Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak


  • @batum AOS processing suresi yil boyunca homojen degil. Erken gonderirseniz uzun suruyor. Yaz aylarinda gonderirseniz yetistirmeye calistiklari icin daha hizli davraniyorlar; ama background checki zamaninda tamamlanmayan caseler oluyor. Bu caseler 30 Eylul sonunda reddediliyor. Isin bu kismi biraz sansla alakali.


  • @batum Bir NOA almadiniz mi? aldiginiz NOA'da yazar.


  • @Stoic-Turk service center NBC (National Benefits Center) olarak gözüküyor. Herhangi bir ofis adı bulunmamakta.


  • @batum I-485'te yazdiginiz adresin posta kodu hangisiyse o posta kodunu https://www.uscis.gov/about-us/find-a-uscis-office/field-offices sitesinde aratarak FO'yu bulabilirsiniz.


  • @batum I-485 formunda kullanmis oldugunuz adresin Zip Code unu verirseniz hangi Field Office bakacak Dosyaniza bilgisini vereyim .


  • Merhabalar herkese, belgeleri gönderdikten sonra sponsorun/ eşimin maddi durumuna karar veremedik diye RFE aldık. Dosyayı da öyle bir zamanda gönderdik ki Aralık sonu vs. 2023 yılının tax'ini koyduk. Maddi durumu yeterli aslında acaba vergi dönemi olduğu için most recent 2024'ü de mi görmek istediler sizce? Biraz kafam karıştı %125'in üzerinde gelirle RFE almak. Belki benzer bir durum yaşayan vardır? Buna rağmen biyometrik randevum da verildi.


  • @Nugbug Gunaydin . Biometrics ve diger islemler birbirinden bagimsiz isliyor bu sebeple Biometrics randevusu almis olmaniz normal . 2024 yilina ait Tax Return yaptiysaniz RFE icin onu ve son uc aya ait varsa W2 gondermenizi tavsiye ederim . RFE sizi korkutmasin bazen sadece zaman kazanmak icin bile onemsiz bir sebepten RFE gonderebiliyorlar . Bol Sans


  • @Figen Teşekkür ederim biraz rahatladım 👏🏻


  • @Figen ZIP 90401 olarak göndermiştim


  • @batum Merhaba ;
    Los Angeles (LOS)
    Location Address:
    300 North Los Angeles Street
    Los Angeles, CA 90012


  • Herkese merhaba . Benim emailime böyle bir mesaj geldi :We have taken an action on your case : Myuscis girdiğimde amma bir değişiklik yok , sizlerden birine böyle bir mesaj geldimi emaile ? Geldikden ne kadar sonra dosyanızın onaylandığını gördünüz? 😊

  • ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti
  • ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

  • Selamlar. EB1A için onaylanmış I-140'e dayanan AOS basvurum (I485) dün USCIS'in Chicago ofisine vardı. Bugünlerde receipt notice'ler ne kadar sürede geliyor, tecrübe edeniniz oldu mu?

    Ayrıca sizce biometric randevusu kaç hafta sonra olur tahmini? Çok teşekkürler.


  • Merhabalar, CN current olmadan bu $330 lottery fee receipti alabilme imkanimiz var mıdır? Şimdiden almak sorun yaratır mı?


  • @kemalede receipt notice bu aralar biraz geç geliyor galiba Facebookdakı i-485 grupunda geçiktiğini söyleyenler vardı en son. Bizde biometric bir ay bile olmadan gelmişdi . 29 septemberde gönderdik i-485 , 6 october , 24 october için biometric vermişlerdi .


  • Merhabalar, bu sene 2025 AOS sürecinde ilerlemeleriniz ne durumdadır? Kendi sürecimde halen 4 aydır LA ofisinde gelişme beklemekteyim. Diğer yabancı forumlardan okuduğum kadarıyla bu sene için geçen senelere göre daha yavaş çalıştıklarını belirten söylemler okudum. Elinde verisi olanlar eğer bizimle paylaşabilirse sevinirim.


  • @batum Merhaba, bu sene nasıl çalışıyorlar pek bilgim yok ama geçen sene LA ofisin performansı iyiydi diye biliyorum. Biyometriğinizi vereli 2 ay olmamış, biraz daha sabırla bekleyin. Ayrıca 6 ay dosyayı bekletme (normal processing time) "hakları" var, bu da sizin örnekte 20 Mayıs civarı bir tarihe denk geliyor. Trump effect de olabilir, bilemeyiz ama bence endişe edilecek bir durumunuz yok şu aşamada. 20 Mayıs gelir de halen cevap vermezlerse, o zaman senatörünüzden (asistanından) yardım istemeyi denersiniz. Geçen sene benim dosyamı 6 ay bekletip, ondan sonra iki hafta sonrasına mülakat vermişlerdi, dosyayı gönderdikten 7 ay sonra almıştım green cardı, son ay Eylül ayında. Öncesinde hazırlık süreçleri vs derken 10 ay sürdü.


  • @batum Karıştırdım sanırım biyometriği 2 Ocak'ta vermişsiniz galiba. yine de 2.5 ay geçmiş, söylediklerim geçerli, biraz daha bekleyin. Boilingpointe gelirseniz, sizin zip koda bakan congressman/woman veya senatöre ulaşırsınız, onun içinde de en az bi 5 ay geçsin ama.


  • @erenotti bey merhabalar. Süreçlerinizi forumun eski sayfalarından okuyarak geçen seneye istinaden kafamda az çok senaryo oluşturmuştum ama bu sene beklediğimin aksine trump faktörü ortaya çıktı. Bu zaman zarfında birlikte dosya gönderimi yaptığım iki arkadaşım benim aksime şubat ayında Miami ofisten mülakatsız kabul aldılar ve bu durum benim sürecimde hem sevinç az da olsa burukluk hissettirdi. Ayrıca size AOS un hem psikolojik hemde maddi yönünü işlemlere başlarken gerçekten hafife aldığımı belirtmeliyim fakat süreç ilerledikçe bu durum buram buram beni germeye başladı. Sizler geçen sene bu durumu nasıl atlatabildiniz? önerileriniz var mı?


  • Bu ileti silindi!

  • @batum Şu iletimden https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak/3547 geçen sene yaşadığım durumun uzun özetini okuyabilirsiniz, ve genel olarak tüm iletilerimde yaşadığım tecrübeleri okuyabilirsiniz, ayrıca @Redbeard arkadaşım da New Orleans'ta benimle benzer süreçleri yaşadı. Biz o kadar yazdık, bizden sonra gelenlere bilgi ve yol göstersin diye, bakıp bakmamak sizin elinizde(ydi).
    Sürecin maddi tarafı bizleri inanılmaz yordu, etkilerini halen hissediyoruz, hesaplamayı iyi değil hem de çok iyi yapmak gerekiyor, sizin açınızdan da gerekiyordu artık geçmiş, beklemekten başka çare yok, ülkeden de çıkamazsınız.
    Hele ki, KCC'nin dosyaları current olmadan istediğiniz Amerikan konsolosluğuna taşıma olayının önü açıldığından beri B2 yani turist statüsüyle gelip AOS yapmanın hiçbir esprisi kalmadı. Ki bu sayede bu forumu da sürekli takip eden arkadaşlar hangi konsolosluğun mülakat verdiklerini bildikleri için (Viyana, Uzakdoğu Ülkeleri gibi) dosyalarını oraya taşıyıp vizelerini aldılar, alıyorlar.
    ABD'de son dönemlerin komik tabiriyle 'kurulu düzeni' olanların veya maddi yönden rahat (hesap kitap yapmaya gerek kalmadan yaşanabilecek bir birikimden bahsediyorum) olanların haricinde AOS yapmanın gerçekten mantıklı bir açıklaması yok bana göre. Şöyle olabilir, arkadaşlarınızın mülakatsız kısa sürede işlemlerini yaptığı bazı ofisler, (Florida, New Jersey, Massachusetts gibi) hızlı çalışıyorlar ancak tamamen şans yine de, ki buralardan bile işlem yapılsa yekünde baktığınızda CP'den yine çok daha maliyetli bir tablo ortaya çıkıyor. İnsan cebinde Amerikan vizesi olunca o AOS yaparım ne de olsa kafam rahat büyüsüne kapılıyor ama bunun green cardı aldıktan sonrası da var (finansal açıdan söylüyorum).
    Ha maddi tarafını bir kenara bırakalım psikolojik tarafına geçelim, ben bu bekleme sürecinde ne yapıyordum ? Şimdi sizi tanımadığım için size yönelik kişisel bir tavsiyede bulunamam, örneğin bara gidin insanlarla tanışın derim, namaz kılan birisinizdir mesela, boşa öneri yapmış olurum.
    Ben geçen sene çoğunluğu tek başıma olmak üzere road tripler düzenledim, ülkeyi gezdim, fast food ve burger gurmesi oldum hepsini sırayla denedim (sağlıklı yaşıyorum o ayrı), dive barlara gidip tab açtırıyodum bol bol. Gym'e yazıldım, oraya da yarım saat yürüyerek gidiyordum, arada yolda gördüğüm homelesslarla sohbet ediyordum, sigara veriyordum fln. Bir şey satın almasam bile marketleri geziyordum, ilginç neler var neler yok onları araştırıyordum. Internations, meetup tarzı organizasyonların eventlerine gidip orada yeni insanlarla tanışıyordum, hatta oralarda bile çok canayakın yerleşik Türklerle tanıştım. Siz zaten anladığım kadarıyla Los Angeles'tasınız, arabanız varsa sahillerini gezin, yeni yerler keşfedin, kitabınızı, örtünüzü alıp Malibu sahilde günbatımını izleyin. Udemy'den Coursera'dan online kurslar satın alın, haber kanallarını izleyin CBS, ABC, NBC vs hepsi, İngilizce telaffuzunuza çok katkısı olur, (İngilizce seviyenizi bilmiyorum).
    Şimdilik diyeceklerim bunlar.

  • erenottiE erenotti bu başlıktan bahsetti

Benzer Başlıklar

  • 9 Oy
    12 İleti
    418 Bakış
    smartcellsS
    @capon 30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk. Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
  • Green card kazandıktan sonrası

    Greencard Loto Başvurusu Soruları green card gocmen vize gocmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @greencardburak, içinde söyledi: Green card kazandıktan sonrası Arkadaslar merhabalar 19 yaşındayım bu yil gc e basvuracam hatta pasaportumu bile çıkardım sorum şu ben ogrenciyim eğer çıkarsa bu greencard masrafları ne kadar çıkar mesela turkiyedeki masraf lar ardından abd deki masrafalf kimim kimsem yok bilgim var fakat neyse kısaca 2 bin dolar ile abd ye gidebilirmiyim Su basligi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar Bu da ABD'deki aylik masraflar icin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri Maalesef 2000 dolar cok az bir miktar, yukaridaki basligi harcamalar icin inceleyebilirsiniz. Tavsiyem en az 3-4 ay sizi idare edecek bir parayla gelmeniz yonunde... Tum planlarinizin beklediginiz gibi olacaginin ya da hemen iyi bir is bulacaginizin garantisi yok.
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 6 Oy
    321 İleti
    20k Bakış
    crazycellsC
    @dogukanksck, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin Green Card alımı zorlaşıyor (Public Charge rule) Merhabalar, birkaç gün önce Public Charge kuralının kaldırıldığı hakkında bilgi sahibi oldum fakat Public Charge kuralı nedir ve Green Card başvurusu yapanlar ile ne kadar ilgili ve ilgili ise ne konuları hakkında bir kuraldır? Bilenler ve deneyimli abiler kardeşler bilgi verebilirlerse çok memnun olurum teşekkür ederim.. Eminim benim gibi araştıran yüzlerce kişi vardır... Sorulariniz icin yeni basliklar olusturmaniza gerek yok. Bu basliktaki bilgileri inceleyebilirsiniz, ama once hemen ustteki iletiyle baslayin; cunku Trump'in 'public charge' uygumalari kaldirilip, eski -daha esnek- haline donduruldu.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

46

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum