Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @nazmi4343 çok çabuk oldu. biz eşimle 21 ocakta welcome letter aldık ve 2024 için daha form doldurulmuyordu. yanlış hatırlamıyorsam 23-24 ocak gibi doldurdu ve 31 ocakta gelmişti bile yükledik hepsini


  • @nazmi4343 Kesinlikle nokta atışı bir cevap olmuş çok teşekkür ederim burda ihtiyacım olan tüm bilgi fazlasıyla var ilgilendiğiniz için sağ olun ^^


  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • Arkadaşlar merhaba. 18 Mart günü konsoloslukta randevumuz var. Bununla ilgili birkaç endişe var aklımızda benzer durum yaşayan varsa yazarsa seviniriz. Eşim çok uzun süredir Türkiyede yaşıyor bu sebeple sponsorluk için halası bize yardımcı oldu. 2023 yılında 1040 formunda total income 44 500usd olarak gözüküyordu. Bu şekilde NVCye dokümanlarımızı yükledik ve DQ olduk. Fakat halası 2024 vergi beyanlarını yaptı. 2024 yılı için se 28bin usd civarında total income.
    Bizim endişemiz bu düşüş mülakatı etkiler mi?
    Etkilerse süreç nasıl oluyor?
    Mülakatta hala 2023 belgelerine mi bakıyorlar? 2024ü istiyorlar mı?


  • Arkadaşlar NVC için Civil Documents yüklerken beneficiary'nin doğum belgesi kisminda E-devletten alınan Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneğinin yüklenecegini biliyorum ancak ekstra olarak Formül A Doğum Belgesi de gerekiyor mu? NVC sitesindeki yönergede Türkiye özelinde Nüfus kayıt örneği istenmektedir diyor ancak tam bir doğum belgesi gibi olmadığı için merak ettim tek başına yeterli olur mu diye. Teşekkürler şimdiden.


  • Herkese merhaba, grev nedeniyle iptal olan uçuş yüzünden eğer bir aksilik daha olmazsa yarın gidiyorum. Diger vizelerdeki gibi Seyahat sağlık sigortası yaptırmam gerekiyormu? ve Yurtdışı çıkış harç pulunu banka uygulamasindan aliyorum galiba. Geçerlilik tarihini ne kadar yapmam gerekiyor?


  • @gkorkmaz merhaba bizim de ayni sekildeydi okadar telas yaptik 2024 tax return bulmak icin
    Mülakatta bakmadilar bile
    Bence hic gostermeyin 2024 u
    Sormazlar tutki sordular daha tax return file etmedi bizim sponsor dersin oladar
    Simdi 28k gosterirseniz sikinti olabilir
    Inanin bizim durumumuz da aynen sizinki gibiydi gecen hafta aldik bitti
    Allah yardımcınız olsun


  • martta dq olup mülakat tarihi alan var mı


  • @yakup-budakci seyahat sağlık sigortası ben yaptırmadım ama zaten siz oturum izni alarak gittiğiniz için yurtdışı çıkış harcı almanıza gerek yok. Polisler soruyor size ama siz oturum iznim var benim almama gerek yok diyebilirsiniz. Bazı polislerin bilgisi yok örneğin ben çıkış yaparken benden istemişlerdi ama oturum iznim olduğunu söyledim bu sefer de greencardımı görmek istediler, ilk gidişim olduğu için henüz teslim alamadığımı söylediğimde polis amirine sordu ve o da harç pulu almasına gerek yok dedi.


  • Arkadaşlar şubat ayında DQ olup mülakat maili bekleyen var mi hala? Son zamanlarda mülakat maili gelen varsa eger paylaşabilirler mi? 2-3 haftadır kimse almadı sanırım en son şubata verilmişti.


  • Nihayet i-130 formu onaylandı. 16 aylık en zor sabır tüketen aşama sona erdi. Umarım diğer aşamalar benim ve tüm bu süreci yaşayan herkes için kolay ve hızlı bir şekilde tamamlanır.


  • @Alfa-Centauri tebrik ederimm


  • Merhabalar.
    Bugun konsolosluktan pasaportumun kargoya verildigine dair mesaj aldim fakat Ceac sisteminde durumum hala refused olarak gorunuyor. Konsolosluk gonderdigim kargomu 6 Mart gunu teslim almisti ve ceac guncellememi 11 Mart tarihinde yapmis. Acaba sistemsel bir hata mi var yoksa red almis olabilir miyim? Bu arada gorusmem olumlu gecmisti, sadece son bir evrak ve pasaportumu kargo ile gondermemi istemislerdi ama ceac sistemi olumsuz gorununce tecrube sahiplerine danismak istedim.
    Konu hakkinda bilgisi olanlar tecrublerini paylasabilir mi?


  • @Zeyno-0 hangi evrak?


  • @salimekoken 2024 tax documleri. Zaten gorusmemden sonra sisteme dusmustu hemen gonderdim. Bugun kargo adina mail de geldi. Ama sistem hala Refused olarak gorunuyor.


  • Merhaba green card fee odemek istiyorum A number yanlis diyor ama dogru hoc boyle experience yasiyan oldumu?


  • @Raybay1971 check statuste visa issued oldunuz mu kontrol ettiniz mi?


  • @Zeyno-0 sistemde degisiklik oldu mu hala ayni mi? Veya pasaportunuz ulasti mi?


  • @Raybay1971 Eşinize söylediniz mi bir de Amerika’dan girmeyi deneyin eğer denemediyseniz, Türkiye’den girmek sıkıntı cikariyor olabilir.


Benzer Başlıklar

  • abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    217 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • 0 Oy
    9 İleti
    992 Bakış
    A
    @ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    909 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • ABD Yolunda Evlilik

    Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum