Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

• @caner92 Turkish airlines, Amerika uçuşlarında ekonomi sınıfında iki valiz hakkını kaldırdı maalesef, tek valiz (23kg) hakkınız var. İkinci valize ücret ödemek, ya da bir üst sınıf bilet almak durumundasınız. Böyle olunca, aktarmalı uçuşlar çok daha ekonomik.

• @caner92, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

@minnesota Abd ye 3 kere gittim. 2 si aktarmalı 1 i direk. Eskiden ucuz çıkıyordu ama aktarmalılarda çok pahalı görünüyor artık. Çoğu girip bakınca valiz görünmüyor ekleyince fiyatları artıyor. Daha önceleri Klm, British Airways falan ucuz gösteriyordu Skyscanner üzerinden ve valiz dahildi fiyatlara. Nisan ayına kadar fiyatlar yakın aktarmalılarla ama yazın bakınca çok açılıyor farklar ve yüksek. Kış için Thy daha mantıklı 2 valiz olması açısından.

Katiliyorum size. Benim de 10’a yakin giris cikisim oldu, hem Ankara-Los Angeles hem de Ankara-Dallas rotalarinda, her zaman THY’yi daha uygun buldum. Tabii bunda tatil sezonunda ucmamam ve Ankara’ya ucmam da etkili olmus olabilir. 12,5 yil once ilk kez uctugumda da bilet $1000 civariydi, 6 ay once de ayni tutara uctum. Son gidisimde THY’nin tek dez avantaji bagaj hakkini 1’e indirmesi oldu, ek ikinci bagaj $160’di, Lutfhansa’da ayni fiyata iki valiz hakki vardi, tek valiz yeterli olacagi icin THY tercih ettim.

THY ucuslarinin coklu ulke aktarmali oldugunda, daha ucuz oldugunu soyluyorlar, vatandas olunca onu deneyecegim. Ornegin Dal-Ist-Ank yerine Dal-Ist-Roma-Ist-Ank gibi. Boylece mesela birkac gun de Roma’yi gezeriz 🙂

• @Müberra-Dikici, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

@caner92 Turkish airlines, Amerika uçuşlarında ekonomi sınıfında iki valiz hakkını kaldırdı maalesef, tek valiz (23kg) hakkınız var. İkinci valize ücret ödemek, ya da bir üst sınıf bilet almak durumundasınız. Böyle olunca, aktarmalı uçuşlar çok daha ekonomik.

@deebee, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

@caner92, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

@minnesota Abd ye 3 kere gittim. 2 si aktarmalı 1 i direk. Eskiden ucuz çıkıyordu ama aktarmalılarda çok pahalı görünüyor artık. Çoğu girip bakınca valiz görünmüyor ekleyince fiyatları artıyor. Daha önceleri Klm, British Airways falan ucuz gösteriyordu Skyscanner üzerinden ve valiz dahildi fiyatlara. Nisan ayına kadar fiyatlar yakın aktarmalılarla ama yazın bakınca çok açılıyor farklar ve yüksek. Kış için Thy daha mantıklı 2 valiz olması açısından.

Katiliyorum size. Benim de 10’a yakin giris cikisim oldu, hem Ankara-Los Angeles hem de Ankara-Dallas rotalarinda, her zaman THY’yi daha uygun buldum. Tabii bunda tatil sezonunda ucmamam ve Ankara’ya ucmam da etkili olmus olabilir. 12,5 yil once ilk kez uctugumda da bilet $1000 civariydi, 6 ay once de ayni tutara uctum. Son gidisimde THY’nin tek dez avantaji bagaj hakkini 1’e indirmesi oldu, ek ikinci bagaj $160’di, Lutfhansa’da ayni fiyata iki valiz hakki vardi, tek valiz yeterli olacagi icin THY tercih ettim.

THY ucuslarinin coklu ulke aktarmali oldugunda, daha ucuz oldugunu soyluyorlar, vatandas olunca onu deneyecegim. Ornegin Dal-Ist-Ank yerine Dal-Ist-Roma-Ist-Ank gibi. Boylece mesela birkac gun de Roma’yi gezeriz 🙂

aa ne zaman kalktı? ben en son ocak 2024 te gidip 2024 mart sonu döndüm ve iki valizdi. kış olduğu için thy daha uyguna geldi. aile ile gidince 6 valiz döndüm iyi oldu :))
    bende yeşil pasaportu bekliyorum avrupada 1-2 gün gezip öyle geçme planım var bir kaç sene sonra.
    aktarmalılarda tek valiz bile görünmüyor bu arada tek valiz ekleyince fiyat artıyor. geçenlerde british airways baktım en son uygun görünüyor ama valiz hakkı yok.

• @caner92 Mayıs 2024 de değişti THY nin ABD valiz kuralları

• Merhaba, ABD- Amsterdam Schiphol - Istanbul aktarmasında havalimanından cikilmadiginda abd vatandaşları icin transit vize gerekiyor mu ? Yakin zaman da deneyimleyen oldu mu ?

• ⭐⭐⭐⭐

@ynus gerekmiyor, iki uçuşunda aynı bilette biletlenmis olması gerekiyor ve ABD’de ilk uçağa bineceğiniz havalimanında check in yaparken her iki ucus içinde boarding kartınızı almış olmanız gerekiyor. Iki uçuş arasındaki transfer süresi yolcunun kendi sorumluluğunda.

• ⭐⭐⭐

@ynus, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

Merhaba, ABD- Amsterdam Schiphol - Istanbul aktarmasında havalimanından cikilmadiginda abd vatandaşları icin transit vize gerekiyor mu ? Yakin zaman da deneyimleyen oldu mu ?

Sorunuzda belirttiginiz uzere, ABD vatandasi bir kisi AB ulkelerinde (Schengen bolgesinde, Avusturlaya, Kanada vb... ulkelerde) vizeden muaftir zaten. Bu kisilerin transit vizeye ihtiyaci yoktur.

• Dün İzmir-frankfurt-san Francisco aktarmalı geldik. Frankfurt havalimanı çok rahat ve kolaydı aktarma için. Biz ne olur ne olmaz diye 4 saat aktarmalı aldık ama 1.5-2 saat de gayet yeterli olurmuş. Tenha olması da bunda etken olabilir

• I-797 approval notice belgesi tasiyan Turk vatandaslarinin da transit visa almasi gerekiyormuş, az once ogrendim; sinirden kendimi kemirecegim!

• @ekdodo Hangi ulkeden bahsediyorsunuz? Benim bildigim kadariyla sadece Kanada, green card sahibi turklerden transit vize istemezken geri kalan butun Turklerden (normal pasaport sahipleri icin) ne tur vizesisi olursa olsun transit vize ister. Bu defalarca yazildi cizildi.

Siz hangi ulkeden bahsediyorsunuz?

• Selamlar, Yunanistan ile ilgili bir ileti göremedim daha önce Atina'dan uçan var mı acaba? İnternette hem transit vize gerekir hem de gerekmez diyor aktarmalı uçuş için. Bilgisi olan var mı acaba ya da nereden teyit edebiliriz konsolosluğa yazsak dönüş alabilir miyiz?

• @Karagoz Kanada için yazdım zaten I-751 bilgilendirmesini.

• ⭐⭐⭐⭐

@ekdodo

Kanada aktarmalarında konu konuşulmuştu ne yazık ki, sizin için üzücü olmuş. Hayırlısı olsun, sürecinizde sadece küçük bir nazar boncuğu olsun bu yaşanan durum.

https://yesilkartforum.com/forum/post/474060

• @ekdodo I-751 nedir bilmiyorum ben ama onceki mesajinizda I797 yazdiginiz icin sadece bir vize turunun onaylandigini anladim.
    Ama sonucta kotu bir deneyim, sanssizlik olmus. Kanada bu konuda cok net, Elinizde gecerli bir green card olmasi gerekiyor maalesef. Bir sekilde green card almaya hak kazandiginizi gosteren hic bir belge (I-797 gibi) gecerli sayimiyor. Ya ABD pasaportu, ya elinizde gecerli green card, ya da pasaportunuzda gecerli I-551 damgasi gerekiyor. Bunlarin hic biri yoksa ve transit vizeniz yoksa ucaga bile almiyorlar.
    Sizin durumunuz neydi? Evlilige bagli suresi bitmis green card sahibisiniz, ama i-751 onayi alarak 10 yil gecerli green cardinizi bekler durumda misiniz? Haliyle elinizde gecerli green card olmadigi icin magdur mu oldunuz?

• @ynus ABD VATANDAŞLARI İSTEDİĞİ GİBİ SEYAHAT EDEBİLİR. LİMANDAN DIŞARI DA ÇIKABİLİR-GİREBİLİR.

• Merhaba, İstanbul New York ucusu için, amerika vizem var hangi ülkelerden transit geçiş yaparak uçuş yapabilirim bilgisi olanlar yeşillendirebilirse sevinirim.

• @mojitomango Schengen ülkelerinden aktarma yapabilirsiniz. + Londra aktarmalı uçuşlarla da gidebilirsiniz.

• @aysenalkan halihazırda schengen vizem yok ama amerika vizem mevcut.

• @mojitomango tamam abd vizesi ile schengen olmadan da aktarma yapabilirsiniz. Konu içinde paylaşılan bir video linki vardı onu bulursanız detaylı bir şekilde acıkliyor videoda

• @aysenalkan teşekkürler.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

117

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |