@Müberra-Dikici, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)
@caner92 Turkish airlines, Amerika uçuşlarında ekonomi sınıfında iki valiz hakkını kaldırdı maalesef, tek valiz (23kg) hakkınız var. İkinci valize ücret ödemek, ya da bir üst sınıf bilet almak durumundasınız. Böyle olunca, aktarmalı uçuşlar çok daha ekonomik.
@deebee, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)
@caner92, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)
@minnesota Abd ye 3 kere gittim. 2 si aktarmalı 1 i direk. Eskiden ucuz çıkıyordu ama aktarmalılarda çok pahalı görünüyor artık. Çoğu girip bakınca valiz görünmüyor ekleyince fiyatları artıyor. Daha önceleri Klm, British Airways falan ucuz gösteriyordu Skyscanner üzerinden ve valiz dahildi fiyatlara. Nisan ayına kadar fiyatlar yakın aktarmalılarla ama yazın bakınca çok açılıyor farklar ve yüksek. Kış için Thy daha mantıklı 2 valiz olması açısından.
Katiliyorum size. Benim de 10’a yakin giris cikisim oldu, hem Ankara-Los Angeles hem de Ankara-Dallas rotalarinda, her zaman THY’yi daha uygun buldum. Tabii bunda tatil sezonunda ucmamam ve Ankara’ya ucmam da etkili olmus olabilir. 12,5 yil once ilk kez uctugumda da bilet $1000 civariydi, 6 ay once de ayni tutara uctum. Son gidisimde THY’nin tek dez avantaji bagaj hakkini 1’e indirmesi oldu, ek ikinci bagaj $160’di, Lutfhansa’da ayni fiyata iki valiz hakki vardi, tek valiz yeterli olacagi icin THY tercih ettim.
THY ucuslarinin coklu ulke aktarmali oldugunda, daha ucuz oldugunu soyluyorlar, vatandas olunca onu deneyecegim. Ornegin Dal-Ist-Ank yerine Dal-Ist-Roma-Ist-Ank gibi. Boylece mesela birkac gun de Roma’yi gezeriz 
aa ne zaman kalktı? ben en son ocak 2024 te gidip 2024 mart sonu döndüm ve iki valizdi. kış olduğu için thy daha uyguna geldi. aile ile gidince 6 valiz döndüm iyi oldu :))
bende yeşil pasaportu bekliyorum avrupada 1-2 gün gezip öyle geçme planım var bir kaç sene sonra.
aktarmalılarda tek valiz bile görünmüyor bu arada tek valiz ekleyince fiyat artıyor. geçenlerde british airways baktım en son uygun görünüyor ama valiz hakkı yok.