Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Viena Immigrant Visa Unit biriminden biraz önce email geldi. 11 mart itibariyle Covid 19 zorunluğu kalmamıştır diye belirtiyorlar. Güzel bir haber hemen paylaşmak istedim.

• @mertali bana da mail geldi Viyana'dan çok güzel bir haber

• @mertali Harika habermiş gerçekten bu acaba diğer ülkeler içinde geçerli mi

• ⭐⭐⭐

Selamlar....Sıcak Gelişme..Viyana'dan aldığımız maile istinaden paylaşıyorum, 11 Mart tarihinden itibaren Covid19 aşı zorunluluğu kaldırılmış bulunmaktadır...

• @Mehmet-ynd Hocam bunu neye dayanarak söylüyorsunuz? Tabloda 2'den fazla kişi Ankara'dan mail gelmiş olarak belirtmiş durumunu

• @evrentnrkl merkezi bir karardır diye düşünüyorum. Muhtemelen diğer ülkelerdeki konsolosluklardan da bir bilgilendirme gelebilir.

• ⭐⭐⭐

Siteden kontrol edildiğinde COVID19 tablosunun kaldırıldığını görebilirsiniz...😉

• image.png

Unganlar sitesinde yazıyor

• @evrentnrkl Ungan da zaten aşı yok. Yazması da çok önemli değildi. Hong Kong, Viyana, Bangkok vs de kalkması harika olur.

• COVID aşı zorunluluğu yalnızca Viyana için değil tüm ülkelerden göçmen vize başvuruları için kaldırıldı, aşağıdan Dışişleri Bakanlığının ilgili haberine erişebilirsiniz:

Şu cümle de dikkatinizi çekebilir: "Applicants whose medical exams are unexpired and otherwise still valid for travel to the United States, and whom a consular officer previously found ineligible based solely on the applicant’s failure to establish vaccination against COVID-19, may have a new medical exam issued by the panel physician without a fee. To request this, impacted applicants should reach out to the U.S. embassy or consulate at which they executed their application for an immigrant visa. "

Yani daha önce sırf COVID aşısı olmadığınız için konsolosluk görevlisi başvurunuzu uygun bulmadıysa, ücret ödemeden yeniden sağlık muayenesi olabilir ve durumunuzun yeniden değerlendirilmesini talep edebilirmişsiniz (sağlık raporunuzun süresinin dolmamış olması şartıyla, sanırım 6 ay). İlgili ülkedeki konsolosluğa ulaşın diyor.

Son aşı olan kadro bizmişiz, hiçbirimiz farkında değildik 😃 güzel gelişme.

• @evrentnrkl bu covid 19 aşısı olmak zorunda olmadığımız anlamına mı geliyor

• ⭐⭐⭐⭐

@Ysfuncu, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabah konsolosluğa mülakat tarihimi öğrenebilir miyim diye sordum gelen cevap bu şekilde
    ''KCC is responsible for the scheduling of interviews.
    Once we have received your case file we will contact you again''
    Anlamadığım dosyam aktif olduğu için mülakat tarihini konsolosluk vermeyecek mi neden öyle bi cevap verdiler? geçen hafta dosyayı kabul edeceğiz diye cevap vermişlerdi. Bilgisi olan cevaplarsa sevinirim

Konsolosluklara çok önemli olmadıkça e-posta gönderilmemesi gerektiğini, gereksiz e-posta trafiğinin onları yıldırabileceğinden daha önce bahsetmiştim.

Mülakat tarihini belirleyen KCC'dir, ancak bunu konsolosluğun ayırdığı kapasite doğrultusunda yapar.

Konsolosluk KCC'ye müsait slotlarını bildirir. KCC de randevuları atar ve size 2NL (İkinci bildirim mektubu) gönderir.

• @minnesota Viyana da kalktı ise genel bir uygulamadır, Elinde aşı olmayan ülkeler dışında konsolosluk bazında insiyatif almazlar. şu anda CDC in genel aşı listesi tablosunda da Covid 19 yok.

• Hepatit B aşısını H-Vac olan var mı? Hiçbir yerde Engerix bulamadık. Nicolson da maile dönmedi maalesef. Covid için de marinada gün alıp ödemesini yapmıştık artık duruma göre geri isteyeceğiz bakalım

• @Evren53 Ben Istanbul Beylikdüzü Medicana hastanesinde Engerix oldum. Hangi şehirdeyseniz oradaki medicana hastanesine sormanızı öneririm.

• @kadirkurtgoz Teşekkürler. Medicana ile görüştüm de önce gelip doktora muayene olmanız gerek diyor. Sadece muayene ücreti 3500 tl. Eczaneden uygun bir hepatit b aşısı bulup aile hekimine yaptırmayı düşünüyoruz.

• @Evren53 Anladım, benim özel sağlık sigortam vardı, sadece 200 TL ödemiştim. Umarım eczanelerden bulursunuz.

• @aliaytac41 sabah Excel e baktığımda 2 idi. Şimdi çoğalmış

• Merhaba, benim dosyam şu an Napoli’de ancak yazın zaten Viyana’ya gitme durumum var. Napoli’dense Viyana benim için daha iyi olcak gibi. Hazır bu bültende de sıra gelmemişken Viyana’ya taşımayı denemek mantıklı mı şu aşamada herhangi bir risk yaratır mı sizce? Yoksa bir sonraki bültende aktif olması durumunda direkt o CN’daki herkesle birlikte mülakat alabilir miyim? @gucarslan

• ⭐⭐⭐⭐

@finn_, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba beyan edilecek adres ile ilgili bir sorum var bilgililerine.

1 - Mülakatta adres olarak https://yesilkartforum.com/forum/topic/3562/amerika-da-mailbox-kiralama bu başlıkta da bahsedilen posta kutusu kiralayıp o adresi verebiliyormuyuz?

2 - Gitmeyi planladığımız yerden bir airbnb adresi verebiliyor muyuz ilk gidişte kalmak için kirayacağımız mesela?

Adres konusu benim için bir sıkıntı şuan @ATS16 sürecimi izole yönettiğimden arkadaş akraba sorgulayamıyorum ancak vizeyi alırsam sonrasında sorgulayabileceğim. Bu durumdada tavsiye etmediğiniz, USCIS ödemesini yaparken yada ilk girişte memura adres beyanı yapmaya dönüyorum, bu noktalar aslında sorun değil vizeyi aldıktan sonra yanına gidebileceğim birden fazla adres bulabileceğim fakat şu aşamada vizeyi alana kadar üstte bahsettiğim seçeneklere yönelmem lazım. Olmuyorsa da mecburi bu paragraftaki vize sonrası seçeneklere yönelicem.

Kartlarınızın teslim edileceği adresin gerçek ve kalıcı bir adres olması gerekmektedir. Kiralık posta kutusu veya Airbnb adresi kullanılamaz. Kaldı ki, kullanılması mümkün olsa bile GC ve SSN gibi iki önemli postayı riske atmak mantıklı olmaz.

Sürecinizi izole yürütmek istemenizi anlıyorum, ancak bu aşamada ABD'de en güvendiğiniz bir tanıdığınızdan adres için izin almanız şart. Biz de sürecimizi kimseyle paylaşmadık, ancak ABD’deki kuzenime durumu anlatarak, “Vizeyi alıp almayacağımız belli olmadığı için şimdilik gizli tutuyoruz” dedik. Siz de benzer bir yöntem izleyebilirsiniz.

Benzer Başlıklar

• 7344
  • 180
  • 316
  • 153
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

121

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |