Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 Mülakat Deneyimleri

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
2.7k 479 202.7k 516

  • @arzemo Vizeniz hayırlı, yolunuz açık olsun. Tebrik ederim 🧿😊

  • ⭐⭐⭐

    @arzemo
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀
    Tansiyon sohbetimizi hatırlıyorum...Sonuç; cihaz kesinlikle yüksek ölçüyor..😁..Sevgiler...


  • @Flight101 hocam cihaz bozuk ben iyiyim çok şükür. Çok teşekkür ederim iyiki varsınız. 🙂🫣


  • @ahmetgokaya teşekkür ederim. Umarım siz de tez zamanda vizenize kavuşursunuz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @arzemo İnsanın böyle durumlarda tansiyon rahatsızlığı yoksa bile heyecandan yükselir, çok geçmiş olsun.
    Çok tebrik ederim, hayırlı olsun 👏👏


  • Merhabalar tekrardan ,

    08.10.2024’de bebeğimizi beklediğimiz için sağlık raporunu alamadan o zaman Ankara’da mülakata girmiştik ve olumlu geçen sürecimizi doğumdan sonraya bırakmıştık.

    28.04.2025 tarihi Ankara Büyükelçiliği için tekrardan mülakatımızı almıştık ve sürecimiz nihayet olumlu sonuçlandı. AP’ye kaldıktan sonra Aralık 2024 ‘de bebeğimizi sağ salim kucağımıza aldık. Doğumdan 1 hafta sonra konsoloslukla mail ile iletişime geçtik. Bebeğimizin doğum raporunu, bebeğimizin pasaportunun biyometrik sayfasını iletmemiz halinde bebeğimiz için Ds-260 formunu açacaklarını ve dolduracağımızı belirttiler. Ocak 2025’de pasaportun biyometrik sayfasını ve bebeğin doğum raporunu mail olarak ilettik ve hemen ertesi gün bebeğimiz için Ds-260 formu açıldı. Bebeğimiz ve bizim için formları tekrar doldurup sistem üzerinden onaya gönderdik ve tekrardan Ankara konsolosluğa mail atarak 2025 Nisan ayı için mülakat talep ettik. Şu şekilde dönüş yaptılar:

    ‘’ Bebeğinizi davanıza ekledik. Şimdi siz veya kocanız bir randevu ayarlamalı ve bebeğiniz için çeşitlilik vize ücretini ödemek için Elçiliğe gelmelisiniz. Ayrıca bizim tarafımızdan gerekli önlemleri aldık, bu nedenle Nisan için aşağıdaki talimatları içeren bir randevu bulabilmeniz gerekir. Herhangi bir slot bulamazsanız lütfen Nisan ayında bizimle tekrar iletişime geçin. Ayrıca tüm pasaportlarınızı ve tıbbi raporlarınızı yanınızda getirebilirsiniz. ‘’

    Ais sisteminden 28.04.2025 olarak mülakatımızı oluşturduk. Ve hemen Ankara Unganlar’dan 25.04.2025 tarih üçümüz için ayrı ayrı sağlık randevumuzu oluşturduk. Ben ve eşim , kan tahlili ve röntgenler için Düzen Laboratuarına 3.631,71-TL ödeme yaptık. 4,5 aylık Bebeğimizin aşıları tamdı ve ona hiç aşı yaptırmadık. Muayene ücreti olarak bebeğimiz için 3.836-TL ödedik. Ben ve eşim için herbirimize altışar tane aşı yapıldı.Klasik sorular soruldu.Muayene için kişi başı 16.877-TL, toplamda üçümüz için Unganlar’a 37.590-TL ödeme yaptık.Toplam sağlık raporu için üç kişi 41.426-TL ödeme yapmış olduk.Herhangi bir sorun olmadığı ve ertesi gün cumartesi günü olduğu için en geç saat 11:00’e kadar raporları almamız gerektiği söylendi ve ertesi gün sağlık raporlarımızı sorunsuz bir şekilde aldık.

    28.04.2025 ‘de üçümüzün sağlık raporlarını,pasaportlarımızı,bebeğimizin doğum raporunu, bebeğimizin nüfus kayıt örneğini, bebeğimizin ikametgahını,bebeğimizin 2 adet fotoğrafını ve bebeğimiz için nakit 330-USD başvuru ücretini de alarak tekrar elçiliğin yolunu bu sefer ben yalnız olarak tuttum :) Meşhur ağır kapıdan içeriye girince sol taraftaki deske benim pasaportumu verdim ve sıra numaramın yanmasını bekledim.Numara yanınca evrakların teslimi için gişeye geçtim sarı kağıdı,pasaportlarımızı ve yukarıda belirttiğim evrakları teslim ettim. Sonra bebeğimizin 330-USD lik başvuru ücretini ödemek için gişeye yanaştım , numaranın yanmasını beklemeden ödeme yapacağımı belirttim ve ödemeyi yaptım. Tekrar görüşme için sıra numaramın yanmasını bekledim. Ve sıra geldi. 21 numaralı Gişeye geldim görevli yemini yaptırdı sağ elimi kaldırdım yemini yaptım sonra parmak izlerimi tekrar bebeğimiz için verdim. Üçümüzün Evraklarını tek tek check etti ve hiç bir soru sormadı. Bebeğimizin pasaportunu aldı Türkçe olarak ‘MAŞALLAH’ dedi ve gülüştük :) Hiç bir sorun gözükmediğini vizemizi onayladığını ,1-2 hafta içerisinde evrakların ve vize basılı pasaportların PTT ile tarafımıza ulaşacağını belirttikten sonra ‘CONGRATULATIONS’ dedi. Ben çok teşekkür ederek gişeden ayrıldım mülakatımızı nihai mutlu sona ulaştırdık :)

    Bu büyük aile olan forumumuzdan edindiğim paylaşımlarla sürecimizi çok güzel bir şekilde sonuçlandırdık. İyi ki varsınız.. Kalın sağlıcakla…

  • ⭐⭐⭐⭐

    @erg35 Tebrikler, vizeleriniz hayırlı uğurlu olsun👏🎉
    Bebeğinizi güle güle güle büyütün🌸🧿


  • @arzemo vizeniz hayırlı olsun. Çok sevindim. Alkışlayan teyzelere baya güldüm ama😊. Yeni hayatınızda başarılar diliyorum 💫💫

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @arzemo tebrikler, sürecin devamında bol şans 🍀

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @erg35 tebrikler, sürecin devamında bol şans 🍀 bebeğinize de sağlıklı bir ömür dilerim 🙏🏻

  • ⭐⭐⭐

    @erg35
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀
    Bebeğinizle güzel bir ömür dilerim...


  • Bu ileti silindi!

  • @oğuz-çakır teşekkür ederim


  • Herkese merhabalar
    Benim kafama bir şey takıldı dosya taşıdıktan sonra mülakata gidiyorsunuz ya örneğin Hong Kong ,Bangkok ya da Viyana orada mesela size soruyorlar mı dosyanızı neden taşıdınız?
    neden Türkiye’de değil de burada giriyorsunuz diye soruyorlar mı?
    Eğer soruyorlarsa siz cevap olarak ne diyorsunuz?


  • @erenas Öncelikle hızlı geri dönüşünüz ve cevaplarınız için teşekkür ediyorum...Çok bilgi var ve kafam karıştığı için sormak istediğim bir soru daha var.

    • Viyana ya ne zaman mail göndermeliyim..Yani çıkarsa , current denilen olayı beklemem gerekirmi. DS 260 gönderdikten sonra mülakatlar dağıtılmaya başladıktan hemen sonra mail atayım mı...

    Selamlar / Saygılar


  • Merhaba,
    30 nisan 2025 teki vize randevu deneyimimizi taze taze aktarmak istiyorum.
    Sağlık randevusu:
    06 Mart 09:00 tarihindeki randevumuz için 8:45 gibi Unganlar kliniğine gittik. 9 dan önce açılmıyor o nedenle önce gidilmesine gerek yok. Bizden başka 1-2 kişi daha vardı. İlk randevu olduğumuz için hemen işlemlerimize başladılar. İleri saatte randevusu olanları da hemen arkamızdan işleme aldılar ve bekletmediler.
    Eşim ve ben 40 yaşından büyük olduğumuz için sadece röntgen filmi çekildi. Kızlarımızdan 15 yaşında olan için sadece röntgen çekildi 12 yaşında olan için gerek yok denildi. Hiçbirimiz kan tahlili vs vermedik. Eşim 3 ay önce zatürre geçirmiş olmasına rağmen filminde bir sorun çıkmadı. Benim filmimi tekrarlamak istediler ve 2.sinde sorun olmadığı belirtildi. İşlemlerimiz bittiğinde klinikte işlem için bekleyen hiç kimse yoktu. Beklediğimden daha sakin olduğu için belirtmek istedim.
    10:30 sularında bütün işlemlerimiz tamamlanmıştı. Klinikteki görevliler çok güler yüzlü ve yardımcı. Muayene de sohbet havasında geçti. Handan hanımın yaklaşımı çok güzeldi. Ertesi gün saat 3 te kapalı zarflarımızı teslim aldık. 4 kişi aşı ve muayeneye 53600 röntgenlere de 3800 ödeme yaptık kredi kartı ile.

    Vize randevusu:
    Sabah 8:00 randevumuz için 7:10 gibi gittik ama 7:40 a kadar hemen elçiliğin yanına parkettiğimiz arabada bekledik. 7:40 gibi içeri girdik. Öncelikle para yatırıp sonrasında evrakları teslim ettik. Sonrasında mülakata kadar bekleme süresi yaklaşık 2 saatti. Bizim mülakatımız 5 -10 dk kadar sürdü. Bizden önceki yabancı bir ailenin mülakatı yaklaşık 1 saat kadar sürdü ve defalarca aynı soruların sorulduğunu duyduk. 4 kişilik bir aileyiz. Asıl talihli olan bana mevcut işim ve hangi eyalete gidip ne yapmak istediğim soruldu. Eşime de buradaki işini sordular. Benim, eşimin ve 15 yaşındaki kızımın parmak izi alındı. 12 yaşındaki kızımın alınmadı. Sonrasında onaylandığı bilgisini verdi görevli.11 gibi işlemimiz tamamlanmıştı.

    Herkese süreçlerinde başarılar diliyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @Ongn
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀


  • Arkadaşlar merhaba, bugün itibariyle Viyana’dan vizemizi aldık. Şuan eşimle İsviçre’ye seyahat ediyoruz, seyahat dönüşünde detaylı bir mülakat deneyimi paylaşacağım :)


  • @RuhunGemisi Tebrikler, yolunuz açık olsun.:clapping_hands:


  • @Doruk200935 merhaba. Sorunuzun cevabı biraz da dosya numaranıza bağlı olacak. Şöyle ki çok düşük bir cn niz olursa belki Ankara'yı birkaç ay gecikmeli de olsa beklemek isteyebilirsiniz. Ama biliyoruz ki Ankara'ya güven olmaz.Beklemek istemeyip garanti olsun derseniz ve dosya taşımak isterseniz çekiliş açıklandıktan sonra da taşıyabilirsiniz. Current olmayi beklemeden kcc ye mail atmanız gerekir, Viyanaya değil. Ancak current olursanız muhatabiniz artık kcc değil, Viyana olur. Doğrusu da current olmayi beklemeden kcc aracılığıyla dosya taşımaktır. Diğer türlü konsolosluğun insafına kalıyorsunuz.


Benzer Başlıklar

  • 33 Oy
    5k İleti
    603k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

    Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    55k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • 33 Oy
    9k İleti
    1m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 17 Oy
    6k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum