Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Beyrutt

ABD’ye girişte beyan etmeksizin beraberinizde aile başına USD 10.000’a kadar nakit götürebilirsiniz, daha fazlasını götürmek istiyorsanız ülkeye girişte customs border protection memuruna ibraz etmeniz şartıyla daha fazla tutar ile de giriş yapabilirsiniz. Üst sınır yok, sizin takdirinize kalmis.

• @ATS16 aslında demek istediğim iş bulana kadar Amerika da bizi idare edecek para ne kadar olur ortalama yada kira araba kirası ve diğer giderlerle aylık gider ne oluyor ortalama

• Bu ileti silindi!

• @Beyrutt, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@ATS16 aslında demek istediğim iş bulana kadar Amerika da bizi idare edecek para ne kadar olur ortalama yada kira araba kirası ve diğer giderlerle aylık gider ne oluyor ortalama

Merhaba aşağıdaki başlıkta örnek yaşam maliyetleri fikir edinmenize yardımcı olabilir. Kişisel önerim eyaletine göre, 2-3 kişilik için aylık 4-5k USD bütçe ayırmanız yönünde olur. Ayrıca bir miktar da ev eşyaları, depozitolar vs için bulundurmak faydalı olur. Tek gelecekseniz bu rakamlar biraz daha düşer.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri

• @ATS16, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@Beyrutt

ABD’ye girişte beyan etmeksizin beraberinizde aile başına USD 10.000’a kadar nakit götürebilirsiniz, daha fazlasını götürmek istiyorsanız ülkeye girişte customs border protection memuruna ibraz etmeniz şartıyla daha fazla tutar ile de giriş yapabilirsiniz. Üst sınır yok, sizin takdirinize kalmis.

Aile başına 10k USD görüyorum her yerde. Ben ve ailemin diğer üyeleri farklı zamanlarda gideceğiz. Yinede toplam götürebileceğimiz para 10k USD midir? Onlar 4-5 ay sonra gelirken 10k daha getiremezler mi?

• ⭐⭐⭐⭐

@aress sizden farklı bir tarihte seyahat edeceklerse getirebilirler

• Dun yasadigim bir Olayi anlatmak istiyorum . Hesaplarimin bulundugu TD Bank dan acil basligi ile bir email aldim . Bizi acil arayin hesabiniz ile ilgili yaziyordu . Hemen aradim . Mart ayi icinde yaklasik $22K elden yatirmissiniz bu Para nereden geldi diye sordular . Cevap verdikce konuyu daha da detaylandirarak sordular . Ulkeye giriste beyan ettiniz mi ? Neden etmediniz ? Neden hesabiniz araciligi ile getirmediniz ? Neden para hesapta degildi ? Tekrar bu sekilde paralar getirecekmisiniz ? Bu parayi kullanacakmisiniz ? Nereye ve ne zaman kullanacaksiniz ? Baska bu sekilde paraniz varmi ? Hayirdir ne oldu , neden bu kadar soru , bu benim ilk elden para yatirisim degil gecmise bakarsaniz dedim . Bizim Banka olarak bu sekilde supheli girisleri sorgulama hakkimiz var dediler . Dogrumur , degilmidir bilemiyorum . Birazda hazirliksiz yakalandim acikcasi , herseye cevap vermem gereklimiydi , bu haklari varmiydi bilgi sahibi degilim . Ama saklayacak ta bir durumum olmadigi icin hepsine kuzu kuzu ve dogru cevaplarimi verdim . 7 Senedir buradayim , ilk defa boyle bir sorgulama ile karsilastim . Denk mi geldi yoksa Yonetimin isleri biraz sikiya almasimidir bilmem .

• ⭐⭐⭐⭐

@aress getirebilirler ama neden böyle bir şey yapmaya ihtiyaç duyasanız ki. 10bin dolar üstü getirmeniz yasak değil sonuçta

• @Emre-Kurtulmuş Oda tutmak için bile bankada 10k para göster diyenler oluyor. Kaldıki apartment kiralarken 30k civarında gösterilmesini istiyorlar. Bir kısmı bu şekilde elime geçmiş olur. Kalanını da swift yaparım diye düşündüm.

• ⭐⭐⭐⭐

@aress demek istediğim neden parça parça getirmekle uğraşacaksınız. Beyan edip tek seferde getirebilirsiniz

• @Figen, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

Dun yasadigim bir Olayi anlatmak istiyorum . Hesaplarimin bulundugu TD Bank dan acil basligi ile bir email aldim . Bizi acil arayin hesabiniz ile ilgili yaziyordu . Hemen aradim . Mart ayi icinde yaklasik $22K elden yatirmissiniz bu Para nereden geldi diye sordular . Cevap verdikce konuyu daha da detaylandirarak sordular . Ulkeye giriste beyan ettiniz mi ? Neden etmediniz ? Neden hesabiniz araciligi ile getirmediniz ? Neden para hesapta degildi ? Tekrar bu sekilde paralar getirecekmisiniz ? Bu parayi kullanacakmisiniz ? Nereye ve ne zaman kullanacaksiniz ? Baska bu sekilde paraniz varmi ? Hayirdir ne oldu , neden bu kadar soru , bu benim ilk elden para yatirisim degil gecmise bakarsaniz dedim . Bizim Banka olarak bu sekilde supheli girisleri sorgulama hakkimiz var dediler . Dogrumur , degilmidir bilemiyorum . Birazda hazirliksiz yakalandim acikcasi , herseye cevap vermem gereklimiydi , bu haklari varmiydi bilgi sahibi degilim . Ama saklayacak ta bir durumum olmadigi icin hepsine kuzu kuzu ve dogru cevaplarimi verdim . 7 Senedir buradayim , ilk defa boyle bir sorgulama ile karsilastim . Denk mi geldi yoksa Yonetimin isleri biraz sikiya almasimidir bilmem .

Yeni bir kural degil. Amerika sinirlari icerisindeki herhangi bir bankaya $10.000 ve uzeri nakit yatirma islemi icin form doldurulmasi gerekiyor. Ticari veya bireysel farketmiyor.

• @Figen bir seferde $10.000 üstünde yatırılan tutarların IRS’e efile form ile bildirilmesi gerekiyor. Ayrıca bundan kaçınmak için yüksek miktarı küçük tutarlara bölerek yatırdığınızda da, banka tekrarlanan depositleri fark edip izah isteyebiliyor.

.

• @Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@aress demek istediğim neden parça parça getirmekle uğraşacaksınız. Beyan edip tek seferde getirebilirsiniz

Peki kredi çektim olarak beyanda bulunmamın bir zararı var mı? Biliyor musunuz?

• ⭐⭐⭐⭐

@aress yalan söylemiyorsanız gerçekten kredi çektiyseniz sorun yok

• @Figen ABD'de tüm yaşayanlar (vatandaşlar dahil), yüksek meblağ finansal hareketlerin kaynağını belgelemek zorunda. Bunun başlıca sebebi, ABD'de yaşayan herhangi birisinin yasal olmayan bir finansal gelir elde edip etmediğinin takibidir. Bankaların da bu konuda takibat yükümlülüğü bulunuyor. Benzer durumlarda bankanın istediği şekilde davranmanız önemli.

Kredi çektiyseniz, bunu neden elden yatırdığınızı soracaklardır. Ayrıca, kredi çektiğinizi belgelemenizi isteyebilirler.

• Merhabalar, Banka ile para transferi için uğraşmak istemiyorum. Bir aile için yanında bulundurulabilir nakir miktarı 10bin $ mış ama FinCEN 105 formu doldurup üstümüzde ki para miktarını beyan ederek 10bin $ dan fazla nakit ile giriş yapabiliyormuşuz. Bu senaryoyu deneyen oldu mu ?

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

• ⭐⭐

@deebee @warmgrey selamlar, irs e bilgilendirme zorunlulugu hakkinda bir sorum olacakti. Tr de kendi adima olan hesaptan abd deki kendi hesabima yaptigim 15k$ transferinide bildirmem gerekiyor mu? Asagiya ekledigim linkte sayin @knnrn gerek olmadigini soylemis zamaninda, suanda bu islemi yapmamiz gerekiyor mu?

https://yesilkartforum.com/forum/post/244306

Tesekkurler.
    Selamlar

• @onuru, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@deebee @warmgrey selamlar, irs e bilgilendirme zorunlulugu hakkinda bir sorum olacakti. Tr de kendi adima olan hesaptan abd deki kendi hesabima yaptigim 15k$ transferinide bildirmem gerekiyor mu? Asagiya ekledigim linkte sayin @knnrn gerek olmadigini soylemis zamaninda, suanda bu islemi yapmamiz gerekiyor mu?

https://yesilkartforum.com/forum/post/244306

Tesekkurler.
    Selamlar

Merhaba, benim de bildiğim kadarıyla herhangi bir bildirimde bulunmak gerekmiyor. Biz de girişimiz sonrası hesaplarımızı açtıktan sonra kendi paramızı transfer ettik ve herhangi bir bildirimde bulunmadık, bankadan da bununla ilgili herhangi bir soru almadık.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

145

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |