Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.4k 784 513.0k 768

• DS formunu göndermek için pasaportumun gelmesini beklemek (max 6-7 gün sürer) yanlış bir karar mı

• @emels öncelikle tebrik ederim. Ds-260 formunu en kısa sürede doldurulması tavsiye edilir. Yanlış hatırlamıyorsam dv2022 ile birlikte ds-260 formunu önce dolduranlar erken mülakat almışlardı. Bu durum hala devam ediyor mu emin değilim. Siz yine de doldurup gönderin. İlerde elzem bir değişiklik olmadığı sürece formu açtırmanıza gerek yok. İlla açtırıp değişiklikler yapacağım diyorsanız mülakat tarihi aldıktan sonra mülakata gireceğiniz konsolosluk ile iletişime geçip açtırabilirsiniz. Sürecinizde başarılar dilerim.

• @Kerem-6 tebrikler. Yeşil pasaportumuza göçmen vizenizi bastırabilirsiniz. Biz bastırdık çok da güzel oldu. Sürecinizde başarılar dilerim.

• Cevap: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamalarıselamlar herkese case numberım 27000 civarı bu yüzden dosyamı taşımak istiyorum ancak ds-260 formunu biran önce doldurmalımıyım ve ilk aşamada ankarayı mı seçmeliyim ikinci sorum 2 yıl adlı sicil kaydım var ancak adlı sicil arşiv kaydım yok ve ilk dosyam bu çok büyük bir sorun yaratır mı mülakatta üstünde çok fazla durulur mu?

• @onuru Çok teşekkür ederim çok sağ olun. Green card eşime çıktı. Ve kendisi çalışmıyor fakat benim Macaristan'da çalışma vizem var ve 3 yıldır burada yaşıyoruz. Mülakat sürecinde bu bize bir eksi durum yaratır mı acaba bilginiz var mı? Çalışmama sebebi ise daha yeni bir bebeğimiz oldu bu yüzden.

• ⭐⭐

@İlkeruzucek selamlar, henuz adres bulamadiysaniz asagidaki gibi doldurup formunuzu submit edebilirsiniz. Mulakat esnasinda da amerika daki adresi paylasabilirsiniz.

1843643a-3d42-42a7-86f1-ae2862e43cc0-image.jpeg

• @arzemo ben de dediğiniz gibi yapayım o zaman

• @arzemo Evlenmeyi düşünüyorum da bu ay icinde. Evlenip formu öyle mi olusturmak mantıklı olur yoksa evlendikten sonra birçok güncelleme yapmayı dosya açtırmayi göze alıp formu hemen göndermek mi? Cn cok ileride değil. Bir ay içinde formu göndermek mülakat almama riski oluşturur mu? Olusturmazsa baştan evlenip göndermek daha mantıklı olmaz mı? Bu gibi sorularım var. Teşekkür ederim cevabınız için.

• ⭐⭐⭐⭐

@mruzum evet ondandır, şimdi siz yazınca farkettim, kendi formumda seçtim bunu ancak eşimin formunda çıkmadı bu soru, demek ki ondan :) talihli için şart koştukları şey min. lise mezuniyeti (veya meslek kriteri) olduğundan bu mezuniyet bilgisi onlar için talihli bazında önemli

• Merhaba dostlarım. 14. başvurumda green card kazananlarından biriyim. Dubai'de oturum iznim var bu yüzden konsolosluk mülakatını Abu Dhabi seçtim. CN'm EU18xxx. Abu dhabi'de mülakata girenler varsa tecrübelerini almak isterim.

AF başvurularda sıra 18k'larda iken EU başvurularda şu an 5k civarında görünüyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

• @arzemo Çok teşekkür ederim :)

• @emels küçük değişiklikler için formun açılmasına gerek yok. (Pasaport değişikliği, Amerika’daki adres bilgisi vs.) Ancak evlilik yapacağınız için bu durumun bir nebze önem arz ettiğini anlıyorum. Bu nedenle sorunuzun bu kısmına üstadların cevap vermesi daha doğru olacaktır.

• @onurfenci pasaport olmadan da DS-260 formunu doldurabilirsiniz. Yine de pasaport bilgilerinizi doldurup ds-260 formunuzu biran önce tamamlamak istiyorsanız pasaport başvurunuzu en kısa sürede yapın. Bir gün sonra e-devletten pasaportlarım kısmından pasaport numaranızı ve geçerlilik tarihini görebiliyorsunuz. Dolayısıyla 7 gün beklemek zorunda kalmazsınız. Sürecinizde başarılar dilerim.

• @yigit55
    Selamlar, oncelikle tebrikler ve yesilkartforum’a hos geldiniz.

• Almanya dogumlu olmanizin Ankara’da mulakata girmeniz konusunda herhangi bir engel teskil etmiyor, mulakat alirsaniz eger sunmaniz gereken belgeler icerisinde Almanya’dan alinmasi gereken Police Report belgesi gerekecektir.
    • Sizinle benzer sira numarasina sahip kisiler gectigimiz senelerde Ankara’dan mulakatlarini aldilar ancak bu demek degil ki bu sene de alabilirler. Ankara her sene daha az vize vermeye ant icmis gbi oldugu icin, surecinizi takip ederek ilerlemenizde fayda var. Her ihtimale karsi dosya transferi gibi bir b planini cepte tutabilirsiniz, Almanya dogumlu oldugunuz icin dosyanizi bircok Avrupa ulkesine tasiyabilirsiniz.
    • Ankara soz konusu olunca net bir zaman vermek zor, DV2025 yili icin asagi yukari bu aylarda sizinle benzer dosya numaralarina sira geldi. Ancak her senenin dinamikleri birbirinden farklı oldugu icin gecen seneyi referans almak dogru olmayacaktir. Siz yine de gecmis senelerin excel dosyalarini inceleyerek kendinize gore bir analiz yapabilirsiniz.
    • Vize mulakatiniza katilmadan once saglik kontrolunden gecerek saglik raporu almaniz gerekecektir, bu saglik raporunuzu aldiginiz tarihten itibaren en gec 6 ay icerisinde Amerika’ya giris yapmaniz gerekecektir.(Eger saglik kontrolunuz sirasinda sizden Tuberkuloz suphesi ile balgam testi istenirse bu durumda Amerika’ya giris suresi en gec 3 ay icinde olmasi gerekecektir).

Tavsiyem, bir an once DS-260 formunuzu dikkatli bir sekilde doldurarak, sureciniz gidisatina gore gerekli adimlari atmaniz yonundedir. Simdiden bol sanslar.

• Merhaba,

Çekiliş eşime çıktı ve eşimin DS 260 formunu doldurup gönderdim ancak benim formumu doldururken son submit aşamasında case numarası ve pasaport numarası istiyor. Case numarasına eşimin case numarası yazdım sıkıntı yok ama pasaport numarasına benimkini mi yoksa eşimin pasaport numarasını mı yazmalıyım

• @mustafa-berat-taşcı selamlar, kendi pasaport numaranızı yazınız.

• ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

• Herkese merhaba, 28xxx nolu case nosu ile biz de bu sürece dahil olduk. Şuan Amerikadayız ve 6 aydan daha uzun süre Amerika'da kalma durumumuz bulunuyor. Başvurumuzu I-485 ile mi yoksa DS260 ile mi yapmamız daha mantıklı olur? Kazananlara hayırlı olsun şimdiden

• ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@can-6, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Cevap: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamalarıselamlar herkese case numberım 27000 civarı bu yüzden dosyamı taşımak istiyorum ancak ds-260 formunu biran önce doldurmalımıyım ve ilk aşamada ankarayı mı seçmeliyim ikinci sorum 2 yıl adlı sicil kaydım var ancak adlı sicil arşiv kaydım yok ve ilk dosyam bu çok büyük bir sorun yaratır mı mülakatta üstünde çok fazla durulur mu?

Bu konu basliginin ilk dört iletisini okudunuz mu?

1-DS260 formunu doldurmadan dosya taşıyamazsınız.
    2-DS260 doldurduktan sonra 4. iletide yer alan dosya taşıma seçeneklerini değerlendirerek KCC ile irtibata geçerek dosyanızı taşıyabilirsiniz.
    3-Kazandiginizi ogrendiginiz mektubun en altında Case number altında “post” yazan kısımda hangi şehir yazıyorsa ilk aşamada o şehri DS260’da seçeceksiniz konsolosluk olarak, sonra dosya taşıma durumuna bakacaksınız.

Çeşitlilik göçmen vizesi süreçlerinde her şey adım adım, çok okuyan ve çabalayan mutlu sona ulaşıyor. Bol şans!

• ds260 formunda 5 yil icinde kullanddigimiz sosyal medya hesaplarini suan kapatip kullanmiyorsak ne yapmaliyiz?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Yunuskk

Oncelikle tebrikler, bebeğinizin saglikli uzun bir ömrü olsun. İmzanizda CN numaranız gözükmüyor, ilk iki hanesi gozukecek son üç hanesini saklayarak güncellemeniz ricadır. Benim veya diğer kullanıcıların imzasına bakabilirsiniz.

Önceliğiniz eşinizin adına konu basliginin ilk dört iletisini dikkatlice okumak olsun, en az hata ile eşinizin kazandığınız öğrendiği mektubun en altında yazan post kısmında yazan konsolosluk’u secerek DS260’i en az hata ile submit etmek olsun. Sizin Macaristan’da oturum ve çalışma izniniz olması kendisinin dosya taşımasına veya kendisinin bebek nedeniyle çalışmaması sürecinize olumlu/olumsuz katkısı olmaz.

Benzer Başlıklar

• 28 Oy
    16k İleti
    1m Bakış
    boredengB
    @Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
  • 43 Oy
    7k İleti
    558k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

7

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k