Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @phoenixsuns Bahsettikleri 2 yil evliligin 2. yili ile alakali degil. Amerika'ya giris yaptiktan sonra, 2 yillik kosullu vizenin bitmesine 3 ay kala USCIS'e haber verilmesi ve kosulun kaldirilmasini talep etmek icin tekrar belge gonderilmesi gerekiyor. Kosul kaldirilirsa 10 yillik oturum izni veriliyor.
    Haziranda 2 yil evli olduktan sonra giris yaparsaniz belki 10 yillik greencard ilk giriste de verebilirler ama bu konuda net bir bilgim yok malesef.

• Bu ileti silindi!

• Herkese selam arkadaşlar... şu an güncel olarak uscis onayı 16 ayda geliyor... başka merak ettiğim bir şey var DQ olduktan ne kadar süre sonra mülakata giriliyor bunun güncel durumunu takip eden var mı aramızda?

• @Refiks Merhaba, takip ettigim kadariyla suan USCIS onayi 15 ayin altina dusmus durumda. Hizlandi USCIS biraz. Discord'dan gordugum kadariyla Subat 1 approval'lari geldi dun. Sizin de gelmek uzere birkac gun icinde muhtemelen. Mulakatlar hakkinda ben DQ olduktan 3 hafta sonra IL aldim NVC'den yaklasik 2.5 ay sonrasina. Benden once almis olanlara daha erken surede geldi yaklasik 2 haftada ve mulakatlari da daha erkeneydi 1.5-2 ay civari sonrasina. Ama son zamanlarda gorunen DQ olunduktan sonra IL gelmesi yaklasik 1 ay, mulakat gunu de maili teslim tarihinizden 2 - 2.5 ay sonrasina olur buyuk ihtimal. 3 ay civari diye dusunebilirsiniz tabi bu konsoloslugun sureci yavaslatmadigi durumda gecerli.

• Merhaba herkese
    IR2 de IR1/CR1 süreçleri ile aynı mı ilerliyor bilgisi olan var mı?

• @nazmi4343 Nisanı almaya başladılar diye biliyordum, şubat'ı gördüysen eğer şu an aşırı heyecanlandım 🙂 uscis onayımın gelmesi eli kulağındadır o halde 🙂 o zaman başka bir soru sorayım sana eşim 8 yıl Türkiye'de yaşadıktan sonra geçen ay Amerikaya döndü bu temelli dönüş. Beni orada bekleyecek, Türkiye'de yaşadığı için sponsor olamıyor bana, bu yüzden bir arkadaşım sponsor olacak sence evrak işlerine başlaması gerektiğini söylemeli miyim yoksa henüz erken mi?

• @Refiks Biz de bakiyorduk hep discord'dan redditten vs en son kimi onayliyorlar acaba diye, bizim onayin gelecegini birkac gun onceden oradan anlamistik. Sizin de bence bu hafta sonuna dogru gelir diye umuyorum. Evraklariniz hakkinda, bence direk simdiden baslayin her seyi hazir edin. Basit bir surec degil, dosyalari edinip esinizin print almasi sonra imzalayip scan edip yollamasi PDF e donusum vs her seyi detaylica hazir ederseniz onayinizi alip ucretleri odedikten sonra direk yuklemeye baslarsiniz. Bu sayede gelebilecek RFE'leri de minimuma indirir ve interview icin sirada yerinizi alirsiniz. Sizin civil documentlarinizla baslayip I864 Affidavit of Support formunu doldurun hem esiniz hem joint sponsor, (doldurmasi da uzun surer) bununla birlikte sponsorunuzun tax returnleri ve kisisel evraklari, ayrica DS260 formu var onun da videolarini izleyin cunku bir dunya soru sorulacak eski adresleriniz is yerleriniz askerlik vs bunlar zaman alan seyler surecinizi uzatir, ben onayi almaya yakin ve aldiktan sonra bu tarz dosyalari nasil edinirim gibi videolar izleyip her seyi hazir ettim ekstra dosyalar da dahil RFE almamak icin, o yuzden surec sorunsuz ve hizli isledi cok sukur. Siz de baslayin bence simdiden henuz vaktiniz varken, bol sans dilerim.

• Az önce eşime bir mail geldi, ve mailde '' We have taken an action on your case, sing in to your account to view your case status'' yazıyor giriş yaptığımızda ise herhangi bir değişiklik yok, şöyle bir mantık yürüttüm belki sisteme hemen düşmüyordur diye, acaba farklı bir durum olabilir mi ? USCIS onayı tam olarak bu maille mi geliyor arkadaşar?

• @nazmi4343 Tam anlayamadık ama sanırım onayımız geldi 🙂

• @Refiks Hesabiniza girip documents kismina bakin 🙂 documents diye hatirliyorum oraya yuklenmis bir belge bulma ihtimaliniz var. Biz o maili aldiktan 1 gun sonra resmi olarak da onay geldi

• @nazmi4343 merhaba bu baktiginiz yerlerin linki var mı? Benim oğlum IR2 sürecinde 2024 ocaktan beri herhangi bir ilerleme olmadı. Süreçler IR1 CR1 ile benzer mi ilerliyor bilmiyorum ama takip edebileceğim bir yer varsa bilginiz de varsa paylaşabilir misiniz?

• @GH25 az önce baktık ama bir şey yüklenmemiş 😕

• @Refiks Evet tahmin ettiğim gibi büyük ihtimalle onayınız gelmiş tebrik ederim. 1-2 saat içinde veya en geç bir gün içinde documents altında gözükecektir Approval Notice’niz. Gözünüz aydın. 5-6 gün içinde de NVC Welcome Letter alırsınız.

• @nazmi4343 Teşekkür ederim kardeşim, uğurlu geldin! 🙂 NVC için hazırlanmaya başlıyorum hemen. sana da bol şans diliyorum!

• @Refiks Ne demek, rica ederim. Youtube'daki bu linkini atacagim kanala goz atmanizi oneririm, hemen hemen NVC ile ilgili her sey detayli var izleyip not almistik cogu seyi bize cok faydasi oldu. https://www.youtube.com/@KseniyaInternational

Onun haricinde NVC'nin sitesine girip oradaki visa processing asamalarina bakarsaniz gerekli evraklar ve next step ne oradan gorebilirsiniz. https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/the-immigrant-visa-process/step-1-submit-a-petition/step-2-begin-nvc-processing.html
    Takildiginiz herhangi bir sey olursa sorabilirsiniz tecrube edip bildigim kadar yardimci olmaya calisirim.

• Selam arkadaşlar şimdi RFE aldık NVC’ye yüklediğimiz evlilik cüzdanı benimle ilgili olan Kısımda kabul edilmiş ama eşim için aynı dökümanın net olarak taranmamış diyorlar , bu nasıl olabilir , bir de benimle ilgili olan kısımda bütün belgeler (petitioner ) accepted olmasına rağmen mesaj kısmında 2023 ile ilgili w-2 ve 1099 istiyorlar. Ama ben kazandığım parayı check olarak almıştım 2023 için elimde sadece tax return var onu da zaten yüklemiştim , ne yapmam gerekiyor bu durumda

• @Ronn Tax return mu yuklemistiniz yoksa transcriptini mi? Belki yuklediginiz belgeyi tam yeterli gormeyip W2 belgenizi de ek olarak gormek istiyor olabilir NVC, varsa elinizde onu da yukleyin. NVC bazen basit seylerden RFE verdigi oluyor gordugum kadariyla, ayni belgeyi bir baslikta kabul edip ikincisinde etmemeleri gibi, evlilik cuzdaninizi yeniden daha iyi bir sekilde scan edip yuklemekten baska yapilacak bir sey yok gibi, umarim kabul olur bu sefer.

• @nazmi4343 Hem transcript hem de tax return olarak yüklemiştim ,
    peki ben hem w2 hem 1099 hem de schedule form olarak 2023 tax return yapmıştım w2 ve 1099 toplam miktarı çok az ama schedule form olarak beyan ettiğim tax return miktarı çok fazla ama onu nasıl ispatlayacam ki çünkü genelde business check ve cash olarak kazanmışım

bir de evlilik cüzdanı noter onaylı tercüme mi olması gerekiyor yoksa Türkçe tarayıp yükleyebilir miyiz ?

• @Ronn Malesef onu tam bilmiyorum, ama evlilik cuzdaninin oldugu gibi yuklenmesinde sakinca oldugunu dusunmuyorum NVC bu asamada orijinali Turkce olan dosyalari kabul ediyor cunku. Tax konusunu detayli bilen birisi yardimci olabilir belki.

• @nazmi4343 teşekkür ederim

Benzer Başlıklar

• 22
  • 3
  • 1360
  • 1589
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

130

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |