Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
-
@emrebu89 1.5 saat yetersiz gelebilir diye korktum, ben de 4 saat beklemeli frankfurt-SFC bileti aldım
-
@finalhope Lufthansa ABD-TR bagaj hakkı 2x23kg
-
@finalhope 3 temmuza aldık biz bileti. 2x23 kg + 1x8kg + el bagajı hakkı veriyor.
-
@smhcnr88, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
@emrebu89 1.5 saat yetersiz gelebilir diye korktum, ben de 4 saat beklemeli frankfurt-SFC bileti aldım
Aynı firmaya ait iki uçuş olduğu için Frankfurtta pasaport kontrole gitmiyormuşuz. Direkt olarak transit diğer uçuş alanına geçiyormuşuz. Bagaj ile de uğraşmıyoruz. 1 Saat 50 dakika yeterli olacaktır diye düşündüm. Yaşanacak aksaklık rötar vs durumlarında da bir sonraki müsait uçuşa aktarıyorlarmış. Umarım sorun yaşamayız diyeyim :)
-
biritish airways ile heathrow aktarmalı new york uçuşu almayı planlıyorum aktarma süresi 1 saat 25 dakika. Bu yeterlimi sadece kabin bagajı almayı planlıyoruz. daha önce deneyimleyen oldu mu ?
-
@Aas20 ucaginiz zamanında kalkıp inerse yeterli olur ama gecikmeler olursa riske girebilir. Ben genelde 2 saat üzeri olanları tercih ediyorum.
-
@Aas20 biz Ocak ayında istanbul-londara-phıledephıa aktarmalı brıtısh aırways ile gittik ve döndük. Arada 3 saat vardı her ikisinde, Londra'da arama ve kontrollerde biraz zaman kaybı oluyor. Normal şartlarda baglantılı uçuş ise aksaklık olmadıgında yetişirsiniz. Hızlı hareket edince aktarmada sorun yaşamazsınız. Ama dediğim gibi Londra havaalanı kontrol çok bekletiyor. Bazen tekrar tekrar kontrol el bagajlarının 3 geçen kişiden birsinin ki kontrol ediliyor buda biraz yogunluk oluşturuyor. Biz çok beklemedik. Aktarmada zaten uçuştan kaynaklı geç kalmalarda mutlaka telafi oluyor.
-
Çin ile ilgili bilgisi olan var mı?
-
Herkese iyi günler, 2 yaş altı çocuğuyla ABD ye uçuş gerçekleştiren varsa görüşmemiz mümkün mü? Bizim bebeğimiz uçuş esnasında 4 aylık kadar olacak.
-
@akara aynı havayolu olduğu için direk diğer kapıya gidiyorsun yazmışti biri. Aktarmalı uçuşta mı siz kontrolden geçtiniz.
-
@mister, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
@hDundar thy ile ucusunu gerceklestirceksen, 3 secenegin var.
1- tek yon bilet alacaksin( dis hatlarda her zaman pahalidir)
2- gidis donus bilet alip, donusu gozden cikartacaksin ( donus tarihini max 6 ay yapabiliyorsun, o sekilde alirsan en azindan geri gitmek istediginde kullanabilirsin veya ekstra ucret ile ileri tarihe erteleyebilirsin)
3- ucus millerin var ise, sadece vergisini odeyerek tek yon bilet almak.izmir - sfo beklemeler haric en az 15 saat ucus oldugunu ve business ucmadiginizi dusunursek, 4. secenek olarak avrupa uzerinde aktarma yaparak bir nebze dinlenerek gitmek ve daha uygun bilet bulma sansiniz olacaktir.
Arkadaşlar herkese merhaba,
Sayfaya yeni katıldım, gezinirken bu yazıyı farkettim. Farkettiğim birşeyi sizinle paylaşmak istedim belki işinize yarar.THY nin sayfası üzerinden GİDİŞ-DÖNÜŞ bilet almak istediğinizde eğer ekonomi sınıfında FLEXFLY seçerseniz (örnek veriyorum) 28.000 TL gösteriyor. Ama ECOFLY (17.000 TL) seçerseniz ileri dediğinizde sizin karşınıza bir teklif daha çıkartıyor FLEXFLY seçeneğine 5.400 TL fark ile yükseltebilirsiniz diyor. Normalde ECOFLY (17.000 TL) iken ve FLEXFLY (28.000 TL) iken FLEXFLY (24.000 TL) ye düşüyor (yani daha uyguna geliyor FLEXFLY) birde dönüş biletinide FLEXFLY olarak seçerseniz iptal ettirme durumunda kesintisiz iade ediyorlar. Belki biliyorsunuzdur bunları ben biraz konunun ortasında girmiş gibi oldum ama, okuyan birileri için faydalı olsun istedim :)
-
@Aas20 Guvenlikten her zaman geciyorsunuz. Hatta eger ucusunuz uygun saat araliginda fakat biletiniz ertesi gun tarihliyse terminaller arasi turnikeden gecis yapamayip, iceri girip tekrar ilk guvenlikten geciyorsunuz. Her sekilde en az bir guvenlikten gecersiniz, butun ucuslarda boyledir.
-
@Aas20 Terminal 3 ve 5 arasi mesafe n(Genelde bu ikisi arasindadir, degilse havalimani planlarindan bakabilirsiniz) oldukca yetisilebillir bir mesafe, fakat guvenlik uzun surebilir. Eger gecikmeli bir ucus degilse gorevlilere rica edip ve hazirlikli olup belki hizlica gecebilirsiniz. Iyi yolculuklar.
-
@Aas20 Heathrow Havaalanı’nda kontroller sıkı biraz. İstanbul çıkışında da en az 1 saat rötar olacakmış gibi bir ihtimali de göz önüne alıp, Londra’daki aktarmada da 2 saat civarında bir süreye ihtiyacınız olacağını varsayıp aktarmayı 3 saat tutmanızı tavsiye ederim. İlgili havaalanındaki terminaller büyük ve baya yürüyorsunuz, eğer uçağınız başka bir terminalde ise arada ciddi mesafeler oluyor, sırf oraya ulaşmak bile yirmi dakika yarım saat sürebiliyor. Bilemedim, 3 saat çok derseniz de bari en azından 2 saat olsun. 1.25 saat çok riskli bir süre.
-
@Aas20 tabiki aynı havayolu ile İstanbul'dan Londra'ya uçtuk brıtısh aırways orada aktarma için de olsa tekrar kontrolden geçiyorsunuz. Yani uçaktan indim hemen diğer uçagın kapısına gittim yok maalesef. Zaten tabelalar sizi yönlendiriyor. Londra havaalanı free shop olarak ucuz, heryere içme suyu sebili var. Boş şise ile kontrolden geçip içeride tekrar doldurabilirsiniz. Zaten orada şaşırdık insanlar bildiğiniz su matarası, termos ile boş olarak geçiyorlar. brıtısh aırwaysde güzel bir yolculuk oldu. Bizim havayollarına örnek olması lazım, suyu bile fahiş fiyatlara satıyorlar. Brıtısh ise ikram şeklinde verdi Londra uçusunda. Maalesef bizim gözlemlediğimiz müslüman veya ortadogu gibi bir ülkeden geliyorsanız ve isim Ahmet, Muhammed gibi ise kesin kontrole giriyorsunuz. Amerika'ya giriş çıkış hiç birinde çevirilmedim ama Londra'da girerkende çıkarkende ekstra kontrol oldu. Çevrilenlere baktığımda uzakdoğu, ortadogu kökenli çogunluktaydı. Ya esrar, eroin veya pstlatıcı temas testi yada el bagajı araması yapıldı. Cografya kaderdir dedik.
-
@ozdenkurt Sanırım yanlış baktınız, ExtraFly ile FlexFly’ı karıştırdınız veya dönüş biletini seçerken EcoFly’da kaldınız. THY Ekonomi sınıfında 4 tip bilet sunuyor, EcoFly, ExtraFly, FlexFly ve PrimeFly. Kesintisiz iade alabilmeniz için biletinizi PrimeFly almanız lazım, FlexFly alırsanız (tek yön bilet için konuşuyorum) iade durumunda $300 kesinti yapıyorlar, değişiklikte de $210. Bir de ExtraFly’da tek bagaj, FlexFly ve üzerinde 2 bagaj hakkınız oluyor. Biletinizi satın alırken, başta EcoFly seçip, sonraki aşamada FlexFly’a upgrade etmek istediğinizde tam aradaki fark kadar ödeme çıkıyor. Örneğin EcoFly $750 , ExtraFly $800 ve FlexFly $900 ise, başta EcoFly seçip sonra FlexFly’da upgrade seçeneğini seçtiğinizde $150 fark çıkıyor.
Dediğiniz şekilde bir algoritma hatası olsa, IT ekipleri anında müdahale ederler zaten.
Bahsettiğim rakamları bilete göre, kampanyaya göre güncelleyebilirler, an itibarıyla ve Amerika çıkışlı uçuşlar için söylüyorum. Türkiye çıkışlı uçuşlarda da fiyatları zaten direkt ₺ cinsinden görüyorsunuz.Burdan THY’den bilet alacak arkadaşlarımıza tekrar uyarımızı yapalım, bilmeyenler için. İptal, değişiklik durumunda eğer biletleri gidiş dönüş aldıysanız ve farklı sınıftan aldıysanız, iptal ya da değiştirmek istediğinizde uçuşları en düşük hangi sınıftan aldıysanız, tüm gidiş dönüş biletlerinizde düşük sınıfın kurallarını uyguluyorlar.
Örnek verelim: Gidişi EcoFly aldınız, ucuzdan, valizsiz uçtunuz, dönüşüm de esnek olsun PrimeFly alayım, hem 2 valiz olsun, değiştiririm, veya iptal ederim düşüncesi ile aldınız. Gidişi uçtunuz, dönüş bileti kullanma vakti geldi ve siz iptal/değişiklik yapmak istediniz, yapmıyorlar. EcoFly olarak biletiniz değerlendiriliyor. Bu sebeple biletlerinizi ya ayrı ayrı farklı PNR numarası ile almanız lazım veya gidiş dönüş alacaksanız, Eco ise Eco, Prime ise Prime ikisini de aynı sınıftan seçmelisiniz. Ha şu da var derseniz ki, gidişte tek valiz, dönüşte iki valiz gelirim gibi düşünceleriniz olabilir, ama biletleri kesin kullanırım dersiniz, planlarınız dahilinde ayrı ayrı sınıflardan da alabilirsiniz, (kullanacaksanız) -
@akara cevabınız için teşekkürler. diğer arkadaşların yorumlarını da birleştirince aktarmadan vazgeçtik. Direk uçuş aldık.
-
@erenotti teşekkürler cevabınız için
-
Londra Heathrow havalimanı 21.03.25 Cuma gecesi 23:59’a kadar arrival/departure tüm uçuşlara kapatıldı havalimanına enerji sağlayan trafoda çıkan yangin nedeniyle. İptal ve gecikmelerin önümüzdeki günlere de etki edeceği düşünüluyor dünyanın en büyük havalimanlarından birisindeki operasyon aksaklıkları nedeniyle.
-
Merhaba, haziran sonu bi aksilik olmazsa ABD'ye ilk uçuşumuzu gerçekleştireceğiz. Ankara'dan İstanbul aktarmalı bilet aldık. Yalnız aldıktan sonra İstanbul havalimanının çok büyük olduğunu yurt içinden yurt dışı bölümüne geçmenin çok uzun sürdüğünü söylediler. İstanbul'a inişmiz ve ABD'de uçağına binişimiz ama 1.5 saatlik bir zaman dilimi var. Bu sürede yetişebilir miyiz acaba? THYnin aktarmalı kendi uçuşu olduğu için bi hal çare bulurlar uçağa yetiştirirler bizi diye düşünüyoruz ama yine de kararsız kaldık.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum