Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @gucarslan abi merhaba. Greencard çıkınca çok sevinmiştim ama casenumber olayını öğrendikten sonra boşa sevindiğimi anladım. Bordo pasaportum var ve bu yüzden birçok yerden vize almam mümkün değil. Bu iş için bütçe ayırma şansım var ama. Gerçekten bu casenumber ile mülakata girme şansım olur mu? Ne yapmalıyım, nereye dosya taşıma yapmalıyım? Yardımcı olabilecek bir tanıdığım yok, sadece buradan destek alabiliyorum. Sizce %kaç mülakata girme şansım olur?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mruzum normalde bebeğinizin mülakata katılma zorunluluğu yok ancak; onun için de sağlık muayenes olmanız gerekiyor bu yüzden onun da gitmesli lazım.

Mülakat tarihi verildikten sonra güncelleme için nasıl bir yol izleyebiliriz,

mülakat aldığınızda buradan sorun, destek olacağım size.

• Merhaba arkadaşlar. Ankara’da bu case number ile bana mülakat gelmeyeceği için ben ds260 formunu doldurduktan sonra KCC ye mail atıp Belçika’ya aldırmayı düşünüyorum. Belçika’dan mülakat alan var mı ? Belçika’da teyzemler var ve mülakat maili geldikten sonra mülakata kadar vize alabilir miyim ? Belçika’da kaç kişi ve en son geçen sene kaçıncı case numbera kadar almış bilgisi olan var mı ?

• Merhabalar,

DS-260 formunu doldururken bir konuda kararsız kaldık ve sizden görüş almak istiyoruz. Eşim, Acil Tıp Teknisyenliği mezunu olmasına rağmen yaklaşık 2 yıldır profesyonel olarak saç ve makyaj sanatçısı olarak çalışmakta ve bu alanda aktif bir şahıs şirketi bulunmaktadır. Aynı zamanda bu meslekle ilgili uluslararası geçerliliğe sahip eğitim sertifikalarına da sahiptir.

Sormak istediğimiz şu: DS-260 formunda meslek bilgisi kısmına, eşimin diploma sahibi olduğu alanı mı yazmalıyız? Yoksa hâlen aktif olarak yaptığı, sertifikalı saç ve makyaj sanatçılığı mesleğini mi belirtmeliyiz? Güncel olarak icra ettiği işi yazmak daha mı doğru olur?

Yardımcı olursanız çok seviniriz. Şimdiden teşekkür ederiz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@smelihkrkmz sorunuzun yanıtı bu başlığın 3. iletisinde verildi zaten, okumanızı rica ederim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@greenlife1 ankara'da mülakat almanız imkansız.
    sonrası için de bu başlığın 4. iletisini okuyun, şans tamamen sizin çabanıza bağlı.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Cem-Ateş mesleğinizin vize süresiniz ile bir bağlantısı yok. bu yüzden kendisiniz nasıl tanımlıyorsa onu yazabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Derya-0 geçmiş yılların deneyimlerini ve ilgili ülkenin performasını inceleyebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@Scythep @Gökçe-Çetin
    BAE'de DV vizeleriyle ilgilenen konsolosluk Abu Dhabi'dir ve genellikle AS (Asya kategorisi) başvurularına bakar. Ancak EU kategorisinde olup BAE’de oturumu olan kişilere de mülakat veriyor. Dosyanızı KCC aracılığı ile, Abu Dhabi adresi belirterek taşımanız mümkün ama mülakat alacağınız garanti değil. Yine de şansınızı deneyebilirsiniz.

• @gucarslan Rus vatandaşlarının artık Moskova yerine Varşova’da mülakata girdiğini öğrendim. Hatta yıllık yaklaşık 5.500 Rus vatandaşının secildigini ve burada görüşmeye çağrıldığını gördüm. Bu durumda, sizce dosyamı başka bir ülkeye taşımam mantıklı olur mu, Viyana gibi? Ayrıca, konsoloslukların en son hangi case number’a (CN) kadar randevu verdiğini öğrenmenin bir yolu var mı? Bu konuyla ilgili konsolosluğa yazarsam yardımcı olurlar mı?

• Merhaba, 13k Case numaram ile vize istemeyen ülke konsolosluklarına vize randevusu için mail atacağım, bu maili atmaya ne zaman başlamam gerekiyor?

• Arkadaşlar selamlar, bir kaç sorum var -ki- bu sorular sadece benim değil benimle aynı durumda olan Bordo Pasaport sahiplerinin de aklında olan ve hala araştırmakta olup tam net bilgi alamadığımız sorular. Soruları bizi aydınlatacak şekilde samimi bir şekilde yanıtlayabilirseniz gerçekten çok mutlu oluruz.
    Öncelikle DS formlarımızı doldurduk ve hepimizin Case Numaraları dosyalarımızı taşımamız gerektiren numaralar.

Biz araştırmalarımızı yapıp taşıyacağımız Konsolosluğa karar verdikten sonra(şu an için adaylarımız hong kong ve bangkok ama hala araştırıyoruz) KCC'ye en erken ne zaman mail atabiliriz?

Bülten açıklanmadan önce -dosya numaralarımız current/aktif olmadan önce- KCC'ye dosyalarımızı taşımak istediğimize dair mail atmamızda bir sakınca var mı?

KCC'ye mail attığımızda KCC'nin dosyalarımızı taşımadan önce bizden o ülke ile ilgili oturum, visa, vb. gibi bir beklentisi olacak mı? (vize gerektirmeyen ülkeler olsa bile)

Önümüzde ön görülemez bir süreç olduğu için, henüz konsoloslukların nasıl işleyeceğini bilmeden erkenden dosyalarımızı taşıtmamız sıkıntılı olur mu yoksa ekim ayını bekleyip ona göre mi hareket etmemiz daha sağlıklı olur?

Şimdiden teşekkürler. 🙂

• @Mertkan-Şahin, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@deebee suan kanada vize konusunda sikinti yasattigi icin sureler cok uzuyor ama deneyebiliriz eger current olma durumu ve konsolosluk suresi uzak tarihte ise . ikimiz hong-kong tarzi yerleri denesek mantikli olur mu? birde seneye bu zamanlar gelen sirada vize almak mumkun olur mu? o zamana kadar kota dolma ihtimali cok yuksekmidir?

Tabii ki deneyebilirsiniz. 1 Ekim itibariyle Konsolosluklarin performansini yavas yavas gormeye baslayacagiz, oturumsuz dosya tasiyanlar ayni tutumla devam ederse current olmadan dosyanizi istediginiz yere tasiyabilirsiniz. Kotayla ilgili sorun yasayacaginizi simdilik dusunmuyorum, tabii bunu en iyi bulten performansi ve istatistiklerle anlayabiliriz.

• Selamlar,
    Arkadaşlar bu dosya taşıma işlemleri için, bilgi alabileceğimiz yada kaynak rehber olacak bir site video veya doküman var mı?
    Yada bu konu hakkında bilgi alabileceğimiz yardımı olabilecek kimler vardır.

• @mustafa-berat-taşcı, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar,
    Arkadaşlar bu dosya taşıma işlemleri için, bilgi alabileceğimiz yada kaynak rehber olacak bir site video veya doküman var mı?
    Yada bu konu hakkında bilgi alabileceğimiz yardımı olabilecek kimler vardır.

yesilkartforum.com site ici arama motoru ve gecmis mulakat deneyimleri.

• Bir sorum daha olacak,
    Lisans mezunuyum ama yüksek lisans da yapıyordum. Tez aşamasında bırakmak zorunda kaldım. Eğitim bilgilerinde belirtmek zorunda mıyım yarım bıraktığım yüksek lisansı?
    Teşekkürler.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   R rezanclz 
  • ⭐⭐⭐⭐

@mustafa-berat-taşcı https://yesilkartforum.com/forum/topic/7231/dv2025-mülakat-deneyimleri/1510?page=76
    Özellikle bu başlığın iletilerini okumak; en güncel, en canlı kanlı örnekleriyle size rehber olacaktır.

• ⭐⭐⭐⭐

Bu ileti silindi!

• @gucarslan imzamı ekledim sanırım doğru yaptım

• Merhabalar,
    2. başvurumda talihli oldum. umarım herkes için hayırlısı olur. case numaram 91xx lerde. Bu sene hızlı dosya taşıyabileceğimiz ülkeler hangileri? cut off olmadan dosyamı taşımak istiyorum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |