Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ozmell Bu günlerde sınır koruma son derece sıkı bir şekilde benzer uygulamalar yapıyor. Normalde ilk girişten sonra ikinci giriş için sorun çıkarmaları beklenen bir durum değildi.

O sebeple, yerleşmek için gelirken, eğitiminizi devam etmiş olduğunuza dair de belgeleri yanınızda getirin mutlaka.

Ve önerim, gelmeden önce de Forum yöneticileriyle veya bir göçmenlik avukatıyla da konuyu görüşebilirsiniz. Şu donemde konu biraz hassas durumda.

• Merhaba, ben de ayni sekilde GC mülakatindan sonra haziran ortasında giriş yapmayı planlıyorum, normalde 13 Temmuz'a kadar giriş yapma hakkim var. Sinir gorevlisine dis teli tedavim uzadigi icin yerleşme tarihimin bu kadar uzadigini söylemeyi planliyorum ki görsel kanıtlarım da var, umarim herhangi bir sikinti yasamam

• ⭐⭐⭐⭐

@bahar_aydin

Siz ilk girişinizi yapacağınız için ekstra bir soru gelme ihtimali az olacaktır ama yine de hazırlıklı olmanizda fayda var. Bu seyahatiniz ile kesin göç mü ediyorsunuz, valizinizde gıda veya alkol var mı, nakit ne kadar tutar var yanınızda vb. sorular gelebilir.

Son zamanlardaki ekstra sorgulamalar kişilerin ilk girişinden sonraki belli ve açıklamaya konu olabilecek ikinci veya sonraki girişleri için oluyor genellikle. Getirmeyi planladığınız dokümanlar yanınızda olsun sarı zarf ile birlikte tabi, zararı olmayacaktır, sorulursa beyan edebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@ilyadasy14

Varsa tax return formlariniz, ABD ile ilişkilerinizi kanitlayan belgeler (çalisiyorsaniz W-2 form, öğrenciyseniz ogrenci belgesi, kira kontratıniz, kredi kartı statement, telefon faturası vb) belgeleri yanınızda bulundurmaniz faydanıza olabilir.

• @ali-maramuroglu TEBRİKLER başarılı ve hırslı birisiniz anlaşılan. şimdilik bunları düşünmeyin green-card kazansanız bile vizeyi alıp gitmeniz 1.5 - 2 yıllık bir süreç. o yüzden şu an okula odaklanın ve her yıl da çekilişe başvurmaya devam edin. çıkarsa da 4 sene kısa bir süre okulunuzu tamamlayıp arada gir çık yaparak sonrasında yerleşirsiniz.

• @ATS16 çok teşekkürler🙏

• @ATS16 cevabiniz icin cok tesekkur ederim

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Merhabalar,

DV2023 talihlisiyim. Eşimle birlikte Polonya’da yaşıyoruz. Dosyamızı Varşova’ya taşıdık ve 1 Haziran 2023’te mülakata girdik. Vizemiz sorunsuz bir şekilde basıldı. (Mülakat detaylarını eşim yazmıştı, okumak isterseniz: link)

İlk Girişimiz (17–25 Ekim 2023) New York
    Girişimizi JFK Havalimanı'ndan yaptık. Pasaport kontrolüne girdiğimizde görevli elimizdeki sarı zarfı görünce “Green Card mı?” diye sordu ve bizi ilgili memura yönlendirdi. Zarfları teslim ettik ve herhangi bir sorun olmadan ülkeye giriş yaptık.
    8 gün kaldık (6 gün NYC, 2 gün Washington DC). Bu sürede:

• SSN başvurusu yaptık
    • Bank of America’da ortak hesap açtırdık
    • Kredi kartı başvurusu yaptık ama onaylanmadı

ABD’den döndükten sonra Amerika’daki adresimize şu şekilde postalar geldi:

• 26 Ekim 2023: SSN’lerimiz geldi
    • 7 Kasım 2023: Banka kartımız ulaştı
    • 11 Kasım 2023: Benim Green Card’ım geldi
    • 25 Kasım 2023: Eşime “ASC Appointment Notice” başlığıyla bir bildirim geldi. Biyometrik fotoğrafını güncellemesi gerektiği yazıyordu ve otomatik olarak 7 Aralık için randevu atanmıştı. Yanlış hatırlamıyorsam USCIS üzerinden randevuyu yaklaşık 2 hafta erteleme hakkı vardı, biz de bilet durumuna göre randevuyu 11 Aralık’a erteledik.
      Eşim 10-14 Aralık 2023’te 4 günlük bir Chicago seyahati yaptı. Biyometrik işlem 5 dakika sürdü.
    • 9 Mart 2024: Biyometrik randevudan yaklaşık 3 ay sonra eşimin Green Card’ı geldi.

İkinci Girişimiz (3–6 Mayıs 2024) Chicago
    Bu kez Chicago’dan giriş yaptık. Green Card’larımız henüz elimize ulaşmamıştı, bu yüzden pasaportlara basılan göçmen vizeyle sorunsuz geçeceğimizi düşünüyorduk. Ancak girişte görevli “Kartlarınız nerede?” diye sordu. Teslim almaya geldiğimizi ve ABD’de iş aradığımızı, işi bulunca yerleşmeyi planladığımızı belirttik.
    Bunun üzerine güvenlik polisi geldi, pasaportlarımızı alarak kendisini takip etmemizi istedi. Bir bekleme salonuna götürüldük ve yaklaşık yarım saat bekledik (biraz stresli bir yarım saatti açıkçası).
    Sonunda polis pasaportlarımızı getirdi ve şu açıklamayı yaptı:
    “Green Card sahibiyseniz burada yaşamalısınız. Bu bir uyarıdır.”
    Bize “Lawful Permanent Resident” başlıklı bir bilgilendirme sayfası verdi. Sayfada Green Card’ların turistik amaçla kullanılamayacağı, 6 aydan fazla ABD dışında kalındığında sorgulanabileceği ve 1 yılı aşan durumlar için özel prosedürlerin gerektiği anlatılıyordu.

Üçüncü Girişimiz (21–23 Mart 2025) New York
    Tekrar JFK’den giriş yaptık, bu kez 2 gece kaldık. Bir önceki girişimizde pasaportumuza bir not düşüldüğünü sanıyorduk ama muhtemelen öyle bir şey olmamış, çünkü bu sefer kartlarımızı ve pasaportlarımızı verdiğimizde hiçbir sorun yaşamadık, doğrudan geçtik.

Yaşadıklarımız başkalarına da fikir verir diye paylaşmak istedim. Umarım süreciniz sorunsuz ve gönlünüzce ilerler. Herkese bol şans! 🍀

• @BKT ikinci girişiniz ile üçüncü girişiniz arasında 11 var doğru mu ve sanırım yine Türkiye ye döndünüz

• @BKT şuan green kartla ülke dışında yaşamak risk 6 ay dolmadan tekrar giriş yapmanızda fayda var. Benim anladığım memur kaç aydır dışardasın dediğinde beyana göre hareket ediyor ekranda göremiyor sanırsam geçen 3.5 senedir dışarıda olan green cardlı sorunsuz giriş yaptı. At sahibine göre kişniyor cbp de ona göre sıkı tutuyor işleri.

• benim anlamadığım bir nokta var, ülkeden ayrılırken pasaportumu sadece kızılötesi ışın tarzında bir yere tutup geç demişlerdi yüzüme dahi bakılmamış herhangi bir soru ile karşılaşmamıştım. Avrupadaki gibi çıkışta bir tür cihaza okutup damga basmamışlardı. Ülkeden çıkışların bir tür kaydı vs tutuluyor mu? Ülkeye tekrar giriş yaptığım sıra cbp ne zaman ülkeden ayrıldığımı görebiliyor mu?

• @rezanclz Cikista damga basmiyorlar ama ne zaman ciktiginizi gorebilirler.

• ⭐⭐⭐⭐

@rezanclz pasaportunuzun taraması (söylediğiniz kızılötesi) yapılınca ülkeden çıkış yapmış oluyorsunuz, o cihazın başındaki CBP görevlisi pasaportta çıkan fotoğraf ile yüzünüzü eşleştiriyor.

• @rezanclz sanırım havayollarından bilgi geliyor arka planda kim çıkmış bilgisi tutuluyor. Bu bilgiye ulaşmak mümkün sanırım ben talep ettim gelince bilgi vereceğim şüphe duyuyoruz tabi ama vatandaşlık görüşmesinde bu bilgiler memurun önüne gelmiş oluyor

• @Beyrutt evet 11 ay var, polonyaya donduk

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

• bugun bir arkadasim 2.5 yil ABD disinda kaldiktan sonra giristeki memura 2 ay kaldigini soyledi

Ve gecti.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@pistolstar cbp memuru bunu çok kolay teyit edebilirdi sistemden yalnız, arkadaşınız şanslıymış iyi ki etmemiş 🙂
    hangi havalimanından giriş yaptı arkadaşınız, onu da yazar mısınız bilginiz varsa?

• @pistolstar gayet normal geçende biri 3.5 sene sonra giriş yaptı. Önemli olan secondary inspection yani arka odaya düşmemek orda daha ayrıntılı inceleme oluyor

• @gucarslan JFK’den girdi. GC’si geçerliydi ve süresi dolmamıştı.

2 ay dedikten hemen sonra alkol yiyecek vs var mı diye sormuşlar, yok demiş ve geçmiş.

Bu kadar…

Ben artık bu dışarıda kalma konularının iyice hurafeye dönüştüğünü düşünüyorum. Zamanında çok kafama takmıştım. Elinizde geçerli kart varsa giriyorsunuz

• @pistolstar merhaba ben sadece sınır görevlileri yüzünden greencarfı almayı bile düşünmemeye başladım çünkü ben sadece 6 ayda bir giriş çıkış yapacağım prada sürekli soru sorarlarsa ben hemen pes edip greencartı ellerine veririm

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

151

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |