Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Sayılarla DV2025

Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
1.9k 168 104.8k 206

• @Stoic-Turk

Ben, konsoloslukların yoğun olduğunu söylemek istemedim orda yanlış okumussunuz anladığım kadarıyla. Aksi takdirde, dediğiniz gibi nasıl mülakat verebilirler? Demek istediğim, EU bölgesi için zaten hızlı ve seri işleyen bir süreç var. Yani konsolosluklar yoğun olduğu için değil, her bültende dosyaları hemen işleme koyup sonuç odaklı çalıştıkları için bu şekilde ilerliyorlar. Zaten EU için red oranı düşük.
    Geçen yılın bu dönemine baktığımızda, azalan kotaya rağmen bu yıl şu anda 1000’den fazla ek işlem yapılmış görünüyor. Üstelik, bültenin şu an yavaş ilerlemesine rağmen bu durum değişmiyor. Yani benim demek istediğim, zaten sorunsuz işleyen EU bölgesi için eldeki vize kotasını doldurmak hiçbir problem olmayacak. Bu yüzden, bülteni açıklayanlar neden gereksiz bir yoğunluk yaratsınlar? Zaten bülteni yavaş ilerletseler bile EU, elindeki vize kotasını dolduracak.

• Keske gecen senelerde ciksaydi loto, sansımız donmedi.

• @rasitcenngiz Sizin demek istedignizi anliyorum. Cok hizli giderse hedeflenen vize sayisina cabuk ulasilacagi icin VB de fazla artmaz. Evet, EU icin 18000 vize basilmasi kolay olacak. Buna katiliyorum. Katilmadigim nokta bu durumun Mayis ayinda konsolosluklarin hicbir is yapmayacak olmalarina bir gerekce olmasi. Yani, amac yogunluk yaratmamaksa eger, var olan Mayis kapasitesinin bir nebze kullanilmasiyla Mayis kapasitesini hic kullanmayip yil sonunda kapasitenin tamamini kullanmak arasinda secim yapan DOS, ikinci senaryoyu seciyor. Yani bu yilin daha hizli gidip gitmemesinden bagimsiz olarak, kotanin dolacagi varsayimina dayali bir zaman israfi sozkonusu. Ayrica, 30 Eylul statu limiti oldugundan gereksiz stres de yaratiyor. Vizelerin 15 Eylul'de bitmesi Eylul'un 30'una kadar haril haril mulakat takibi vs yapmaktan daha evla bence. Kisacasi durum sinir bozucu sadece. Hayirlisi olsun diyelim.

• @mymuyi Siz riskte degilsiniz bence. Dosyanizi tasiyabildiginiz surece green cardi alirsiniz.

• @Stoic-Turk

Aslında ben de DOS'un ikinci senaryoyu seçtiğini düşünüyorum. Bu durum zaman israfı gibi görünebilir ama bence bir denge kurmaya çalışıyorlar. Ancak, dediğiniz gibi, en azından bir ayı tamamen boş geçmeleri bana da mantıklı gelmiyor. Küçük de olsa bir ilerleme sağlanmalıydı ki sürecin nasıl ilerleyeceğini daha iyi tahmin edebilirdik. Hayırlısı bakalım. Yorumlarınız için teşekkür ederim!

• @Stoic-Turk
    Selamlar, basvuru sayisinin yüksek oldugu yillarda, özellikle belirli ülkelerden gelen yogun talepler nedeniyle, retrogresyon yasanabilir. Ancak dedigim gibi surpriz olur.

• @Stoic-Turk, içinde söyledi: Sayılarla DV2025

@mymuyi Siz riskte degilsiniz bence. Dosyanizi tasiyabildiginiz surece green cardi alirsiniz.

Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz? 25K üstü artık aşırı riskli görünmüyor mu? Bu ay özellikle İranlıları kayırmışlar gibi geldi bana. Bu arada pek konuşulmuyor ama travel ban gelmesi an meselesi. Bundan da en çok İranlılar etkilenecektir. Yeni ban’de kırmızı listedeki ülkelerden hiçbir vize türündeki insanları kabul etmeyecekler deniyor.

• Ozbekler de 2200 yakin vize iceren mulakat hali hazirda verildi. Bu ayda muhtemelen 130 dosya ve 400 e yakin muhtemel vize planlamasi yapilacaktir. 5500 kazanan var. 52000 genel vizede %7 limiti 3500 desek. Taskent isin hakkini veriyor diyebiliriz.

• @mbaris79 VB'nin Mayis ayinda 16 binde olmasi 2024'e kiyasla cok kotu bir durum degil. Mayis 22024'te bulten 18000'deydi bu 9062 guncel case demek. Mayis 2025'te bulten 16000'deyken guncel case sayisi 9694. 631 case fark var. Bu da 1500 vizeye tekabul ediyor. Yani oyle ucurum falan yok arada. DV2024'un de Eylul ayini saymazsak 30bine geldigini goz onunde bulundrursak, panik yapmaya gerek yok su an icin.

Yani 1 Ocak'ta yuksek numaralari ne kadar riskli goruyorsak hala o kadar riskli. Ekstra panik icin bir sebep olmadigini dusunuyorum.

• @mbaris79 İran'a ban geldi ama bu greencardlı iranlıları etkiliyor mu bilemedim.

• @Stoic-Turk Aynen hocam. Zaten şu dataya da kimse sahip değil. Talihlilerin numaraları hangi aralıklarda yoğunlaşmış? Kimin kaç çocuğu var, kaç kişi mülakata girecek vb. birçok bilinmezlik söz konusu.

Bunları da parametre olarak denkleme soktuğunuzda yapacağımız bütün veri analizleri boşa çıkıyor.

Mesela, 16k-17k arasında totalde eu'dan 100 kişi olurken, 17k-20k arasında sadece 50 kişi olabilir. Ya da 50kişi olsa da total vize sayısı 3 çocuktan 150 kişi olabilir vb. Sallıyorum tamamen ama anladınız demi demek istediğimi?

Biz bu verileri bilemiyoruz ama genel oranla benim gördüğüm %5-15 sapma bekliyorum geçen seneye nazaran. Eksi yönde. Yani geçen sene en son vize alan kişi numarası -maks %15.

• @blueboy21 Soylediginiz verilere case numberlar guncel olup islam gormeden ulasmak mumkun degil; ama NVC'den cikmis her case icin derivative sayisini gormek mumkun. Onceden bilmek mumkun degil dediginiz gibi.

• @mbaris79 çok riskli umut güzel ama sonu hüsran olur, en iyi hayatımızın merkezine koymamak bana da öyle geliyor ki bu bizim için son şans baksana 17 binler bile korkuyor

• Geçen ay 13k'dan 16k'ya çıkınca final cutoff tahminleri 35 40k'lara ulaşırken 1 bültenle hemen 25klar çok riskli tahminleri geldi. Bu ruh hali değişimi şaşırtıcı

• Tabii burada hep tahminlerimizi kotanın full doldurulması olasılığına göre konuşuyoruz. Trump’ın ilk döneminde kota 50K iken 48K’larda vs bırakılmış. Kota doldurma hedefi yoksa oradan da eksilme yaşanabilir. Dokümantasyon anlamında hazır olup beklemekten başka bir çare yok. Olmaması olasılığına karşı da psikolojik olarak hazır olmak lazım.

• @emr19 teknik olarak hesaplamanız doğru gibi görünse de bunu etkileyecek bir çok parametre var.
    sürece devam oranı, AP durumu gibi gibi.. yine de genel çerçevede ilgili hesaplama kabaca yanlış diyemeyiz.

• @gucarslan peki 16 k'ların risk oranı yüzde kaç, geçmiş yıllara baktığımızda diken üstünde mi olmalıyım, yoksa rahat mı olmalıyım

• @aykut1907 Aykut Bey siz Hong Kong bekliyorsunuz. Sizde risk yok denecek kadar az zaten. Bir sonra ki bültende büyük ihtimalle aktif olup Haziran da mülakata gireceksiniz.

• @minnesota evet biliyorum teşekkürler :) ama @gucarslan beyin "belki 16K'lar bile tehlikeli olabilir" sözlerine şaşırdım, ondan sordum

• @minnesota sizin özelinizi inanın bilmiyorum, forumda çok aktif ve yardımcısınız ama merak ediyorum sizin numaranız aktif oldu. Yorumlarda da Ankara için en başta @gucarslan beyin dediği gibi güvenmeyin diyorsunuz ama hala bekliyorsunuz anladıgım. Bu bir risk değil mi? Aslında numaranız imkansız değil ama Ankara olunca herşey düşünmek gerekir. Bence en büyük tehlike Ankara için kapıdan dönmek yani vize kotasının dolması gibi geliyor bana, inşallah istediğiniz ve hızlı bir şekilde süreciniz tamamlanır.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

21

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k