Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@xaviniesta5 selamlar, hayirli olsun. Ds260 inizda lokasyondan bahsediyorsaniz orasi degismiyor.

• @onuru teşekkür ederim. Evet o kısmı duymuştum ama içim pek rahat değil 🙂 o yüzden Ekim'de ilk randevular belli olduğunda lokasyonumun neresi olduğu bir kez daha KCC'ye sorarak teyit etmeyi planlıyorum

• @emreyes
    Bu surecin hicbir asamasinda kesinlik yok maalesef.

• @cemciftcioglu Mesela 20x case numarası ile Haziranda Hong Konga dosyasını taşıyan birinin, 8x case numarası ile Ağustos da taşıyan birinden önce mülakat alabiliyor mu? Yanlış mı anlıyorum? Teşekkürler şimdiden.

• Yasaklı

@ugursway tamamen katılıyorum size, ankaranın işini doğru dürüst yapmamasının ceremesini çekiyoruz hepimiz. En yüksek ihitmalle alabileceğimiz yerleri araştırıyoruz yapacak başka bir şeyimiz yok süreç bu şekilde dediğiniz gibi en kötü ihtimalle dosya numaramız current olduktan sonra bir sıkıntı çıkarsa konsolosluklara mail atarım.

• ⭐⭐⭐⭐

@mehmet-yücel-söğüt

Hayırlısı olsun sizin için ancak yerinizde olsam dosya taşıma işlemi için yapılması gerekenler/yapılmaması gerekenler hususlarına hakim olmadan, dosya taşıma konusuna iyice hakim olmadan olası bir aksiyon almamanızı tavsiye ederim. Bir önceki mesajinizda yazdığınız Gürcistan’dan oturum almak yapılmaması gereken bu durum. Bol şans

• ⭐⭐⭐⭐

@lullaby

DS260’da work/education/training kısmından other seçeceksiniz, gerekirse unemployed yazabilirsiniz. Mülakat tarihi alabilirseniz üniversite diplomanızı beyan edeceksiniz konsolosluğa.

Çekiliş şartı en az eğitim kriteri olan lise veya daha üzeri eğitiminizi kanıtlar diplomaniz olduğu için sizin özelinizde devam eden egitiminizi yazmanıza gerek yok.

• ⭐⭐⭐⭐

@aliaytac41

Arkadaşınızın bu konu basliginin 4.iletisini okumasını ve forumu kendisinin takip etmesini sağlayın lütfen.

• ⭐⭐⭐⭐

@Gökçe-Çetin

Yurtdışı konsolosluklar mülakat dağıtımıni 2025’de kendilerine ulaşan dosyaların CN sıralamasina göre yaptı.

Diğer talihlilere bilgi olması açısından da;

DV2025’de CN 58xx olan ve Türkiye’de ikamet eden @onuru dosyasını Hong Kong’a taşıyarak Ankara’dan 1xx ile mülakat bekleyen kişiden bile önce mali yılın 2.calisma günü olan 2 Ekim 2024 tarihinde vizesine kavuştu. Mülakat deneyimini kendisinin profiline erişerek okuyabilirsiniz.

• Dosya taşıma için avrupa kıtasından vizesiz hangi ülkeleri önerebilirsiniz eg. (Gürcistan, Makedonya) bu ülkelerdeki konsolosluklar oturumu olmayan başka ülke vatandaşlarını kabul ediyor mu?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@dlr hangi vize türünde cos yaptınız?
    ilgili başvurunu hangi aşamasında tr'ye döndünüz?

• @mehmet-yücel-söğüt
    Selamlar, bu tamamen sizin arastirmalariniz sonucu alabileceginiz bir karar. Bu tarz konularda her ne kadar deneyim sahibi olunsa da bir baskasinin yonlendirmesiyle hareket etmemenizi tavsiye ederim. Bir ornek ile ne demek istedigimi daha net anlayabilirsiniz, DV24 yilinda yuksek sira numarasina sahip yaklasik 15 turk green card kazanini, Karadag uzerinden oturum alarak dosyalarini Belgrad Buyukelciligine tasidilar, mulakat almalarina ragmen AP’ye birakildilar ve hicbiri vizesini alamadi maalesef. Konsolosluklarin insitayif alaninin ne kadar genis ve neredeyse sorgulanamaz oldugunu unutmamak gerekir. Bol sans.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@bkaraca lisenin adını neden yeminli türcüme ettiriyorsunuz?

• Daha önce sorulduysa kusura bakmayın, benim sıra numaram 74xx Ankara'da mülakat çıkmayacağını tahmin ediyorum mali yıl içinde, viyana için vize başvurusu yapabilirim fakat geç kalma ihtimalim de var veyahut Vizemi kısa süreli verme ihtimalleri de var o yüzden şuan ne yapacağımı bilemiyorum. Bangkok ve Hong Kong çok güzel seçenekler ama sizce bülteni bekleyip current olma riskini göze alıp devamında mail atarak ve konsolosluğuna insafına bırakarak mı (Ekim'den sonra) taşıyayım ya da KCC üzerinden (Ekim'den önce) taşımak daha yararlı mı olur? Bangkok ve Hong Kong bir anda oturum istiyoruz derlerse sıkıntıda kalmak istemiyorum. Çok teşekkür ederim. Forumun çoğunu okumaya çalıştım ama tam olarak benimkine benzer soru göremedim tekrar sormak istedim.

HERKESE İYİ FORUMLAR

• @gucarslan Hali hazırda yeminli tercümesi vardı, ben de formda her şeyin İngilizce olması gerektiğini gördüğüm için İngilizce yazdım. Nasıl yazılması gerektiğine dair bir bilgi bulamadığım için maalesef böyle yaptım, degistirmem gerekiyor mu?

• Tayland / Bangkok için dosya taşımayı düşünen kişiler varsa aşağıdaki örneği kendilerince doldurup talepte bulunabilir.

Konu : 2026EU000XXX / Case Transfer Request
    Alıcı Adresi : [email protected]

Name-surname: XXX
    Case Number: 2026EU000XXX
    Date of Birth: AY/GÜN/YIL

Dear KCC Officer,

I kindle request to transfer my DV case from Ankara Embassy / Turkiye to U.S. Consulate in Bangkok Embassy / Thailand

The address where I will stay in Thailand will be: Tayland Bangkokta herhangi bir otel adresi (Otel İsmini Belirtmeyiniz.)

Please accept my transfer request and let me now after the transfer process.

Thanks, regards

Forumda tavsiye üzerine bir kaç gün sonra doğrulama amacıyla mesaj gönderilmesi tavsiye ediliyor onun içinde şöyle bir taslak atabilirsiniz

Alıcı : [email protected]
    Başlık : 2026EU000XXXX

Name-surname: XXX
    Case Number: 2026EU000XXX
    Date of Birth: AY/GÜN/YIL

Dear KCC Office,

Could you please provide me with the location of my scheduled interview?

Thanks, regards

Tamamı @gucarslan abimin dosya taşıma rehberine göre bangkok için güncellenmiş halidir. Ben bu yolla Bangkok'a taşıttım. @gucarslan abi excel dosyasında güncellemeye çalışıyorum ancak olmuyor mülakat yerini.

• @mehmet-yücel-söğüt Gürcistan'a nasıl 2 ayda oturum alınıyor anlatır mısınız?

• @iibrahimd Geribildirim için teşekkürler. Tabi ki ben Bangkok geneli olarak söylemek istemiştim acaba bu konuda bilginiz var mıdır ? Bilmediğimiz bir ülke / yer 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@bkaraca

Diplomanizin üzerinde yazdığı şekliyle yazmanız yeterli DS260’da, yemin etmeyeceksiniz DS260 formunu doldururken.

Kabataş Erkek Lisesinden mezunsanız formu doldururken “KABATAS ERKEK LISESI” yazmanız yeterli. Kabatas Boys' High School yazmaniza gerek yok, İngilizce de yazarsanız diskalifiye sebebi değil.

• Merhaba.Ds formunda askerlik yaptigim 1 yili askerde oldugum yeri belirtmelimiyim? 16 yasdan sonra olduğum adress gibi.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

125

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |