DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Arkadaşlar merhaba. Kazanan tüm arkadaşlara hayırlı olmasını diliyorum. Benim de case number 21XXX. Birazdan DS 260 formunu dolduracağım ama kafama takılan 2 nokta var, yardımcı olursanız çok sevinirim. Ben, eşim ve iki çocuk için toplamda 4 tane mi form dolduracağım yoksa eşim ve benim adıma doldurmam yeterli mi ? Bir de yaklaşık 2 buçuk yıl Kanada’da yaşadım,şimdi TR deyim.. bahsedilen Police Clearence Certificate’ i Kanada’dan hemen mi temin etmem gerekli ? DS 260 formunda istiyorlar mı ? Sonradan eklersem sorun olur mu acaba ? İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.
-
A aysegul bu başlıktan bahsetti
-
@Cem-Ateş, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Herkese merhaba,
Uzun zamandır bu forumu takip ediyorum. Bu yıl Green Card’ı kazanmanın heyecanıyla ben de artık sizlere merhaba demek istedim. Case numaram 11XXX. Eşimle birlikte DS-260 formunu doldurup sonrasında dosya taşıma işlemi yapmayı planlıyoruz.
Bu süreçte aklımı kurcalayan birkaç şey var. Mülakata çat pat İngilizcemle girebileceğim bir ülkeyi mi tercih etmeliyim, yoksa Türkçe tercüman desteği alabileceğimiz Bangkok gibi bir yer daha mı mantıklı olur? Bu şans insanın hayatında belki de bir kez karşısına çıkıyor, o yüzden en doğru adımı atmak istiyoruz.
Tecrübesi olanlardan fikir almak isterim. Şimdiden herkese çok teşekkür ederim 🙏
Merhaba. Tebrik ederim :)
Normalde çat pat İngilizceniz de yeter ve mülakata kadar İngilizcenizi biraz daha geliştirebilirsiniz. Ancak heyecan yaparım, konuşamam, endişelenirim gibi düşünceleriniz varsa tercümanla mülakata gireceğiniz bir yere taşımak sizin için daha rahat bir süreç olur.
-
@branzino, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
İkinci başvuru da ben de aranıza İzmirden bir talihli olarak katıldım dostlar, seçilen arkadaşları tebrik ediyor ve kolaylıklar diliyorum.
Dosya numaram yüksek olduğu için biraz motivasyonu düşürse de keşke dememek için sonuna kadar tüm imkanları zorlayacağım. Burada yardımcı olan dostlara çok teşekkürler bende öğrendikçe herkese yardımcı olmaya çalışacağım.
Sormak istediğim şuan geçerli bir pasaportum yok, eski pasaportum da yok; hemen yarın ilk işim pasaport başvurusu yapmak ama yukarı da vakit kaybetmemek için hemen ds260 doldurun ve form da "other travel documents" seçebilirsiniz ve sonra güncellersiniz denmiş, pasaport mülakat tarihinden önce geleceğinden dosyayı mülakat tarihinden önce açtırıp güncellemek mi mantıklı yoksa mülakat verildikten sonra mı?
Diğer bir soru da ds260 gönderildikten sonra KCC tarafından bazı evraklar istendiği söyleniyor bunlar kısaca nedir? hazırlık yapmak bakımından öğrenmek istiyorum.
Dosya numaram yüksek olduğundan dosya taşıma ile ilgili işlemleri ne zaman başlatabilir veya araştırmaya başlamalıyım ?
Teşekkürler.
Merhaba. Tebrik ederim. DS260 formunu doğru bir şekilde doldurmaya çaba gösterin. Pasaportsuz doldurmanızda sakınca yok. Pasaportu beklemek zorunda değilsiniz submit etmek için. Mülakattan önce pasaport bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.
Dosya taşımak için vaktiniz var. Bu süreçte geçmiş tecrübeleri okuyarak araştırabilir ve kendi durumunuza uygun bir yeri seçerek dosyanızı taşıyabilirsiniz. Şu an önceliğiniz formu doldurmak olsun. Dosya taşımak için yeterince vaktiniz var, merak etmeyin.
Süreç ve deneyim başlıklarını okudukça göreceksiniz ki artık KCC ye herhangi bir evrak gönderimi olmuyor.
-
@gucarslan valla içime bir su serptiniz hocam, sagolun ds260 doğru şekilde doldurdum
-
@aleynaa, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar bu foruma ilk kez giriyorum green card kazandığımdan dolayı. Ancak sıralamam 23 binlerde. Dosya taşırsam gelme olasılığı var mıdır? Bu konuda hiçbir bilgim yok ve açıkçası ne yapacağımı şaşırmış durumdayım…
Öncelikle sakin olun. Şu an için en önemli yapacağınız şey kazandığınızı çevrenizden kimse ile paylaşmamanız olacaktır. Önünüzde uzun ve stresli bir süreç var zaten. Bir de sürekli çevreden gelen “eee sen ne zaman gidiyorsun, hani sen gitmeyecek miydin, senin Amerika işi yalan oldu galiba” tarzında darlamalarla uğraşmak istemezsiniz.
Formunuzu doğru bir şekilde submit edin. Daha sonra dosya taşıma ve süreçle ilgili detaylı bilgi edinmek için özellikle güncel senelerin başlıklarını okuyun. Tahmin ettiğinizden fazla şey öğreneceksiniz. Dosya taşımanız gerekiyor evet ama nereye taşıyacağınıza okudukça kendiniz karar vermelisiniz, acele etmenize gerek yok şu an.
-
@edipturken, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@EzgiLera, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@kucurizm, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
merhaba arkadalar case number 5XXX tam sınırda gibi, ankara da şansımızı deneyelim mi ?
Bence Ankarayı bekleyerek kendinize boşuna aylarca stres yaşatmayın, dosyanızı taşıyın, rahatınıza bakın.
merhaba arkadaşıma green card çıktı şimdi ds260 ile ilgileniyor sıra 7XXX yorumları okudumda sıra gelme ihtimali az gibi dosya taşıma nasıl yapılıyor ve bir süresi var mı?
Merhaba. Arkadaşınız kendisi gelsin, foruma üye olsun, sürecini imzasına taşısın, excele kendisini eklesin. Süreçle ilgili istediği desteği vereceğiz kendisine.
-
@ugurbocegi, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
DV2026 talihlilerine tebrikler umarım çok güzel bir mali yıl olur. DV2025 talihlisi ve geçen ay ABD'ye taşınmış birisi olarak söyleyebilirim ki buralar çok güzel (henüz işsiz olmama rağmen) :D ben dosyamı Hong Kong'a taşıyıp oradan vizemi aldım. Ankara'yı bekleyerek hayallerinize yazık etmemenizi ve vizenizi almak için gereken fedakarlıkları yapmanızı tavsiye ediyorum, süreçte herkese başarılar.
Dosya taşıma konusunda katılıyorum. Ankara artık son seçenek olarak bile görülmemeli. Ancak imzanızı güncellemeyi unutmuşsunuz :)
-
@oktay3847 başvurunuzda eşiniz ve çocuklarınızı da belirtmiş olmalısınız, ds260 ı doldururken onlar da applicants bölümünde çıkıyor zaten, onlar için de form dolduruyorsunuz onların da vize almasını istiyorsanız tabi :)
-
@ugur077, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@EzgiLera Mülakattan hemen sonra taşınmayı düşünüyoruz fakat hongkong masraf ve süreci gözümü çok korkutuyor. Çünkü hem kısıtlı bütçemiz var hem de süreci çok okumama rağmen risklerine tam hakim değilim. Bir an önce gitme uğruna ankaradan taa hongkong a taşıyıp işi daha da zorlaştırma ihtimali beni korkutuyor.
2025 kazanan excel listesini açıp bir bakın. Sizin numaranız Ankara’dan ne zamana mülakat almış, Ankara dışında girenler ne zamana mülakat almış. Örneğin listenin 108. Sırasında olowen isimli talihli var, Viyana’dan Ekim için mülakat almış 3k sıra numarasıyla. Ama biraz üstünde altında bulunan diğer talihliler Nisan Mayıs Haziran için planlanmış. Amacım sizi ikna etmek değil, tabi ki sizin sürecinizi en iyi siz bilirsiniz ama tüm değişkenleri bilip öyle karar verin derim. Hala vaktiniz var, acele karar vermenize gerek yok.
-
@conk, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Selamlar tekrardan şimdi DS260 formunu doldurduktan sonra hemen dosya taşıma işlemi için mail atmamız mi gerekiyor yoksa mali yılı mı beklememiz gerekiyor.
Hemen atmanız da gerekmiyor, mali yılı beklemenize de gerek yok. Ancak henüz vaktiniz var, oturun iyice düşünün, eski tecrübeleri okuyun, kararınızı sakince verin. Sizin zaten CN yüksek olduğu için daha çooook vaktiniz var.
-
@aysegul çok tşk ederim ilginiz için ☺️🙏 iki çocuğu da ekleyince toplam 4 form dolduracağım öyleyse. Ama polis sertifikası çok canımı sıktı. Çünkü Tr de yaşayıp Kanada polis sertifikasını nasıl alacağım, bilmiyorum.. büyük ihtimalle sonradan ekleyeceğim
-
@ugur077, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@gucarslan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@aleynaa nikahiniz sonrası doldurup eşinizi de o zaman forma ekleyin, acele etmenize gerek yok.
DV2026 süreci 1 ekim'de başlayacak.
formu erken doldurmanız surecinize bir etkisi yok şu an.mutluluklar!
Ben de aynı durumdan müzdaribim. DS260 erken göndermek gerekmiyor mu? Şuan hemen evlenmeye başlasam en erken 15-20 gün süreç var önümde. Formu bugün göndermem ile 20 gün sonra göndermem arasında bir etki yok mu?
Normalde yok ancak DV2022 döneminde tek seferlik önemli oldu. Tekrar böyle olacak ya da olmayacak diyemiyoruz. O yüzden tedbirli davranmaya çalışıyoruz.
Formu bu haliyle gönderip daha sonra güncelleme yapabiliyor olduğunuz için bence beklemenize gerek yok. Ama beklerseniz ve DV2022 gibi bir istisna olmazsa yine hiçbir şey fark etmeyecek.
-
@oktay3847, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar merhaba. Kazanan tüm arkadaşlara hayırlı olmasını diliyorum. Benim de case number 21XXX. Birazdan DS 260 formunu dolduracağım ama kafama takılan 2 nokta var, yardımcı olursanız çok sevinirim. Ben, eşim ve iki çocuk için toplamda 4 tane mi form dolduracağım yoksa eşim ve benim adıma doldurmam yeterli mi ? Bir de yaklaşık 2 buçuk yıl Kanada’da yaşadım,şimdi TR deyim.. bahsedilen Police Clearence Certificate’ i Kanada’dan hemen mi temin etmem gerekli ? DS 260 formunda istiyorlar mı ? Sonradan eklersem sorun olur mu acaba ? İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.
Merhaba. Sürecinizi imzanıza doğru bir şekilde taşıyın lütfen.
Sisteme girdiğinizde 4 form mu görüyorsunuz yoksa 2 mi?
-
Merhaba
2026 yılı talihlisiyim ben de. Case numaram 26XXX.
İrlanda’da yaşıyorum. Sıra gelirse mülakat lokasyonum orası olacak gibi. Bu hafta içinde ds260 formunu dolduracağım. Aklıma takılan bir kaç soru var. Yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.
-green cardın geleceği adresi ds260 formunda girmemiz bekleniyor. Ama bir tanıdığım olmadığı için bir adres veremiyorum. Nasıl ilerlemeli ?
-sosyal medya hesaplarımız isteniyor sanırım. Bu bilgiler kritik mi ? Yoksa direkt geçebilir miyiz ?
-iki pasaportum var geçerli. Birinin süresi 2027 de bitiyor ve içinde geçerli amerika turist vizesi var. öbürü yeni 2035 te bitiyor. Hangisini kullandığımızın bir önemi var mı ?
Teşekkürler -
Arkadaşlar merhaba tekrardan, forumda yeni yeni aktif oluyorum ve okuyup araştırıp anlamaya çalışıyorum elimden geldiğince. Sizlere danışmak istediğim bir kaç soru var aklımda. Benim Case Numaram için taşımak şart onu anladım, hong kong veya bangkok benim için uygun seçenekler gibi gözüküyor bordo pasaportum olduğu için.
1-) Current olmadan başvurmayı düşünüyorum bunun için ne kadar vaktim var?
2-) Benim Case Numaram için saydığım konsolosluklarda aşağı yukarı ne zaman mülakat randevusu alabilirim?
3-) Bir de Florida eyaletine taşınmayı düşünüyorum, turizm üzerine çalışacağımdan dolayı. FL için bankada ne kadar para göstermem gerekebilir?
-
@wizzie formu doldurup kısa süre sonra formunuzu size uygun olan ülkeye taşıyın.
ne zaman mülakat alacağınız ya da alabileceğinizi sürecin ilerleyişi gösterecek. eski yılların deneyimlerini inceleyin lütfen.
sizden beklenen bütün maddi birikinizi göstermeniz. bunun bir aralığı yok.
-
Çifte vatandaşım. Diğer vatandaşlığa ait pasaportumun süresi dolduysa, bu soruya 'Yes' deyip pasaport numarasını mı yazmalıyım, yoksa 'No' mu seçmeliyim?

-
Herkese merhabalar, kazanan arkadaslari kutluyorum bu sene 4. Basvurumdu , tabi ilk basvurumda ki heyecan umit vs yoktu son iki yildir da ne forumu ne de talihlilerin deneyimlerini takip etmiyordum. Case number 15k gorunce onumuzde ki yaza kalmaz Abd deyim diye sevinirken surecleri hatirlamak uzere foruma girince husrana ugradim ankaranin 24 25 talihlilerine cektirdigi cile kesinlikle kabul edilebilir dahi degil hem onlar adina hemde basima gelicekler adina uzuldum, yesil pasaportum ve schengenim olmadigi icin viyana disinda uygun randevulari aramaya baslayacagim, benim durumumda olanlarin bangkok konsolosluguna bir ilgisi oldugunu goruyorum. Bakalim forumun biraz altina ustune getirmemiz gerekicek. Sureci nasil yonetmemiz gerektigi konusunda hala kafamda soru işaretleri var. Umarim surec sorunsuz isler tum arkadaslara da sureci yakindan takip etmelerini tavsiye ediyorum biraz eforla asilmayacak engel yok elimizden geleni yapalim sonucta buyuk bir sans artik surec tamamina varir yads varmaz geriye kalan biraz efor sarfetmek
Kafamdakileri sizinle de paylasmak istedim biraz karisik oldu.🙃
-
Herkese merhaba, 4. senemin sonunda dün ben de olumlu haber aldım ancak sıralamam 23 binlerde olduğu için pek sevinemedim. Biraz araştırdğımda dosyamı başka ülkeye taşımamın daha doğru olabileceğini gördüm. Formu henüz doldurmadım ancak burada yönlendirildiği gibi ilk girişimde mülakat yerini Ankara yapıp sonrasında başka bir ülkeye taşımayı planlıyorum. 2 yıllık Schengenim olduğu için tercihim bu ülkelerden başvuru olacak ancak bu noktada Viyana net olarak bu sene de Türklerden başvuru kabul ediyor mu? Başka Schengen ülkelerinden başvuru yapabilir miyim? KCC'ye dava dosyamı taşımak için mail atmadan önce ilgili ülkenin konsolosluğundan yazılı bir onay almalı mıyım? Bu konularda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Herkese kolay gelsin :)
-
@emreyes, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Serapp
Merhaba, dosya taşınabilecek sadece bu ülkeler mi var ? Sanki Arnavutluk Makedonya veya Gürcistan’da da taşınabildiğini okumuştum araştırdım ama oturum izniyle alakalı bir durum bulamadım internette. Bu bilgiye nereden ulaşabiliriz?İnternette bu konularla ilgili bilgi bulmanız zor, çünkü en gerçek deneyimler bu forumda.
Geçmiş mülakat deneyimlerini okumak sizin için gerçekten çok faydalı olacaktır:DV2024 Mülakat deneyimleri
DV2025 Mülakat deneyimleriÖnünüzde uzun bir süreç var, bu yüzden acele etmeyin. Fırsat buldukça forumu okuyarak bilgi birikiminizi artırabilirsiniz. Bu büyük bir avantaj sağlayacaktır.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
33
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum