Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

Taşındı Yolculuk
579 176 57.1k 166
  • ⭐⭐

    @ATS16 ha ok o zaman sıkıntı yok.


  • Merhaba bende yeni bir deneyimimi paylasmak istiyorum, ben devamli brisith airways londra aktarmasini kullaniyorum, son amerikaya gelisimde istanbuldan kalkan ucak Londra heatrow terminal 3 e indi Amerikaya gidecek olan ucak terminal 5 teydi sorunsuz bi sekilde havalimani icinden otobusle terminal 5 e gittim. ( ayni havalimanindaki farkli terminallerde olan ucuslarda sorun olmuyor.) Fakat istanbuldan kalkan ucak gec kalktigi icin londradaki ucagi kacirdim, londrada bana baska ucus olmadigi icin ertesi gun icin bir ucaga bilet kestiler, sehrin diger ucundaki Gatwick havalimaninda bir otel ayarladilar gorevliye ingiltereye girmem icin vizemin olmadigini soyledim oda bana pasaport polisine biletini goster gunluk vize verirler dedi ben saskinlikla pasaport polisine gittim biletimi ve greencard`imi gosterdim hic bir sey sormadan pasaportuma 24 saatlik bir vize basti ve sorunsuz bir sekilde girdim, cok farkli bir deneyimdi eger basiniza boyle birsey gelirse deneyebilirsiniz.


  • @OZTURK Evet sizinkisi ertesi gün olması ve pasaportunuza günlük vize basılması sebebiyle sıradışı bir deneyim olmuş. İngiltere uçuşlarında eğer aktarmalı uçuş aynı gün ise, ve hatta farklı bir havaalanında olsa bile tek PNR olması şartıyla transit vize şartı aranmıyor ve havaalanını terkedebiliyorsunuz diye duymuştum, bu şekilde deneyim yaşayan hatta Londra'yı günürbirlik gezen arkadaşlar var lakin sizinkisi daha farklı bir deneyim olmuş.


  • @OZTURK aynı vizeden(24saatlik Londra vizesi) bana da verdiler sınırda hatta GC olmadan sadece pasaportumdaki göçmen vizesiyle.

    İstanbul'daki uçağımız 2 saat geç kalktığı için Londra daki uçuşumuzu kaçırmıştık hava muhalefeti kaynaklı. Sınır polisi ve British havayolları çalışanları çok yardımseverdi. Bize alkollü içecekler hariç havaalanında harcayabileceğimiz M&S Starbucks vb. yerlerde geçerli kişi başı 10gbp lik kuponlar da verdiler. Heathrow da çalışanların kabaca %80 i Hintli desem yanılmam sanırım.Hintli aksanları İngiliz ingilizcesiyle birleşince anlamakta zaman zaman zorlandığım oldu. Onun dışında güzel bir deneyimdi. Tavsiye ederim british airways i ve Londra aktarmasını.


  • Bizim bu thy ne kadar vatandaşını yolan bir firma. Avrupadan, ingiltereden abd ye yaz mevsiminde direk ucus biletlerine bakıyorum 15-16 bin tl. Bizim thy 40 binlerden başlıyor en kötü.


  • @caner92 Dostlar Türkiye Türkler için bir cehennem. Mesela Tiran dan her gün 18 ayrı İtalyan şehrine Wizz Air vs uçuyor. Gidiş dönüş valizsiz fiyat 20 Euro. Tek yön 10 Euro. Evet uçak 9,99 Euro. 1 ay önceden almanız genelde yeterli oluyor.

    Londra aktarmalı, Almanya aktarmalı, Fransa aktarmalı, Hollanda aktarmalı biletleri THY nin 1/3 fiyatına bulabilirsiniz. Türklerin Bordo pasaportunun değersizliği nedeniyle Schengen den transit yapamayacağını düşünen Türkler genelde direkt uçmaya çalışıyorlar. THY de bu noktada kucaklıyor.


  • @minnesota Abd ye 3 kere gittim. 2 si aktarmalı 1 i direk. Eskiden ucuz çıkıyordu ama aktarmalılarda çok pahalı görünüyor artık. Çoğu girip bakınca valiz görünmüyor ekleyince fiyatları artıyor. Daha önceleri Klm, British Airways falan ucuz gösteriyordu Skyscanner üzerinden ve valiz dahildi fiyatlara. Nisan ayına kadar fiyatlar yakın aktarmalılarla ama yazın bakınca çok açılıyor farklar ve yüksek. Kış için Thy daha mantıklı 2 valiz olması açısından.


  • @caner92 Turkish airlines, Amerika uçuşlarında ekonomi sınıfında iki valiz hakkını kaldırdı maalesef, tek valiz (23kg) hakkınız var. İkinci valize ücret ödemek, ya da bir üst sınıf bilet almak durumundasınız. Böyle olunca, aktarmalı uçuşlar çok daha ekonomik.


  • @caner92, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

    @minnesota Abd ye 3 kere gittim. 2 si aktarmalı 1 i direk. Eskiden ucuz çıkıyordu ama aktarmalılarda çok pahalı görünüyor artık. Çoğu girip bakınca valiz görünmüyor ekleyince fiyatları artıyor. Daha önceleri Klm, British Airways falan ucuz gösteriyordu Skyscanner üzerinden ve valiz dahildi fiyatlara. Nisan ayına kadar fiyatlar yakın aktarmalılarla ama yazın bakınca çok açılıyor farklar ve yüksek. Kış için Thy daha mantıklı 2 valiz olması açısından.

    Katiliyorum size. Benim de 10’a yakin giris cikisim oldu, hem Ankara-Los Angeles hem de Ankara-Dallas rotalarinda, her zaman THY’yi daha uygun buldum. Tabii bunda tatil sezonunda ucmamam ve Ankara’ya ucmam da etkili olmus olabilir. 12,5 yil once ilk kez uctugumda da bilet $1000 civariydi, 6 ay once de ayni tutara uctum. Son gidisimde THY’nin tek dez avantaji bagaj hakkini 1’e indirmesi oldu, ek ikinci bagaj $160’di, Lutfhansa’da ayni fiyata iki valiz hakki vardi, tek valiz yeterli olacagi icin THY tercih ettim.

    THY ucuslarinin coklu ulke aktarmali oldugunda, daha ucuz oldugunu soyluyorlar, vatandas olunca onu deneyecegim. Ornegin Dal-Ist-Ank yerine Dal-Ist-Roma-Ist-Ank gibi. Boylece mesela birkac gun de Roma’yi gezeriz :)


  • @Müberra-Dikici, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

    @caner92 Turkish airlines, Amerika uçuşlarında ekonomi sınıfında iki valiz hakkını kaldırdı maalesef, tek valiz (23kg) hakkınız var. İkinci valize ücret ödemek, ya da bir üst sınıf bilet almak durumundasınız. Böyle olunca, aktarmalı uçuşlar çok daha ekonomik.

    @deebee, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

    @caner92, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

    @minnesota Abd ye 3 kere gittim. 2 si aktarmalı 1 i direk. Eskiden ucuz çıkıyordu ama aktarmalılarda çok pahalı görünüyor artık. Çoğu girip bakınca valiz görünmüyor ekleyince fiyatları artıyor. Daha önceleri Klm, British Airways falan ucuz gösteriyordu Skyscanner üzerinden ve valiz dahildi fiyatlara. Nisan ayına kadar fiyatlar yakın aktarmalılarla ama yazın bakınca çok açılıyor farklar ve yüksek. Kış için Thy daha mantıklı 2 valiz olması açısından.

    Katiliyorum size. Benim de 10’a yakin giris cikisim oldu, hem Ankara-Los Angeles hem de Ankara-Dallas rotalarinda, her zaman THY’yi daha uygun buldum. Tabii bunda tatil sezonunda ucmamam ve Ankara’ya ucmam da etkili olmus olabilir. 12,5 yil once ilk kez uctugumda da bilet $1000 civariydi, 6 ay once de ayni tutara uctum. Son gidisimde THY’nin tek dez avantaji bagaj hakkini 1’e indirmesi oldu, ek ikinci bagaj $160’di, Lutfhansa’da ayni fiyata iki valiz hakki vardi, tek valiz yeterli olacagi icin THY tercih ettim.

    THY ucuslarinin coklu ulke aktarmali oldugunda, daha ucuz oldugunu soyluyorlar, vatandas olunca onu deneyecegim. Ornegin Dal-Ist-Ank yerine Dal-Ist-Roma-Ist-Ank gibi. Boylece mesela birkac gun de Roma’yi gezeriz :)

    aa ne zaman kalktı? ben en son ocak 2024 te gidip 2024 mart sonu döndüm ve iki valizdi. kış olduğu için thy daha uyguna geldi. aile ile gidince 6 valiz döndüm iyi oldu :))
    bende yeşil pasaportu bekliyorum avrupada 1-2 gün gezip öyle geçme planım var bir kaç sene sonra.
    aktarmalılarda tek valiz bile görünmüyor bu arada tek valiz ekleyince fiyat artıyor. geçenlerde british airways baktım en son uygun görünüyor ama valiz hakkı yok.


  • @caner92 Mayıs 2024 de değişti THY nin ABD valiz kuralları


  • Merhaba, ABD- Amsterdam Schiphol - Istanbul aktarmasında havalimanından cikilmadiginda abd vatandaşları icin transit vize gerekiyor mu ? Yakin zaman da deneyimleyen oldu mu ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ynus gerekmiyor, iki uçuşunda aynı bilette biletlenmis olması gerekiyor ve ABD’de ilk uçağa bineceğiniz havalimanında check in yaparken her iki ucus içinde boarding kartınızı almış olmanız gerekiyor. Iki uçuş arasındaki transfer süresi yolcunun kendi sorumluluğunda.

  • ⭐⭐⭐

    @ynus, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

    Merhaba, ABD- Amsterdam Schiphol - Istanbul aktarmasında havalimanından cikilmadiginda abd vatandaşları icin transit vize gerekiyor mu ? Yakin zaman da deneyimleyen oldu mu ?

    Sorunuzda belirttiginiz uzere, ABD vatandasi bir kisi AB ulkelerinde (Schengen bolgesinde, Avusturlaya, Kanada vb... ulkelerde) vizeden muaftir zaten. Bu kisilerin transit vizeye ihtiyaci yoktur.


  • Dün İzmir-frankfurt-san Francisco aktarmalı geldik. Frankfurt havalimanı çok rahat ve kolaydı aktarma için. Biz ne olur ne olmaz diye 4 saat aktarmalı aldık ama 1.5-2 saat de gayet yeterli olurmuş. Tenha olması da bunda etken olabilir


  • I-797 approval notice belgesi tasiyan Turk vatandaslarinin da transit visa almasi gerekiyormuş, az once ogrendim; sinirden kendimi kemirecegim!


  • @ekdodo Hangi ulkeden bahsediyorsunuz? Benim bildigim kadariyla sadece Kanada, green card sahibi turklerden transit vize istemezken geri kalan butun Turklerden (normal pasaport sahipleri icin) ne tur vizesisi olursa olsun transit vize ister. Bu defalarca yazildi cizildi.

    Siz hangi ulkeden bahsediyorsunuz?


  • Selamlar, Yunanistan ile ilgili bir ileti göremedim daha önce Atina'dan uçan var mı acaba? İnternette hem transit vize gerekir hem de gerekmez diyor aktarmalı uçuş için. Bilgisi olan var mı acaba ya da nereden teyit edebiliriz konsolosluğa yazsak dönüş alabilir miyiz?


  • @Karagoz Kanada için yazdım zaten I-751 bilgilendirmesini.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ekdodo

    Kanada aktarmalarında konu konuşulmuştu ne yazık ki, sizin için üzücü olmuş. Hayırlısı olsun, sürecinizde sadece küçük bir nazar boncuğu olsun bu yaşanan durum.

    https://yesilkartforum.com/forum/post/474060


Benzer Başlıklar

  • ABD pasaportu ile Turkiye’ye gitmek

    Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    356 Bakış
    ATS16A
    @eire Geçerli ABD pasaportunuz ve Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanınız varsa Türkiye’ye sorunsuz bir şekilde giriş yapabilir, herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın Türkiye’de kalabilir ve Türkiye’den çıkış yaparken ABD pasaportunuz ile çıkış yapabilirsiniz.
  • ABD’den Türkiye’ye eşya kargolamak

    Yolculuk
    2
    0 Oy
    2 İleti
    380 Bakış
    ?
    oncelikle gecmis olsun. Turkiye'ye kargolatmaniz durumunda, esyalariniz diger butun yurt disindan gelen kargolarla ayni maumeleyi gorecek. yani gumruge girip orada kontrol edilecekler. belki ucret cikar cikmaz onu ilgili birimden ogrenebilirsiniz. Size tavsiyem bavullarinizi, Turkiye'ye giden es-dost araciligiyla getirtmeniz. bavul hakki yoksa bile odeyeceginiz bavul basina meblagi hava yolu sirketlerinin internet sayfalarindan bulabilirsiniz. Diger bir alternatif de, ismini hatirlayamadigim bir uygulama var. oraya uye olup ilaninizi ve butcenizi yaziyorsunuz. Uygulamayi kullanan ve Turkiye'ye gelen birisi ilaninizi gorurse ve butceniz ona uygun gelirse, sizin icin Turkiye'ye getirebiliyor. detayli bilgi icin uygulamanin internet sitesine bakabilirsiniz.
  • COS sürecinde ABD içi uçak yolculuğu yapmak

    Yolculuk
    1
    0 Oy
    1 İleti
    151 Bakış
    T
    merhaba j1 vizemi B2 turist vizesine çevirmek istiyorum fakat başvurudan sonra bekleme sürecinde amerika içi seyahat hakkım hala geçerli midir? havaalanında görevliler sonuç olarak pasaportumdaki vize tarihini expired olarak görecek bir sorun teşkil eder mi ? ne yapmalıyım?
  • Turkiye'ye Ucak Bileti Ucretleri

    Taşındı Yolculuk
    11
    0 Oy
    11 İleti
    2k Bakış
    S
    Merhabalar bu konuda net bilgiye sahip birisi var mı? 1 sene önce greencard çekilişli ile Amerika'ya geldim ve burada pasaporttun yenilettim çünkü damga damgası basılan pasaportum 1 senesi kalmıştı ve zaten 1 senelik vize başmışlardı bitti şuanda ama bende greencard var ve yeni pasaportum var burada eski pasaportumda yanımda Amerika'dan Türkiye'de Ağustos ve Eylül ayları için ucuz bilet bakıyorum ama hep avrupa üzerinden uçaklar var transit alanı kullanarak uçtuğum uçuşlar için Türkiye vatandaşı olduğum için yine transit vize almam gerekiyor mu? Eğer gerekmiyorsa Turkish Airlines kullanmayıp Avrupa firmaları üzerinden gelmeyi düşünüyorum ucuza getirmek için ve gerekmiyorsa belli bir saat limiti var mı havalimanında bekleme süresi olarak öğrenebilir miyim?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum