Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @Aas20 Guvenlikten her zaman geciyorsunuz. Hatta eger ucusunuz uygun saat araliginda fakat biletiniz ertesi gun tarihliyse terminaller arasi turnikeden gecis yapamayip, iceri girip tekrar ilk guvenlikten geciyorsunuz. Her sekilde en az bir guvenlikten gecersiniz, butun ucuslarda boyledir.

  • ⭐⭐⭐

    @Aas20 Terminal 3 ve 5 arasi mesafe n(Genelde bu ikisi arasindadir, degilse havalimani planlarindan bakabilirsiniz) oldukca yetisilebillir bir mesafe, fakat guvenlik uzun surebilir. Eger gecikmeli bir ucus degilse gorevlilere rica edip ve hazirlikli olup belki hizlica gecebilirsiniz. Iyi yolculuklar.


  • @Aas20 Heathrow Havaalanı’nda kontroller sıkı biraz. İstanbul çıkışında da en az 1 saat rötar olacakmış gibi bir ihtimali de göz önüne alıp, Londra’daki aktarmada da 2 saat civarında bir süreye ihtiyacınız olacağını varsayıp aktarmayı 3 saat tutmanızı tavsiye ederim. İlgili havaalanındaki terminaller büyük ve baya yürüyorsunuz, eğer uçağınız başka bir terminalde ise arada ciddi mesafeler oluyor, sırf oraya ulaşmak bile yirmi dakika yarım saat sürebiliyor. Bilemedim, 3 saat çok derseniz de bari en azından 2 saat olsun. 1.25 saat çok riskli bir süre.


  • @Aas20 tabiki aynı havayolu ile İstanbul'dan Londra'ya uçtuk brıtısh aırways orada aktarma için de olsa tekrar kontrolden geçiyorsunuz. Yani uçaktan indim hemen diğer uçagın kapısına gittim yok maalesef. Zaten tabelalar sizi yönlendiriyor. Londra havaalanı free shop olarak ucuz, heryere içme suyu sebili var. Boş şise ile kontrolden geçip içeride tekrar doldurabilirsiniz. Zaten orada şaşırdık insanlar bildiğiniz su matarası, termos ile boş olarak geçiyorlar. brıtısh aırwaysde güzel bir yolculuk oldu. Bizim havayollarına örnek olması lazım, suyu bile fahiş fiyatlara satıyorlar. Brıtısh ise ikram şeklinde verdi Londra uçusunda. Maalesef bizim gözlemlediğimiz müslüman veya ortadogu gibi bir ülkeden geliyorsanız ve isim Ahmet, Muhammed gibi ise kesin kontrole giriyorsunuz. Amerika'ya giriş çıkış hiç birinde çevirilmedim ama Londra'da girerkende çıkarkende ekstra kontrol oldu. Çevrilenlere baktığımda uzakdoğu, ortadogu kökenli çogunluktaydı. Ya esrar, eroin veya pstlatıcı temas testi yada el bagajı araması yapıldı. Cografya kaderdir dedik.


  • @ozdenkurt Sanırım yanlış baktınız, ExtraFly ile FlexFly’ı karıştırdınız veya dönüş biletini seçerken EcoFly’da kaldınız. THY Ekonomi sınıfında 4 tip bilet sunuyor, EcoFly, ExtraFly, FlexFly ve PrimeFly. Kesintisiz iade alabilmeniz için biletinizi PrimeFly almanız lazım, FlexFly alırsanız (tek yön bilet için konuşuyorum) iade durumunda $300 kesinti yapıyorlar, değişiklikte de $210. Bir de ExtraFly’da tek bagaj, FlexFly ve üzerinde 2 bagaj hakkınız oluyor. Biletinizi satın alırken, başta EcoFly seçip, sonraki aşamada FlexFly’a upgrade etmek istediğinizde tam aradaki fark kadar ödeme çıkıyor. Örneğin EcoFly $750 , ExtraFly $800 ve FlexFly $900 ise, başta EcoFly seçip sonra FlexFly’da upgrade seçeneğini seçtiğinizde $150 fark çıkıyor.
    Dediğiniz şekilde bir algoritma hatası olsa, IT ekipleri anında müdahale ederler zaten.
    Bahsettiğim rakamları bilete göre, kampanyaya göre güncelleyebilirler, an itibarıyla ve Amerika çıkışlı uçuşlar için söylüyorum. Türkiye çıkışlı uçuşlarda da fiyatları zaten direkt ₺ cinsinden görüyorsunuz.

    Burdan THY’den bilet alacak arkadaşlarımıza tekrar uyarımızı yapalım, bilmeyenler için. İptal, değişiklik durumunda eğer biletleri gidiş dönüş aldıysanız ve farklı sınıftan aldıysanız, iptal ya da değiştirmek istediğinizde uçuşları en düşük hangi sınıftan aldıysanız, tüm gidiş dönüş biletlerinizde düşük sınıfın kurallarını uyguluyorlar.
    Örnek verelim: Gidişi EcoFly aldınız, ucuzdan, valizsiz uçtunuz, dönüşüm de esnek olsun PrimeFly alayım, hem 2 valiz olsun, değiştiririm, veya iptal ederim düşüncesi ile aldınız. Gidişi uçtunuz, dönüş bileti kullanma vakti geldi ve siz iptal/değişiklik yapmak istediniz, yapmıyorlar. EcoFly olarak biletiniz değerlendiriliyor. Bu sebeple biletlerinizi ya ayrı ayrı farklı PNR numarası ile almanız lazım veya gidiş dönüş alacaksanız, Eco ise Eco, Prime ise Prime ikisini de aynı sınıftan seçmelisiniz. Ha şu da var derseniz ki, gidişte tek valiz, dönüşte iki valiz gelirim gibi düşünceleriniz olabilir, ama biletleri kesin kullanırım dersiniz, planlarınız dahilinde ayrı ayrı sınıflardan da alabilirsiniz, (kullanacaksanız)


  • @akara cevabınız için teşekkürler. diğer arkadaşların yorumlarını da birleştirince aktarmadan vazgeçtik. Direk uçuş aldık.


  • @erenotti teşekkürler cevabınız için

  • ⭐⭐⭐⭐

    Londra Heathrow havalimanı 21.03.25 Cuma gecesi 23:59’a kadar arrival/departure tüm uçuşlara kapatıldı havalimanına enerji sağlayan trafoda çıkan yangin nedeniyle. İptal ve gecikmelerin önümüzdeki günlere de etki edeceği düşünüluyor dünyanın en büyük havalimanlarından birisindeki operasyon aksaklıkları nedeniyle.


  • Merhaba, haziran sonu bi aksilik olmazsa ABD'ye ilk uçuşumuzu gerçekleştireceğiz. Ankara'dan İstanbul aktarmalı bilet aldık. Yalnız aldıktan sonra İstanbul havalimanının çok büyük olduğunu yurt içinden yurt dışı bölümüne geçmenin çok uzun sürdüğünü söylediler. İstanbul'a inişmiz ve ABD'de uçağına binişimiz ama 1.5 saatlik bir zaman dilimi var. Bu sürede yetişebilir miyiz acaba? THYnin aktarmalı kendi uçuşu olduğu için bi hal çare bulurlar uçağa yetiştirirler bizi diye düşünüyoruz ama yine de kararsız kaldık.


  • @ZÜLAL İstanbul havaalanı ciddi anlamda büyük, aynı hatlar arası bile geçiş için süre kısa iken, sizin yurt dışı tarafından pasaport kontrolü de olacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca Amerika uçuşları için üçünçü bir kontrol noktası da var. THY bağlantılı sefer ise dediğiniz gibi bir şekilde yetiştirebilirler ancak hızlı hareket etmeniz gerekiyor.


  • aktarmalı oldugu için hızlı hareket ederseniz yetişirsiniz. birde yurt dışı için kapınız önemli bazı kapılar var inanın çok uzakta bize denk geldi. bilet görevlisi kapınız biraz uzak dedi bizde ne kadar olabilir ki dedik ama en uzak kapı imiş koşturmalı yürüyerek 25 dk sürdü.


  • @ZÜLAL bagaj aktarımını siz yapmıyorsanız, daha hızlı hareket edebilirsiniz diye düşünüyorum. Şimdiden iyi yolculuklar.


  • Selamlar, eşim ile nisanın son haftası AirSerbia ile Belgrad aktarmalı JFK'e uçacağız. tek yön kişi başı 2x23 ve 8kg kabin bagajı hakkıyla beraber totalde 24 bin liraya aldık biletlerimizi. (güncel kurla beraber 630 USD) Uygun fiyat bulunca kaçırmak istemedik dezavantajı sabah Belgrad'a indikten sonra 9 saat bir bekleme süremiz var o arada da bilmyorum havalimanından ayrılmak mümkün olur mu ancak belki Belgrad'ı gezer yemek yer döneriz diye düşündük 🙂 Bu konu hk. deneyimi olan varsa okumak isterim araştırdım ancak bulamadım..

  • ⭐⭐

    @ZÜLAL Merhaba geçen sene konya > istanbul >italya gidecektim size söylendiği gibi bana da söylediler çok büyük aktarma riskli olduğunu söylediler italya içinde bir trasferim daha olacaktı bu yüzden uçağı kaçırma riskini alamazdım bende bir gün önce konyadan en geç saatte olan uçağa bindim indiğimde çok fazla beklettiler iç hatlardan dış hatlara gidene kadar 1 saat yakın sürdü beklme + geçişim dış hatlar kısmında hiç sıra beklemedim şansıma sıra yoktu 12 saat istanbulda bekleyecektik havalimanında dış hatlarda dolaştık gece olunca da uçuş olmayan kapıların önünde banklarda uyuma koltukları var orada uydum sabah 5 gibi uyandığımda dış hatlar pasaport kontrolleri noktası çok kalabalıktı.

    Şunu da ekleyim; Ben konya'dan valizlerimi teslim ederken aktarmalı seçmemiştim thydaki hanım efendi italya dönüşünde magnet getirme sözüne karşılığında bizim valizleri bağlantı ile direk italya uçağına yüklenecek şekilde girişini yaptı bu bunun için ek bir ücret ödemedim ufak bir hediye ile 🙂

    İç hatlardan indiğimizde dış hatlara giderken valiz kontrollerimiz olmadığı için hızlı geçiş kapılarından pasportları okutarak çok hızlı geçtik özellikle şunu söylemeliyim sırada kimse yoktu.. sabah 5de havalimanında dolaşırken sıralara baktığımda yüzlerce insan sırada bekliyordu

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ahmet-eren-yeşiltaş

    TC vatandaşlarından Sirbistan vize istemediği için havalimanı dışarısına transit yerine pasaport kontrol tabelalarını takip ederek pasaport kontrolden geçerek günü Belgrad’da geçirebilirsiniz. İstanbul’dan uçağa binerken her iki uçuş içinde boarding kartlarınizi aldığınızdan emin olmanız gerekiyor. İstanbul’dan uçak altına vereceğiniz bagajlarınızı havayolu ABD son varış noktasına bağlayacak ve valizlerinizi Belgrad’da siz teslim almayacaksınız. Kabin valizinizi gün içerisinde yanınızda gezdirmeniz gerekecek zira Belgrad havalimanında bagaj emanet (locker) hizmeti bulunmuyor, bu yüzden kabin bagajinizin ağırligini buna göre düşünmenizi tavsiye ederim.

    Şehir merkezine ulaşım konusunda güvenilir havalimanı taksilerini kullanmanızı, Belgrad sehir içinde veya havalimanına dönerken pink taxi - beogradski taxi gibi firmalar hariç taksi kullanmamanızı öneririm. (Yoldan el kaldırarak taksi bulamiyorsunuz, taksi şirketlerini telefon ile arayarak bulunduğunuz adrese taksi çağırıyorsunuz, sizi alacak taksinin tepe üstü tabela numarasını telefonda size söylüyorlar. Beogradski Taxi: +381639801, Pink Taxi: +3811119803. Telefon numaralarını sizin de teyit etmenizde fayda var)

    Belgrad havalimanında da yenileme ve büyütme çalışmalari nedeniyle inşaat söz konusu, ABD uçuşu öncesi ve olası TR’de ki gibi immigration kontrolü olma ihtimali nedeniyle havalimanına erken varmanizi öneririm. Belgrad’da Tuna nehri boyunda Beton Hala bölgesinde yan yana farklı cafelerin bulunduğu bölgede, Knez Mihailova caddesinde (İstiklal caddesi gibi şehir merkezi) veya Kalemegdan’da zaman geçirebilirsiniz.


  • @ZÜLAL
    Merhaba.
    Yetişmez. Çok çok riskli. Thy’nin yetiştirme gibi bir sorumluluğu yok. Havaalanı çok büyük, güvenlik, gümrük, gözen falan derken ortada kalırsınız.
    İlk uçağınız 10dk rötar yese, istanbul’da iniş sırası olsa, zaten boarding kapanır.
    Valiz aktarma sorun değil, hatta valizlerniz gider siz kalırsınız. Riske girmemenizi tavsiye ederim.


  • @ZÜLAL, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

    Merhaba, haziran sonu bi aksilik olmazsa ABD'ye ilk uçuşumuzu gerçekleştireceğiz. Ankara'dan İstanbul aktarmalı bilet aldık. Yalnız aldıktan sonra İstanbul havalimanının çok büyük olduğunu yurt içinden yurt dışı bölümüne geçmenin çok uzun sürdüğünü söylediler. İstanbul'a inişmiz ve ABD'de uçağına binişimiz ama 1.5 saatlik bir zaman dilimi var. Bu sürede yetişebilir miyiz acaba? THYnin aktarmalı kendi uçuşu olduğu için bi hal çare bulurlar uçağa yetiştirirler bizi diye düşünüyoruz ama yine de kararsız kaldık.

    Merhaba, 1.5 saatte yetişme ihtimali çok düşük. Biz de bu rotayı kullanıyoruz, THY ile Ank-İst-ABD şimdiye kadar 2 saatin altında yetiştiğimiz olmadı. İstanbul havalimanı çok büyük, ABD uçakları en uzak yerden kalkıyor, valizlerinizi almayacaksınız ama iç hatlardan dış hatlara geçişte pasaport ve güvenlik kontrolüne giriyorsunuz. Bazen korkunç sıra oluyor, gözen kontrolünden geçeceksiniz, extra zaman alacak, bazen bazı ABD yolcularının biletlerine özel bir ibare ekliyorlar, bu ibare olursa İstanbul’da extra güvenlikten geçmeniz lazım. Tavsiyem, arada en az 3 saat olacak şekilde Ankara uçuşunuzu öne almanız yönünde olur. THY, Ankara uçuşunuz uzun süreli rötar yapmazsa sorumluluk almaz.

    Şimdiden iyi yolculuklar!


  • @ATS16 Detaylı bilgi için çok teşekkürler Hocam.


  • @ahmet-eren-yeşiltaş Nikola Tesla Havaalanı çıkışı alt kattan oluyor. Bu kısımda sadece taksiler var. Sol taraftaki bayır gibi kısımdan üst kata çıkarsanız şehir merkezine çok ucuza giden otobüs var. (Aynı otobüs ile dönüşte havaalanına ulaşabilirsiniz.) Yanlış hatırlamıyorsam A1 no'lu otobüs olması lazım. üst kata çıktığınızda sorunuz. Havaalanından şehir merkezine otobüs 30-40 dakika arası sürüyor.

    Belgradda gezilecek yerler bir başta Kalemegdan, diğer başta St. Sava Kathedrali'dir. Otel Moskva'nın önünde otobüsten inip sol tarava yürürseniz Kalemegdan ve Mihajlova Caddesine, sağ tarafa yürürseniz Sava Kathedrali'ne gidersiniz. Kalemegdan ile Sava arası yürüyerek 1.5 saat sürüyor tahmini (Gezerek tabi). Git gel 3 saat harcayarak müzelere girmeden şehir turu yapabilirsiniz.

    Harici olarak Nikola Tesla müzesine girerseninz tanıtım filmi, gezmesi vs yoğunluğa göre 1 saatinizi alır.

    Skadarlia Caddesi (ufak bir cadde merkezde) restoranların olduğu güzel bir alan. baharda çok güzel olur. Cevapcici ya da Pljeskavica deneyebilirsiniz. Alkol kullanıyorsanız 1-2 shot Rakija denenebilir (Kavun ve kayısı aromalısı hoştur) Mihajlova caddesinin Merkez tarafındaki girişinde de TAZE diye bir mekan var fastfood tarzı. oranın ekmek arası Pljeskavica'sı efsanedir.

    İşin özünde 5-6 saatte hem şehir gezilip hem de yemek yenebilir. Ama bunun oluşturacağı ekstra yorgunluğu da göz önünde bulundurmak lazım. Ama havaalanında o kadar saat beklemektense, merkeze gidip biraz yürüyüp bir yerlerde oturmak daha iyi bir seçenek olur gezmeseniz bile.


  • Geri bildirimleriniz için teşekkür ederim. Durumu bizzat THY'ye sordum. ABD uçağının biniş saati benim biletime yanlış yansımış bi şekilde. Şuan İstanbul'a inişim ile ABD uçağına binişim arasında 2.5 saat gürünüyor. Sanırım bu sefer yetişiriz. 🙂 Teşekkür ederim tekrar tekrar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

145
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum