Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@joseph-universe, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

merhaba.mülakat için fransa veya almanya uygun olur mu. bu konsolosluklarda Türkçe dil tercihi olabilir mi.teşekkürler.

Merhaba,
    DS-260 formunu henüz göndermediyseniz, ilk adım olarak formu doldurup göndermenizi öneririm. 2026 mali yılı 1 Ekim’de başlayacak; dolayısıyla dosya taşıma için oldukça zamanınız var, acele etmenize gerek yok.

Kısaca özetlemek gerekirse, bahsettiğiniz ülkelerde mülakata girebilmek için genellikle yasal oturum izni şartı aranıyor. Ancak bu şartı aramadan mülakat verebilen az sayıda ülke mevcut. Avrupa’da Avusturya/Viyana, Uzak Doğu’da ise Hong Kong ve Bangkok.

İngilizce bilmeyeler için mülakatlarda tercüman desteği sağlanabiliyor. Ancak az da olsa İngilizceniz varsa, mülakatı tercümansız geçmeniz genellikle mümkün olur.

• Herkese selamlar, 2026 icin secildim. Suan Avustralya'da yasiyorum ve vizem 31 mayista bitecek. Burada iltica etmeyi düşünüyordum fakat green card cikti. Eger iltica edip Sydney de bir randevu beklersem sizce bu durum sikinti olusturabilir mi ?
    Bir de asagi yukari ne kadar bir sure sonra randevu veriliyor dosyayi submit ettikten sonra ?
    Case Numaram EU ---- 51xx

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@joseph-universe, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

merhaba.mülakat için fransa veya almanya uygun olur mu. bu konsolosluklarda Türkçe dil tercihi olabilir mi.teşekkürler.

hangi sehirde yasiyorsunuz? mulakata gireceginiz yere siz bu sekilde karar veremiyorsunuz maalesef, yasadiginiz sehre gocmen vize hizmeti veren konsolosluk hangisi ise dosyaniz o konsolosluga otomatik olarak ataniyor. bu konsoloslugun degisimi ise daha sonra ya sizin adres degisikliginiz ya da ilgili konsoloslugun talebi ile gerceklesebiliyor.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Emre-m, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@yusuf-beyazkaya dosyayı taşıdıktan sonra ds260 dolduracaksıniz önce dosyayı uygun olan ülkeye taşıyın bunun için KCC ile iletişime geçip dosya taşıma talebinden bulunacaksiniz.

lütfen süreçle alakalı bilgi sahibi olmadığınız konularla alakalı forum kullanıcılarına hatalı bilgiler vermeyin.

@yusuf-beyazkaya öncelikle DS260 formunuzu doldurun, sonrasında dosyanızı taşıma talebinde bulunabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@goksy, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese selamlar, 2026 icin secildim. Suan Avustralya'da yasiyorum ve vizem 31 mayista bitecek. Burada iltica etmeyi düşünüyordum fakat green card cikti. Eger iltica edip Sydney de bir randevu beklersem sizce bu durum sikinti olusturabilir mi ?
    Bir de asagi yukari ne kadar bir sure sonra randevu veriliyor dosyayi submit ettikten sonra ?
    Case Numaram EU ---- 51xx

tebrikler, vize surecinizi imzaniza tasimalisiniz.

konsoloslugun dosyaniz icin istedigi tum resmi belgeleri saglayabildiginiz surece genelde bu dediginiz durum sorun yaratmiyor, fakat bazi konsolosluklar o ulkedeki yasal statunuzle daha ayrintili olarak ilgilenebilir, o nedenle mulakata gireceginiz konsolosluga anonim bir soru sorarak bu durumu netlestirmenizi tavsiye ederim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Emre-m, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@yusuf-beyazkaya dosyayı taşıdıktan sonra ds260 dolduracaksıniz önce dosyayı uygun olan ülkeye taşıyın bunun için KCC ile iletişime geçip dosya taşıma talebinden bulunacaksiniz.

Ilk iletinin ilk cumlesinde de yazdigi uzere yapilmasi gereken ilk islem DS260 formunun doldurulup gonderilmesi. Gocmenlik sureciniz bu formu gondermeden baslamaz, bilginize.

• ⭐⭐⭐⭐

@goksy

Kazandiginizi ogrendiginiz mektubun altında post olarak hangi şehir ve ülke yazıyor?

DV2026 kazananlarının süreci yeni mali yıl itibariyle başlayacak yani 01.10.25 itibariyle ve randevunuzu ne zaman alacağınız bilinmez ama en erken 01.10.25 tarihinden önce olmayacak.

Dolduracaginiz DS260’da 16 yaşından bu yana ikamet ettiğiniz adresler sorulacak size ve bu adresleri (farklı ülke/sehirler olsa bile) beyan etmeniz istenecek. Bu beyanda vereceğiniz yanlış bir bilgi sürecinizin aleyhine olacaktır. Buna ilave olarak yurtdışında bir yıldan fazla yaşadığınız tüm ülkelerden police clearance certificate talep edilecek, Avustralya’da veya yurtdışında başka herhangi bir ülkede bir yıldan fazla kaldıysanız bu belgeleri de şimdiden nasıl temin etme edileceğini yolunda çabalarınız yararınıza olacaktır.

Ülkesinde yasadışı bulunan bir kişinin bu belgeyi almakta yerel makamlar ile yaşayabileceği sıkıntılar konusunda fikrim yok ancak sürecinize zarar verebilir. Özetle ABD yolunda göçmen vize sürecinizi etkilemesi muhtemel başka bir ülkede yasadışı bulunmanızı tavsiye etmem kişisel görüşüm.

Vize bitim tarihinden önce AUS’dan ayrilmanizi veya 31.05.25 tarihinden sonra AUS’da yasal bulunma sürenizi uzatabilecek yasal yolları araştırmanızı tavsiye ederim.

İmzanizi da aşağıdaki adımları takip ederek kalıcı hale getirebilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

• Merhabalar,

Foruma dün üye oldum. 25 bin 6 yüzlü sıralarda çıkmış görünüyor. Sıra numarası gelmeyecek bir değer diye anlıyorum. ABD B1/B2 vizemiz var. ABD içinde iş ve okul durumlarımızdan dolayı Haziran ve Temmuz'da maksimum 1 ay geçirebiliriz. Bir önerisi olan var mıdır?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Engin-Ozer öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
    bu başlığın 4. iletisindeki süreçleri izleyerek dosyanızı farklı bir ülkeye taşıyabilirsiniz ya da bültene göre aos seçeneğini deneyebilirsiniz.
    bol şans.

• @ATS16 Tesekkurler cevabiniz icin. Post : Sydney. Son 9 yildir Au'da resmi vizelerle ikamet ediyorum fakat dedigim icin 31.05' de expire olacak guncel vizem.

Protection vizeye basvurma nedenim zaten yasadisi olarak ulkede kalmamak. Vize sadece onshore acik ve bridging vizeye dusup yasal ikamet hakkim doguyor.

Polis clearance konusunda sikinti olacagini dusunmuyorum, defalarca cesitli nedenlerle aldim fakat US embassy Au vizesi hakkinda sorunlar sorar mi mulakatta ondan emin olamadim. Bu arada iltica yani protection visa gerekli nedenler oldugu takdirde yasal hak olarak taniniyor.

Daha once farkli bir ulkede mulakata girmis olanlar Ankara ile ayni sorularla mi karsilasiyor yoksa her consulate kendi processini mi uyguluyor?

• Merhabalar, case numberimiz 21k civari , dosya tasimak icin oturum sart mi? , oturum sartsa hangi ulkelere gidebiliriz? oturum sartsa ogrenci olarak oturum almayi dusunuyoruz.

• Herkese merhaba, kazananlara bol şanslar.

Başlığı ve içeriğini okudum fakat şuan kafam o kadar karışık ki bir kaç soru sorma ihtiyacı hissettim. Umarım yardımcı olabilen olur.

1- İlk başvuru formunu doldururken kayınvalidem için kullandığım e-postayı şuan hatırlamıyorum. Ne yapmalıyım ?

2- İlk başvuru formunu doldururken kayınvalidemin 3 çocuğundan en küçüğü yaş şartlarına uygun olduğu için onun da bilgisini formda girmiştik. Şuan yaş şartını karşılamıyor, şimdi DS260 doldurulurken kayınvalidemin ufak çocuğunu eklememiz gerekiyor mu?

3- Dosya numarası 22xxx, Ankara'ya güvenmeyerek, Hong Kong (Türkiye vatandaşlarından vize istemeyen bir yer de olabilir) gibi bir yere dosyayı taşısak (mümkünse) orada Türkçe / İngilizce tercüman meselesi nasıl çözülür, İngilizce sıfır olacak malum.

Herkese kolaylıklar dilerim.

• Yasaklı

@Serapp
    Merhaba, dosya taşınabilecek sadece bu ülkeler mi var ? Sanki Arnavutluk Makedonya veya Gürcistan’da da taşınabildiğini okumuştum araştırdım ama oturum izniyle alakalı bir durum bulamadım internette. Bu bilgiye nereden ulaşabiliriz?

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

@ReLoad, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese merhaba, kazananlara bol şanslar.

Başlığı ve içeriğini okudum fakat şuan kafam o kadar karışık ki bir kaç soru sorma ihtiyacı hissettim. Umarım yardımcı olabilen olur.

1- İlk başvuru formunu doldururken kayınvalidem için kullandığım e-postayı şuan hatırlamıyorum. Ne yapmalıyım ?

2- İlk başvuru formunu doldururken kayınvalidemin 3 çocuğundan en küçüğü yaş şartlarına uygun olduğu için onun da bilgisini formda girmiştik. Şuan yaş şartını karşılamıyor, şimdi DS260 doldurulurken kayınvalidemin ufak çocuğunu eklememiz gerekiyor mu?

3- Dosya numarası 22xxx, Ankara'ya güvenmeyerek, Hong Kong (Türkiye vatandaşlarından vize istemeyen bir yer de olabilir) gibi bir yere dosyayı taşısak (mümkünse) orada Türkçe / İngilizce tercüman meselesi nasıl çözülür, İngilizce sıfır olacak malum.

Herkese kolaylıklar dilerim.

Öncelikle tebrikler.

1-Önemli bir husus değil, aktif olarak kullandığı ve olası bildirimleri takip edebileceği bir email adresini DS260’da beyan etmeniz yeterli.

2-Gocmen Vize ve 21 Yas Siniri Problemi önemli bir husus, hesaplamayı hangi tarihlere göre yaptınız detay olmadığı için kesin bilgi verilemez ancak bu konu ile ilgili forumda daha önce tartışılmış en net iletiyi aşağıda bulabilirsiniz. Kayinvalidenizin en küçük çocuğunun yaşını bu doğrultuda hesaplayabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/post/215598

21 yaş çocuğun eligibility hususunu @crazycells tarih detayları ile daha da netleştirebilir, kendisinin bu konuda daha fazla detaya hakim olduğuna inanıyorum.

3-Hem Hong Kong’da hem de Bangkok’da mülakata destek olan tercümanlar (bazıları olumlu, bazilari olumsuz) var, Bangkok sağlık kontrolunde hastane bile tercüman ile destek sağlıyor. Bu konu son endişeniz olsun, detaylarına DV2025 Mülakat Deneyimleri konu başlığındaki deneyimlerden ulaşabilirsiniz ancak önceliğiniz DS260 formunu en az hata ile doldurmak ve bu mesajı yazdığınız konu basliginin ilk üç iletisini en ince detayına kadar okumak olsun.

Bol şans 🍀

• @gucarslan Yanıt için çok teşekkürler. AOS seçeneğinde b1/b2 turist vizesiyle ülkeye girdikten sonra bunu yapınca intent konusunda sorun oluyor diye biliyordum. Bu konuda bilginiz var mıdır?

Farklı ülkeye taşıma konusunda da oturumumuz olmayan bir ülkeden başvuru girebiliyor muyuz? Türkiye dışında oturum alabileceğim bir tek Katar var çünkü.

• Merhabalar. dv2026 green card lotodan green card almaya hak kazandım.Sıralamam 225XX. ds260 formunu doldurdum henüz submit yapmadım. çünkü sizlere acil sormam gereken şey; sıralamamdan ötürü Türkiye de bana sıra gelmeme olasılığı varmış. bu yüzden ds260 formunda mülakat yerine başka bir ülke yazmalı mıyım? yada Ankara olarak gösterip sonradan değiştirme şansım var mıdır? Acil cevap verirseniz çok sevinirim, çok teşekkür ederim şimdiden:)

• Merhabalar DS 260'ı dolduracağım nişanlıyım henüz resmi nikah yapılmadı hem dolduracağım formda hem de bu süreçte nasıl ilerlemem gerekiyor?

• ⭐⭐⭐⭐

@sevvvv

Kişisel güvenliğiniz için case number’i hiç bir zaman açık yazmamanız tavsiyedir, kötü niyetli kişiler aleyhinize kullanabilir. Mesajinizda edit yapmanızı tavsiye ederim.

Mülakat yeri seçimi için tek şansınız var şu an, başka bir ülkede resmi oturum veya çalışma izniniz yok ise su an, seçmeniz gereken konsolosluk Ankara. DS260’i ilk dolduran ile 3 gün sonra arasında dolduran arasında fark yok (vizenize kavuşma şansınız eşit) şu an ki uygulamalara göre. Daha sonra formda şunu yanlış yapmisim diyerek açtırmak/endiselenmek ile uğraşmak yerine ekstra kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

125

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |