Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @nazmi4343 inanın bende bilmiyorum. eşim 2024ü hemen ocakta doldurdu ve onu yükledik sisteme. 2022 ve 2023ü de doldurduğunu işaretledi ama sisteme yüklemedik. sadece 2024 W2 ve IRS tax return transcript yükledik. bu iki belgeyle DQ olduk biz. ben yine de ne olur ne olmaz diye eşimden son 3 yılın IRS tax transcriptlerini ve son 3 yılın W2 belgelerini aldım. bir de son 6 ayın paychecklerini aldım. mülakata kadar bu ayınkini de (mart 2025) alacağım. mülakata finansal olarak sadece bunları götüreceğim. zaten yabancı forumlar ve reddit gibi yerlerde şöyle bir ibare gördüm. sınıra yakın yıllık geliri olanlarda son 3 yılı mülakatta görmek isterler ama son yılın geliri istediklerinin çok üstündeyse -yaklaşık 2 katı kadar- sormuyorlar bile, güven sağlıyor diyorlardı. doğruluğu tartışılır ama ben buna güvenerek sadece 2024ü yükledim. yine de son 3 yılı yanıma alacağım. ben yerinizde olsam 2024 yılının belgelerini en hızlı şekilde alıp yüklemeye çalışırdım ve riske atmazdım. biz öyle yaptık.

• @dreamyy. Gondediginiz ı130 formunu online olarak ceac sistemine bilgisayar uzerinden yaziyorsunuz. Yani aynisi diyebilirim. Bir adres yada iş degisimi yaparsaniz ekleme yaparsiniz

• @Caner-Türk emin olmak için soruyorum da ben dq oldum mülakatım bu ay.Yani çoktan i-130 onaylanmasına rağmen onu tekrar doldurup ceac e mi yüklemem gerek?

• @dreamyy hayir artık dq olmussunuz. imzanız olmadigi icin yeni basliyorsunuz diye düşündüm. Artik gorusmeye evrak goturmek kalmis sizin icin

• @Ekto-Oktan, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Merhaba Esim Suanda Türkiyede Yanımda Biz Evlenmeyi Dusunuyoruz Türkiyede Evlenip CR1 Vizesine Basvuracagiz Türkiyede Evlenebilmesi İçin Eşimin İhtiyacı Olan Belgeler Nelerdir İnternette Arastirmalarima Gore Bekarlik Sertifikasi Falan Deniliyor Eşiyle Türkiye'de Evlenip Sürece Başlayanlar Cevaplayabilirse Çok Sevinirim Hangi Belgeleri Verdikleri Hakkında Tekrardan Teşekkür Ederim...

Arkadaşlar bunu benim için biri cevaplayabilir mi Türkiye'de amerikan vatandaşı ile evlenen oldu mu evlilik dairesi ne tarz evrakları sizden istediler?

• @Caner-Türk alıntıladığım ibare Ankaranın interview e hazırlık için gönderdiği linkte geçiyor.Linki ekliyorum.
    https://tr.usembassy.gov/interview-guideline/

• @salimekoken Anladim, aslinda dediginiz gibi riske atmadan bir an once 2024'u de beyan edip yuklemek cok mantikli aslinda ama onun da birkac hafta veya daha uzun surmesinden cekiniyorum. Sizin esinizin uzun surmus muydu? 2024'u su asamada yukleyemesem bile W2 formu elimde var onu gosterip 2023 transcript ve W2'lar ayrica guncel paystublarla da birlikte onay almaya calisacagim ardindan beyanda bulunmasi gerektigini soyleyip mulakata getirecegim. Umarim sorun olmaz. Tesekkur ederim yanitiniz icin.

• @Ekto-Oktan Merhaba Konsoloslugun sitesinde bilgi yer aliyor bununla alakali isterseniz bir bakin. Ilk atacagim linkte 16. soruya gidin.

https://tr.usembassy.gov/tr/u-s-citizen-services-faqs/

Bu linkte ise Prosedurlerden bahsediliyor
    Marriage Procedures in Turkiye for U.S. Citizens

https://tr.usembassy.gov/marriage/

• @nazmi4343 çok çabuk oldu. biz eşimle 21 ocakta welcome letter aldık ve 2024 için daha form doldurulmuyordu. yanlış hatırlamıyorsam 23-24 ocak gibi doldurdu ve 31 ocakta gelmişti bile yükledik hepsini

• @nazmi4343 Kesinlikle nokta atışı bir cevap olmuş çok teşekkür ederim burda ihtiyacım olan tüm bilgi fazlasıyla var ilgilendiğiniz için sağ olun ^^

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• Arkadaşlar merhaba. 18 Mart günü konsoloslukta randevumuz var. Bununla ilgili birkaç endişe var aklımızda benzer durum yaşayan varsa yazarsa seviniriz. Eşim çok uzun süredir Türkiyede yaşıyor bu sebeple sponsorluk için halası bize yardımcı oldu. 2023 yılında 1040 formunda total income 44 500usd olarak gözüküyordu. Bu şekilde NVCye dokümanlarımızı yükledik ve DQ olduk. Fakat halası 2024 vergi beyanlarını yaptı. 2024 yılı için se 28bin usd civarında total income.
    Bizim endişemiz bu düşüş mülakatı etkiler mi?
    Etkilerse süreç nasıl oluyor?
    Mülakatta hala 2023 belgelerine mi bakıyorlar? 2024ü istiyorlar mı?

• Arkadaşlar NVC için Civil Documents yüklerken beneficiary'nin doğum belgesi kisminda E-devletten alınan Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneğinin yüklenecegini biliyorum ancak ekstra olarak Formül A Doğum Belgesi de gerekiyor mu? NVC sitesindeki yönergede Türkiye özelinde Nüfus kayıt örneği istenmektedir diyor ancak tam bir doğum belgesi gibi olmadığı için merak ettim tek başına yeterli olur mu diye. Teşekkürler şimdiden.

• Herkese merhaba, grev nedeniyle iptal olan uçuş yüzünden eğer bir aksilik daha olmazsa yarın gidiyorum. Diger vizelerdeki gibi Seyahat sağlık sigortası yaptırmam gerekiyormu? ve Yurtdışı çıkış harç pulunu banka uygulamasindan aliyorum galiba. Geçerlilik tarihini ne kadar yapmam gerekiyor?

• @gkorkmaz merhaba bizim de ayni sekildeydi okadar telas yaptik 2024 tax return bulmak icin
    Mülakatta bakmadilar bile
    Bence hic gostermeyin 2024 u
    Sormazlar tutki sordular daha tax return file etmedi bizim sponsor dersin oladar
    Simdi 28k gosterirseniz sikinti olabilir
    Inanin bizim durumumuz da aynen sizinki gibiydi gecen hafta aldik bitti
    Allah yardımcınız olsun

• martta dq olup mülakat tarihi alan var mı

• @yakup-budakci seyahat sağlık sigortası ben yaptırmadım ama zaten siz oturum izni alarak gittiğiniz için yurtdışı çıkış harcı almanıza gerek yok. Polisler soruyor size ama siz oturum iznim var benim almama gerek yok diyebilirsiniz. Bazı polislerin bilgisi yok örneğin ben çıkış yaparken benden istemişlerdi ama oturum iznim olduğunu söyledim bu sefer de greencardımı görmek istediler, ilk gidişim olduğu için henüz teslim alamadığımı söylediğimde polis amirine sordu ve o da harç pulu almasına gerek yok dedi.

• Arkadaşlar şubat ayında DQ olup mülakat maili bekleyen var mi hala? Son zamanlarda mülakat maili gelen varsa eger paylaşabilirler mi? 2-3 haftadır kimse almadı sanırım en son şubata verilmişti.

• Nihayet i-130 formu onaylandı. 16 aylık en zor sabır tüketen aşama sona erdi. Umarım diğer aşamalar benim ve tüm bu süreci yaşayan herkes için kolay ve hızlı bir şekilde tamamlanır.

Benzer Başlıklar

• 2
  • 22
  • 9
  • 61
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |