Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @istalin Adam baskan. Seni neden oyalasın. En kötü askıya aldım der bir imzaya bakar.

• @istalin
    Selamlar, visa bulletin U.S. Department of State (D.O.S.) tarafindan yayinlanir, KCC tarafindan herhangi bir sey aciklanmaz.

• @istalin Yani acikcasi "vizeler cabuk tukenmesin" diye bir mantik kurduklarini hic sanmiyorum. Vizelerin cabuk tukenmemesinin ne gibi bir faydasi olabilir ki? Heyecan yaratmak mi? En heyecanli yerinde Temmuz-Agustos arasina Acun gibi reklam alip para kazanacaklari yok.

Kaldi ki yaptiginiz hesabi 1 Ocak'tan 1 Mart'a degerlendirdigimizde soyle bir sonuc ortaya cikiyor: 1 Ocak'ta 3088 vize (alinan) + 5475 (bekleyen) = 8563 ama 1 Mart'ta gelinen noktada verilen vize 7184. ready sayisni dogrudan toplamak cok saglikli sonuc vermiyor; cunku Ready'den baska bir statuye gecemeyen bir suru case var.

Konsolosluklarin is yukunu kontrol altinda tutmak ana motivasyondur bence. Kafa karistirici olan durum ise ortada bir yogunlugun olmamasi.

8 Subat'ta Issued + AP + Refused + 221g case sayisi 2913. 1 ay sonra, yani 8 Mart'ta Issued + AP + Refused + 221g case sayisi 3498. Aradaki fark 585 case. Yani EU bolgesindeki konsolosluklar 585 casele ilgilenecek kapasiteye sahipti Subat 8'den Mart 8'e.

Subat 8'de Ready case sayisi 1268, Mart 8'de Ready case sayisi 1781. Aradaki fark 513. Yani kapasite azalmadiysa eger, yogunluk soz konusu degil.

Mayis ayinda VB'yi artirmayarak Agustos- Eylul'de daha buyuk bir yogunluga sebep olacaklar bu hamleyle. Onun yerine stabil bir artis daha iyi olurdu. Bilmedigimiz ve asla da ogrenemeyecegimiz bur sebepten boyle bir karar aldilar. Hayirlisi olsun.

• Konsolosluk çalışanlarının azaltılması ve potansiyel travel ban durumundan dolayı muhafazakar davranıyor olabilirler mi? Afrika hariç neredeyse ilerlemedi bülten, ki Afrika da kotasının çok gerisinde olduğu için ilerlemesi normal. Eğer sebepler bu ikisinden biriyse total kotayı doldurmak için yüksek artış yapmak zorunda kalacaklar illaki. Bu da yoğun Ağustos ve Eylül ayı demek

• @ruzgaroglu Ben de basta oyle dusundum; fakat daha sonra bu konularda fikir alisverisi yaptigim biri konsolosluklarin ihtimaller uzerinden onlem almak yerine reaktif davranmasi ihtimalinin daha guclu oldugunu soyledi. Calisan sayimizin dusme ihtimali var o yuzden az mulakat alalim gibi bir dusunceden ziyade. Calisan sayimiz dustu, gelecek ay daha az mulakat alalim demeleri daha mantikli. Nede olsa vize bulteni 2 ay sonraki mulakatlar icin aciklaniyor.

Agustos- Eylul'de gereksiz bir yogunluk olacagini ben de dusunuyorum. Afrika'yi dengelemek icin yapmis olmalari da gayet olasi. Sonucta adi ustunde "cesitlilik vizesi".

Bu arada, imzanizda AOS yapacaginizi gordum. DV ozelinde degil; ama Genel olarak I-485 dosyalarina gelen RFE'lerin sayisinda bir artis oldugu soyleniyor. Gercekten sikintili bir yila denk geldik sanirim.

• @Stoic-Turk Acikcasi AoS ile ilgili haberleri hic takip etmedim. Uzerinde kontrolumun olmadigi seyler hakkinda canimi sikmamaya calisiyorum. Su anda tek yaptigim sey her hafta sonu malum canli yayini izlemek. En kotu ihtimalle seneye NIW'ya basvururuz 😁

• @Stoic-Turk Peki, son paragrafta belirttiğiniz gibi, ağustos ve eylülde iş yükünü yoğunlaştırmak yerine bülteni yavaş ilerletip yılı 23.000-25.000 arasında bitirirlerse ne olur? Böyle bir ihtimal var mı? Daha önce, DV 2018 sürecinde 25.000'de bitirmişlerdi.

• @rasitcenngiz Hedef hicbir zaman bultende belli bir case numarasina ulasmak degil. EU de dahil olmak uzere her bolge icin belli bir vize basim sayisina ulasmak. Bu sayiya EU23000 ile ulasabiliyorlarsa EU23000'de bitirirler. DV2024'te son ayda EU30000'den EU50000'e sicramasinin sebebi de bu zaten. Kotaya ulasabilmek icin radikal bir artis yapti adamlar. Dolayisiyla bolgesel kota ve konsolosluk yogunlu arasinda bir dnge kurmak zorundalar. Bunu da ya her ay istikrarli bir sekilde dusuk artislarla ya da bazi aylar hic yukseltmeyerek son dakikada gereksiz bir yogunluk yaratarak yapabilirler. Agustos ayinda EU23000 oldu diyelim, yeterince vize dagitmis olurlarsa o zaman EU23-24'te biter.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@istalin, içinde söyledi: Sayılarla DV2025

@istalin, içinde söyledi: Sayılarla DV2025

@omerko 17 gecmez yani

demiştim size kcc bir şey deniyor cunku

türkiye'de jelibon madenleri bulunduğunu düşünen melih'ten sonraki ikinci büyük teori;
    bülten ile hiçbir alakası olmayan kcc'nin bir şey denediğini düşünmek..

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@minnesota, içinde söyledi: Sayılarla DV2025

KCC supriz yapti. Biraz daha Özbek ve Iranli alalim diyorlar. Asya da Iranlilar ilerlemis, EU da Özbrkler ilerlemisler. Ankara bekleyenlere gecmis olsun. Ankara dan EU yu bos gecip 120 tane Asya dosyasina umarim Mayis mulakati vermezler.

nasıl bir sürpriz?
    bültenle hiçbir alakası olmadığı halde bülten açıklayarak mı?

• @gucarslan bey sizin süreçle alakalı yorumunuz nedir?. Her yılın dinamikleri farklı tabi fakat gidişatın benzer olduğunu düşündüğünüz yıl hangisi? Ve ilerleyen bültende yüksek bir artış olma olasılığı düşük mü? Teşekkür ederim şimdiden

• KCC’nin açıkladığı bültene göre, Mayıs 2025 için 16.000’e kadar olan case’ler işleme alındı.
    Geçmiş yıllara baktığımızda, Haziran’da genellikle 21.000+, Temmuz’da ise 27.000 civarına ulaşılıyor.
    📌 Case Number’ı benim gibi 24XXX olanlar için tahmini mülakat zamanı:

Eğer süreç 2024 gibi ilerlerse, haziran sonu veya temmuz başında açıklanabilir.
    Daha hızlı bir ilerleme olursa: Haziran’da duyurulabilir.
    Ortalama hızda ilerlerse: Temmuz’da sıra gelebilir.
    ⚠️ En Kötü Senaryo:

DV2025 süreci yavaş ilerlerse, case number’ı 24XXX olanlar ağustos veya eylüle sarkabilir.
    Daha önce bazı yıllarda sınırlı vize kontenjanı nedeniyle yüksek numaralar hiç mülakata çağrılmadı. Ancak şu an için böyle bir risk düşük görünüyor şeklinde yorumladım.

• @sılassingec-12 @gucarslan Aynı şekilde ben de merak ediyorum. Düşünceleriniz nedir? Şimdiden teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@sılassingec-12, içinde söyledi: Sayılarla DV2025

@gucarslan bey sizin süreçle alakalı yorumunuz nedir?. Her yılın dinamikleri farklı tabi fakat gidişatın benzer olduğunu düşündüğünüz yıl hangisi? Ve ilerleyen bültende yüksek bir artış olma olasılığı düşük mü? Teşekkür ederim şimdiden

öncelikle bir mali yılı başka bir mali yıla benzetmeye gerek yok çünkü; böyle bir ihtiyaca ya da hesaplamaya gerek yok.

d330f678-58b2-4fc7-8407-b6654aa04b66-image.png

bülten için artmama imkanı yok elbette artacak ancak; current olur mu orası şüpheli.
    neden mi?

şu an ki istatistiklere baktınızda 37.000 vize işlem görmüş durumda.
    bu da mülakat işlemi görmeyi bekleyen neredeyse 13.000 vize kalmış demek.
    18.500 issued olmuş, 3000 AP'de bekleyen vizenin yanında, 14.000 vize Ready durumda.
    yani konsoloslukların kapasitelerini dolduracak kadar (en azından EU için) mülakat hali hazırda dağıtılmış.
    şu an EU, AF'den bile fazla vizeyi issued etmiş, ki çok nadir görünen bir durum.
    EU harıl haril çalışıyor ki Ready'de de neredeyse 5000 vizesi var.. biliyoruz ki AP'si de, Refused'i de az bir bölge..

dediğim gibi bülten ilerlemesine ilerler, mecburen ilerler ama kaça kadar gelir bilmek zor.
    yüksek cn'ler için telaş edecek ilk nokta elbette bülten ama ben verilecek vize kalır mı onu takardık kafaya.
    bülten ilerlese bile, eylül ayı'nda verilecek vize kalmadığında bu isterse current olsun hiçbir anlamı yok.

cn'si ne olursa olsun, bu saatten sonra ankara'da kalmanın, onların keyfini beklemenin manası yok.
    verebilecekleri mülakat sayısı belli, kafalarında oturttukları bir slot var, onu geçmezler.
    bunu da şu ana kadar baktıkları dosya sayısına bakarak bulabilirsiniz.

öyle derin analizlere, bülten kaça gelir tahminlerine gerek yok.
    basit olmak lazım.. ankara'yı beklemeyin, imkanınız varsa dosyanızı herhangi bir yere taşıyın ve umutla bekleyin.
    çünkü bültene yapacak hiçbir şeyiniz yok..

ışık sizinle olsun
    namaste!

• @gucarslan değerli yorumunuz için tekrar teşekkür ederim. Beklerken giden zamanın yanında sabrımızın artması dileğiyle.

• @gucarslan aslında kalan vizelerden kaynaklı neredeyse 19 20 binler bile tehlikede gibi hocam herkes kalabalık aile şeklinde gitse 13 bin vize nedir ki ? Viyana icin kota dolup mulakata cagrilmama ihtimali nedir 19 bin icin aciksasi bu konjdada endiseliyiz yorumunuz nedir...

• @gucarslan Bu neredeyse 13k vize kalmısta kastınız asıl talihli degil dogru mu?
    Örneğin, Yani 4 kişilik bir aile 13k - 4 olarak revize edecek.
    Bu durumda durum sıkıntılı.

• @gucarslan
    Tabi ki bir kesinlik göstermeyecek ama kabaca şöyle bir oran çizebilirmiyiz?
    Toplam kotayı düz hesap 51000 kişi olarak düşünürsek.
    Şu ana kadar 36911 kişi işlem görmüş.
    Bu durumda 51000-36911 = 14089 kişi henüz işlem görmemiş

16000 EU numarasına göre 36911 kişi işlem görmüşse
    22107 EU numarası yaklasık 51000 kişi ye tekabül ediyor.

Tabi bu kabaca bir hesap. Detay parametreleri bilinemeyeceği için hesap kesinlikle hassas bir sonuc içermez.
    Sadece su ana kadar ki hızla giderse hangi case numberda kota biter gibi bir yaklasım diye düşünebilir miyiz? Hani 27k üstü bir derece ama 22107 case number üstü çok az geldi

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@MERVE-SARI konsolosluk bazlı bunu değerlendirmek imkansız.
    EU kotası tehlikesi, kalan vize tehlikesi derken belki 16K'lar bile tehlikeli olabilir bunu net hesaplamak mümkün değil.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@emr19 50.000 vize bütün aile üyeleri dahil dağıtılan vize rakamı olduğu için elbette aile kişi sayısını kasdettim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

124

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |