma gelmemişti. Biz de KCC'ye iki kez mülakat yerim neresi diye sorup teyit almıştık 🙂 Fakat Sayın Gucarslan'ın dediği gibi yeterli slot yoktu sanırım, çünkü bir sonraki dağıtımda Temmuz ayına mülakat alabildi.

• ⭐⭐⭐⭐

@minnesota, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selam forumdaşlar, bizden güncelleme vermek istiyorum.
    Mülakata tarihimiz ve yer 02.05.2025 Hong Kong
    Belge teslimi sonrası mülakatımız yapıldı. Mülkatta onay bilgisi verildi ve pasaportlarımız alındı.
    9 Mayıs itibariyle vizemiz hala basılmadı. Konsolosluktan herhangi bir bilge ve belge talebi gelmedi. Mailimize de beklemeye devam edin gibi bir yanıt verdiler.
    Ceac te durumumuz hergün güncelleniyor. Ama Ready den ileriye gidemedik.

Tanıştığımız herkes vizelerini alıp Hong Kong tan ayrıldılar.

Benzer bir durumu da @finn_ yaşamıştı. Sanırım 8-9 gün sonra mutlu haberi aldı. Bir sorun yoktur, merak etmeyin.

• ⭐⭐⭐⭐

@Tkb, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba,
    Yakın zamanda dosyasını Viyana Konsolosluğu'na taşımak için e-posta gönderip cevap alabilen oldu mu?Numarimiz Ocak ayinda current olmustu. Iki kez, birer hafta arayla mail attım ama herhangi bir dönüş alamadım. E-postaları, talep ettikleri formata uygun şekilde gonderdik. Şu an dosyamız Hong Kong Konsolosluğu’nda ancak Schengen vizesini aldıktan sonra şansımızı denemek için Viyana'ya taşımak istiyoruz. Benzer bir durumda olan ya da yanıt alabilen varsa, deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim. (Ben Amerikadayim, kizkadesimin surecini takip ediyorum)

Mail yazarken subject (konu) satırına yazmanız gereken bir kalıp var muhtemelen ondan cevap gelmiyor olabilir. Benim bu iletimdeki "Current (aktif) olduktan sonra transfer isteği nasıl olmalıdır" kısmına bakarak tekrar yollayın lütfen:
    https://yesilkartforum.com/forum/post/478479

• @dogukan-altn merhabalar benden de kalacagim yeri belirtmemi istediler, siz yazmismiydiniz?

• ⭐⭐⭐

@Serapp @finn_ ile dünyanın iki farklı ucunda teknik arızaya yakalanmıştık...Yaşaması zor anlatması kolay günler 😂😂😂

• @Serapp ah tam sizin iletinize bakip yazmistim hatta! 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@Serapp ah tam sizin iletinize bakip yazmistim hatta! 🙂

O kalıbı kullandığınız halde mi cevap gelmedi. Ne zaman yazmıştınız?

• @Serapp birini gecen hafta Pazartesi birinide bu hafta pazartesi yazmistim.

• ⭐⭐⭐⭐

@Serapp birini gecen hafta Pazartesi birinide bu hafta pazartesi yazmistim.

Bence bir kere daha yazın ama mail içeriği önemli, kısa net ve anlaşılır olmalı. Yazdığınız metni translate de kontrol edin.

• ⭐⭐

@Flight101 2024 temmuz-agustos gibi birde 2nl krizi vardi😀 zaman cok cabuk gecmis.

• @Serapp Gece saatlerinde durumumuz AP den Ready ye döndü. Pazartesi günü Issued olmasını umuyoruz.

• @finn_ Bizde Hong Kong da 02 Mayıs Cuma mülakata girdik. Mülakatta vizemizi onayladı. Pasaportlarımızı aldılar. 5 iş günü geçtikten sonra toplamda 7. günün gecesinde nihayet Ready den AP ye döndü. Muhtemelen de 10. günde issued olacaktır.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

123

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |