Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Selamlar tekrardan şimdi DS260 formunu doldurduktan sonra hemen dosya taşıma işlemi için mail atmamız mi gerekiyor yoksa mali yılı mı beklememiz gerekiyor.

• Arkadaslar merhabalar. Case numaram 27XXX. Forumda DS-260 formunun bir an once doldurulmasi tavsiye edilmis ama onumuzdeki hafta evleniyorum. Esimin de green card'tan yararlanmasini istiyorum. DS-260 formunu simdi doldursam daha sonra (esim icin) degisiklik yapabiliyor muyum? Ya da simdiden evliymis gibi bilgileri doldursam sorun olur mu? Bir de Almanya'da yasiyorum. Mulakat yeri olarak Frankfurt'u mu secmem daha iyi olur yoksa Viyana'yi mi? Simdiden tesekkurler.

• ⭐⭐⭐⭐

@zakaria, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba arkadaşlar. Uzun süre forumu takip ettikten sonra ilk defa burada (aşamalar odasında) yer alıyorum 😃
    Eski senelerden tecrübeleri o kadar okudum ki süreçle ilgili biraz hakimim. Yalnız benim doğum yerinden dolayı ASYA bölgesinin kotasına giriyorum. Ankara'da bana sıra gelir mi gelmez mi diye orada eski yıllarda işlenen en yüksek AS numarasına bakmak istiyorum, bu bilgilere/istatistiklere ulaşabilme şansımız var mı normade?

Bence riske atıp da Ankarayı beklemeyin, dosyanızı taşıyın. Numaranız çok düşük değil zaten.

• ⭐⭐⭐⭐

@eternal-damnation, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaslar merhabalar. Case numaram 27XXX. Forumda DS-260 formunun bir an once doldurulmasi tavsiye edilmis ama onumuzdeki hafta evleniyorum. Esimin de green card'tan yararlanmasini istiyorum. DS-260 formunu simdi doldursam daha sonra (esim icin) degisiklik yapabiliyor muyum? Ya da simdiden evliymis gibi bilgileri doldursam sorun olur mu? Bir de Almanya'da yasiyorum. Mulakat yeri olarak Frankfurt'u mu secmem daha iyi olur yoksa Viyana'yi mi? Simdiden tesekkurler.

Merhaba. Şimdiden formu doldurun. Evli değilseniz evli gibi dolduramazsınız. Güncel ve doğru bilgilerle doldurun. Evlendikten sonra eşiniz için yeni bir form doldurabilirsiniz, mülakat tarihiniz belli olduktan sonra da kendi formunuzu güncelleyebilirsiniz.

Yaşadığınız yeri mülakat yeri olarak seçebilirsiniz. Orası da yoğun bir konsolosluk ancak sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum.

• @ugur077 3k Ankara için mülakat alabilir düzeyde. Fakat erken mülakat almak istiyosanız hong kong viyana bangkok gibi konsolosluklar tercih edilebilir.

• ⭐⭐⭐⭐

@Engin-Ozer, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar,

Foruma dün üye oldum. 25 bin 6 yüzlü sıralarda çıkmış görünüyor. Sıra numarası gelmeyecek bir değer diye anlıyorum. ABD B1/B2 vizemiz var. ABD içinde iş ve okul durumlarımızdan dolayı Haziran ve Temmuz'da maksimum 1 ay geçirebiliriz. Bir önerisi olan var mıdır?

“sıra numarası gelmeyecek” derken Ankara’dan mülakat almaktan bahsediyorsanız evet doğru. Ancak bültende current olmaktan bahsediyorsanız bunu henüz bilmek mümkün değil ama şundan emin olun, eğer current olmazsanız hiçbir yerden hiçbir şekilde mülakat alamazsınız.

• ⭐⭐⭐⭐

@ismailozdemirel, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, case numberimiz 21k civari , dosya tasimak icin oturum sart mi? , oturum sartsa hangi ulkelere gidebiliriz? oturum sartsa ogrenci olarak oturum almayi dusunuyoruz.

Hayır current olmadan önce dosyanızı taşımak için oturum şartı aranmıyor. Ancak current olursanız oturum olsa da olmasa da konsolosluğun tercihine bağlı kabul edip etmemek. Eğer oturumunuz olursa kabul etme ihtimalleri artabilir/etkilenmeyebilir. O yüzden current olmadan dosya taşımanızı tavsiye ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@emreyes, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp
    Merhaba, dosya taşınabilecek sadece bu ülkeler mi var ? Sanki Arnavutluk Makedonya veya Gürcistan’da da taşınabildiğini okumuştum araştırdım ama oturum izniyle alakalı bir durum bulamadım internette. Bu bilgiye nereden ulaşabiliriz?

Bütün ülkelere dosya taşıma yapılabilir ancak dosya taşıdığınız ülkenin size mülakat vereceği garantisi yok. Sürekli adı geçen ülkeler daha kolay mülakat veren, bu süreçlere hem konsolosluk hem sağlık raporu olarak alışmış ve kolaylık sağlayan ülkeler. Riski düşürmek adına güvenli liman olarak buralara taşımayı tercih ediyor herkes. Diğer ülkelere dosya taşımış ve diğer konsolosluklarda mülakata girmiş kişilerin tecrübelerine, forumdaki deneyim başlıklarını okuyarak erişebilirsiniz.

• @gucarslan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@aleynaa nikahiniz sonrası doldurup eşinizi de o zaman forma ekleyin, acele etmenize gerek yok.
    DV2026 süreci 1 ekim'de başlayacak.
    formu erken doldurmanız surecinize bir etkisi yok şu an.

mutluluklar!

Ben de aynı durumdan müzdaribim. DS260 erken göndermek gerekmiyor mu? Şuan hemen evlenmeye başlasam en erken 15-20 gün süreç var önümde. Formu bugün göndermem ile 20 gün sonra göndermem arasında bir etki yok mu?

• Arkadaşlar merhaba. Kazanan tüm arkadaşlara hayırlı olmasını diliyorum. Benim de case number 21XXX. Birazdan DS 260 formunu dolduracağım ama kafama takılan 2 nokta var, yardımcı olursanız çok sevinirim. Ben, eşim ve iki çocuk için toplamda 4 tane mi form dolduracağım yoksa eşim ve benim adıma doldurmam yeterli mi ? Bir de yaklaşık 2 buçuk yıl Kanada’da yaşadım,şimdi TR deyim.. bahsedilen Police Clearence Certificate’ i Kanada’dan hemen mi temin etmem gerekli ? DS 260 formunda istiyorlar mı ? Sonradan eklersem sorun olur mu acaba ? İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   A aysegul 
  • ⭐⭐⭐⭐

@Cem-Ateş, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba,

Uzun zamandır bu forumu takip ediyorum. Bu yıl Green Card’ı kazanmanın heyecanıyla ben de artık sizlere merhaba demek istedim. Case numaram 11XXX. Eşimle birlikte DS-260 formunu doldurup sonrasında dosya taşıma işlemi yapmayı planlıyoruz.

Bu süreçte aklımı kurcalayan birkaç şey var. Mülakata çat pat İngilizcemle girebileceğim bir ülkeyi mi tercih etmeliyim, yoksa Türkçe tercüman desteği alabileceğimiz Bangkok gibi bir yer daha mı mantıklı olur? Bu şans insanın hayatında belki de bir kez karşısına çıkıyor, o yüzden en doğru adımı atmak istiyoruz.

Tecrübesi olanlardan fikir almak isterim. Şimdiden herkese çok teşekkür ederim 🙏

Merhaba. Tebrik ederim 🙂

Normalde çat pat İngilizceniz de yeter ve mülakata kadar İngilizcenizi biraz daha geliştirebilirsiniz. Ancak heyecan yaparım, konuşamam, endişelenirim gibi düşünceleriniz varsa tercümanla mülakata gireceğiniz bir yere taşımak sizin için daha rahat bir süreç olur.

• ⭐⭐⭐⭐

@branzino, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

İkinci başvuru da ben de aranıza İzmirden bir talihli olarak katıldım dostlar, seçilen arkadaşları tebrik ediyor ve kolaylıklar diliyorum.

Dosya numaram yüksek olduğu için biraz motivasyonu düşürse de keşke dememek için sonuna kadar tüm imkanları zorlayacağım. Burada yardımcı olan dostlara çok teşekkürler bende öğrendikçe herkese yardımcı olmaya çalışacağım.

Sormak istediğim şuan geçerli bir pasaportum yok, eski pasaportum da yok; hemen yarın ilk işim pasaport başvurusu yapmak ama yukarı da vakit kaybetmemek için hemen ds260 doldurun ve form da "other travel documents" seçebilirsiniz ve sonra güncellersiniz denmiş, pasaport mülakat tarihinden önce geleceğinden dosyayı mülakat tarihinden önce açtırıp güncellemek mi mantıklı yoksa mülakat verildikten sonra mı?

Diğer bir soru da ds260 gönderildikten sonra KCC tarafından bazı evraklar istendiği söyleniyor bunlar kısaca nedir? hazırlık yapmak bakımından öğrenmek istiyorum.

Dosya numaram yüksek olduğundan dosya taşıma ile ilgili işlemleri ne zaman başlatabilir veya araştırmaya başlamalıyım ?

Teşekkürler.

Merhaba. Tebrik ederim. DS260 formunu doğru bir şekilde doldurmaya çaba gösterin. Pasaportsuz doldurmanızda sakınca yok. Pasaportu beklemek zorunda değilsiniz submit etmek için. Mülakattan önce pasaport bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.

Dosya taşımak için vaktiniz var. Bu süreçte geçmiş tecrübeleri okuyarak araştırabilir ve kendi durumunuza uygun bir yeri seçerek dosyanızı taşıyabilirsiniz. Şu an önceliğiniz formu doldurmak olsun. Dosya taşımak için yeterince vaktiniz var, merak etmeyin.

Süreç ve deneyim başlıklarını okudukça göreceksiniz ki artık KCC ye herhangi bir evrak gönderimi olmuyor.

• @gucarslan valla içime bir su serptiniz hocam, sagolun ds260 doğru şekilde doldurdum

• ⭐⭐⭐⭐

@aleynaa, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar bu foruma ilk kez giriyorum green card kazandığımdan dolayı. Ancak sıralamam 23 binlerde. Dosya taşırsam gelme olasılığı var mıdır? Bu konuda hiçbir bilgim yok ve açıkçası ne yapacağımı şaşırmış durumdayım…

Öncelikle sakin olun. Şu an için en önemli yapacağınız şey kazandığınızı çevrenizden kimse ile paylaşmamanız olacaktır. Önünüzde uzun ve stresli bir süreç var zaten. Bir de sürekli çevreden gelen “eee sen ne zaman gidiyorsun, hani sen gitmeyecek miydin, senin Amerika işi yalan oldu galiba” tarzında darlamalarla uğraşmak istemezsiniz.

Formunuzu doğru bir şekilde submit edin. Daha sonra dosya taşıma ve süreçle ilgili detaylı bilgi edinmek için özellikle güncel senelerin başlıklarını okuyun. Tahmin ettiğinizden fazla şey öğreneceksiniz. Dosya taşımanız gerekiyor evet ama nereye taşıyacağınıza okudukça kendiniz karar vermelisiniz, acele etmenize gerek yok şu an.

• ⭐⭐⭐⭐

@edipturken, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@kucurizm, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

merhaba arkadalar case number 5XXX tam sınırda gibi, ankara da şansımızı deneyelim mi ?

Bence Ankarayı bekleyerek kendinize boşuna aylarca stres yaşatmayın, dosyanızı taşıyın, rahatınıza bakın.

merhaba arkadaşıma green card çıktı şimdi ds260 ile ilgileniyor sıra 7XXX yorumları okudumda sıra gelme ihtimali az gibi dosya taşıma nasıl yapılıyor ve bir süresi var mı?

Merhaba. Arkadaşınız kendisi gelsin, foruma üye olsun, sürecini imzasına taşısın, excele kendisini eklesin. Süreçle ilgili istediği desteği vereceğiz kendisine.

• ⭐⭐⭐⭐

@ugurbocegi, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

DV2026 talihlilerine tebrikler umarım çok güzel bir mali yıl olur. DV2025 talihlisi ve geçen ay ABD'ye taşınmış birisi olarak söyleyebilirim ki buralar çok güzel (henüz işsiz olmama rağmen) 😃 ben dosyamı Hong Kong'a taşıyıp oradan vizemi aldım. Ankara'yı bekleyerek hayallerinize yazık etmemenizi ve vizenizi almak için gereken fedakarlıkları yapmanızı tavsiye ediyorum, süreçte herkese başarılar.

Dosya taşıma konusunda katılıyorum. Ankara artık son seçenek olarak bile görülmemeli. Ancak imzanızı güncellemeyi unutmuşsunuz 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@oktay3847 başvurunuzda eşiniz ve çocuklarınızı da belirtmiş olmalısınız, ds260 ı doldururken onlar da applicants bölümünde çıkıyor zaten, onlar için de form dolduruyorsunuz onların da vize almasını istiyorsanız tabi 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@ugur077, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@EzgiLera Mülakattan hemen sonra taşınmayı düşünüyoruz fakat hongkong masraf ve süreci gözümü çok korkutuyor. Çünkü hem kısıtlı bütçemiz var hem de süreci çok okumama rağmen risklerine tam hakim değilim. Bir an önce gitme uğruna ankaradan taa hongkong a taşıyıp işi daha da zorlaştırma ihtimali beni korkutuyor.

2025 kazanan excel listesini açıp bir bakın. Sizin numaranız Ankara’dan ne zamana mülakat almış, Ankara dışında girenler ne zamana mülakat almış. Örneğin listenin 108. Sırasında olowen isimli talihli var, Viyana’dan Ekim için mülakat almış 3k sıra numarasıyla. Ama biraz üstünde altında bulunan diğer talihliler Nisan Mayıs Haziran için planlanmış. Amacım sizi ikna etmek değil, tabi ki sizin sürecinizi en iyi siz bilirsiniz ama tüm değişkenleri bilip öyle karar verin derim. Hala vaktiniz var, acele karar vermenize gerek yok.

• ⭐⭐⭐⭐

@conk, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar tekrardan şimdi DS260 formunu doldurduktan sonra hemen dosya taşıma işlemi için mail atmamız mi gerekiyor yoksa mali yılı mı beklememiz gerekiyor.

Hemen atmanız da gerekmiyor, mali yılı beklemenize de gerek yok. Ancak henüz vaktiniz var, oturun iyice düşünün, eski tecrübeleri okuyun, kararınızı sakince verin. Sizin zaten CN yüksek olduğu için daha çooook vaktiniz var.

• @aysegul çok tşk ederim ilginiz için ☺🙏 iki çocuğu da ekleyince toplam 4 form dolduracağım öyleyse. Ama polis sertifikası çok canımı sıktı. Çünkü Tr de yaşayıp Kanada polis sertifikasını nasıl alacağım, bilmiyorum.. büyük ihtimalle sonradan ekleyeceğim

Benzer Başlıklar

• 7344
  • 73
  • 316
  • 153
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

127

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |