Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 517.3k 770

• Merhabalar, bende her talihli gibi oldukça heyecanlı ve hevesli bir dönemden geçiyorum. Forum sayesinde çok şey öğreniyorum. Aklıma takılan iki şey var. Sayılarla DV yazılarını okudum. İstatistiklere baktığımda bazı bölgelerde (mesela EU) 27500 gibi sayı görürken , Afrika bölgesinde CURRENT görüyorum.
    1.soru: Bu "current" africa bölgesinden başvuran herkese vize verildi mi demek?
    2.soru: Genelde Africa bölgesi kota olarak baya bir önde Avrupa ve Asya'ya göre. Benim sıra 25XXX olunca Africadan bir ülkeden (mesela FAS) başvurmam daha mantıklı olur mu?

• ⭐⭐

@Mehmet-Kocalar selamlar, ulkeye girerken mi bahsediyorsunuz?

• @rezanclz Teşekkürler sürekli formda konu okumaktayım.

• ⭐⭐

@rafe selamlar,

YesilkartForum'da sorularınıza dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi asagidaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

• ⭐⭐

@Semih-Yardımcı selamlar,

YesilkartForum'da sorularınıza dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi asagidaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

• Case number 11bin sıralaması çok mu kötü gelme ihtimali varmidir dosya taşımaya gerek varmidir

• @onuru yok hocam saglık muanesinde kontrolu ve mülakattakı konuşmalarda

• @eyllsvimli hayır Viyana'dan bir adres yazdım, illa orada kalmanıza gerek yok sadece görmeleri için gerçek bir adres yazdım

• herkese selamlar
    ds260 formunu doldurup gönderdikten sonra hata yaptığımı fark ettim heyecandan lise bilgisini girmemişim ve üniversitenin adını ve bölümü ingilizce karakterlerle türkçe olarak yazmışım yani "ANADOLU UNIVERSITESI" - "ISLETME" olarak ne yapmalıyım.

şimdiden teşekkürler

• merhabalar formu dolduracağım ama bir yerde takıldım
    daha once kullandıgınız soyad falan yazıyor altında da diğer isimler diye bölüm var
    kızlık soyadım tarlaci
    şimdi ki soyadım kara
    nereye ne yazmam lazım lütfen yardım burda bir yanlışlık yapıcam diye formu dolduramadım kaç gündür

green card.jpg

• Merhaba, öncelikle bütün talihlilere bol şans dilerim. Sıralamam 3xxx. Talihli olduğumu öğrendikten sonra nişanlımla nikah kıymaya karar verdik ve bugün itibariyle nikahımız kıyıldı. DS-260 doldurmak için onun yeni kimlik ve pasaportunu bekliyoruz. Bir aksilik olmazsa önümüzdeki haftaiçi göndermiş olacağız. Sonraki süreç ile ilgili kafamızdaki planlama şu şekilde, formu gönderip mülakat tarihi beklemek o süreçte de belgelerimizi tamamlamak.
    Başka yapmamız gereken bir şey var mı acaba?
    Eşimin hali hazırda ABD turist vizesi var ancak eski soyadıyla formu doldururken geçmiş ziyaretleri kısmında iki farklı soyisim detayını nasıl aktaracağız?
    Ayrıca Ankara'nın mülakat verip vermeme ihtimali ne olur sizce dosya taşımamıza gerek olur mu?
    Yardımlarınızı rica ederim.

• @yenerd Bangkok genel olarak güvenli bir şehirdir. Ancak ufakta olsa kapkaç olayları yaşanmaktadır. Her ülkede olduğu gibi bunlara dikkat ederek gidilebilecek bir şehirdir. Bu senelerde ülkemizdeki fahiş fiyatlardan dolayı tatil içinde uğrak bir noktadır.

• @Erkan-0 Hayırlı uğurlu olsun. İlk vizeleri alıcaklardan birisiniz.

• @yigit55 Merhabalar öncelikle hayırlı olsun. CN gayet güzel bir sayıda forumda eski karşılaştırmalara göre gelme olasılığı yüksek bir ihtimal ancak son senelerdeki Ankara Konsolosluğu'nun her sene daha az vize vermesinden dolayı Bülten takibi dışında yapılacak hiçbir şey yok. Eğer ki yeşil pasaportunuz varsa direk olarak "Viyana" taşıyıp en geç her şey yolunda giderse sene başında Amerikaya giriş yapabilirsiniz. Eğer ki Yeşil Pasaportunuz bulunmuyorsa ihtimaller dahilinde vizesiz kolaylıklar sağlayan ülkeri gözden gecirebilirsiniz.

• Tekrar selam arkadaslar. Ds260 formunda egitim kisminda, universite diplomasini girerken tikandim. Diplomayi veren Ingilterede bir universite ama ortak oldugu okulun baska bir ulkedeki kampusundeki derslere girerek aldim. Yani ortak okul baska ulkede. Bu durumda hangisini yazmaliyim? Chatgpt direkt diplomadakini yazmalisin diplomayi veren ingiltereki universite dedi. Ama yinede aklim karisti sormak istedim

• Selamlar tekrar, formu doldurdum ve gönderdim ama "Degree, Diploma or Certificate Received " kısmına lise diploma notunu yazmışım:( kaç kez de kontrol ettim halbuki, formu açtırıp düzeltmem iyi mi olur?

• @lexture merhaba, öncelikle tebrik ederim, çok hızlı taşımışsınız dosyanızı. Ben de en kısa zamanda taşımak istiyorum ama ikametgah sorununu nasıl çözdünüz? Sadece gideceğiniz ülkeden vize almak yetiyor mu? Dönerseniz sevinirim…

Sevgiler, saygılar, tebrikler…

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Kamile-1 şu an için sorun değil, 9xxx ile dosya tasiyacaksiniz özellikle Hong Kong ve Bangkok için lise diplomanızın orjlinali ve lise transkripti mülakata giderken yanında götürmeniz gerekiyor. Öncesinde email ortamında ibraz etmenizde talep edilebilir. Bol şans

• Arkadaslar merhaba,ds formu actirdikta dezavantajlari nelerdir soyleyebilirmisiniz?

• @Semih-Yardımcı, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba 2026 talihlisiyim şuanda askerdeyim cumartesi günü çarşı iznine çıkıp ds-260 formunu dolduracağım askerlik seçeneğini yapmadı olarak mı işaretlemeliyim? Yaptım olarak işaretlersem tarih aralıklarını soruyor eylülde terhis olacağım günü belli değil. Case numberım 12binlerde ankaraya güvenmeyip dosya mı taşımalı mıyım askerde imkanlarım kısıtlı olduğu için kısıtlı araştırmalar yapabiliyorum

1-formu doldurduğunuz tarihte henüz tezkerenizi almadiginiz için no olarak işaretleyeceksiniz. Mülakat tarihi alabilirseniz dosyanızı taşıyarak mülakata terhis belgenizi/askerlik ilişik yoktur belgenizi de götürmeniz gerekecek, mülakat öncesi evrak teslimi esnasında değişikliği yaptırabilirsiniz konsoloslukta.

2-12xxx ile Ankara’dan size mülakat gelmeyecek ne yazık ki, dosya taşıma alternatiflerini bütçenize ve kişisel profilinize uyan bir konsolosluğa taşımanız mecburi eğer ki göçmen vizenize kavuşmak istiyorsanız.

Hayırlı tezkereler!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k