Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @nazmi4343 Son 3 yılda vergi beyannamesi yapılmış olması gerekiyor diye biliyorum yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin.


  • @Refiks NVC'nin sitesinde boyle bir ibare yer aliyor :

    ''If you completed Form I-864, I-864A, or I-864EZ submit an IRS tax transcript from the most recent tax year, which NVC can process more efficiently than a copy of a tax return.''

    USCIS'in Affidavit of Support sayfasinda ise soyle diyor:

    ''A copy of your individual federal income tax return, including W-2s for the most recent tax year, or a statement and/or evidence describing why you were not required to file. Also include a copy of every Form 1099, schedule, and any other evidence of reported income. You may submit this information for the most recent three tax years, pay stubs from the most recent six months, and/or a letter from your employer if you believe any of these items will help you qualify. ''

    Sitenin dedigine gore zorunlu degil gibi, Reddit'te ve baska platformlarda da gordugum kadariyla son tax yili geliri yeterliyse sorun olmaz deniyor hep ama ikilemde kaldim. W2 ve paystublarini da ekleyecegiz ekstradan ama Joint sponsorumuz onceki 2 yil beyanda bulunmadigi icin, suanki durumu ve son beyani yeterli olsa da geri cevrilir mi merak ediyorum.


  • @Houstonian-Life Anladim umarim bir an once alabilirsiniz. Eger sizin tax beyaninda bulunma zorunlulugunuz yoksa herhangi bir sebepten dolayi dusuk gelir vs sanirim onu belirten ve aciklayan bir yazi yazmalisiniz son yiliniz olmadigi icin dediginiz gibi. Bizdeki Joint sponsorun son yili var ancak 2022-2021 beyanda bulunmamis geliri olmasina ragmen acaba o bize sorun cikartir mi ondan emin olamiyorum. Son yil yeterli ancak oldu ki yeterli gormediler oncekilerde neden beyanda bulunulmadi veya nerede gibisinden. Umarim sorun olmaz.


  • arkadaşlar bizim avukatımız yok bilgi aldığımız bir avukat şunu söyledi. eşimin son üç yıl için tax return yollamış olması lazım ama sadece 2024ü nvcye ibraz etmemiz yeterli. eşimin 2024 transcriptlerini yükledik sisteme yeterli olduğu için


  • @nazmi4343 i-864 formunun 15. maddesinde "Have you filed a Federal income tax return for each of the three most recent tax years?" diye hem sponsorun hem de joint sponsorun isaretlemesi gereken bir bolum var. Sisteme son tax return transkriptini yuklesek bile bu soruya "no" dedigimizde neden doldurulmadigi kanitlanmasi gereken bir bolum.


  • Gençler, konsoslosluğun resmi sitesinde şöyle bir ibare var.”Form DS-260(online immigrant visa application form) must be completed accurately and completely,including the applicant’s entire employment history,not just the last 10 years.Answers such as “retired” or “self employed “ without explanation may cause delays.
    Applicant olarak tüm çalışma hayatımı I-130 yazmıştık ama DS-260 da bu var mıydı


  • Merhaba Esim Suanda Türkiyede Yanımda Biz Evlenmeyi Dusunuyoruz Türkiyede Evlenip CR1 Vizesine Basvuracagiz Türkiyede Evlenebilmesi İçin Eşimin İhtiyacı Olan Belgeler Nelerdir İnternette Arastirmalarima Gore Bekarlik Sertifikasi Falan Deniliyor Eşiyle Türkiye'de Evlenip Sürece Başlayanlar Cevaplayabilirse Çok Sevinirim Hangi Belgeleri Verdikleri Hakkında Tekrardan Teşekkür Ederim...


  • @salimekoken Teşekkürler. Acaba şu konuda bir bilginiz var mı veya avukatın size söylediği bir bilgi gibi: Reddit'te bir kullanici gectigimiz sene 2024 Mart ayında joint sponsorunun 2022 yıl returnlerini yüklemiş, tax season henüz sona ermediği için 2023 ü eklememişler ama RFE almış 2023 ü de yüklemesi gerektiği yönünde. Şuan da bu durum geçerli olur mu acaba çoğu kişiden şuan 2023 ün returnleri yeterliyse onay alırsınız şeklinde duyum aldım hep, bizim sponsor daha 2024 beyanında bulunmadı, 2024 taxleri sezon henuz bitmedigi icin (nisan 15, 2025) zorunlu degil diye biliyordum ama yuklenmesi şart mı şuan itibariyle? Bilginiz var mi?


  • @Houstonian-Life Evet o bolumde ben de cok ikilemde kaldim. Izledigim bir kanal son sene returnu yoksa aciklayin veya geliriniz beyanda bulunmak icin cok dusukse aciklama ekleyin diyordu. Son tax sezonunu ekleyip onceki 2'si bos birakildigi durumda hala bir aciklama gerekiyor mu onu hala tam cozemedim.


  • @nazmi4343 inanın bende bilmiyorum. eşim 2024ü hemen ocakta doldurdu ve onu yükledik sisteme. 2022 ve 2023ü de doldurduğunu işaretledi ama sisteme yüklemedik. sadece 2024 W2 ve IRS tax return transcript yükledik. bu iki belgeyle DQ olduk biz. ben yine de ne olur ne olmaz diye eşimden son 3 yılın IRS tax transcriptlerini ve son 3 yılın W2 belgelerini aldım. bir de son 6 ayın paychecklerini aldım. mülakata kadar bu ayınkini de (mart 2025) alacağım. mülakata finansal olarak sadece bunları götüreceğim. zaten yabancı forumlar ve reddit gibi yerlerde şöyle bir ibare gördüm. sınıra yakın yıllık geliri olanlarda son 3 yılı mülakatta görmek isterler ama son yılın geliri istediklerinin çok üstündeyse -yaklaşık 2 katı kadar- sormuyorlar bile, güven sağlıyor diyorlardı. doğruluğu tartışılır ama ben buna güvenerek sadece 2024ü yükledim. yine de son 3 yılı yanıma alacağım. ben yerinizde olsam 2024 yılının belgelerini en hızlı şekilde alıp yüklemeye çalışırdım ve riske atmazdım. biz öyle yaptık.


  • @dreamyy. Gondediginiz ı130 formunu online olarak ceac sistemine bilgisayar uzerinden yaziyorsunuz. Yani aynisi diyebilirim. Bir adres yada iş degisimi yaparsaniz ekleme yaparsiniz


  • @Caner-Türk emin olmak için soruyorum da ben dq oldum mülakatım bu ay.Yani çoktan i-130 onaylanmasına rağmen onu tekrar doldurup ceac e mi yüklemem gerek?


  • @dreamyy hayir artık dq olmussunuz. imzanız olmadigi icin yeni basliyorsunuz diye düşündüm. Artik gorusmeye evrak goturmek kalmis sizin icin


  • @Ekto-Oktan, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

    Merhaba Esim Suanda Türkiyede Yanımda Biz Evlenmeyi Dusunuyoruz Türkiyede Evlenip CR1 Vizesine Basvuracagiz Türkiyede Evlenebilmesi İçin Eşimin İhtiyacı Olan Belgeler Nelerdir İnternette Arastirmalarima Gore Bekarlik Sertifikasi Falan Deniliyor Eşiyle Türkiye'de Evlenip Sürece Başlayanlar Cevaplayabilirse Çok Sevinirim Hangi Belgeleri Verdikleri Hakkında Tekrardan Teşekkür Ederim...

    Arkadaşlar bunu benim için biri cevaplayabilir mi Türkiye'de amerikan vatandaşı ile evlenen oldu mu evlilik dairesi ne tarz evrakları sizden istediler?


  • @Caner-Türk alıntıladığım ibare Ankaranın interview e hazırlık için gönderdiği linkte geçiyor.Linki ekliyorum.
    https://tr.usembassy.gov/interview-guideline/


  • @salimekoken Anladim, aslinda dediginiz gibi riske atmadan bir an once 2024'u de beyan edip yuklemek cok mantikli aslinda ama onun da birkac hafta veya daha uzun surmesinden cekiniyorum. Sizin esinizin uzun surmus muydu? 2024'u su asamada yukleyemesem bile W2 formu elimde var onu gosterip 2023 transcript ve W2'lar ayrica guncel paystublarla da birlikte onay almaya calisacagim ardindan beyanda bulunmasi gerektigini soyleyip mulakata getirecegim. Umarim sorun olmaz. Tesekkur ederim yanitiniz icin.


  • @Ekto-Oktan Merhaba Konsoloslugun sitesinde bilgi yer aliyor bununla alakali isterseniz bir bakin. Ilk atacagim linkte 16. soruya gidin.

    https://tr.usembassy.gov/tr/u-s-citizen-services-faqs/

    Bu linkte ise Prosedurlerden bahsediliyor
    Marriage Procedures in Turkiye for U.S. Citizens

    https://tr.usembassy.gov/marriage/


  • @nazmi4343 çok çabuk oldu. biz eşimle 21 ocakta welcome letter aldık ve 2024 için daha form doldurulmuyordu. yanlış hatırlamıyorsam 23-24 ocak gibi doldurdu ve 31 ocakta gelmişti bile yükledik hepsini


  • @nazmi4343 Kesinlikle nokta atışı bir cevap olmuş çok teşekkür ederim burda ihtiyacım olan tüm bilgi fazlasıyla var ilgilendiğiniz için sağ olun ^^


  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum