Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @Ronn çek ve cash I bankaya yatirdiysaniz banka hareketlerini ekleyebilirsiniz belki.


  • @zeynep1212 evet benim de aklıma o gelmişti peki aldığım checklerin bir kaç tanesinin fotoğrafını da yüklesem olur mu ?


  • @zeynep1212 (ileti forum kuralları gereği kaldırıldı)


  • günaydın arkadaşlar. yarın amerikaya uçuşum var. yanıma pasaport, evlilik cüzdanı ve medical exam dokümanları dışında almam gereken bir belge var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Alfa-Centauri merhaba,
    forum kuralları gereği farklı iletişim platformların linklerini paylaşamazsınız.


  • @Ronn ispat için çok iyi olur sistem yüklemeyi kabul ediyorsa.Ben 1099 calisiyorum ve ödemelerimi çek ile alıyorum. Güncel gelir kanıtı olarak ben de oğlum için aynı şekilde yapacağım.


  • @Refiks bence onayınız bugün yarın gelir çünkü aynısı bize de olmuştu. İlk önce 4 nisanda action has taken e maili geldi hiçbir güncelleme yoktu, dökümanlarda da yeni bir şey yoktu. açıkçası çok gerilmiştim RFE alırız birkaç ay daha uzar işimiz diye ama 3 gün sonra 7 nisanda aynı mailden bir daha aldık ve bu sefer approval dökümanlara eklenmişti. 1 gün sonra da sistemde onay olarak güncellendi. şimdiden tebrikler 🙂


  • @zeynep1212 Merhaba, IR2 sureci ile ilgili pek bir bilgim yok ama USCIS'in sayfasindan arattigimda oglunuz eger 21 yas alti ise onayi 17 ay icinde gelir yaziyor bekleme suresi, tabi eger siz US citizen iseniz. Bir de IR2 sureci IR5 ile benzer surelere mi sahip bilmiyorum ancak yesilkartforum'da IR5 basliginda bir kisi ailesine onay geldigini belirtmis 2024 Ocak basvurusuymus onunki de. Sizinki de gelmek uzeredir diye tahmin ediyorum. IR1 CR1 icindi benim bahsettigim grup ama sizin kategorinizde goremedim hic. Reddit'te USCIS ve NVC topluluklarina giderseniz oralarda aratabilirsiniz illaki benzer dosyasi olan kullanicilar bulursunuz. Umarim onayinizi alirsiniz yakinda.


  • @nazmi4343 çok teşekkür ederim. Ben green cardliyim eşim US citizen, onun üzerinden başvurduk. Bahsettiğiniz yerlere de bakacağım. Çok sağolun inşallah sizin de güzel haberlerinizi aliriz🙏


  • @salimekoken Pasaport yeterli oluyor. Bizler online başvuru yaptığımız için tüm belgelerimiz sistemde online görüntülenebiliyor. Ama evlilik cüzdanı, sağlık dökümanı almakla iyi yapmışsınız. Muhtemelen bakmayacaklar ama her zaman tedbirli olmak iyidir. Her ihtimale karşı tr kimliği veya tr ehliyette bulunsun kolayda. Ulusal belgeler olduğu için(ingilizce çevirileri de yazıyor üzerlerinde) kimlik tespiti için garanti olur. Ama sadece pasaporta bakıyorlar ve ne kadar süredir evli olduğunuzu soruyorlar(hangi tür vize basacaklarını belirlemek için soruyorlar onu da, IR-1 veya CR-1). Bana başka hiçbir şey sormamışlardı. Çok sevindim adınıza. Kolay bir yolculuk ve güzel bir kavuşma diliyorum eşinizle. 🤗🤗


  • @zeynep1212 Tesekkur ederim size de bol sanslar dilerim 🙏🏻 🙏🏻


  • @Ezgi-2 Bu yazdığınıza istinaden bir şey sormak istiyorum, biliyorsunuz 2 yılı aşkın evlilikler IR-1'e dönüyor. Bu durumda evlilik süresi 2 yılı aştıysa ve biz o süre içerisinde ülkeye girdiysek, vize IR-1 olarak basılabilir mi sizce?


  • greencard geldikten sonra türkiyedeki adresinizi değiştirdiniz mi arkadaslar? yurtdısı adres beyanı yapmak gerekir mi?


  • Merhabalar, bana 13DEC2024 te IR1 vize verdiler.
    15 ocak 2025 te usa ya giriş yaptım ve 35 gün kaldım. Greenkartım verdiğim adrese gelmeden türkiye’ye döndüm. Vizem 3 haziran 2025 te sona eriyor. Niyetim haziran sonu gibi amerikaya giriş yapmak. Ve greenkartımıda aile bireyim amerikadan türkiyeye bana getirecek. Ben vizem sonlandıktan sonra birtek greenkart ile sorunsuz giriş yapabilir miyim?

    Greenkartı orda ben teslim almadığım için,
    Greenkart ile gümrükten çıkmadığım için sorun olur mu?
    Ve sistemde benim çıkışımdan sonra greenkart basılıp adrese yollandığı görülür ve sorun yaparlar mı?

    Şimdiden çok teşekkür ederim.


  • @Malonjao Salı akşamı gelmişti mail, henüz hala değişen bir şey yok, bu çok gerçekçi değil ama bugün süre 1 aydan 8 ay'a çıkınca bi stres oldum 😃 5 gün süre verdim kendime bakalım. 🙂


  • @Refiks stres yapmayın bize de aynısı olmuştu 😃 11 aya cıkmıstı hatta ama 3 gun sonra onaylandık. discord grubunda gördüm 2-6 subat arası onaylıyorlar suan


  • @Refiks Bizim davaların süresi bayağı yakın. Bende yakın zamanda NVC welcome letter aldım:) Muhtemelen pazar veya pazartesi günü welcome letter maili alırsınız diye hesaplıyorum 🙂 ödemesini hemen yapın çünkü biraz bekletiyorlar bilginize, hayırlı olsun 🙂


  • @phoenixsuns Size basılan vizenin altı ay süresi var giriş yapmanız için. O süre içerisinde Amerika'ya girdikten sonra güncellemenizi de yaparsanız greencardınız on yıllık ulaşır diye tahmin ediyorum çünkü gelir gelmez greencard gelmiyor. 90 gün gibi bir süre tanımı olduğunu söylemişti avukatım, o sürenin bitimine yakın geldi.Giriş yaptığın günden basılı olarak geliyor.


  • @Refiks neyin suresi 1 den 8 e cikti ☹


  • @Refiks bizimde aynısı oldu çok stres yapmıştım ama iki üç gün sonra onay düşmüştü. Rahat olun 😊


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 1589
  • 965
  • 22
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum