Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@berkay2462

YesilkartForum'da sorularınıza dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi asagidaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

• ⭐⭐⭐⭐

@goksy

Sizin durumunuz kendi özelinde farklı detaylara sahip, mülakat sürecini Sydney ile devam edecekseniz mülakat tarihine kadar yasal durumunuzu devam ettirmek adına elinizden geleni yapmanızı tavsiye ederim, Sn @gucarslan da belki yorum yapacaktır.

Konsoloslukların DV vize süreci ile ilgili farklı uygulamalari olabiliyor. DV2025 mülakat deneyimlerinde Napoli’de mülakata giren bir talihliden banka hesap hareketlerinde nakit tutar konusunda sıkıntı yokken Napoli konsolosluk talihliden ABD’den çalisacagi şirketten iş teklifi mektubu istedi ve mektubu görmeden vizesini vermedi.

Forumda arama butonundan varsa geçmiş yıllar Sydney deneyimlerini de arattırmanizi ve okumanız yararlı olacaktır.

• ⭐⭐⭐⭐

@goksy

Ayrıca vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi asagidaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

• Arkadaşlar merhaba, DS-260 formunun başlangıcında surname soruyor ya ? ben oraya soy adımı girdiğimde kabul etmiyor , adımı yazdığımda girebiliyorum. Adım gibi eminin isim soy isim girerken hata felan yapmadım. Bu çok büyük bir olumsuzluk yaratır mı ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@yusuf-beyazkaya bulunduğunuz ülkeyi yazmalısınız, sonra dosya taşıma işlemi yapabilirsiniz.
    taşıyacağınız ülkeyi de göçmen vize basıp basmadigi / ne kadar bastığı üzerine performansına göre seçin.
    her ülkenin avantajı / dezavantajlari farklı.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Engin-Ozer b1/b2 ile geçmiş yıllarda cok fazla tecrübe var başarıyla sonuçlanmış. ancak trump sonrası bunun nasıl sonuçlanacağıni bilmek güç.

başka ülkelere dosya taşıma konusu için de bu başlığın 4. iletisini inceleyin, bütün sorularınızı detaylıca cevaplandirdim.

• ⭐⭐⭐⭐

@sevvvv

YesilkartForum'da sorularınıza dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi asagidaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

Yurtdışında başka bir konsolosluğa dosya taşıma ile ilgili bu konu basliginin 3. iletisinde tüm detaylar mevcut, ilk sayfada.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@goksy eğer sidney'de yasal oturum durumunuz son bulacaksa ve kalan sürede yasal olarak orada bir kalış durumunuz olamayacaksa o zaman riske girmenizi tavsiye etmem.
    iltica başvurusu yapıp kalacaksaniz da bu durum abd vize başvurunuzu çok etkilemez, çünkü her süreç birbirinden farklı ilerleyecektir.
    bu cn ile muhtemelen ilk / ikinci bültende mülakat alırsınız sidney'de.
    o zamana kadar orada kalma durumunuz sorun olmayacaksa orada devam edin.

yalnız sidney'in çok sorunlu bir konsolosluk olduğunu ve evraksal durumlarda titiz davranacağını unutmayın.

ha ankara'dan iyi midir?
    ziyadesiyle..

• Herkese merhaba,

Uzun zamandır bu forumu takip ediyorum. Bu yıl Green Card’ı kazanmanın heyecanıyla ben de artık sizlere merhaba demek istedim. Case numaram 11XXX. Eşimle birlikte DS-260 formunu doldurup sonrasında dosya taşıma işlemi yapmayı planlıyoruz.

Bu süreçte aklımı kurcalayan birkaç şey var. Mülakata çat pat İngilizcemle girebileceğim bir ülkeyi mi tercih etmeliyim, yoksa Türkçe tercüman desteği alabileceğimiz Bangkok gibi bir yer daha mı mantıklı olur? Bu şans insanın hayatında belki de bir kez karşısına çıkıyor, o yüzden en doğru adımı atmak istiyoruz.

Tecrübesi olanlardan fikir almak isterim. Şimdiden herkese çok teşekkür ederim 🙏

• 20649755-d1c1-4f42-8333-357f2aefb0a8-image.png

Resimdeki KCC Case number (resimdeki x'leri maske için koydum) böyle olması lazım değil mi ? Formu imzalamak istiyorum ama yanında kırmızı ok çıkıyor hata veriyor.

• @crazycells merhaba. Avrupa da yaşamıyorum. Türkiye’de ikamet ediyorum. Ancak anladığım kadarı ile oturum olmadan sadece Viyana da mülakata girmem mümkün görünüyor. Kafam çok karıştı. Umarım sorun yaşamayız.

• Merhaba. Dün gece D260 formunu gönderdim. Ancak bazı sorular kafamı çok karıştırdı. Mesela 16 yaşından sonra yaşadığımız adresler. Yaşadığımız her yeri mi yazmamız gerekiyor du yoksa sadece resmi adresleri mi. Mesela yedi ay iş için bir şehirde kaldım. Onuda bildirmek zorundamıydım. Nitekim ben sadece adrese kayıtlı olduğum yerleri yaZdım.

• İkinci başvuru da ben de aranıza İzmirden bir talihli olarak katıldım dostlar, seçilen arkadaşları tebrik ediyor ve kolaylıklar diliyorum.

Dosya numaram yüksek olduğu için biraz motivasyonu düşürse de keşke dememek için sonuna kadar tüm imkanları zorlayacağım. Burada yardımcı olan dostlara çok teşekkürler bende öğrendikçe herkese yardımcı olmaya çalışacağım.

Sormak istediğim şuan geçerli bir pasaportum yok, eski pasaportum da yok; hemen yarın ilk işim pasaport başvurusu yapmak ama yukarı da vakit kaybetmemek için hemen ds260 doldurun ve form da "other travel documents" seçebilirsiniz ve sonra güncellersiniz denmiş, pasaport mülakat tarihinden önce geleceğinden dosyayı mülakat tarihinden önce açtırıp güncellemek mi mantıklı yoksa mülakat verildikten sonra mı?

Diğer bir soru da ds260 gönderildikten sonra KCC tarafından bazı evraklar istendiği söyleniyor bunlar kısaca nedir? hazırlık yapmak bakımından öğrenmek istiyorum.

Dosya numaram yüksek olduğundan dosya taşıma ile ilgili işlemleri ne zaman başlatabilir veya araştırmaya başlamalıyım ?

Teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐

@şanslıbiremir, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar hepinize merhabalar, ben 7 senedir başvuruyorum çikmadı (son iki sene kız arkadaşımla), ama bu sene kardeşime çıktı, ben 2 sene önce work and travel ile gitmiştim. Kardeşimin case numarası 20 binlerde ve ikimizin de yeşil pasaportu hakkı var (kardeşimin 3. başvurusu) dosyamızı viyanaya taşımak isytiyoruz. Şuanda kendisinin bordo pasaportu var onunla ds-260 formunu doldurmalı mıyız sizce yoksa yeşil pasaportun gelmesini mi bekleyelim? Bu süre bir hafta alır diye düşünüyorum ve ds-260 formunu çok erken doldurmak istiyorum cn 20 binlerde olduğu için. Yardımcı olabilecek yerlere yönlendirirseniz çok mutlu olurum umarım, hepinize en yakın zamanda çıkar ve mutlu olursunuz.

Pasaportun rengini önemsemeden, hatta isterseniz pasaportsuz bile, formu submit edin, sonrasında dosyanızı nereye taşıyacağınıza karar verin ve dosyanızı taşıyın. Mülakat aldıktan sonra pasaport bilgilerini ve yanlış/eksik olduğunuz düşündüğünüz bilgileri değiştirebilirsiniz. Ama ilk hedef her zaman mülakat alabilmek. Gerisi teferruat.

• ⭐⭐⭐⭐

@conk, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

26XXX olunca case numaber mecbur dosyayı taşıyacaz ben şu deneyimleri baştan sona bir okuyayım en iyisi boş durmayalım.

Mülakat alana kadar kendiniz için yapabileceğiniz en önemli ve en faydalı şey, geçmiş senelerin deneyimlerini okumak olacaktır. Hepsini bitirirseniz Amerika’da yaşayan kişilerin tecrübelerini okumaya geçin derim, geldiğinizde işiniz çok kolaylaşacaktır.

• Merhabalar bu foruma ilk kez giriyorum green card kazandığımdan dolayı. Ancak sıralamam 23 binlerde. Dosya taşırsam gelme olasılığı var mıdır? Bu konuda hiçbir bilgim yok ve açıkçası ne yapacağımı şaşırmış durumdayım…

• ⭐⭐⭐⭐

@kucurizm, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

merhaba arkadalar case number 5XXX tam sınırda gibi, ankara da şansımızı deneyelim mi ?

Bence Ankarayı bekleyerek kendinize boşuna aylarca stres yaşatmayın, dosyanızı taşıyın, rahatınıza bakın.

• @EzgiLera, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@kucurizm, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

merhaba arkadalar case number 5XXX tam sınırda gibi, ankara da şansımızı deneyelim mi ?

Bence Ankarayı bekleyerek kendinize boşuna aylarca stres yaşatmayın, dosyanızı taşıyın, rahatınıza bakın.

merhaba arkadaşıma green card çıktı şimdi ds260 ile ilgileniyor sıra 7XXX yorumları okudumda sıra gelme ihtimali az gibi dosya taşıma nasıl yapılıyor ve bir süresi var mı?

• DV2026 talihlilerine tebrikler umarım çok güzel bir mali yıl olur. DV2025 talihlisi ve geçen ay ABD'ye taşınmış birisi olarak söyleyebilirim ki buralar çok güzel (henüz işsiz olmama rağmen) 😃 ben dosyamı Hong Kong'a taşıyıp oradan vizemi aldım. Ankara'yı bekleyerek hayallerinize yazık etmemenizi ve vizenizi almak için gereken fedakarlıkları yapmanızı tavsiye ediyorum, süreçte herkese başarılar.

• @ReLoad merhaba. CN de sıfırları yazmayın. Örneğin 2026EU21XXX

Benzer Başlıklar

• 728
  • 153
  • 180
  • 11427
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |