Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Birisi excel'de sıra numaramı değiştirmiş 191xx lerdeyim 87xx lere atmışlar, bir hata olduğunu düşünüp yönetip mi değiştirmiştir? Geri düzeltilmiyor şu an. Remark'ım da gitmiş.

• ⭐⭐

@ebd DS-260 formunda “Have you ever used other names (i.e., maiden, religious, professional, alias, etc.)?” diye bir bölüm var.
    Burada eşinizin eski soyadını (bekarlık soyadını) belirtmeniz gerekiyor.

Daha sonra “Previous U.S. Travel Information” kısmında:

Ziyaret tarihlerini yazarken, o ziyareti yaptığı zamanki pasaporttaki ismini girmeniz gerekiyor.

• ⭐⭐⭐

@onur12
    Selamlar ...
    Bucketlist..

1. Vize sürecinizin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması,
    2. DV2026 Excel Tablosuna forumdaki kullanıcı adınız ile bilgilerin girilmesi,
    3. DV2026 Green Card Lotosu Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması. Süreç ile ilgili soruların bu başlık altında sorulması.
    4. Dosya taşımayı düşündüğünüz konsolosluklarda yada taşıdıysanız ilgili konsoloslukta gerçekleşmiş mülakat anlatımları için DV2025 Mülakat Deneyimleri başlığının takip edilmesi.

Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
    Sürecinizde başarılar...🍀

All you need, just read...

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Flight101 Flight101 
  • Yasaklı

@Ramazan Ben eşime add applicant yaptığımda bu kısıma eşimin evlenmeden önceki soyadını mı yazacağım?

• ⭐⭐

@iibrahimd Eğer diplomanızı okuldan temin edemezseniz, e-Devlet üzerinden mezuniyet belgesi alabilirsiniz. Vize mülakatında bu durumu açıklayarak belgenin kaybolduğunu, okuldan yeniden talep ettiğinizi ancak henüz geri dönüş alamadığınızı belirtin.

• ⭐⭐⭐⭐

@mellykara, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

merhabalar formu dolduracağım ama bir yerde takıldım
    daha once kullandıgınız soyad falan yazıyor altında da diğer isimler diye bölüm var
    kızlık soyadım tarlaci
    şimdi ki soyadım kara
    nereye ne yazmam lazım lütfen yardım burda bir yanlışlık yapıcam diye formu dolduramadım kaç gündür

green card.jpg

YesilkartForum'da sorularınıza dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi bu adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

Gonderdiginiz screen shot’ta doğru yapmışsınız.

• ⭐⭐

@earslann Evet, doğru söylemiş. Diplomanızda yazan mezun olduğunuz okulun adını yazın.

• arkadaşlar 2 gündür uğraşıyprum henüz kendiminkini yeni doldurabildim. Sürekli hatalı karakter diye hata veriyor eşiminkini hala dolduramadık. var mı çözümü olan bilgisi olan?

• Ben exsel tablosuna giremiyorum adimi 🤦🏼♀

• ⭐⭐⭐⭐

@ebd

Tebrikler, Allah mesut etsin.

Eşinizin yeni pasaportu gelince kadar bu konu basliginin 1.iletisinde DS260 formun nasıl eksiksiz doldurulacağı hususundaki bilgiler ışığında ön çalışmalarınızı yapmak ve hızlıca en az hata ile formu doldurmak en önemli konu.

Daha sonrasında da DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2024 Mülakat Deneyimleri konu başlıklarindan Ankara’da mülakata katılan kişilerin mülakat deneyimlerini okuyarak mali yılın başlamasını bekleyeceksiniz. Bol şans

• Arkadaşlar DS-260 Formunu doldururken daha önce çalıştığınız yerler bölümünde uzun zaman önce çalıştığım "işyerindeki müdürün adı-soyadı bilgisini istiyor ve bunu hatırlamıyorum" ne yazabilirim buna? Şimdiden cevap verecek olan arkadaşlara teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@Damlaybars

Vizenizin onay sürecine etki edecek bir hata değil. Mülakata giderken hangi ülkeye taşıyacaksanız istenen diploma (üniversite diploması, lise diploması, lise transkript) eksiksiz yanınızda bulundurmaniz yeterli.

• ⭐⭐⭐⭐

@turtleman1821

YesilkartForum'da sorularınıza dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi bu adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

Konuya ile ilgili yanlış bilgiler edinmişsiniz. Bu konu basliginin ilk dört iletisini en baştan ve dikkatle okumanız yararınıza olacak aksi takdirde hatalarınız sürecinize zarar verebilir.

• Merhaba arkadaşlar,

Ben de Green Card kazanan şanslı talihlilerden biriyim. Yaklaşık 5 gündür araştırma yapıyorum ve kafama çok takılan bir konu olduğu için artık buraya yazıp sormak istedim.

DV2025 döneminde, forumun Excel tablosuna göre 42XX numaralardan sonra Ankara’da mülakat verilmediğini görüyorum. Benim de case numaram 42XX. Bu durumda mülakat alma şansım nedir sizce? Dosyamı başka bir ülkeye taşımam gerekir mi?

• @gizemctr Gizem hanım gerçekten çok teşekkür ederim. içime su serptiniz. Hong konga taşınan bir arkadaşım vardı. yıllardır orada. Onunla da görüştüm ve dosya taşıma işlemlerini hızlıca yapacağım şimdi. Ayrıca https://yesilkartforum.com/forum/topic/7231/dv2025-mülakat-deneyimleri/560?_=1746734858123 bu linkteki yazınızı da soluksuz okudum. Çok sevindim. Özellikle "Elimizde pasaportlarımızla zıplayarak konsolosluktan çıktık." yazınızı okurken green card kazandığımı gördüğüm esnadaki sevincim gözümde canlandı 🙂 Şimdi tek sorun mülakat tarihinin gelmesini beklemek. Numaramız biraz yüksek ama son yıllarda 30 binlere kadar gelmiş, umarım bize de sıra gelir. Tekrardan çok teşekkürler.

• @cemciftcioglu teşekkürler şuan dolduruyorum inşallah hata yapmam

• ⭐⭐⭐⭐

@Koçero, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, bende her talihli gibi oldukça heyecanlı ve hevesli bir dönemden geçiyorum. Forum sayesinde çok şey öğreniyorum. Aklıma takılan iki şey var. Sayılarla DV yazılarını okudum. İstatistiklere baktığımda bazı bölgelerde (mesela EU) 27500 gibi sayı görürken , Afrika bölgesinde CURRENT görüyorum.
    1.soru: Bu "current" africa bölgesinden başvuran herkese vize verildi mi demek?
    2.soru: Genelde Africa bölgesi kota olarak baya bir önde Avrupa ve Asya'ya göre. Benim sıra 25XXX olunca Africadan bir ülkeden (mesela FAS) başvurmam daha mantıklı olur mu?

1-hayır verilmedi. Bültende current ifadesi vize mülakat randevusu almaya hak kazandi demek. Her current olan numara mülakat alamaz, mülakata gireceği post’un performansına ve toplam vize sayısına bağlı.

2- sizin AS sayıları ile işiniz yok, bültende EU sayılarını takip edeceksiniz. Bültende ne zaman numaranız current olursa, takip eden ayda mülakat alma hakkına sahip olacaksınız. Sizinle CN’si çok yakın başka bir talihli Romanya-Bükreş’e taşımış olabilir sizde Fas-Casablanca’ya taşımış olabilirsiniz. Mülakat dağıtım tarihinde diğer talihli Bükreş’ten mülakat tarihi alırken siz mülakat tarihi alamayabilirsiniz. Verilmeme sebebi o konsolosluğun yoğunluğu veya dosya taşıma işlemlerine olan olumsuz yaklaşımı olabilir. Bu nedenle dosyanızı taşıyacak olmanız mülakat alabileceginizi garanti etmez diye geçmiş sayfalarda defalarca kez konuşuldu.

Bol şans!

• ⭐⭐⭐⭐

@mthra vizenizin reddilme sebebi olabilecek bir hata değil bu, profiliniz detaylarına (maddi manevi kosullar) dosyanızı nereye tasiyabileceginiz hususuna konsantre olmanız faydanıza olacaktır.

• ⭐⭐⭐⭐

@Erkan-0, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese selamlar,
    DV2026 talihlisiyim case number : 2026EU 000008XX gelişme ve karşılıklı bilgi alışverişi için burdayım. Rabbim herkesin gönlüne göre versin inşallah.

@Erkan-0

Sahip olduğunuz CN ve imzanizda yer alan mülakata katılmayı planladığınız konsolosluk adının uyumlu ve doğru olduğunu kontrol etmenizi, excel dosyada bilgilerinizin doğru olduğundan emin olun lütfen. 8xx ile Viyana’da mı mülakata katılmayı planlıyorsunuz?

• ⭐⭐⭐⭐

@Göktuğ-Yılbaşı

6 aydan fazla yurtdışında kalmadığınıza eminseniz (e-devlet kayitlarinizdan kendi adınıza kontrol etmeniz iyi olacaktır), DS260’da da Irak’ta 6 aydan az kaldığıniz şekilde tarihler ile beyan ederseniz polis raporu almaniza gerek olmayacaktır. Bol şans!

Benzer Başlıklar

• 12173
  • 57
  • 180
  • 729
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

133

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |