Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Ekto-Oktan, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Merhaba Esim Suanda Türkiyede Yanımda Biz Evlenmeyi Dusunuyoruz Türkiyede Evlenip CR1 Vizesine Basvuracagiz Türkiyede Evlenebilmesi İçin Eşimin İhtiyacı Olan Belgeler Nelerdir İnternette Arastirmalarima Gore Bekarlik Sertifikasi Falan Deniliyor Eşiyle Türkiye'de Evlenip Sürece Başlayanlar Cevaplayabilirse Çok Sevinirim Hangi Belgeleri Verdikleri Hakkında Tekrardan Teşekkür Ederim...

Arkadaşlar bunu benim için biri cevaplayabilir mi Türkiye'de amerikan vatandaşı ile evlenen oldu mu evlilik dairesi ne tarz evrakları sizden istediler?

• @Caner-Türk alıntıladığım ibare Ankaranın interview e hazırlık için gönderdiği linkte geçiyor.Linki ekliyorum.
    https://tr.usembassy.gov/interview-guideline/

• @salimekoken Anladim, aslinda dediginiz gibi riske atmadan bir an once 2024'u de beyan edip yuklemek cok mantikli aslinda ama onun da birkac hafta veya daha uzun surmesinden cekiniyorum. Sizin esinizin uzun surmus muydu? 2024'u su asamada yukleyemesem bile W2 formu elimde var onu gosterip 2023 transcript ve W2'lar ayrica guncel paystublarla da birlikte onay almaya calisacagim ardindan beyanda bulunmasi gerektigini soyleyip mulakata getirecegim. Umarim sorun olmaz. Tesekkur ederim yanitiniz icin.

• @Ekto-Oktan Merhaba Konsoloslugun sitesinde bilgi yer aliyor bununla alakali isterseniz bir bakin. Ilk atacagim linkte 16. soruya gidin.

https://tr.usembassy.gov/tr/u-s-citizen-services-faqs/

Bu linkte ise Prosedurlerden bahsediliyor
    Marriage Procedures in Turkiye for U.S. Citizens

https://tr.usembassy.gov/marriage/

• @nazmi4343 çok çabuk oldu. biz eşimle 21 ocakta welcome letter aldık ve 2024 için daha form doldurulmuyordu. yanlış hatırlamıyorsam 23-24 ocak gibi doldurdu ve 31 ocakta gelmişti bile yükledik hepsini

• @nazmi4343 Kesinlikle nokta atışı bir cevap olmuş çok teşekkür ederim burda ihtiyacım olan tüm bilgi fazlasıyla var ilgilendiğiniz için sağ olun ^^

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

• Arkadaşlar merhaba. 18 Mart günü konsoloslukta randevumuz var. Bununla ilgili birkaç endişe var aklımızda benzer durum yaşayan varsa yazarsa seviniriz. Eşim çok uzun süredir Türkiyede yaşıyor bu sebeple sponsorluk için halası bize yardımcı oldu. 2023 yılında 1040 formunda total income 44 500usd olarak gözüküyordu. Bu şekilde NVCye dokümanlarımızı yükledik ve DQ olduk. Fakat halası 2024 vergi beyanlarını yaptı. 2024 yılı için se 28bin usd civarında total income.
    Bizim endişemiz bu düşüş mülakatı etkiler mi?
    Etkilerse süreç nasıl oluyor?
    Mülakatta hala 2023 belgelerine mi bakıyorlar? 2024ü istiyorlar mı?

• Arkadaşlar NVC için Civil Documents yüklerken beneficiary'nin doğum belgesi kisminda E-devletten alınan Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneğinin yüklenecegini biliyorum ancak ekstra olarak Formül A Doğum Belgesi de gerekiyor mu? NVC sitesindeki yönergede Türkiye özelinde Nüfus kayıt örneği istenmektedir diyor ancak tam bir doğum belgesi gibi olmadığı için merak ettim tek başına yeterli olur mu diye. Teşekkürler şimdiden.

• Herkese merhaba, grev nedeniyle iptal olan uçuş yüzünden eğer bir aksilik daha olmazsa yarın gidiyorum. Diger vizelerdeki gibi Seyahat sağlık sigortası yaptırmam gerekiyormu? ve Yurtdışı çıkış harç pulunu banka uygulamasindan aliyorum galiba. Geçerlilik tarihini ne kadar yapmam gerekiyor?

• @gkorkmaz merhaba bizim de ayni sekildeydi okadar telas yaptik 2024 tax return bulmak icin
    Mülakatta bakmadilar bile
    Bence hic gostermeyin 2024 u
    Sormazlar tutki sordular daha tax return file etmedi bizim sponsor dersin oladar
    Simdi 28k gosterirseniz sikinti olabilir
    Inanin bizim durumumuz da aynen sizinki gibiydi gecen hafta aldik bitti
    Allah yardımcınız olsun

• martta dq olup mülakat tarihi alan var mı

• @yakup-budakci seyahat sağlık sigortası ben yaptırmadım ama zaten siz oturum izni alarak gittiğiniz için yurtdışı çıkış harcı almanıza gerek yok. Polisler soruyor size ama siz oturum iznim var benim almama gerek yok diyebilirsiniz. Bazı polislerin bilgisi yok örneğin ben çıkış yaparken benden istemişlerdi ama oturum iznim olduğunu söyledim bu sefer de greencardımı görmek istediler, ilk gidişim olduğu için henüz teslim alamadığımı söylediğimde polis amirine sordu ve o da harç pulu almasına gerek yok dedi.

• Arkadaşlar şubat ayında DQ olup mülakat maili bekleyen var mi hala? Son zamanlarda mülakat maili gelen varsa eger paylaşabilirler mi? 2-3 haftadır kimse almadı sanırım en son şubata verilmişti.

• Nihayet i-130 formu onaylandı. 16 aylık en zor sabır tüketen aşama sona erdi. Umarım diğer aşamalar benim ve tüm bu süreci yaşayan herkes için kolay ve hızlı bir şekilde tamamlanır.

• @Alfa-Centauri tebrik ederimm

• Merhabalar.
    Bugun konsolosluktan pasaportumun kargoya verildigine dair mesaj aldim fakat Ceac sisteminde durumum hala refused olarak gorunuyor. Konsolosluk gonderdigim kargomu 6 Mart gunu teslim almisti ve ceac guncellememi 11 Mart tarihinde yapmis. Acaba sistemsel bir hata mi var yoksa red almis olabilir miyim? Bu arada gorusmem olumlu gecmisti, sadece son bir evrak ve pasaportumu kargo ile gondermemi istemislerdi ama ceac sistemi olumsuz gorununce tecrube sahiplerine danismak istedim.
    Konu hakkinda bilgisi olanlar tecrublerini paylasabilir mi?

• @Zeyno-0 hangi evrak?

• @salimekoken 2024 tax documleri. Zaten gorusmemden sonra sisteme dusmustu hemen gonderdim. Bugun kargo adina mail de geldi. Ama sistem hala Refused olarak gorunuyor.

Benzer Başlıklar

• DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    83k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

10

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k