Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @deebee tamamdir o zaman cok tesekkurler.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @onuru tax döneminde vergi iadesi için başvuru yaparken orada size bu dönem için amerika dışındaki hesaplarınızda 10bin dolar üstü bakiye oldu mu diye soruluyor zaten. O esnada soruya evet cevabını vereceksiniz ve size doldurmanız gereken formdan bahsedecek

  • ⭐⭐

    @Emre-Kurtulmuş cok tesekkurler yanitiniz icin

  • ⭐⭐⭐⭐

    @onuru

    @emre-kurtulmuş Bey’in bahsettiği form FBAR Fincen 114 ilgili detayları ve formu aşağıdaki linklerden detayları bulabilirsiniz.

    https://bsaefiling.fincen.gov/lc/content/xfaforms/profiles/htmldefault.html

    TR’deki hesaplarınızda göçmenlik sürecinizin (ABD’ye ilk giriş tarihi) başladığı tarih itibariyle geçmişe donuk 1 yıl içerisinde ilgili hesaplarda USD 75K üzerinde bakiye var ise Fincen 114’e ilave olarak vergi beyaniniz ile beraber Form 8938’u da doldurmaniz gerekiyor. Kolaylıklar


  • Bir sorum olacak.Teb hesap kartından abd'de boa atmlerinden para çekebildiğimiz bilginin tam tersi mümkün mü?
    Yani,abd'de ki boa atm'sine teb kartını takıp dolar yatırma işlemi yapabiliyor muyuz? Evet ise o yatırdığımız parayı tr'den çekebiliyor muyuz?
    Ben abd'den her ay aylık 100-200 dolar aileme para göndermek istiyorum mesela ama kesintilerle neredeyse yarısı kesilmiş olacak.
    Aklıma para çekmenin tersi geldi,burada bahsedildi mi hatırlamıyorum yada gözümden kaçmış.
    Teb kartını boa atmsine takıp 100 dolar yatırabiliyor muyuz?Tr'de ki benim vekaletimle ailemde bankadan yatırdığım doları alabilir diye düşündüm.
    Bilgilerini paylaşan olursa sevinirim.


  • Arkadaşlar kusura bakmayın daha önce sorulmuştur biliyorum ama ben şu an nicolet bank kullanıyorum daha önce bu bankadan Türkiye’ye para gönderebilen oldu mu ben beceremedim çok acil ihtiyacım var yardımcı olabilirseniz lütfen


  • @kngslyr06 Bu konunun icerisinde dediginiz sekilde para yatirma islemi yapilamadigi yazildigini hatirliyorum. 100-200 dolar ise Wise gibi servisler daha uygun olabilir. Genel vekaletle para cekme konusunu TEB subeme sordugumda vekaletle para cekimine izin vermeyeceklerini soylemislerdi. Belki benim subemin uyuzlugudur ama islem yapilacak subeye sormak en dogrusu.


  • @loremipsum Bu Wise servisini kullandınız mı ? Güvenilir mi ki?


  • @kngslyr06 2 yildir kullaniyorum. Kanada-Turkiye arasi defalarca sorunsuz sekilde transfer yaptim. Bence guvenilir, islem yapmadan once arastirmanizi yapin yine de.


  • @loremipsum Teşekkür ederim.Çok az para kesintisi olacağı gözüküyor.Formda neden bu uygulamadan hiç bahsedilmemiş acaba yada ben mi kaçırdım yoksa.Miktardan bağımsız olarak aynı oranda kesinti yapması güzel bişey.


  • @kngslyr06 merhaba teb kartıyla boa atm'den günlük 300$ çekilebiliyor.Teb kartıyla boa'dan para yatırılamıyor.


  • @kamile Teşekkür ederim.

  • ⭐⭐

    @kngslyr06 Wise , Remitly , Westernunion gibi yontemlerle gonderebilirsiniz bu uygulamalar ile para transferi yapan bir hayli forum kullanicisi mevcut.


  • @achillesoag Bu iletinizi kaydediyorum vakti geldiğin de kullanacağım.Meblağ küçük olunca kesinti can sıkıyordu.Wise'e baktım kesinti makul görünüyor,diğerlerini de vakti gelince kontrol edeceğim.Bilgiler için çok teşekkürler,çok işe yaradı.


  • @kngslyr06 kucuk meblaglar konusunda bir alternatif de debit hesabiniza 2.ci bir kart cikartmak ve onu Turkiyede kardesinize veya aile bireyinize iletmek. Eger fee olayi makul ise, kucuk meblaglar icin kullanisli olabilir.


  • @mister Hmm anladım,bunu da aklımda tutacağım.Teşekkür ederim.


  • @deebee merhaba burdan oraya gelirken 3bın doları uzerımızde getırcez ancak diger dolarlarımız teb dolar hesabında olacak.abdye giriş yaptıktan sonra banka hesabı açtırıp tebden paramızı abd bankasına aktarabılır mıyız?


  • @Elif-Ceren-Candan banka yolu ile para aktarmanızda bir sıkıntı yok her bankanın kendisine göre komisyon oranları var sadece onları inceleyin. (Wise gibi bankacılık harici işlemlerde benim takip edebildiğim en ucuz npara) Ama şunu unutmayın miktar çok ve seri şekilde para transferi yada seri olmasada çok miktar olunca nereden geliyor bu paranın kaynağı diye belge talebi olabilir. Ben emekli maaşımı TEB e aktarıp hergğn nakit çekeceğim zaten tr de ki emekli maaşı ne 😀! Ama nakit paramızı nparaya yatırıp ihtiyac halinde aktarmaya çalışacagım. Ama bu sayfadan aldığım bilgiye göre bankacılık olarak şuan npara uygun.


  • Fikrinizi almak için yazıyorum. Avustralyada yaşıyorum ve burada belli bi miktarda birikimim var. Olurda vizemi alırsam Amerikaya geçmeden önce Türkiye sonrasında Amerikaya geçeceğim. Bu parayı 3 ülke arasında Amerikaya en ucuz yollu nasıl geçirebilirim?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

  • Değerli arkadaşlar, ziraat mobil menüsü altında bulunan western uniondan parayı ABD ye yolladığımızda bunu bir acenta üzerinden alıyoruz. Anladığım kadarıyla bu acentalar "wall mart" yada "7 eleven" gibi marketler içinde faaliyet gösteriyor. Buraya 3000 dolar yolladığımızda istediğimiz zaman çekebilir miyiz?

    İkinci sorum swift için en güncel en iyi banka hangisidir?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum