Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@hDundar, içinde söyledi: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

Arkadaşlar çok kafa karıştırdım sanırım, bakın özetleyeyim Amerika'da esim'li cihazlar. Ve ben Amerika'da yeni bir cihaz satın alarak kullanacağım. Bildiğim kadarı ile Vodafone'dan aldığım esim qr kod tek kullanımlık, yani oraya gelirken geçici alt model bir iphone'a qr kodu tanımladığımda ve oraya geldiğimde yeni alacağım iPhone a birebir aktarım yaparak esim i kullanabiliyorum, ama telefon sıfırlanır ya da kaybolursa esim erişimim olamayacak. Ama @EzgiLera hanımın anlatımına göre esim bilgilerini not alındığında tekrar kullanılabiliyormuş, eğer böyle oluyorsa sorun olmayacak.

Ayrıca Vodafone bayiisi esim'lerinin bazı yabancı telefonlarda çalışmadığını söyledi, ne derece doğru bilemiyorum ?

Türkiyedeki IMEI kısıtlamasından dolayı öyle söylüyorlar. Kardeşimden E-Sim silip tekrar yükledik demiştim daha önce. Sebebi buydu tam olarak. iPhone'larda 2 IMEI var, bu bilinen bir şey. O yüzden tek imeili yurt dışı telefonları Türkiyede 4 ay kullanılabiliyorken iPhonelar 4+4 kullanılıyorlar. Kardeşim fiziksel simden E-sime geçti yurtdışı iPhone ile. Ama bayi onu yanlış yönlendirmiş ve E-sim daha önce kullanılan IMEI’ye yüklenmiş. Daha sonra kardeşim hattım gelmedi diye bayi ile konuştuğunda bayi, tam olarak sizin söylediğinizi söyleyerek, bazı yabancı telefonlarda olmuyor, telefonunuzu kaydettirmeniz lazım, bizlik bir şey yok demişler. Ben de o yüzden E-Sim bilgilerini kaydederek E-Simi telefondan sildirdim. Bayinin tek kullanımlık olduğunu da iddia ettikleri QR kodu tekrar okutturdum, tekrar yüklendi.

Anladığım kadarıyla Türkiyede E-Sim çok yeni bir uygulama ve çok da tercih edilen bir şey olmadığı için, bayiler de kullananlar da çok fazla bilmiyor.

Sadece şu detayı bilmiyorum, ben de doğruluğunu test etmedim: Türk hattınızı, yurt dışında, yurt dışı bir telefonla kullandığınızda dahi, IMEI için süre işlemeye başlayacak ve kayıtlı telefon olması gerekecek diyorlardı. Ben hala Türkiye’den getirdiğim ucuz bir telefonda kullanıyorum hattımı. 2.5 yıldır mesaj alabiliyorum sorunsuz. Daha önce 1 yıl yurt dışı telefonla Amerika’da kullandım ama o zaman böyle bir şey söylenmiyordu. O yüzden bu durum gerçek mi şehir efsanesi mi bilmiyorum, test etmedim.

Ayrıca 512 gb telefon alacağınıza iCloud alırsanız hem daha az masrafa girersiniz hem de dosyalarınız bilgileriniz daha güvende olur.

• @EzgiLera ve diger Vodafone faturasiz hat kullananlar, arkadaslar Allahinizi severseniz nasil musteri hizmetlerini arayarak faturali hatti faturasiza gecirebildiniz ? Ben 2 senedir her seferinde saatlerce telefonda adamlara dil dokuyorum ama hic bir sekilde malesef yapmiyorlar ve en sonunda da lanet edip faturasiz tarifemle devam ediyorum. Saatlerde telefonda ordan oraya aktariyorlar ve isi surekli yokusa surup yapmak istemiyorlar, var midir bu isin bir formulu pratik yontemini ?

• @EzgiLera, içinde söyledi: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

@hDundar, içinde söyledi: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

@Serapp @mister @deebee Öncelikle yanıtlarınız için teşekkür ederim. Ben yanlış yazmışım, kafa o kadar yoğun ki, yurtdışı ikamet olayı mevcutta taahhütüm var idi, cayma bedeli çıkmaması için yurtdışına taşınacağıma dair ikametgah soruyor.

Diğer konu orada fiziksel sim aaple store da yok, ben applecare+ ile almak istiyordum, öyleyse ben buradan iphone 11 ve üstü bir model ve en az 512 gb hafızalı telefon ile gelmeliyim, mevcuttaki telefonum 512 gb ve bunu geçici telefona aktarıp, oraya gelmeli ve orada yeni alacağım cihaza da geçici telefonu aktarmalıyım ki esim karambole gitmesin. Ama bu hiç güven vermiyor. Telefonumu Türkiye'ye gelmediğim sürece hiç sıfırdan kurulum yapma şansım olmayacak, ya da telefonumu kaybetsem yine esim gidecek. Bunun daha garantili bir yöntemi yok mudur ? Bunca insan Türkiye'deki hattını iptal mi edip gidiyor, telefonları kaybolduğunda, ya da sıfırladıklarında nasıl yapıyorlar ?

E-simdeki bilgileri bir yere kaydedin, manuel olarak e-sim ekleyebilirsiniz daha sonra. Sonuçta telefon da değiştirseniz sıfırlasanız da e-sim taşınabiliyor. QR kod sadece daha hızlı ve pratik ama bu manuel girilmeyeceği anlamına gelmiyor.

Ezgi hanım, bugün Vodafone’dan esim aldım, fiziksel bir qr kodlu kart. Ki kartta şöyle bir ibare var; daha sonraki kullanımlar için saklayınız. Türkiye’de kullandığım telefonda ilk aktive ettim ve ardından Amerika’ya götüreceğim iphone 12 pro max cihazda aynı qr kodu denedim ama kodun tek kullanımlık olduğuna dair uyarı verdi. Ardından Amerika’ya götüreceğim telefondan esim ekle diyerek yakındaki cihazdan hücresel aktar yaparak denedim ve bu seferde şöyle bir hata verdi; “Eski iphone unuzdaki sim, esim aktarımını desteklemiyor. Yardım için operatörünüz ile iletişime geçin.” Yazıyor. Anladığım kadarı ile vodafone esim bu konuda sıkıntılı ? Siz hangi operatörü denemiştiniz ?

Yarın 10.30’da İzmir’den, 13.50’de de İstanbul’dan Amerika uçağına bineceğim. İstanbul havalimanında umuyorum Turkcell bayii vardır, bayiiden hattımı taşımayı düşünüyorum.

Ayrıca bugün 40 takla atarak vodafone faturalıdan, faturasıza geçirtebildim ama 2900 tl civarı cayma bedeli çıkacak diyor. Dedim yurtdışına taşınıyorum, yapabileceğimiz birşey yok diyor, bu konuyu ayrıca araştıracağım.

• @AE123 bunu yapmamak için çok uğraşıyorlar. Biz AT&T için yaptık. Bence faturasız yapmazlarsa hattınızı kapatmak istediğinizi, başka operatöre geçeceğinizi söyleyip ısrar edebilirsiniz. Kolay gelsin

• Arkadaşlar merhaba, 14 Şubat’ta Amerika’ya indim, Vodafone dan uzak durun. Kız kardeşimde vekaletim olduğu halde esim alması için bayiiye gidiyor ve bayi kimlik kartımı istiyor ! Sisteme taranması gerekiyormuş ?! Eee vekalet ne için var öyleyse ? Ya da kimlik kartımı ulaştırabilecek olsam zaten vekalet verdiğim kişiye ne gerek var ? Telefonda bayiiyle konuştum kimlik diyor, vodafone bize ceza kesiyor diyor. Kardeşim sen vodafone diyorsun, ben ise kanun diyorum, kanunlar vodafone dan üstün mü ? Sonuç yapamadık. Kardeşim hattımı Turkcell e taşıdı ve hattım dün akşam açıldı, şu an kullanabiliyorum. Bunun yanında yeni sorularım da oluştu 🙂

1- Turkcell faturasız hattım ile wifi üzerinden Türkiye aradığımda bakiyeniz olmadan arayamazsınız diyor, satılan paketlere bakıyorum hep internet paketleri, benim sadece aramaya ihtiyacım var, Turkcell kullananlar nasıl yapıyorsunuz?

2- Amerika operatör seçimi, dün arkadaş önerisi ile faturasız, umlimited 3 aylık prepaid 90 $ a Mint satın aldım ama iptal edeceğim. Çünkü internet hem hız açısından, hem de çekim açısında pek iyi değil ve de en önemlisi 2.esim olan Turkcell hattım Wifi arama açık ve telefonum herhangi bir wifi a ya da appstore da satılan bir esim e bağlı iken arama yapabiliyor ve de arama cevaplayabiliyorum. Mint esim aktif iken Turkcell hattım ile arama alamıyor, arama cevaplayamıyorum. Mint hattımın hücresel ayarlarında wifi arama açarakta ve de kapayarakta denedim yine de olmuyor. Yani memnun kalmadım. Benim için internet çekim hızı, unlimited olması ve de 2.esim den (Turkcell) arama alabilmeli ve de cevaplayabilmeliyim. Var mıdır hat öneriniz ? Prepaid olması öncelikli, faturalı da olabilir ama ssn vs gelmedi alabiliyor muyum ? Teşekkürler.

• @hDundar t-mobil at&t Cricket usmobile ve daha birçok hat denedim hepsinde kota var belli kullanımdan sonra hızı 1 mbitlere kadar düşüyor Hotspot da sınırlı oluyor

Yaşadığınız eyalete göre değişiyor hatlar fakat gideceğiniz yerde verizon iyise aynı alt şirketi olan
    visibleye geçin derim herşey sınırsız 25 dolar aylık ödemesi var 35 dolarlık olan premium data onda yoğun yerlerde maç alanları konser vb internet hızı düşmüyor

visiblede yeni hat almayı göremedim hızlı bir şekilde usmobilden e sim alın numara seçme avantajıda var telefonunuz uyumlu olup olmadığını imei girerek doğruluyorsunuz eğer telefon hemen almıcaksanız imei desteklemiyorsa t-mobil ilk ay işinizi görür 1 ay sonra yada hemen visibleye taşıyabilirsiniz taşırken account Number ve pin numarası isteyecek sistem müşteri hizmetlerini yazarak mailinize atıyorlar

• @mehmetizmirli, içinde söyledi: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

@hDundar t-mobil at&t Cricket usmobile ve daha birçok hat denedim hepsinde kota var belli kullanımdan sonra hızı 1 mbitlere kadar düşüyor Hotspot da sınırlı oluyor

Yaşadığınız eyalete göre değişiyor hatlar fakat gideceğiniz yerde verizon iyise aynı alt şirketi olan
    visibleye geçin derim herşey sınırsız 25 dolar aylık ödemesi var 35 dolarlık olan premium data onda yoğun yerlerde maç alanları konser vb internet hızı düşmüyor

visiblede yeni hat almayı göremedim hızlı bir şekilde usmobilden e sim alın numara seçme avantajıda var telefonunuz uyumlu olup olmadığını imei girerek doğruluyorsunuz eğer telefon hemen almıcaksanız imeş desteklemşyorsa tmobil ilk ay işinizi görür 1 ay sonra yada hemen visibleye taşıyabilirsiniz taşırken account Number ve pin numarası isteyecek sistem müşteri hizmetlerini yazarak mailinize atıyorlar

Detaylı bilgilendirme için teşekkürler. Şu an LA’deyim ama San Diego geçeceğim. Geçen gün Amerika Apple Store’dan sıfır telefon satın aldım, taahhütsüz. Anladığımı özetleyeyim; Visible kullanın diyorsunuz ama Visible’de telefon numarası alamadığımızdan dolayı usmobile’dan telefon numarası alın ve hemen ardından bu numarayı Visible’ye taşıyın ? Usmobile sitesine girdim add a new line dediğimde en az 10 $ a 2 gb paketli, esimli starter paketi satın alabiliyorum, bunu mu satın almalıyım ? Ve de satın aldıktan sonra bana numara seçme seçeneği mi sunacak ? Ve eğer öyle ise numaramı seçtikten hemen sonra Visible’ye taşıyabiliyor muyum ?

Visible sitesinde de baktım evet Visible+ 35$ yazıyor ama Choose Visible+ tıkladığımda o ücret 45$ oluyor.

Doğru mu anlamışım ? Ona göre şimdi işlemlere başlayacağım, teşekkürler.

• @hDundar paket satın almanıza gerek yok. "Standart TL" yükleyeceksiniz. 200-300-500-750 TL ne yüklemek istiyorsanız. Turkcell uygulamasında standart seçilen tutarlar bunlar.

Yurt dışında geçerli paketler var ama haftalık yada aylık satın alıyorsunuz. (Eskiden ucuzdu şuan acayip pahalı yaptılar. / Şuan Aylık paket bile olmayabilir tam hatırlamıyorum. Eskiden vardı.)

Siz Amerika'dan TR'yi aradığınızda çok pahalı değil ama "gelen aramayı" açtığınızda ciddi kontör (TL Bakiye diyelim.) gidiyor. Bu arada mutlaka telefonunuzdan "HÜCRESEL VERİYİ" kapatın. Aksi taktirde 2-3 dk içerisinde tüm TL bakiyenizi bitirirsiniz. (Arka plandaki uygulamalar nedeni ile)

UÇAK MODUN'da bile WİFİ araması yapıyorsunuz. Android konusunda tecrübem yok ama ben her ihtimale karşı Iphone'da arka plan uygulamalarını kapatıyorum. Bu arada haftada 1 yada aklıma ne zaman gelirse, telefon hücresel veri kapalı olduğu için arada uçak modundan çıkarıyorum, 1-2 dk uçak modunda olmadan bekletiyorum. Hatta bazen biranda SMS'ler düşüyor bazende yine uçak modunda olsa da SMS'ler geliyor. Ben sadece baz istasyonundan sinyal alsın diye uçak modunu kapatıyorum ve dediğim gibi 1-2 dk sonra tek uçak moduna sokuyorum. Geçenlerde TR'deki bir uygulama girmek için Hücresel veriyi açtım , Wifi kapattım , sonra işim bitince bunları kapatmayı unuttum ve 1200 TL bir rakam uçup gitmiş 🙂 🙂 (Benim kullanımımdan kaynaklı değil, telefon kenarda beklerken interneti sömürmüş)

Özetle "Hücresel Veriyi" zorda kalmadıktan sonra açmayın. Birde isterseniz deneme amaçlı TR'yi arayın ilk önce 1 dk görüşün , daha sonrasında 2 dk görüşerek tahmini den TL bakiyenizi görün. Bunu neden söylüyorum gelecekte olası TR hattınız üzerinden TR'yi aradığınızda ihtiyacınız olan süreyi ve tahmini maliyeti hesaplarsınız diye söylüyorum. Ona göre hattınızda TL tutarsınız. Ben 1.000-1.500 TL gibi bir bakiyeyi hattımda tutuyorum. Tabii siz öyle tutun diye demiyorum, sizde kendinizce bir tutar belirleyip yapabilirsiniz.

• @hDundar aynen doğrudur t mobilden direkde alabilirsiniz ama aktivasyon ücreti diye bir şey yansıyor en temizi bu şekilde ilk ödeme yapıyorsunuz sonra numara seçme kısmına geçiyorsunuz eğer beğenmediyseniz numara başka posta zip kodu kullanın her defasında 10 hak veriyor numara alana kadar hak veriyor bu işlemleri programı üzerinden de yapabilirsiniz hattı taşımak için üste müşteri mesajlaşma kısmı var ordan hattı taşımak istiyorum gerekli bilgileri vermenizi rica ederim derseniz telefona bir doğrulama kodu atıyorlar (pin account) maile atıcaklar sebeb sorarlarsa çekme kalştrsi dersiniz hat kurulumu sırasında telefonunuz Wifi de olsun

• @mehmetizmirli hocam yanıt için teşekkürler, dün usmobile sitesini detaylıca inceledim ve 45 $ olan 3 Months of Unlimited Starter pakette yeni hat veriyor. Satın aldım ve numara seçimi dediğiniz gibi değil, ya da değişmiş. Önce LA den zip code yazdım, çıkan numaraları eh gibiydi, sonra zip değiştirdim San Diego dan yazdım, alan kodu değişerek farklı öneriler çıktı ama toplamda 6 defa generate yapma hakkın var ve her gösterimde 3 farklı numara sunuyor. 6 defa sonrası mümkün olmuyor. Support ile bu durumu yazıştım, dedim ki önceki önerilerden seçmek istiyorum mümkün değilmiş. Yeni generate hakkı 24 saat geçince mümkün oluyormuş. Anlayacağın numara alamadım, son turda en kötü numaralar çıktı şansıma... T-Mobile da numara seçme var mı ?

• @hDundar ben iki gün boyunca denedim ve her defasında yeni verdi 1 hafta oldu alalı mobil program üzerinden devam edin ben ordan aldım hak veriyor programı açıp kapatınca tmbil de bu kadar seçme hakkı bile vermezler

• Merhabalar,

8 Şubat tarihinde Amerika'ya giriş yapıp Visible ön ödemeli bir e-sim aldım. 11 Şubat tarihinde Türkiye'ye geri döndüm. Şimdi tekrar ödeme tarihi geldi ama Amerika'ya yaz başında sonra gitmeyi planlıyorum.

Yeni numaramla banka hesabı vs açtığım için kaybetmek istemiyorum. Bu hatta kullanmasam da Amerika'ya gidene kadar ödeme yapmaya devam etmeli miyim ? Kaç ay sonra numara üzerimizden düşüyor bilginiz var mı ?

• @Mertype ilk hattı aramalara kapatıyor internette sonra 60 gün sonra hat sistemden düşüyor usmobile taşıyabilrsiniz oradada en az 10 dolar ödeme yaparsınız Visible 25 dolar zaten en garantisi ödemek bankalarda numara değiştirmek kolay gelince yeni numarada alabilirsiniz

• @mehmetizmirli

Teşekkürler, ödeyip devam edeyim.

• @smartcells iletilerinizi bastan baslayarak okudum cok bilgilendirici ve yardimci olmussunuz.. teknik bilgi ver yeterlilik tecrubeyle birlesince ortaya bilgiye dair kocaman bir havuz cikmis.. tesekkurler sizlere.. detayda sormak istedigim bir durum var sizlere ozelden yazmayi deneyecegim.. tekrar tesekkurler..

• @busedmrcgl Selamlar, teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Ben de hat almak için uğraşıyorum. US Mobile web sitesine giriş yapınca soldaki "Start My Free Trial" sekmesinden 3 months of Unlimited Starter seçeneğini seçiyoruz değil mi, yani 3 ay için 45 dolar diyor. Akabinde ödeme ekranında fatura için amerika adresi istiyor, tr adresi girmemize izin vermiyor. Sanırım oradaki tanıdıklardan bir adres girdiniz buraya da.

• @swingest selamlar, evet unlimited starter - light speed seçiyorsunuz. Biz aylık aldık, hatta ilk aydan sonra da paketimizi en ucuz pakete değiştirdik henüz abd gitmediğimiz için, ayda 13 dolar ödüyoruz. Siz de birkaç ay Türkiye'de kullancaksanız aylık almanız sonrasında en düşük pakete geçmeniz yeterli olacaktır. Fatura adresi için de bahsettiğiniz gibi tanıdık adresi ile devam etmeniz gerekiyor.

• @busedmrcgl Unlimited Starter olarak paketleri görüyorum ancak light speed ibaresini hiç bir yerde göremedim. Henüz ödemeyi yapıp satın almadığım için olabilir, ancak 2 farklı paket görüyorum ikisi de unlimited starter olmasına rağmen farklı fiyatlar var. 1 numaralı ekran alıntısında %40 indirim ile 3 aylık peşin ödeme ile 45 dolar alıyor. 2 numaralı ekran alıntısında ise aylık 25 dolar diyor. İkisi de unlimited starter. Acaba siz alırken de mi böyleydi. 1.png 2.png

• ⭐⭐⭐⭐

@swingest Eğer light paket almak istiyorsanız ana sayfada şu görüntü var:

Ekran Resmi 2025-03-18 01.18.52.png

Sağda Light yazana tıklayın. Sonra gelen sayfada aylık plana (monthly) tıklayın:

Ekran Resmi 2025-03-18 01.21.34.png

Bu pakete eğer yurt dışı aramalar eklemek isterseniz ilave olarak 3 dolar yani ayda toplam 13 dolar ödeniyor.

• Merhaba,

2 yıllık US maceram iş feshi sebebiyle sona erdi. US Banka hesaplarında da kullanmak amacıyla, tüm şirket hattıma kayıtlı üyeliklerimi yeni bir hat alıp taşımak istiyorum.

Özetle:
    Türkiyeden sinyal sorunu yaşamadan kullanabileceğim, uygun fiyatlı bir prepaid Amerika hattı tavsiyesi rica edebilir miyim ? Not: Telefonum Xiaomi ve esim destekli değil maalesef.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

125

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |