Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @bernat Hocam selamlar, yaşadığınız durum gerçekten akıl alır gibi değil…Emaillerle ilgili avukatlık bürosundan yaptığınız ödemelerin gerekçeleri ile “kibar bir dille” iadesini talep edin, hayır iade edemeyiz derlerse, o zaman dava açacağınızı belirtin.
    Hazır current olmuşken, formlarınızı da bir an önce yollayın ki, notice of action’ınız gelsin ve süreç yasal olarak başlamış olsun. I-485 formu zor bir form değil, YouTube’da Kseniya International diye ücretsiz bir kanal var, Kseniya avukatlardan bin kat daha iyidir. Videolarında her şey var, İngilizceniz az da olsa varsa, o videoları birkaç gün izleyip, uygulamalı (durdur-oynat yaparak) formunuzu kendi başınıza hazırlayabilirsiniz. Bir tane de link bırakıyorum.

Biz kendimiz halledemeyiz derseniz, daha önce dosya hazırlamış birilerini bulmaya çalışıp yardım sorabilirsiniz.

• @erenotti size ne kadar teşekkür etsem az. Video o kadar güzel hazırlanmış ki biraz olsun stresimiz azaldı. Sayfadaki diğer videoları da tek tek izleyeceğim. Çok ama çok teşekkür ederim. Yanlış anlamamışsam kabaca şu aşamada form olarak:

I-485, I-765, I-131, I-864, I-693 (Medical Examination) ve G-1145 i gönderiyoruz ve her bir forma güncel ücreti check olarak iliştiriyoruz. Talep ettikleri evraklarla birlikte (fotograf, birth certificate vs) fedex ile iletiyoruz.

• @bernat Doğrudur, bahsettiğiniz şekilde yapıyorsunuz. Dosyada eksik evrak olmasın. Ayrıca FedEx, USPS farketmez, hangi eyaletten gönderiyorsanız, sorumlu olan hangisi ise ilgili Lockbox’a yollama konusunuda dikkatinizi ihmal etmeyin. USCIS sitesinden bulursunuz, arama kısmına lockbox yazın yeterli. Dosyalamayı yaparken de, evrakların checklist’ini içeren Word’de bir cover letter hazırlamayı unutmayın. Google’a I-485 cover letter yazarsanız, yüzlerce sample görürsünüz, size uygun olanı bulup, copy-paste yapıp kendinize uyarlarsınız.
    Kolay gelsin, bol şans!

• @bernat Ben yakın zamanda Re-Entry başvurusu yaptım. Check ile uğraşmamak için USCIS'ın web sitesinden FORM G-1450 indirdim ve kredi kartı ile ödeme yaptım. Check vs ile uğraşmadım. Hemen hızlıca kredi kartından çektiler. Tabii tek bir form ve tek ücret ödediğim için kredi kartımdan çekebildiler. (Limitim yüksek değil) Eğer Amerika kredi kartı kullanıyorsanız ve limitiniz yeterli ise kullanabilirsiniz. Ben "Discover" kart kullandım sorunsuz ödemeyi çektiler. Bu arada her bir form için ayrı ayrı G-1450 doldurmanız gerekiyor. (Aynı check de olduğu gibi.) Bilginize , tabiki ödemeyi ne şekilde yapacağınız size kalmış. Süreçlerinizde başarılar ve insallah her şey hızlıca olur..
    Syg.

Not: I-131 formunu gönderirken USPS'ye kargoyu verirken "Certified Mail" olarak gönderdim. (Sağolsun @redsat2000 / uzun zaman önce bir gönderisinde böyle yapmanın kanıt açısından iyi olacağını yazmıştı / o nedenle öyle yaptım.)

https://www.certifiedmaillabels.com/usps-postal-rates#:~:text=Certified Mail Postage Price vs.&text=First-Class Postage%3A %240.69,Electronic Delivery Confirmation Receipt%3A %240.95

Biraz pahalı ama işimi garanti altına almak için yaptım. Bu arada ben hızlıca gideceğini düşünmüştüm ama 5 günde gitti. İsterseniz hem "Certified hem de hızlı gönderim seçeneği" var ise o seçeneği de kullanabilirsiniz. (Tabiki karar sizin.)

• @Redbeard Çok teşekkürler kart aslında bizim için daha iyi olur ama tereddütte kalmıştık belirtmeniz iyi oldu. Gönderi konusunda da Fedex düşünüyoruz şimdilik hızlı olması açısından ama USPS özelinde de dediğinize dikkat ederiz mutlaka. Şu aşamada işlemin en hızlı ve dikkatli şekilde başlaması bizim için çok önemli. Çok sağolun

• @erenotti Pennsylvania’dayız Uscis’ten kontrol ettim Elgin Lockbox yazıyor, adresi edindim. Dosyayı da aynen bu gönderdiğiniz videodaki gibi Cover letter ile birlikte hazırlayacagım. Cuma günü de eski avukattan şu ana kadar yapılmış olan işlemlere dair evrak vs ne kaldıysa iadesini alacagım. Ve ücretin iadesini talep edeceğim. Umarım aşama aşama ilerleyip, sorunsuz şekilde halledebilirim. Çok teşekkürler

• @bernat Kredi kartı için sadece şöyle bir araya not düşeyim istedim: Eğer kredi kartından çekmeyi deneyip çekemezlerse tekrar tekrar deneme yapmıyor, dosyayı tekrar iletmenizi ve tekrar başvurmanızı bekliyorlarmış diye okumuştum. O nedenle çekin biraz daha safe olduğunu düşünüyorum ben açıkçası. Ki 10 yıldan fazla kredi kartı alanında IT’de çalıştım, bu sistemsel bir nedenle zaman zaman olabilir. Örneğin geçen gün online alışveriş yaparken daha önce hiç sorun yaşamadığım discover kartım hata verdi.

• @lavita Çok önemli bir şeyden bahsetmişsiniz. Katkı için çok teşekkürler... (Benim attığım iletiden bu ileti daha önemli!) Çok haklısınız. Olası bir problemde , yada çekim yaptıkları sırada limit yok ise tekrar tekrar denemiyorlar ve dilekçeyi hiç işleme almıyorlar diye biliyorum. USCIS'in web sitesinde bu tarz bir açıklama vardı. Teyit etmekte faydar var. @bernat kararınızı buna göre değerlendirin lütfen...

• @bernat Rica ederim ne demek, biz seviniriz başvurunuzu hallederseniz. İşiniz rast gider inşallah, burayı da ara ara güncellemeyi unutmayın. Başkalarına da sizin katkınız olmuş olur 🙂
    Ödeme kısmı size kalmış, check sanki daha garantili gibi, arkadaşlarımız da belirtmişler. Banka hesabınızdan her bir işlem için ayrı ayrı check düzenletin.
    USPS, FedEx konusuna gelirsek, USPS evet maalesef bu ülkenin bel ağrısı bir kurum, ancak USPS’ten Express Mail’i (kenarı mavi olan zarf) seçerseniz yaklaşık ~ $30 gibi bir ücret karşılığında dosyanız lockbox’a max 2 iş gününde ulaşır. Bunu da bilgi olarak vereyim.

• @lavita çok teşekkürler o zaman biz hiç riske atmayıp dediğiniz gibi çek ile ilerleyelim, şu an hiçbir şeyi öteleyebilecek durumda değiliz artık bu yüzden red olur ya da süreç uzarsa kahroluruz. çok sağolun iyi ki yazdınız.

• @bernat Check tahsilatini ve KK tahsilatini max 3 kez denerler . Genelde ilk ikisini ayni gun digerini ise bir gun sonra . Hatta bunlari hesap hareketlerinizde de gorebilirsiniz . Checkiniz 2 kez denenip karsiliksiz / yetersiz ciktigi zaman Banka sizi arayip haber bile veriyor genel olarak ( Bu iki kez basimiza geldi ) . USCIS in sitesinde tabiki bunu bu sekilde soylemez ama pratikte 4-5 kez karsilastigim bir durum . Yani bir kez deneyip olmuyor diye iptal / red etmezler , onlarda olabilecek kucuk sorunlarin farkinda olduklari icin . Ama tabi gunlerce deneyip , sizi arayip , dizeltmeye calisip pesinize dusmezler 🙂 . Iki opsiyon arasinda kalirsak hem benim tavsiyem hemde USCIS in onerdigi Check ile Odeme opsiyonudur . Hesabiniz da gerekli tutari bulundurmaya , Check tahsil edilene kadar bakiyeye dikkat etmenizi oneririm . Bol Sans

• @Figen bakiyede yeterli miltar tutup sizlerin de önerdiği gibi check göndereceğiz, şu aşamada riske atamayız. Çok teşekkürler. Burada önceki iletilerinizi okuduğumda aklıma bir şey takıldı şu an I-485 için Uscis sayfasında güncel tutar $1140 yazıyor siz yukarıda $1440 demişsiniz o aklıma takıldı bir de biometric ödemesini de ayrı check olarak $85 dolar olarak ödüyoruz değil mi I-485 e eklemiyoruz. Her bir tutar ayrı ayrı check olarak gönderiliyor ve ilgili formun hemen önüne iliştiriliyor.

• @bernat
    1 Nisan 2024'ten itibaren:
    I-485 dosyalama ücreti 1.440 dolara çıkarıldı ve I-485 ile aynı anda veya ayrı ayrı dosyalandığında Form I-765 (260 dolar) ve Form I-131 (630 dolar) için ayrı ücretler gerekiyor. Hepsi icin ayri birer Cek ekleyin Formlarin ustune . Simdiden bol Sans .

• Herkese merhabalar, sürecim hakkında durum güncellemesi paylaşmak istiyorum. LA ofisinde 22 nisan sabah 9 da olan mülakatıma yoğunluk nedeniyle 1.5 saat gecikmeli şekilde başladık. Toplam 8 dakika süren mülakatımda sadece adımın nasıl telaffuz edildiği ve 3 adet evet hayır sorusundan sonra görevli memur şu sözleri ekleyerek; dosyan eksiksiz ve kusursuz.Benim için bir sorun bulunmamakta fakat ulusal güvenlikten gelecek olan background check in halen sistemde gözükmüyor. Bu sistemde gözüktüğü an dosyanı onaylıyacağım dedi ve 2 hafta içinde sistemi kontrol etmem gerektiğini vurgulayarak mülakatı bitirdi.

Birçok soruya hazırlanmıştım ama bu kadar kısa sürmesini açıkcası hiç beklemiyordum çünkü forumda daha önceden mülakata girenlerin deneyimleri beni korkutmuştu 🙂 . Umarım diğer arkadaşlarımızda bu süreçte zorlanmadan hayırlısıyla işlerini hallederler. İyi forumlar…

• Herkese selamlar. Bugun Amerikada DV Lottery İçin Amerikada Aos interview katıldım. Mulakat sırasında biraz heyecan yapmış olsamda guzel gecti diyebilirim. Mulakatı yapan memurla enerjimiz guzeldi. Fakat onay alamadım . Case held for review. İnceleme yapılacak. Bu surecin ne kadar surecegiylr ilgili bir fikri olan varmı arkadaslar? Veya olumsuz sonuclanır mı?

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 

• @Yasin-Cavusoglu Merhabalar, benimde görüşme bittikten sonra aynı şekilde 'Held for review' olarak işaretleyip verdi ama 2 hafta içinde sonuç ekranını kontrol etmem gerektiğini söyledi. Mülakat sonrası tam olarak bir gün veya zaman belirtti mi ve tam olarak nelerden konuştunuz biraz detay verebilir misin?

• Herkese merhabalar, 2 tane sorum olcak sizlere:

Eşimin 2023 tax return'ü poverty line'ın biraz üzerindeydi. Buna rağmen rfe aldık.

2024 tax file ise yeni girdiği işin maaşları sayılmadığından poverty line altında kaldı.
    Sorum şu: iş yerinden alınan hourly wage gösteren mektup + son 5 ay pay stubs + W2 bizi kurtarır mı joint sponsor bulamazsak? Benzer bir durum yaşamış olan var mı?

Bir de son olarak eğer ki AOS reddedilirse ülkeyi terk etmemiz mi gerekiyor? K1 ile gelip evlenip öyle başvurduk Aos'a. Bazı formlarda ülkeyi terk etmek için 33 gününüz var gibi şeyler yazılmış.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• Mayıs ayında açıklanan temmuz bülteninde current olunursa AOS için dosyaları en erken ne zaman gönderebilirim. Mayıs 11de açıklansa 15inde gönderebilir miyim yoksa temmuz’u beklemem mi gerekiyor. Chatgpt ve deepeek’e sordum. İkisi de mayısta açıklanan temmuz bülteninde current olduysan temmuzu beklemelisin diyor.

• @ipekc Oncelikle tebrikler . Bu basligi geriye dogru okursaniz hem bu sorunun detayli cevabi hemde iki farkli opsiyon yani erken gonderme ve gondermeme konusu ile ilgili farkli tecrubeleride gorebilirsiniz . Sorunuza kisa yanit olarak evet Section C de numaranizi gordugunuz de Dosyanizi gonderebilirsiniz . Biraktigim linkteki Visa Availibility bolumunu bulabilirsiniz . https://www.uscis.gov/green-card/green-card-eligibility/green-card-through-the-diversity-immigrant-visa-program

• @Figen teşekkürler

Benzer Başlıklar

• 280
  • 2002
  • 153
  • 79
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

134

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |