[Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri
-
@harun-dv2019 boşanma davasından sonra öncelikle bir mahkeme kararı çıkar. Ancak bu kesin karar değildir. Çünkü tarafların temyiz gitmesi için bir ay ek süre tanır. Ondan sonra mahkemenin kesin kararı çıkar. Burada geçerli olan evrak kesin kararlı olan evraktır. Bu açıdan vukuatlıdaki tarih sizin boşanma tarihinizdir. Eğer boşanma evrağınızın üzerinde kesin karar metni yok ise ilgili mahkeme kaleminden aslının kopyasıdır mühürlü kaydınızı almanız gerekmektedir. Eğer tercüme yapılacak ise yeminli tercüman çoğunlukla bu kararıda sizden ister. Aynı şekilde konsoloslukta .
-
@mhepekiz hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun. başarılar ve kazasız belasız yolculuklar.
-
@redsat2000 anladim, benim durum o halde iyice karisti. cunku ben greencard basvuru zamanlarinda bosandim. ve mahkeme kararindaki tarihi ds260 formuna yazdim. ozetle basvuru yaparken kesinlesmis karar cikmamisti. kesinlesmis karar ciktiginda cekilis basvurulari coktan kapanmisti. umarim olumsuz bi durumla karsilasmam.
-
@harun-dv2019 DS-260 formun doldurulması zamanı Siz gerçek bilgi verdiniz. Kesin karar DS-260 başvuru sonrası olduğundan dolayı SORUN OLMAZ. Ancak Kesin karar Bilginizi Mülakatta beyan etmenizde fayda var. Zeyil düşülmesi lazım.
-
@crazycells yeni doğan oğlumu evlilik cüzdanına işletmedim, isletmem gerekir mi
-
@sfati Genel kural olarak işletmek gerekiyor zaten. Konsoloslukta cüzdanı detaylı incelemiyorlar. Ama US gelince gerekirse konsoloslukla vb uğraşmadan çözmüş olursunuz. Nüfus bu işlem için para almıyor. Biz 2 yaşındaki kızımızın kaydını yaptırmıştık. Bununla birlikte US de henüz gerektiğini duymadım.
-
@sfati biz işlettik, işlenmesi daha iyi, zaten bes dakikalık bir sürec ve ücretsiz.,
-
Çok şükür email i gönderdik ve 5 dk sonra cevap geldi şimdi sıra randevu tarihini beklemek inşallah herkes sorunsuzca atlatır bu süreci
-
@yılmaz size gelen mail otomatik mail, yani evrakların ellerine ulaştığını söyleyen mail. Randevu maili beklemeniz için, evrakların onaylandığına dair "records indicates" diye başlayan maili de almanız gerek. Eğer belirli bir süre zarfı içerisinde (15-20 gün) bu maili almaz iseniz arayıp evraklarınızın durumunu sorun. Zira evrakları ellerine ulaşmayan ve 1 ay boşuna bekleyen insanlar var. Böyle hatalar olabilir beklemek yerine sürekli kontrol etmelisiniz.
-
@gunesdogdu acaba eşinizin turistik vizeside iptal ettirmeseydiniz de bir sıkıntı olur muydu ?
-
@hockeyumpire2 @caglaror teşekkürler bilgilendirme için..
-
@cancakicitr alakanız için teşekkür ederim peki neden kontrol edecem mail den mi bide konsolosluğumu arayacam gelmese şayet
-
@yılmaz dediğim gibi, evrak maili alıp evraklarını gönderdikten sonra 1 ay bekleyip onay maili almayan arkadaşlar var. KCC'yi aradıklarında evrakların ellerine ulaşmadığını söylemişler ve onlarda sizin gibi onay maili aldı. Yani sistemsel bir hata ya da evrakları gözden kaçırıyorlar tam bilmiyorum ama şuan current olup evrakları göndermelerine rağmen mülakat alamıyorlar çünkü aradıklarında evrakların ellerine ulaşmadığını ve tekrar atmaları gerektiğini söylemiş KCC. Bunun gibi bir durumla karşılaşmamak adına sürecinizin gecikmesini istemiyorsanız 3-4 gün sonra evrakların ulaşıp ulaşmadığını arayarak teyit edebilirsiniz. Sizin tercihiniz. İsterseniz bekleyebilirsiniz de
-
@cancakicitr çok teşekkürler yardımlarınız için son bir soru acaba nereyi arayacam kcc numarası varmı ve Türkçe konuşuluyor dimi
-
@yılmaz google'a Kenctucky Consular Center yazınca çıkıyor ama malesef İngilizce konuşmanız gerek. Ve başkası arayabilir sizin adınıza ama Cse Number, isim ve doğum tarihi bilgileriniz söylemeniz gerektiğinden güvendiğiniz birinin aramasını öneririm.
-
@cancakicitr @yılmaz tam bir ay sonra dönüş yaptılar, hiç sıkıntı olmadı, genel olarak bir ay sonra dönüş yaparlar. bosuna kcc aramayın, inglizce birde sıra bekleme, baya uzun suruyor.
-
@mhepekiz sizin yazınızı görünce stresse giriyorum, benimde 1 mart sabah 07:45. belgeler. benimde resim kaldı.
-
@mhepekiz mülakata giderken mali kaynaklarda ev tapusu yada araba ruhsatı götürürken evin veya arabanın tapusu ve ruhsatı yeterli oluyormu. yoksa biryerlerden degerini gösterir belge almak gereklimi
-
-
@sadikcagan belgenin fazlası göz çıkarmaz daha rahat olursunuz ama önceki arkadaşların yazdıklarına göre sadece tapu fln. Yeterli oluyormuş
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum