ABD Yolunda Evlilik
-
Sayin @crazycells benim mulakat tarihim bekledigim ve soyledigim gibi Nisan ayina aciklandi. Ertesi gun elcilige mail gonderdim ve esim icin form acmalarini talep ettim. Fakat bana hala dosyanin onlara iletilmedigini ve KCC yle iletisime gecmem gerektigini soylediler. KCC Ile iletisime gecmem mulakat tarihimi etkiler mi ? Cunku zaten aciklandi artik. Ya da bir kac gun daha bekleyip tekrar mi Embassy soru formu bulumuyle iletisime geceyim? Tesekkurler
-
Sn. @crazycells merhabalar, 1 Nisan’a mülakat tarihi aldım ve 27 Şubat’ta da evlendim, henüz eşimin pasaportu kimliği vs değişmedi.Konsoloslukla hemen mi, yoksa pasaportları ve kimlikleri yeniledikten sonra mı irtibata geçip evlendiğimi belirtmeliyim?
-
@civilengineer19 ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:
Sayin @crazycells benim mulakat tarihim bekledigim ve soyledigim gibi Nisan ayina aciklandi. Ertesi gun elcilige mail gonderdim ve esim icin form acmalarini talep ettim. Fakat bana hala dosyanin onlara iletilmedigini ve KCC yle iletisime gecmem gerektigini soylediler. KCC Ile iletisime gecmem mulakat tarihimi etkiler mi ? Cunku zaten aciklandi artik. Ya da bir kac gun daha bekleyip tekrar mi Embassy soru formu bulumuyle iletisime geceyim? Tesekkurler
1 hafta - 10 gun sonra yine email gonderebilirsiniz. KCC'ye bosuna mesaj gondermeyin.
-
@alimanstory ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:
Sn. @crazycells merhabalar, 1 Nisan’a mülakat tarihi aldım ve 27 Şubat’ta da evlendim, henüz eşimin pasaportu kimliği vs değişmedi.Konsoloslukla hemen mi, yoksa pasaportları ve kimlikleri yeniledikten sonra mı irtibata geçip evlendiğimi belirtmeliyim?
kac gun sonra pasaportlar degismis olur sizce?
-
Tamamdır sayın @crazycells çok teşekkürler.
-
@crazycells haftaya cuma elimizde olur diye tahmin ediyorum.Bu arada benim pasaportumu değiştirmeme gerek var mı? Soyadı vs. değişmeyecek, o açıdan sordum.
-
@alimanstory ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:
@crazycells haftaya cuma elimizde olur diye tahmin ediyorum.Bu arada benim pasaportumu değiştirmeme gerek var mı? Soyadı vs. değişmeyecek, o açıdan sordum.
Tamamdir, o durumda ulastiktan sonra konsolosluga bildirim gonderin. Sizin pasaportu degistirmenize gerek yok.
-
@crazycells çok teşekkürler:)
-
@crazycells selam soruyu buradan tekrar soruyorum kusura bakmayin yeniyim forumda
Kız arkadaşım 2018 Green card talihlisi ds260 submit ettik ve aradan uzunca süre geçti kalmıştı o şekild,e dün itibari ile evrak isteme maili geldi konsolosluktan bu arada takip numarası 19xxx bu şekilde,. şimdi bizim evlilik niyetimi bu sene sonu seneye ilk aylardı ancak bu durum olunca erkene alma veya geçe alma durumlarını merak ediyorum bizim yararımıza süreç nasıl gelişir . eğer o kartı aldıktan sonra evlensek o sırada ben amerikaya gidebilir miyim yoksa o randevuya girmeden evlensek benim de randevuya girmek için ne gibi evraklar hazırlamam gerekiyor birde randevusu tahminen hangi tarihe olur
-
Burayi tamamen okudum F2A ya tabi olacagim ancak kiz arkadasimda henuz gc almadi yani vize randevusuna girmedi bundan once evlensem surec nasil olacak yine F2A yami tabi olacagim yoksa ondada card olmadigi icin ama evlendigimiz icin farkli birsey mi olacak @crazycells
-
@yasss7 ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:
Burayi tamamen okudum F2A ya tabi olacagim ancak kiz arkadasimda henuz gc almadi yani vize randevusuna girmedi bundan once evlensem surec nasil olacak yine F2A yami tabi olacagim yoksa ondada card olmadigi icin ama evlendigimiz icin farkli birsey mi olacak @crazycells
Mustakbel esiniz mulakata girmeden once evlenirseniz, mulakata birlikte girip GreenCard onayini birlikte alabilirsiniz. Yapilmasi gereken, evlendikten sonra (mulakattan once) ABD Ankara Konsolosluguna evliligin bildirilmesi. Islemler icin Konsolosluk sizi yonlendirecektir. Konsoloslukla iletisim icin:
https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/Evliligi, Onun GC alip ABD ilk girisi yapmasindan sonraya birakirsaniz F2A ile uzun ve muhtemelen ayri gecireceginiz bir surece girmek zorunda kalirsiniz.
Bu konunun onceki sayfalarini ve ozellikle su paylasimlari incelemenizi oneririm:
https://yesilkartforum.com/forum/post/43477
-
@yasss7 ABD Yolunda Evlilik içinde söyledi:
Hayir, su an KCC'ye belgeleri gonderin, Mulakat tarihi aciklaninca mulakattan once evlenip durumdan konsoloslugu haberdar edin.
Sizin icin de bir DS260 doldurmaniz ve mustakbel esinizin dosyasina dahil olmaniz gerekecek. Zaten evlilik sonrasi, mulakat oncesi konsolosluk sizi yonlendirecek.
-
@Sharm ve @crazycells ikinizide naçizhane açıklamaları için teşekkür ediyorum ,
KCC ye belgeleri dün yolladık evlilik durumunu netleştirmeye çalışıyoruz sonra konsoloslugu haberdar edeceğiz süreç ile ilgili buradan bilgilendirme yaparım.
teşekkürler .
-
Sayın @crazycells @met bildiğiniz üzere DS260 formunu tekrar açtıracağımı söylemiştim. Mülakat tarihini alalı bugün 12 gün oldu ve ve soru bölümünden Embassy ile iletişime geçtim. Eşimi eklemem için formu tekrar açmalarını ve eşimi eklemek istediğimi belirttim. Biraz evvel gelen mailde formu re-opened yaptıklarını belirttiler. Sisteme girip kontrol ettiğimde add applicant ya da eşimin adı olan bir dosya ibaresi görmedim. Sayın @met 1 hafta sonra eşinizin pasaportunu istemişlerdi sizden. Acaba gerekli değişiklikleri yapıp submit etmeden bekleyeyim mi ?
Yoksa tekrar iletişime geçip eşim için de dosya açmanızı bekliyorum şeklinde sorayım mı ? Gerek var mı...
Saygılarımla.. -
merhaba @civilengineer19 ,
Aynı durum bende de olmuştu. Add applicant butonu gözükmüyordu. Eşinizin belgelerini gönderdikten sonra eşiniz için formu onlar açacak ve isim soyisim bilgilerini onlar eklemiş olacak. Siz gerisini dolduracaksınız. Sistem biraz yavaş ilerliyor ama çözülecektir. Belgeleri gönderdikten 3-4 gün sonra tekrar bir mail atın, bazen hatırlatmak iyi olabiliyor.
iyi günler dilerim.
-
Ek not: Submit yapmayın onlar eşiniz adına formu oluşturana kadar. Eğer belgeleri gönderdikten sonra formu açtılarsa ve eşinizin formu yoksa, tekrar mail atarak bu durumu belirtin. Unutabiliyorlar.
-
Sayın @met ben sadece aile cüzdanını taratıp gönderdim. Eşimin belgelerinden kastınız pasaportu mudur? Yeni pasaportu 1 haftaya gelir diye düşünüyoruz. Onlara sadece hatırlatma mı yapayım yoksa direk belge göndererek mi deneyeyim ? Teşekkürler
-
Tamamdır sayın @met . Belgeleri onlar mı talep edecek yoksa kafama göre mi göndereceğim. Ve belge olarak ne isterler acaba ? Şu an sadece benim dosya açık gerekli değişiklikleri yapıp save edeceğim. Eşimin dosyayı da doldurduktan sonra birlikte submit ederiz. Teşekkürler
-
en uygun yol evlenmek gibi gözüküyo, peki kızı nerden buluyoz ? :) :)
-
@civilengineer19 Eşinizin pasaport geldiğinde hemen gerekli sayfalarını taratıp gönderin, onların normalde formunuzu geri açtık dediğinde istemeleri lazımdı ama dediğim gibi unutabiliyorlar süreci. Siz pasaport gelir gelmez gönderin, hem add applicant butonunun olmadiğını söyleyin, onlar eklerler diye tahmin ediyorum boylece. Submiti herşey tamamlanınca yaparsınız acele etmeyin.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
10
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum