Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @onurfenci pasaport olmadan da DS-260 formunu doldurabilirsiniz. Yine de pasaport bilgilerinizi doldurup ds-260 formunuzu biran önce tamamlamak istiyorsanız pasaport başvurunuzu en kısa sürede yapın. Bir gün sonra e-devletten pasaportlarım kısmından pasaport numaranızı ve geçerlilik tarihini görebiliyorsunuz. Dolayısıyla 7 gün beklemek zorunda kalmazsınız. Sürecinizde başarılar dilerim.

• @yigit55
    Selamlar, oncelikle tebrikler ve yesilkartforum’a hos geldiniz.

• Almanya dogumlu olmanizin Ankara’da mulakata girmeniz konusunda herhangi bir engel teskil etmiyor, mulakat alirsaniz eger sunmaniz gereken belgeler icerisinde Almanya’dan alinmasi gereken Police Report belgesi gerekecektir.
    • Sizinle benzer sira numarasina sahip kisiler gectigimiz senelerde Ankara’dan mulakatlarini aldilar ancak bu demek degil ki bu sene de alabilirler. Ankara her sene daha az vize vermeye ant icmis gbi oldugu icin, surecinizi takip ederek ilerlemenizde fayda var. Her ihtimale karsi dosya transferi gibi bir b planini cepte tutabilirsiniz, Almanya dogumlu oldugunuz icin dosyanizi bircok Avrupa ulkesine tasiyabilirsiniz.
    • Ankara soz konusu olunca net bir zaman vermek zor, DV2025 yili icin asagi yukari bu aylarda sizinle benzer dosya numaralarina sira geldi. Ancak her senenin dinamikleri birbirinden farklı oldugu icin gecen seneyi referans almak dogru olmayacaktir. Siz yine de gecmis senelerin excel dosyalarini inceleyerek kendinize gore bir analiz yapabilirsiniz.
    • Vize mulakatiniza katilmadan once saglik kontrolunden gecerek saglik raporu almaniz gerekecektir, bu saglik raporunuzu aldiginiz tarihten itibaren en gec 6 ay icerisinde Amerika’ya giris yapmaniz gerekecektir.(Eger saglik kontrolunuz sirasinda sizden Tuberkuloz suphesi ile balgam testi istenirse bu durumda Amerika’ya giris suresi en gec 3 ay icinde olmasi gerekecektir).

Tavsiyem, bir an once DS-260 formunuzu dikkatli bir sekilde doldurarak, sureciniz gidisatina gore gerekli adimlari atmaniz yonundedir. Simdiden bol sanslar.

• Merhaba,

Çekiliş eşime çıktı ve eşimin DS 260 formunu doldurup gönderdim ancak benim formumu doldururken son submit aşamasında case numarası ve pasaport numarası istiyor. Case numarasına eşimin case numarası yazdım sıkıntı yok ama pasaport numarasına benimkini mi yoksa eşimin pasaport numarasını mı yazmalıyım

• @mustafa-berat-taşcı selamlar, kendi pasaport numaranızı yazınız.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Herkese merhaba, 28xxx nolu case nosu ile biz de bu sürece dahil olduk. Şuan Amerikadayız ve 6 aydan daha uzun süre Amerika'da kalma durumumuz bulunuyor. Başvurumuzu I-485 ile mi yoksa DS260 ile mi yapmamız daha mantıklı olur? Kazananlara hayırlı olsun şimdiden

• ⭐⭐⭐⭐

@can-6, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Cevap: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamalarıselamlar herkese case numberım 27000 civarı bu yüzden dosyamı taşımak istiyorum ancak ds-260 formunu biran önce doldurmalımıyım ve ilk aşamada ankarayı mı seçmeliyim ikinci sorum 2 yıl adlı sicil kaydım var ancak adlı sicil arşiv kaydım yok ve ilk dosyam bu çok büyük bir sorun yaratır mı mülakatta üstünde çok fazla durulur mu?

Bu konu basliginin ilk dört iletisini okudunuz mu?

1-DS260 formunu doldurmadan dosya taşıyamazsınız.
    2-DS260 doldurduktan sonra 4. iletide yer alan dosya taşıma seçeneklerini değerlendirerek KCC ile irtibata geçerek dosyanızı taşıyabilirsiniz.
    3-Kazandiginizi ogrendiginiz mektubun en altında Case number altında “post” yazan kısımda hangi şehir yazıyorsa ilk aşamada o şehri DS260’da seçeceksiniz konsolosluk olarak, sonra dosya taşıma durumuna bakacaksınız.

Çeşitlilik göçmen vizesi süreçlerinde her şey adım adım, çok okuyan ve çabalayan mutlu sona ulaşıyor. Bol şans!

• ds260 formunda 5 yil icinde kullanddigimiz sosyal medya hesaplarini suan kapatip kullanmiyorsak ne yapmaliyiz?

• ⭐⭐⭐⭐

@Yunuskk

Oncelikle tebrikler, bebeğinizin saglikli uzun bir ömrü olsun. İmzanizda CN numaranız gözükmüyor, ilk iki hanesi gozukecek son üç hanesini saklayarak güncellemeniz ricadır. Benim veya diğer kullanıcıların imzasına bakabilirsiniz.

Önceliğiniz eşinizin adına konu basliginin ilk dört iletisini dikkatlice okumak olsun, en az hata ile eşinizin kazandığınız öğrendiği mektubun en altında yazan post kısmında yazan konsolosluk’u secerek DS260’i en az hata ile submit etmek olsun. Sizin Macaristan’da oturum ve çalışma izniniz olması kendisinin dosya taşımasına veya kendisinin bebek nedeniyle çalışmaması sürecinize olumlu/olumsuz katkısı olmaz.

• Ds260 i submit ettikten sonra kendim,annem ve babam için ekranda çıkan confirmmation email e onay göndermesini isteyince hata veriyor. Sizde de bu şekilde mi? Haberleşelim kaynağı mail olup önemli olunca bir yanlışlık mı yaptık diye endişe ettim 🥹

• ⭐⭐⭐⭐

@emels

DS260 formu doldurmak bekar olarak sahip olduğunuz bilgiler ile dolduracaksınız, doldurmak için evlenmeyi beklemeyin lütfen.

Size bu CN ile en erken Ekim ayında mülakat gelecek. Formunuzu doldurun, izdivacinizi tamamlayın, evlendikten sonra DS260 doldurduğunuz alandan beyefendiyi add applicant yapacaksınız, yeni pasaport çıkartacaksınız (soyadı değişikliği nedeniyle) ve mülakat tarihi aldıktan sonra Ankara konsolosluk ile irtibata geçerek dosyanızın açılmasını talep edeceksiniz (medeni durumunuzu değiştirmek, soyadınızı güncellemek ve eşinizi kendi dosyanıza eklemek için).

Mutluluklar ve bol şans 🍀

• ⭐⭐⭐⭐

@aysegul

Çeşitlilik göçmen vizesinde eğitim durumu kriteri olan en az lise mezunu olma şartı “sadece asıl talihli (principal)” için aranmaktadır, beneficiary olarak geçen aile üyeleri için eğitim şartı aranmamakta. Bol şans 🍀

• ⭐⭐⭐⭐

@Avukat-Zeki-Yağlı

Öncelikle tebrikler, hayırlı olsun.

Sahip olduğunuz oturum izni doğrultusunda formunuzu Abu Dhabi olarak submit ettiyseniz 2026 mali yılının açılışını (01.10.25) bekleyeceksiniz. Forumdaki arama butonu çok kıymetli, arama butonuna anahtar kelimeler yazarak (Abu Dhabi, Birleşik Arap Emirlikleri, mülakat, sağlık muayenesi vb) bu post’da mülakata katılan forum kullanıcısı varsa geçmiş tecrubeleri okuyabilirsiniz. Bir hayli uzun zaman var önünüzde, forumdaki DV2025 Asamalari ve DV2025 mülakat deneyimlerini de okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Abu Dhabi konsolosluğunun EU dosyalarına mülakat dağıtımı konusunda olumsuz deneyimler var önceki yıllarda. Mülakat için Abu Dhabi secmis olmanız, her ne kadar yasal oturum izniniz olsa bile mülakat tarihi alabileceginizi garanti etmiyor.

Sizin bültende aciklanacak AF sayısı ile bağlantıniz olmayacak, açıklanacak EU bülten sayılarını takip edeceksiniz zira EU’ya tabisiniz CN’niz gereği. Süreci iyi takip etmeniz yararınıza olacaktır. Bol şans 🍀

• Formu doldurdum son sayfada maile de göndermeye çalıştım ama hata verdi,
    "Application Error You have encountered an application error. Please try again later."
    Bir sorun yaratır mı ?

• ⭐⭐⭐⭐

@Mertkan-Şahin

Bildiginiz ve hatirladiginiz kadarıyla olabilecek en fazla detay ile yazmalısınız, çekiliş tarihi öncesi veya sonrası hesabı kapatmış olmanız önemli değil.

• @Kadir-Yüce, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba, 28xxx nolu case nosu ile biz de bu sürece dahil olduk. Şuan Amerikadayız ve 6 aydan daha uzun süre Amerika'da kalma durumumuz bulunuyor. Başvurumuzu I-485 ile mi yoksa DS260 ile mi yapmamız daha mantıklı olur? Kazananlara hayırlı olsun şimdiden

Merhaba, AoS yapacak olsanız bile DS260 formunuzu doldurabilirsiniz, bunun tek sıkıntısı bu formu doldurduğunuzda, ABD’ye göçmen olmayan vize ile girişiniz esnasında göçmen niyetiniz olduğunuzun görünmesi olabilir. AoS yapabilmek için de bültende current olduğunuz ayı beklemek zorundasınız CN’biz oldukça yüksek, alternatiflerinizi dikkatlice değerlendirmelisiniz. AoS başlığını da incelemenizi öneririm. Sürecinizde bol şanslar!

• ⭐⭐⭐⭐

@Gamze-Sahan @ugur077

DS260 form confirmation page çıktısını alabildiniz mi veya kopyasını bilgisayarınıza kaydedebildiniz mi?

• @ATS16 evet evet alabildim .ama emilde hata verdi

• ⭐⭐⭐⭐

@Gamze-Sahan bende de hata verdi, demek ki o kısmı en azından şuan için çalışmıyor. confirmatıon page i kaydettiyseniz sorun yok.

• ⭐⭐⭐⭐

@ATS16 ben de tam olarak bunu yazdım, asıl talihli ben olduğum için benim formumda bu soru var ancak eşimin formunda yok diyerek bunu belirtmiştim zaten 👍

Katkınız için teşekkürler 🙂

• @ugur077 Tekrar sayfaya girip submit edilmiş olduğundan emin olun. Kendinize maili tekrar girdiğinizde de atabilirsiniz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

152

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |