Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım


  • merhaba herkese kolay gelsin. houston,tx geliyoruz(ben,eşim ve 10aylık kızım). ilk başta apartment kiralayarak kalmayı düşünyorum. önere bileceğiniz yerler varmıdır. Kiralamak için elimizde neler olmalıdır.


  • @semavi Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım içinde söyledi:

    @hgkd Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım içinde söyledi:

    Youtube da Kadir Zora isimli bir kanal var. İki senedir Houstonda yaşayan bir göçmen aile. Faydalı olabilir dileyen takibe alsın derim

    Fena değil ama arada çok sallıyor o arkadaş 🙂

    Kişinin arkadından konuşmak iyi değil, lütfen😄😄


  • Can hocadan sonra Houston bir yükselişe geçti açıkcası ama evrim tayanç ve emra ateş houston'ı dallas ve san antoniodan daha kötü olarak nitelendiriyorlar. Hatta bugün trakyadan amerika kanalındaki hanımefendi houston'ı beğenmedik beklediğimiz gibi değil döneceğiz diye ağlamaklı anlattı. Yaza mülakatta sorun çıkmazsa houston'a gelmeyi düşünüyordum ama kafam karıştı.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hawkerx Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım içinde söyledi:

    Can hocadan sonra Houston bir yükselişe geçti açıkcası ama evrim tayanç ve emra ateş houston'ı dallas ve san antoniodan daha kötü olarak nitelendiriyorlar. Hatta bugün trakyadan amerika kanalındaki hanımefendi houston'ı beğenmedik beklediğimiz gibi değil döneceğiz diye ağlamaklı anlattı. Yaza mülakatta sorun çıkmazsa houston'a gelmeyi düşünüyordum ama kafam karıştı.

    Ben "Houston cok buyuk sehir" deyip begenmeyen de gordum, "Houston cok kucuk" diye begenmeyen de. Bazilari Turk sayisi cok diye Houston'u tercih ediyor, bazilari da Turk sayisi cok diye Houston'dan kaciyor. Ben mesela Houston'da is imkanlari ve maaslar cok iyi oldugu icin iklimini sevmedigim halde buradan ayrilamiyorum. Ama Houston'da is imkani yok diye anlatanlar da cok. Tamamen kisilerin durumlari ve beklentileri ile ilgili bir durum.
    Iklimini sevmiyorum diyorum ama kislarini cok seviyorum mesela.
    Bence siz "Su kisi sevmis ama bu kisi sevmemis" diye dusunmeyi birakip "Kim neden sevmis, neden sevmemis" onu dikkate alin. Onlarin onemli gordugu seyler sizin icin oyle olmayabilir.


  • Herkesin yer secimi ve kalmak-donmek tercihine saygi duyuyorum. Ben yazilim diye tutturdugumdan, esim de asiri sicagi sevmediginden (ben bayilirim) TX ilk sirada yer alamadi. Ama CA ozelde de San Jose bolgesi iklim olarak cok hosumuza gitti. Burada da populasyon demografisi cok farkli. Is olanaklari cok rekabetci, evler cok pahali (kira-fiyat). Ama sevdik biz burayi.


  • green cardçekilişini daha kazanamadık ama. texas houston dışında iş potansiyeli olan başka nereler tercih edilebilir acaba,texas ta en popüler olan yer houston ve austin acaba.houston ve austin kıyaslanırsa austin daha iyi bir seçenek mi acaba. chicago da tanıdık var ama sırf tanıdık var diye orayı tercih etmek mantıklımıdır.duyduğuma göre chicago pahalı bir yermiş ama iş potansiyeli ve gelir anlamında gelir gider dengesi sağlanabiliyormu.yani texas a bakarak pahalı olabilir ama .orada kazanca göre pahalı kalırmı.b u arada ingilizcem de yok.ilk gittiğimizde herkes gibi alt kademe işler yapıp ileride dil ve adaptasyonu halledikten sonra mesleki anlamda işlere yönlenbiliriz.14 yıllık makine teknikeriyim.insanların anlayabileceği şekilde söylemek gerekirse inşaatlarda tesisat işleri ile alakalı bir işteyim.duyduğuma göre amerikada sadece musluk değiştirme işi yapan biri bile çok iyi paralar kazanıyormuş.benim için sıkıntı değil.eğoymuş,statürmüş bakmam. giyer tulumu çalışırım.hatta türkiyedeki gibi çalışır isek iyi paralar kazanırız.çünkü türkiyede staff kadro mesai alamadığı için fix maaşa talim.orada bu kadar çalışıp saat ücreti alırsak maaş iki katına çıkar.


  • Ülkenin 4. Büyük şehri ...
    Yukseliste olan bir yer..

    Bu kadar insan aptal olamaz.

    Ama kişilere göre tercihler değişiklik gösterir...

    Bu nedenle buranın tercih edilmesinde yada edilmemesinde kişilerin elle tutulur nedenlerine bakmak lazım ...

    Youtube videoları çektiğim için elestirmiyorum yada hakkında konuşmuyorum çeken kimselerin... Ama son gunlerde dönen bir arkadaş nedeniyle mesaj trafiğim maalesef arttı 🙂 soran eden com oluyor

    Genel olarak yanlızlik sorunu cekenleri Houston paklamiyorsa New Jersey paklamiyorsa Türkiye yolu görünüyor demektir ...

    Gurbet psikolojik bir süreç ve herkesin kendine göre hakli yanları var... Saygı duyulmalı...


  • ....,,,,,,,


  • Cidden yazıdan bunu mu çıkardınız 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @semavi eğer cevap evet gelirse @crazycells söyleyelim kapatalım forumu gidelim 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sadikcagan Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım içinde söyledi:

    green cardçekilişini daha kazanamadık ama. texas houston dışında iş potansiyeli olan başka nereler tercih edilebilir acaba,texas ta en popüler olan yer houston ve austin acaba.houston ve austin kıyaslanırsa austin daha iyi bir seçenek mi acaba. chicago da tanıdık var ama sırf tanıdık var diye orayı tercih etmek mantıklımıdır.duyduğuma göre chicago pahalı bir yermiş ama iş potansiyeli ve gelir anlamında gelir gider dengesi sağlanabiliyormu.yani texas a bakarak pahalı olabilir ama .orada kazanca göre pahalı kalırmı.b u arada ingilizcem de yok.ilk gittiğimizde herkes gibi alt kademe işler yapıp ileride dil ve adaptasyonu halledikten sonra mesleki anlamda işlere yönlenbiliriz.14 yıllık makine teknikeriyim.insanların anlayabileceği şekilde söylemek gerekirse inşaatlarda tesisat işleri ile alakalı bir işteyim.duyduğuma göre amerikada sadece musluk değiştirme işi yapan biri bile çok iyi paralar kazanıyormuş.benim için sıkıntı değil.eğoymuş,statürmüş bakmam. giyer tulumu çalışırım.hatta türkiyedeki gibi çalışır isek iyi paralar kazanırız.çünkü türkiyede staff kadro mesai alamadığı için fix maaşa talim.orada bu kadar çalışıp saat ücreti alırsak maaş iki katına çıkar.

    Siz sanirim daha cok bu konuyla ilgili soru soruyorsunuz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/309/amerika-da-yasanacak-eyaletin-secimi


  • ............

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @n0ne Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım içinde söyledi:

    @semavi Bu mantığa göre hepimiz hristiyan olalım? 🙂 Çünkü o kadar hristiyan aptal olamaz. Diğer dinleri tercih edenlere ise kişisel tercihleri deyip boşverelim.:)

    hayir, ayni anlam cikmiyor maalesef 🙂 insanlar dini tercih etmiyorlar, cogunlukla -nerdeyse her zaman- o dinin icine dogduklarindan inanmis oluyorlar, oysaki ABD'de yetiskin insanlar yasadiklari sehirleri kendileri seciyorlar; bu secimlerini egitim, is imkani gibi etkenler belirliyordur ama son karar yine kendilerine ait.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @n0ne cok tesekkurler 🙂

    her sehrin sevenine ve sevmeyenine rastlamak mumkun, zaten ABD'de yasanacak tek bir ideal sehir olsaydi, herkes orada yasardi ve nufusu 350 milyon olurdu; boyle bir durum olmadigina gore her sehrin artilari ve eksileri oldugunu kestirmek zor degil. 🙂


  • @n0ne Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım içinde söyledi:

    @semavi sadece yürüttüğünüz mantık bana mantıklı gelmedi o yüzden. 🙂 Siz bu kadar kişi aptal olamaz diyorsunuz ben de diyorum böyle bir mantık yanlış olur.

    Başlığı kendi tartışmamıza çevirmeden bu konuyu burada bitirmek en iyisi olur diye düşünüyorum. 🙂 Başlığa bilgi almak için gelenlere saygısızlık olmasın. Hem @crazycells ‘i de rahatsız etmeyelim. 🙂 selamlar herkese.

    Emin ol hiç uzatmak gibi bir niyetim yok 🙂


  • @semavi uzatma niyetiniz olduğunuzu söyledin mi? bunu yazarakta öyle bir niyetiniz olduğunu bile belli ediyorsunuz. neyse...


  • @semavi ve Houston'da yaşayan arkadaşlar sizlere bir sorum olacak. Ben Austin'e yada Houston'a Ekim ayında dil kursu için geleceğim. İki şehri de araştırdım. Ama karar veremedim. Houston'da Rice Universitesi'nde kurs alabiliyorum. 6 ay için geleceğim ve bu süreçte bir araç kullanmayı düşünmüyorum. Yanımda fazladan 4 5 in dolar getirebilme durumum yok. Aylık 1700 dolar gibi sabit bir bütçem var. Okula gidip gelme için toplu taşıma yeterli olur mu? Kiralık oda için nasıl bir yol izleyeyim craiglist yeterli olur mu? Hangi mahalleleri tavsiye edersiniz? Teşekkürler.


  • selamlar...
    Rice'ta kalip arabasiz isini cozenlerle gorusmek gerekiyor... Ben oyle birine ulasirsam bilgilendirmeye calisirim. Maddi sorun ve arac kullanamama durumu disinda, aracsiz bir sekilde houstonu yasamaya calismak imkansiz. Cok yorar insani gercekten...

    Buraya donemlik oalrak gelen bir cok ogrenci oluyor. ev paylasmayi deneyebilirsiniz...


  • @semavi evet hocam oda kiraları Bellaire - Texas Med civarında 800 1000 civarı. Bunun için craiglist ve roomster diye bir siteye baktım. Okuduğum kadarıyla arabalar hobinizmiş. 2500 3000'e temiz araba bulma ihtimalim olur mu? Carmax'e baktım temiz arabalar oluyormuş hep ama 8000'den başlıyor. Bilgiler için teşekkür ederim.


  • Çok önceden iletişime geçmeniz lazım. Her zaman bulunamıyor o fiyata temiz araba. Ben düzgün bir şeyler çıkınca atıyorum kenara yeni gelecek arkadaşlar için ama riskli o fiyatta ki arabalar. Çok fazla da risk almak istemiyorum açıkçası. Ama eş dost tanıdik arabası olursa yönlendiriyorum bazen...


Benzer Başlıklar

  • 76
  • 125
  • 547
  • 19
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum