Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 886.5k 953

  • @berkinozdagli Ben bunu sorun etmeyeceklerini düşünüyorum


  • Selam forumdaşlar, bizden güncelleme vermek istiyorum.
    Mülakata tarihimiz ve yer 02.05.2025 Hong Kong
    Belge teslimi sonrası mülakatımız yapıldı. Mülkatta onay bilgisi verildi ve pasaportlarımız alındı.
    9 Mayıs itibariyle vizemiz hala basılmadı. Konsolosluktan herhangi bir bilge ve belge talebi gelmedi. Mailimize de beklemeye devam edin gibi bir yanıt verdiler.
    Ceac te durumumuz hergün güncelleniyor. Ama Ready den ileriye gidemedik.

    Tanıştığımız herkes vizelerini alıp Hong Kong tan ayrıldılar.


  • Merhaba dosyamı ilk önce Ankara'dan viyana'ya taşıyıp Hazirana mülakat tarihi almıştım ama Schengen vizesi yetişmeyeceği için Bangkok'a mail attım ilk mailde pasaportunuzda Tayland damgası varsa lütfen bizle paylaşın herhangi bir çalışma veya oturma izniniz olup olmadığını bize iletir misiniz dediler ben de sahip olmadığımı belirttim. Maalesef dosya taşıma talebinizi kabul edemiyoruz diye cevap geldi. Bangkok ne zamandır oturma izni istiyor anlamadım nerede hata yaptım kabul etmeleri için ne yapmalıyım? :(


  • @ozlem-ozle Özellikle oturum istemiyor. Bulunma şartı ile dosyanızı kabul etmek için Bangkok da bulunduğunu teyit etmek istiyor. Bangkok a gidip pasaporttaki vizenizin resmini iletirseniz değerlendirmeye alacakları anlamına geliyor. Bu durumda da konsolosluklar mülakat garantisi vermeye biliyor.


  • @fahriakc ilginç bir durum daha önce başka birinin başına böyle bişey gelmiş mi acaba forumda henüz rastlamadım bizde bangkok u tercih edicez tırstım şimdi


  • @fahriakc Forumda yakın tarihte mülakata girmiş olanların deneyimlerini okuduğumda konsolosluğun böyle bir istekte bulunmadığını gördüm . Transferinizi kabul edemiyoruz mailinde "lütfen onaylanmış bir randevu olmadan Tayland'a seyahat etmeyin "yazmışlar bu riski nasıl alacağım:(


  • @tolga20 Bangkok sene başından beri bulunma şartı istiyor yeni bir durum değil.


  • @ozlem-ozle mülakat deneyimlerini okuduklarınız aktif olmadan dosyalarını KCC ile taşımış olanlar. Sizin dosyanız aktif olduğu için size Bangkok da bulunduğunu kanıtla değerlendirelim diyorlar.


  • @fahriakc current öncesi taşımam gerektiğini atlamışım kusura bakmayın meşgul ettiğim için 🙏🏻 çok teşekkür ederim


  • @fahriakc hmmmm anladım
    Edit; peki numara current oldugunda bangkok a gidip sonrasında mülakat için mail atmak mantıklımıdır sizce


  • @tolga20 merhaba,
    En mantıklı seçenek current olmadan KCC ile dosyanızı taşımak ve mülakat maili beklemektir.

    Eğer dosyanızı current olana kadar taşımadıysanız ya da bir aksilik oldu ise current olduğunuzda konsolosluklara mail atarak taşıyabilirsiniz. Konsolosluklar bu durumda tamamen kendi istedikleri şekilde hareket edebilir, dosyanızı taşımayı kabul edebilir ya da reddedebilir. Dosyanızı taşımanız için onların ülkesinde bulunma gibi bir şart koşabilir bu şartı koşsa bile mülakat vermeyebilir / veremeyebilir.

    Özellikle 2024 deneyimlerinde, current olduktan sonra uzak ülkelerde mülakat arayan bir çok forum kullanıcısı olmuş. Onların deneyimleri size yardımcı olabilir.


  • Bu ileti silindi!

  • @tolga20 Hocam ısrarla neden dv2025'te sorular soruyorsunuz? KOSKOCA DV2026 grubu var. Adminler, arkadaşlar orayı da aktif şekilde kullanıyor ve soruları cevaplıyorlar.

    Bu kadar acele etmenize gerek yok. Size zaten en iyi ihtimalle seneye Temmuz-Ağustos ayında sıra gelecek. 14-15 ay süreniz var.


  • @blueboy21 telaşlıyım heyecanlıyım kıpır kıpırım tutamıyorum kendimi ondan burada takılma sebebim son mülakat alanları yakından takip etmek iki soru sordum diye ısrar etmiş olmuyorum bence iyi günler 😃


  • @ozlem-ozle rica ederim ne demek , birbirimize yardım için buradayız.


  • @tolga20 Arkadaşım heyecanını anlıyorum ama şöyle bir problem oluyor. Biz neredeyse sürecin sonundayız siz ise daha en başında bile değilsiniz. O açıdan burada bilgi paylaşımı noktasında artık son aylara girildiği için bildirimleri takip etmek çok kıymetli ama araya sizin gibi 26'lı arkadaşlar kaynayınca her şey dağılıyor :)

    Hepimiz size yardımcı oluruz. Ama sizden ricam lütfen başlığı 26 ile doldurmayınız. Zaten o tarafta her soruya cevap veriliyor.

    Bu arada hayırlı olsun :)


  • @blueboy21 anladım demek istediğinizi kusruma bakmayın çok teşekkür ederim sizler içinde şanslı bir dönem olur inşallah mülakatları alırsınız 😊🙏🏼


  • Herkese merhaba,
    Yakın zamanda dosyasını Viyana Konsolosluğu'na taşımak için e-posta gönderip cevap alabilen oldu mu?Numarimiz Ocak ayinda current olmustu. Iki kez, birer hafta arayla mail attım ama herhangi bir dönüş alamadım. E-postaları, talep ettikleri formata uygun şekilde gonderdik. Şu an dosyamız Hong Kong Konsolosluğu’nda ancak Schengen vizesini aldıktan sonra şansımızı denemek için Viyana'ya taşımak istiyoruz. Benzer bir durumda olan ya da yanıt alabilen varsa, deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim. (Ben Amerikadayim, kizkadesimin surecini takip ediyorum)


  • @ahmetgul2536, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar. Dosyami yaklasik 2 ay once HK ya tasidim ve halen daha mulakat alamadim. Hem KCC ye hem HK ya mailler attim fakat bir gelisme yok.Dosyam HK da bunun teyidini birkac kez aldim. Benimle ayni durumda olan kimse var mi acaba?

    Ahmet bey, oğlum dosyasını 2023 Mayısında HK'a taşımış, aynı zamanda taşıyanlara Haziran ayına mülakat gelmiş, oğluma gelmemişti. Biz de KCC'ye iki kez mülakat yerim neresi diye sorup teyit almıştık :) Fakat Sayın Gucarslan'ın dediği gibi yeterli slot yoktu sanırım, çünkü bir sonraki dağıtımda Temmuz ayına mülakat alabildi.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @minnesota, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Selam forumdaşlar, bizden güncelleme vermek istiyorum.
    Mülakata tarihimiz ve yer 02.05.2025 Hong Kong
    Belge teslimi sonrası mülakatımız yapıldı. Mülkatta onay bilgisi verildi ve pasaportlarımız alındı.
    9 Mayıs itibariyle vizemiz hala basılmadı. Konsolosluktan herhangi bir bilge ve belge talebi gelmedi. Mailimize de beklemeye devam edin gibi bir yanıt verdiler.
    Ceac te durumumuz hergün güncelleniyor. Ama Ready den ileriye gidemedik.

    Tanıştığımız herkes vizelerini alıp Hong Kong tan ayrıldılar.

    Benzer bir durumu da @finn_ yaşamıştı. Sanırım 8-9 gün sonra mutlu haberi aldı. Bir sorun yoktur, merak etmeyin.


Benzer Başlıklar

  • DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    17k
    14 Oy
    17k İleti
    520k Bakış
    Ekto OktanE
    @excan 100k Bond konusunun amacı maalesef DV Başvurucuları değil ve DV26 Veya DV27 süreçleriyle hiç alakası yok maalesef konu biraz yanlış anlaşılmış Detaylı şekilde bu konuyu incelemiş birisi olarak WSJ'nin haberi ve diğer kaynakların belirttiği üzere Yurt Dışında DOS tarafından basılan göçmen vizelerinin büyük bir kısmı Amerikan vatandaşlarının yakınlarına ait vizelerdir. Trump yönetiminin 100 bin dolarlık bond kuralı ile hedef aldığı kategori maalesef bu bölgedir. Public charge bahanesiyle maddi gücü yetmeyen orta sınıf bir çok amerikalının aile birleşimini kesmeyi planlıyorlar yasal göçün önünü kesmek için bir fikir DV'yi dahil etme olasiliklari var bu kural çıkarsa ama bu kuralın hazırlanma amacı veya hedefi DV değil Çünkü bir çok kişininde bildiği üzere DV için her mali yılda 55.000 Vize ayrılıyor bu noktada basılan göçmen vizelerininin 500 bin ve yukarısında olduğunu düşünürsek mevcut sistemde DV vizelerinin payı %10 ancak ediyor. Bu haber hala bir dedikodu net bir duyuru yok fakat geldiğimiz noktada bunun DV yasağı ile veya DV ile bir alakası yok tamamen aile temelli göç hedef alınıyor ve orayı kesmek veya kısıtlamak istiyorlar. Saygılarımla.
  • 5 Oy
    83 İleti
    16k Bakış
    N
    @totuta salam,mende ele dusunurem insallah🙏🏻
  • 40 Oy
    12k İleti
    679k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • 17 Oy
    8k İleti
    918k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum