Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 885.7k 953

• Sevgili arkadaşlar henüz dosya numaram current olmadı. 10 gün önce dosya taşıma talebimi KCC'ye mail olarak bildirdim fakat henüz dönüş olmadı. KCC'nin bu tarz maillere ne kadar sürede dönüş yaptığı belli mi? Endişe etmem gereken bir durum ve ya kontrol etmem gereken bir detay var mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@Cansu-mer Ben bu CN'e sahip olsam umutsuz olmazdım. Zaten dosyanızı da taşımışsınız. Kısmetinizde varsa bu iş olacaktır. Bir sonraki bültende aktif olmanız dileğiyle🙏

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Cansu-mer

Adi üstünde bu bir çekiliş ve kura. Siz mevcut durumu gözlemleyerek, çaba sarf ederek, maddi & manevi şartlarınızı zorlayarak, dosyanızı iyi performansi ortada olan Hong Kong’a tasiyarak, bu forumu en ince ayrıntısına kadar okuyarak elinizden geleni yaptınız ve yapıyorsunuz. Sabırla beklemekten başka bir çare yok, umarım gönlünüzden geçtiği gibi olur.

Bu forumda geçmiş yıllara hakimiyeti az olan ve her yılın kendi dinamiği olduğunu bilen forum kullanıcıları haricinde size sıra gelir/gelmez diyenlerin sözlerine şüphe ile yaklaşmanızı, her zaman kendi yapacağınız tahliller ile moralinizi en üst seviyede tutmanizi tavsiye ederim. Bol şans 🍀

• @fatmakoc Merhaba biz sichuan airlines ile tek gidiş olarak alıp. İstanbul yeni havalimanından gittik. Hongkongda hiç bir soru sorulmadı. Dönüş biletlerini 2 katına aldık dönerken. Sadece fiyat farkı oldu.

• @Serapp Serap Hanım yönlendirmenize istinaden attığım maile aşağıdaki cevap geldi,ekstra bir şey yapmam gerekiyor mu vakşt ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim

Thank you for your inquiry.

Based on the information you have provided, your interview location has been changed from Ankara to Vienna. The new interview location will not appear on your DS-260, but will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected].

• Bu ileti silindi!

• @ATS16 @Serapp iyi dilekleriniz icin tesekkurler.yillardir basvuruyoruz ve inanin bu yil en olmamasi gereken yildi bizim icin ,esim ve benim hayatimiz icin planlanladigi onca sey varken birde bu tatli telas sardi bizi . 1 yilimizi resmen buna ayirdik ve cevremizdekilere tek verdigimiz cevap ; GC durmumuz bi netlessin ona gore hareket edicez demek oluyor .bu biraz psk. olarak yorucu oldu gercekten :)

• @Cansu-mer işlek bir yerde büfe bakın ;)

• @gze evet forumun 1/3 i bu durumla karşılaştı.

• ⭐⭐⭐⭐

@Cansu-mer, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@ATS16 @Serapp iyi dilekleriniz icin tesekkurler.yillardir basvuruyoruz ve inanin bu yil en olmamasi gereken yildi bizim icin ,esim ve benim hayatimiz icin planlanladigi onca sey varken birde bu tatli telas sardi bizi . 1 yilimizi resmen buna ayirdik ve cevremizdekilere tek verdigimiz cevap ; GC durmumuz bi netlessin ona gore hareket edicez demek oluyor .bu biraz psk. olarak yorucu oldu gercekten :)

En iyisi, kazandığınızı hiç kimseye söylememek ve vizeyi alana kadar bu işin olmama ihtimalini göz önünde bulundurarak hayatınıza devam etmek.

Planları ertelememek, psikolojik olarak da süreci daha rahat yönetmenizi sağlar. Sonuçta bu tamamen bir şans işi. CN çok küçük olup gidemeyenler olduğu gibi, çok büyük CN ile gidenler de var, mülakata girip bir sebepten dolayı vizesini alamayanlar da... O yüzden olasılıkları düşünerek fazla yıpranmamak en iyisi.

• @gucarslan anlayamadim ne demek istediginizi

• @mertq asyada kişi başı 200 bin tl

• @Cansu-mer
    Selamlar, deginilmek istenen, her zaman ucuncu bir secenegin olmasidir. Sira gelir, gelmez ya da islek yerde bir bufe.

• Arkadaşlar iyi geceler, üniversite mezunuyum ve ikinci üniversitemi okuyorum. Lise diplomam üniversitemde ve muhtemelen kaydımı sildirmeden vermezler. Bu durumda üniversiteden bu süreç için kaydımı sildirip lise diplomamı mı istemeliyim? Benzer deneyimi ya da bilgisi olan var mı

• @3rdcaptain Harika haber, umarım her şey yolunda gider. Hem uzun bir vize alırsınız hem de zamanında olur tüm süreç

• Merhaba arkadaşlar, hazırlanan evraklar arasında SGK dökümü ve SGK tescil belgesinin de götürüldüğünü görüyorum. Bu belgeler hangi amaçla sunuluyor? Konsolosluğun hazırlanması gereken belgeler listesinde yer almıyor. Hangi gerekçeyle hazırlanıp beyan edilmekte?

• Selamlar aklıma takılan bir soru var. Şöyleki vize görüşmesine viyanada gireceğim ve şuan yeşil pasaportum var, haziranda mezun olduğum için ve ailemden dolayı yeşil pasaport sahibiyim, ancak bu ekimin sonunda pasaportumun geçerliliği bitiyor ve tekrar alamıyorum (şartlardan biride hala öğrenci olmak). Görüşmem için viyanaya girişte 90 gün geçerliliği olan bir pasaporta sahip olmak gerekiyor ve tahminimce bu süre zarfında sağlık ve vize görüşmesine sıramdan dolayı yetişeceğini düşünüyorum, ancak vize basımı 6 aydan kısa olan bir pasaporta basılır mı, yada basılınca Türkiye'ye döndüğümde bordo pasaport çıkartıp çift pasaport sahibi olmam (birinde göçmen vizesi, diğeri şuan geçerli olan pasaport şeklinde) gc vizesi için bir sorun teşkil eder mi? Çünkü abd ye girişte 6 aylık pasaport geçerliliği olması gerekiyor diye biliyorum. Şimdiden teşekkürler. (öncesinde buna benzer bir durumu turist vizesinde yaşamıştım ve sorun olmamıştı, turist vizemin basılı ve geçerli olduğu eski pasaport ile yeni pasaportumla giriş yapmıştım abdye. )

• @danjaj Viyana lise diploması istemiyor. Son mezun olduğunuz okulun diploması yeterli.

• O onuru bu başlıktan bahsetti
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@aegedik imzamızı Bükreş olarak güncellemek ister misiniz mülakata katılacağınız yer olarak?

https://yesilkartforum.com/forum/post/474032

• @aegedik çalıştığınızı belgelemek için götürülüyor. X mesleğini yapıyorum dediğinizde "bununla ilgili bir belgeniz var mı" diye sorabiliyorlar. Ben üniversite öğrencisiyim, alanım üzerine de 3 yıldır çalışıyorum, inanmazlar çalıştığıma diye SGK belgelerini götürdüm ama Hong Kong konsolosluğu istemedi. Her ihtimale karşın siz tercüme ettirip onları da götürün, bazılarından istendi çünkü.

Benzer Başlıklar

• DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    16k
    14 Oy
    16k İleti
    514k Bakış
    U
    Dublin konsolosluğu mülakat tarihimden önce farklı bir tarihe döküman review randevusu maili iletti. İki mülakat olacak . Anladığım kadarıyla ispanya vb bazı ülkeler bu şekilde çalışıyor. İlk mülakatta eksik varsa tespit edilip asıl mülakata tam hazır gelinmesi hedefleniyor. Bazı konsolosluklar randevu veremezken Dublin’in iki randevu vermesi de kaderin cilvesi olsa gerek 😃
  • 6 Oy
    316 İleti
    20k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
  • 17 Oy
    8k İleti
    915k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k