Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@mehmet-yücel-söğüt neden Gürcistan’dan oturum alacaksınız?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mehmet-yücel-söğüt, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gucarslan O zaman şöyle sorayım Tiflis in performansı gayet iyi, Gürcistan oturumu 2 ayda alınıyor makul ücretlere, Gürcistan dan oturum alıp, dosyayı tiflis'e mi taşısam

dosyasını hali hazırda HK'ye taşımız birinden;
    sürecimi nasıl mahvettim kitabımın ikinci senaryosu..

• @gucarslan cok tesekkuler

• Bu ileti silindi!

• @gucarslan şimdi bülteni daha iyi anladım, tekrar teşekkürler 🙂

Peki yeşil pasaportu olanlar için de en makul seçenek Viyana mıdır? Tüm Avrupa ülkelerine taşıyabilir yazıyordu forumda. Yeşil pasaport ile Avrupa'da nereye taşımalıyım konusunda bir başlık var mıdır acaba?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@yusuf-beyazkaya aşağıdaki ifadeden doğru kavramı çıkartmanız için ihtiyaç duyduğunuz kudreti size sağlamamız mümkün değil.
    sürecinizde bol şans.

cbac90f8-1810-49e6-848b-bd8b52d711e3-image.png

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Fatih-Yalçın-0 viyana'dır.
    başka yere bakmanıza gerek yok.. bol şans.

• @Serapp çok teşekkür ederim.

• @Fatih-Yalçın-0 fam yasasina göre evet her konsolosluga tasiyabilirsiniz ancak konsoloslugun size mülakat vermeme/verse dahi oturum izni isteme hakki var dv2023 ten beri viyana türk talihlilere yardimci oldu ondan dolayi schengen/yesilpasaport sahibi herkes viyanayi tercih ediyor. Kisacasi viyana avrupa icinde en güvenilir liman. Dv2024 te sirket kurup oturum izni alip belgrada dosya tasiyan türk talihlileri konsolosluk calisani bilerek AP ye biraktigi icin vizesini alamadi (evet oturum izni olmasina ragmen) bundan dolayi sizin de riske girmenizi pek önermem.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@rezanclz toplamda 14 talihliyi;

Dv2024 te sirket kurup oturum izni alip belgrada dosya tasiyan türk talihlileri konsolosluk calisani bilerek AP ye biraktigi icin

• @ATS16 evet var üniversite mezunuyum açıköğretim de okuyorum şu anda.

• @gucarslan ben 1 kisinin deneyimi görmüstüm o da bu duruma düsen 2-3 kisiydik diye yazmisti. Gercekten de 14 ise yazik olmus….

• @gucarslan Hocam merhabalar. Yeni dönem içindeki bir arkadaşım için soruyorum, ds-260 formunu doldururken tr'de yaşarken direkt yurtdışını seçmek mümkündür değil mi?

• Herkese Merhaba, ben de bu forma 3 gün önce üye oldum ve bu süreçle alakalı çok bilgim olmadığı için zamanımın büyük kısmını deneyimleri okuyarak geçiriyorum. Dosya Sıram 23 binlerde olduğu için case'imi başka bir ülkeye aldırabilmek için araştırmalara başladım. Dosyamı Hong Kong ve diğer vizesiz yerleri düşünüyordum ancak 2 senelik Schengen'im olduğu için Viyana'nın daha doğru olabileceğini düşündüm. KCC'ye farklı türlerde mailler attım ve cevap olarak daha önce de belirtildiği gibi hep tek tip cevap alıyordum. Sonrasında aşağıda paylaştığım şekilde bir mail oluşturdum ve bugün dosyamın Viyana'ya taşındığını maille öğrendim. Siz de bu şekilde atarsanız işinize yarayacağını düşünüyorum, paylaşmak istedim.

Öncelikle tek tip bir kural yok ancak belirli başlı ve mutlaka yazılması gereken bilgiler var ki daha önce @gucarslan ve diğer kullanıcılar bundan bahsetmişti. Ben ise mailimi şu şekilde oluşturdum:

Mail Başlığı: Transfer DV2026 Case to (Şehir-Ülke İsmi) / CN: 2026EU????????

Mail İçeriğine şunları girerek başlayın:
    Case Number: 2026EU????????
    Preference Category: DV Diversity
    Principal Applicant Name:
    Date of Birth: aa/gg/yyyy
    Address: Buraya detaylı bir adres yazın. Kısa adres yazdığımda kabul etmedi.

Sonra da şu şekilde ana metni oluşturuyoruz:

Dear Officer,
    I am reaching out to request that my file be transferred from the U.S Embassy in Ankara, Turkey to the U.S Embassy in (istediğiniz şehir-ülke)
    I will reside in the address I wrote above and I have a valid visa to be there.
    Thank you very much for your time and Attention to my request. I look forward to your response and hope to receive your guidance on the best course of action.
    Best regards.

12 saat içinde de şu şekilde bir cevap aldım:

image.png

Henüz lokasyonum değişmemiş ancak bir süre sonra Ankara'dan Viyana'ya değişir diye düşünüyorum. Umarım herkes için hayırlısı olur.

• @ATS16 Oturum alıp dosyamı taşımak için,Gürcistan ın konsolosluk performansı bence gayet iyi

• @gucarslan Tüm Ülke HK yada BK da bu seferde oranın performansı düşecek gibi geliyor

• DS-260 formunun eğitim bölümünde, lisenin adını yeminli tercüman tarafından İngilizceye çevrilmiş haliyle yazmamız bir sorun yaratır mı? Bu konuda net bir bilgi bulamadım.

• Bu ileti silindi!

• ds formunu doldururken adres kısmında türkçe olarak mı yazılması gerekiyor yoksa ingilizce mi

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

152

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |