Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

• @gucarslan kendileri ıle konuştuğumda bu sürecin 5-6 ay surecegını söylediler fakat forumda 2025 AOS yapanların birkac tanesinin butun ıslemlerının bitmıs ve fiziksel kartı bekledıklerını okudum. Bu da benim ıslem süresiyle ılgılı kafa karışıklığıma neden oldu.

• @batum Merhabalar . Oncelikle Tebrikler . Genel olarak DV Dosyalarinda parmak izinden 45 gun sonra gibi Mulakat kagidi geliyor . Ama bu tabiki basvurunuzun bakildigi Field Office e , Mulakat alip almayacaginiza , is yogunluguna vb degisebiliyor . Bol Sans dilerim .

• Selamlar herkese!
    AOS sürecim hakkında özet geçmek isterim,
    arkadaşlar ona göre kendini garantiye alabilsin.

7 Nisan’da Amerika’ya giriş yaptım ve Haziran 22 de evlendim.
    9 Temmuz’da AOS’a başvurdum,
    15 Ağustos’ta Biometrics randevumu tamamladım,
    20 ağustos’ta Birth certificate RFE talebi aldım ve gerekli belgeleri tekrar gönderdim,
    28 ağustos’ta RFE response olarak case status değişti,
    Hala beklemekteyim 7 ay bitti.Süreç tamamen şans bizden sonra başvurup alanlar var.
    NO EAD NO GREEN CARD Still Nothing
    Ben de bittim 🗿
    Herkese Bol Şans!

• Tekrar merhabalar, AOS dosyamın hangi Field Office tarafından incelendiğini öğrenmemin bir yolu var mıdır?

• @batum AOS processing suresi yil boyunca homojen degil. Erken gonderirseniz uzun suruyor. Yaz aylarinda gonderirseniz yetistirmeye calistiklari icin daha hizli davraniyorlar; ama background checki zamaninda tamamlanmayan caseler oluyor. Bu caseler 30 Eylul sonunda reddediliyor. Isin bu kismi biraz sansla alakali.

• @batum Bir NOA almadiniz mi? aldiginiz NOA'da yazar.

• @Stoic-Turk service center NBC (National Benefits Center) olarak gözüküyor. Herhangi bir ofis adı bulunmamakta.

• @batum I-485'te yazdiginiz adresin posta kodu hangisiyse o posta kodunu https://www.uscis.gov/about-us/find-a-uscis-office/field-offices sitesinde aratarak FO'yu bulabilirsiniz.

• @batum I-485 formunda kullanmis oldugunuz adresin Zip Code unu verirseniz hangi Field Office bakacak Dosyaniza bilgisini vereyim .

• Merhabalar herkese, belgeleri gönderdikten sonra sponsorun/ eşimin maddi durumuna karar veremedik diye RFE aldık. Dosyayı da öyle bir zamanda gönderdik ki Aralık sonu vs. 2023 yılının tax'ini koyduk. Maddi durumu yeterli aslında acaba vergi dönemi olduğu için most recent 2024'ü de mi görmek istediler sizce? Biraz kafam karıştı %125'in üzerinde gelirle RFE almak. Belki benzer bir durum yaşayan vardır? Buna rağmen biyometrik randevum da verildi.

• @Nugbug Gunaydin . Biometrics ve diger islemler birbirinden bagimsiz isliyor bu sebeple Biometrics randevusu almis olmaniz normal . 2024 yilina ait Tax Return yaptiysaniz RFE icin onu ve son uc aya ait varsa W2 gondermenizi tavsiye ederim . RFE sizi korkutmasin bazen sadece zaman kazanmak icin bile onemsiz bir sebepten RFE gonderebiliyorlar . Bol Sans

• @Figen Teşekkür ederim biraz rahatladım 👏🏻

• @Figen ZIP 90401 olarak göndermiştim

• @batum Merhaba ;
    Los Angeles (LOS)
    Location Address:
    300 North Los Angeles Street
    Los Angeles, CA 90012

• Herkese merhaba . Benim emailime böyle bir mesaj geldi :We have taken an action on your case : Myuscis girdiğimde amma bir değişiklik yok , sizlerden birine böyle bir mesaj geldimi emaile ? Geldikden ne kadar sonra dosyanızın onaylandığını gördünüz? 😊

• ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti
  • ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

• Selamlar. EB1A için onaylanmış I-140'e dayanan AOS basvurum (I485) dün USCIS'in Chicago ofisine vardı. Bugünlerde receipt notice'ler ne kadar sürede geliyor, tecrübe edeniniz oldu mu?

Ayrıca sizce biometric randevusu kaç hafta sonra olur tahmini? Çok teşekkürler.

• Merhabalar, CN current olmadan bu $330 lottery fee receipti alabilme imkanimiz var mıdır? Şimdiden almak sorun yaratır mı?

• @kemalede receipt notice bu aralar biraz geç geliyor galiba Facebookdakı i-485 grupunda geçiktiğini söyleyenler vardı en son. Bizde biometric bir ay bile olmadan gelmişdi . 29 septemberde gönderdik i-485 , 6 october , 24 october için biometric vermişlerdi .

• Merhabalar, bu sene 2025 AOS sürecinde ilerlemeleriniz ne durumdadır? Kendi sürecimde halen 4 aydır LA ofisinde gelişme beklemekteyim. Diğer yabancı forumlardan okuduğum kadarıyla bu sene için geçen senelere göre daha yavaş çalıştıklarını belirten söylemler okudum. Elinde verisi olanlar eğer bizimle paylaşabilirse sevinirim.

• @batum Merhaba, bu sene nasıl çalışıyorlar pek bilgim yok ama geçen sene LA ofisin performansı iyiydi diye biliyorum. Biyometriğinizi vereli 2 ay olmamış, biraz daha sabırla bekleyin. Ayrıca 6 ay dosyayı bekletme (normal processing time) "hakları" var, bu da sizin örnekte 20 Mayıs civarı bir tarihe denk geliyor. Trump effect de olabilir, bilemeyiz ama bence endişe edilecek bir durumunuz yok şu aşamada. 20 Mayıs gelir de halen cevap vermezlerse, o zaman senatörünüzden (asistanından) yardım istemeyi denersiniz. Geçen sene benim dosyamı 6 ay bekletip, ondan sonra iki hafta sonrasına mülakat vermişlerdi, dosyayı gönderdikten 7 ay sonra almıştım green cardı, son ay Eylül ayında. Öncesinde hazırlık süreçleri vs derken 10 ay sürdü.

Benzer Başlıklar

• Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card vergi
    5
    0 Oy
    5 İleti
    908 Bakış
    crazycellsC
    @fatim, içinde söyledi: Gelir beyanında bulunup vergiyi ödememek Merhabalar bi sorum olacaktı eşim gelir beyanında bulundu ama ödemesi gereken vergiyi ödemedi zamanı geçti üstelik benim için green card başvurusunu yapacaz bu bize sorun çıkarır mı? Evet, Green Card basvurusunda bu durum problem yaratabilir. Arkadaslarin da dedigi gibi IRS ile iletisime gecip bir payment plan uzerinde anlasin, bu plana dair belgeleri basvurunuzda kullanirsaniz borcunuzu odemeye calistiginiz icin bu durumun sorun yaratma ihtimali azalacaktir.
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 5 Oy
    280 İleti
    49k Bakış
    ATS16A
    @yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi, sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..? @yusufeymen38 https://yesilkartforum.com/forum/post/525096 https://yesilkartforum.com/forum/post/501371 Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k