Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

Taşındı İletişim ve Teknoloji
1.4k 291 175.5k 249

• @hDundar paket satın almanıza gerek yok. "Standart TL" yükleyeceksiniz. 200-300-500-750 TL ne yüklemek istiyorsanız. Turkcell uygulamasında standart seçilen tutarlar bunlar.

Yurt dışında geçerli paketler var ama haftalık yada aylık satın alıyorsunuz. (Eskiden ucuzdu şuan acayip pahalı yaptılar. / Şuan Aylık paket bile olmayabilir tam hatırlamıyorum. Eskiden vardı.)

Siz Amerika'dan TR'yi aradığınızda çok pahalı değil ama "gelen aramayı" açtığınızda ciddi kontör (TL Bakiye diyelim.) gidiyor. Bu arada mutlaka telefonunuzdan "HÜCRESEL VERİYİ" kapatın. Aksi taktirde 2-3 dk içerisinde tüm TL bakiyenizi bitirirsiniz. (Arka plandaki uygulamalar nedeni ile)

UÇAK MODUN'da bile WİFİ araması yapıyorsunuz. Android konusunda tecrübem yok ama ben her ihtimale karşı Iphone'da arka plan uygulamalarını kapatıyorum. Bu arada haftada 1 yada aklıma ne zaman gelirse, telefon hücresel veri kapalı olduğu için arada uçak modundan çıkarıyorum, 1-2 dk uçak modunda olmadan bekletiyorum. Hatta bazen biranda SMS'ler düşüyor bazende yine uçak modunda olsa da SMS'ler geliyor. Ben sadece baz istasyonundan sinyal alsın diye uçak modunu kapatıyorum ve dediğim gibi 1-2 dk sonra tek uçak moduna sokuyorum. Geçenlerde TR'deki bir uygulama girmek için Hücresel veriyi açtım , Wifi kapattım , sonra işim bitince bunları kapatmayı unuttum ve 1200 TL bir rakam uçup gitmiş :) :) (Benim kullanımımdan kaynaklı değil, telefon kenarda beklerken interneti sömürmüş)

Özetle "Hücresel Veriyi" zorda kalmadıktan sonra açmayın. Birde isterseniz deneme amaçlı TR'yi arayın ilk önce 1 dk görüşün , daha sonrasında 2 dk görüşerek tahmini den TL bakiyenizi görün. Bunu neden söylüyorum gelecekte olası TR hattınız üzerinden TR'yi aradığınızda ihtiyacınız olan süreyi ve tahmini maliyeti hesaplarsınız diye söylüyorum. Ona göre hattınızda TL tutarsınız. Ben 1.000-1.500 TL gibi bir bakiyeyi hattımda tutuyorum. Tabii siz öyle tutun diye demiyorum, sizde kendinizce bir tutar belirleyip yapabilirsiniz.

• @hDundar aynen doğrudur t mobilden direkde alabilirsiniz ama aktivasyon ücreti diye bir şey yansıyor en temizi bu şekilde ilk ödeme yapıyorsunuz sonra numara seçme kısmına geçiyorsunuz eğer beğenmediyseniz numara başka posta zip kodu kullanın her defasında 10 hak veriyor numara alana kadar hak veriyor bu işlemleri programı üzerinden de yapabilirsiniz hattı taşımak için üste müşteri mesajlaşma kısmı var ordan hattı taşımak istiyorum gerekli bilgileri vermenizi rica ederim derseniz telefona bir doğrulama kodu atıyorlar (pin account) maile atıcaklar sebeb sorarlarsa çekme kalştrsi dersiniz hat kurulumu sırasında telefonunuz Wifi de olsun

• @mehmetizmirli hocam yanıt için teşekkürler, dün usmobile sitesini detaylıca inceledim ve 45 $ olan 3 Months of Unlimited Starter pakette yeni hat veriyor. Satın aldım ve numara seçimi dediğiniz gibi değil, ya da değişmiş. Önce LA den zip code yazdım, çıkan numaraları eh gibiydi, sonra zip değiştirdim San Diego dan yazdım, alan kodu değişerek farklı öneriler çıktı ama toplamda 6 defa generate yapma hakkın var ve her gösterimde 3 farklı numara sunuyor. 6 defa sonrası mümkün olmuyor. Support ile bu durumu yazıştım, dedim ki önceki önerilerden seçmek istiyorum mümkün değilmiş. Yeni generate hakkı 24 saat geçince mümkün oluyormuş. Anlayacağın numara alamadım, son turda en kötü numaralar çıktı şansıma... T-Mobile da numara seçme var mı ?

• @hDundar ben iki gün boyunca denedim ve her defasında yeni verdi 1 hafta oldu alalı mobil program üzerinden devam edin ben ordan aldım hak veriyor programı açıp kapatınca tmbil de bu kadar seçme hakkı bile vermezler

• Merhabalar,

8 Şubat tarihinde Amerika'ya giriş yapıp Visible ön ödemeli bir e-sim aldım. 11 Şubat tarihinde Türkiye'ye geri döndüm. Şimdi tekrar ödeme tarihi geldi ama Amerika'ya yaz başında sonra gitmeyi planlıyorum.

Yeni numaramla banka hesabı vs açtığım için kaybetmek istemiyorum. Bu hatta kullanmasam da Amerika'ya gidene kadar ödeme yapmaya devam etmeli miyim ? Kaç ay sonra numara üzerimizden düşüyor bilginiz var mı ?

• @Mertype ilk hattı aramalara kapatıyor internette sonra 60 gün sonra hat sistemden düşüyor usmobile taşıyabilrsiniz oradada en az 10 dolar ödeme yaparsınız Visible 25 dolar zaten en garantisi ödemek bankalarda numara değiştirmek kolay gelince yeni numarada alabilirsiniz

• @mehmetizmirli

Teşekkürler, ödeyip devam edeyim.

• @smartcells iletilerinizi bastan baslayarak okudum cok bilgilendirici ve yardimci olmussunuz.. teknik bilgi ver yeterlilik tecrubeyle birlesince ortaya bilgiye dair kocaman bir havuz cikmis.. tesekkurler sizlere.. detayda sormak istedigim bir durum var sizlere ozelden yazmayi deneyecegim.. tekrar tesekkurler..

• @busedmrcgl Selamlar, teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Ben de hat almak için uğraşıyorum. US Mobile web sitesine giriş yapınca soldaki "Start My Free Trial" sekmesinden 3 months of Unlimited Starter seçeneğini seçiyoruz değil mi, yani 3 ay için 45 dolar diyor. Akabinde ödeme ekranında fatura için amerika adresi istiyor, tr adresi girmemize izin vermiyor. Sanırım oradaki tanıdıklardan bir adres girdiniz buraya da.

• @swingest selamlar, evet unlimited starter - light speed seçiyorsunuz. Biz aylık aldık, hatta ilk aydan sonra da paketimizi en ucuz pakete değiştirdik henüz abd gitmediğimiz için, ayda 13 dolar ödüyoruz. Siz de birkaç ay Türkiye'de kullancaksanız aylık almanız sonrasında en düşük pakete geçmeniz yeterli olacaktır. Fatura adresi için de bahsettiğiniz gibi tanıdık adresi ile devam etmeniz gerekiyor.

• @busedmrcgl Unlimited Starter olarak paketleri görüyorum ancak light speed ibaresini hiç bir yerde göremedim. Henüz ödemeyi yapıp satın almadığım için olabilir, ancak 2 farklı paket görüyorum ikisi de unlimited starter olmasına rağmen farklı fiyatlar var. 1 numaralı ekran alıntısında %40 indirim ile 3 aylık peşin ödeme ile 45 dolar alıyor. 2 numaralı ekran alıntısında ise aylık 25 dolar diyor. İkisi de unlimited starter. Acaba siz alırken de mi böyleydi. 1.png 2.png

• ⭐⭐⭐⭐

@swingest Eğer light paket almak istiyorsanız ana sayfada şu görüntü var:

Ekran Resmi 2025-03-18 01.18.52.png

Sağda Light yazana tıklayın. Sonra gelen sayfada aylık plana (monthly) tıklayın:

Ekran Resmi 2025-03-18 01.21.34.png

Bu pakete eğer yurt dışı aramalar eklemek isterseniz ilave olarak 3 dolar yani ayda toplam 13 dolar ödeniyor.

• Merhaba,

2 yıllık US maceram iş feshi sebebiyle sona erdi. US Banka hesaplarında da kullanmak amacıyla, tüm şirket hattıma kayıtlı üyeliklerimi yeni bir hat alıp taşımak istiyorum.

Özetle:
    Türkiyeden sinyal sorunu yaşamadan kullanabileceğim, uygun fiyatlı bir prepaid Amerika hattı tavsiyesi rica edebilir miyim ? Not: Telefonum Xiaomi ve esim destekli değil maalesef.

• @Serapp teşekkürler, evet bunu görmüştüm ama benim hiç numaram yok sıfırdan ve yeni e-sim alacağım, ve tr de aktifleştirmem lazım. Bu durumda önceki sayfalarda arkadaşların bahsettiği gibi unlimited almam gerekiyor diye yorumluyorum.

• Selamlar herkese, öncelikle @Falcon-1 ve @busedmrcgl e önceki sayfalarda verdikleri bilgiler için teşekkür ederim. Ben de us mobile hattımı birkaç saat önce alıp tr de iken etkinleştirdim. Kendi tecrübelerimi paylaşıyorum, ileride faydalanacak olan birileri çıkacaktır.

Öncelikle us mobile sitesine giriş yaptıktan sonra soldaki free trial sekmesinden 3 months 45$ olan Unlimited Starter paketini seçip ilerledim. Ödeme işleminde US adresi istiyor, herhangi bir tanıdığınızın adresini verebilirsiniz. Ödemeden sonra, light speed olan paketi seçip aktivasyon için ilerliyoruz. yeni numara aldıktan sonra esim qr kodu geliyor, qr kodu okutmadan önce @Falcon-1 in belirttiği gibi fiziksel simi çıkarıp network ayarını sıfırladım. sonrasında esim okutup aktifleşmesini bekledim. @busedmrcgl in belirttiği gibi herhangi bir roaming paketini(15$) ekstra almadan, ağ seçimini manual e alıp sırayla hepsini denedim. hattın aktifleştiğine dair bir mesaj ya da uyarı gelmedi bana ancak chat üzerinden sorduğumda aktif dedi. ek olarak chatten amerika adresi vererek wificall aktif ettirdim. başta hattımın aktif olduğunu anlamadım açıkçası. su an amerika numarasına, amerika sitelerinden doğrulama kodu sms ile geliyor. farklı bir telefondan kendi amerika numaramı aradığımda da telefon çalıyor. tek sorunum ben kendi amerika numaramdan herhangi bir numarayı aramak istediğimde international paket uyarısı veriyor ve aramıyor. aslında bunun da wificall üzerinden sorunsuz gerçekleşmesi gerekmez miydi orayı anlamadım açıkçası @Falcon-1

• @swingest güle güle kullanın, roaming paketi almanız gerekli arama yapmak için sanıyorum. Benim Unlimited paket ve TR den ABD numaralarini sorunsuz arıyorum. Wifi calling roaming paket olmadan çalışmıyor galiba.

• @Falcon-1 yani aslında mantıklı çünkü unlimited starter ile wificall üzerinden tüm bunların hepsini yapabilseydik unlimited premium paketin ya da roaming paketin bir anlamı kalmazdı.

• @swingest selamlar, ben şuan da aylık $10'lık Light plan + $3'lık International Calling Add-on ile hattımı sorunsuz kullanabiliyorum Türkiye'de wifi calling ile belki sizde $3'lık paketi ekleyebilirsiniz.
    c6812b5d-b266-4156-baf2-92d23843b449-image.png

• @busedmrcgl teşekkürler bilgi için, şu aşamada arama ihtiyacından çok doğrulama sms i alma ihtiyacım oluyor. onu da zaten alabiliyorum. ancak arama ihtiyacı doğduğunda dediğiniz şekilde ekleme yapmak mantıklıymış.

• @hDundar, içinde söyledi: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri

@mehmetizmirli hocam yanıt için teşekkürler, dün usmobile sitesini detaylıca inceledim ve 45 $ olan 3 Months of Unlimited Starter pakette yeni hat veriyor. Satın aldım ve numara seçimi dediğiniz gibi değil, ya da değişmiş. Önce LA den zip code yazdım, çıkan numaraları eh gibiydi, sonra zip değiştirdim San Diego dan yazdım, alan kodu değişerek farklı öneriler çıktı ama toplamda 6 defa generate yapma hakkın var ve her gösterimde 3 farklı numara sunuyor. 6 defa sonrası mümkün olmuyor. Support ile bu durumu yazıştım, dedim ki önceki önerilerden seçmek istiyorum mümkün değilmiş. Yeni generate hakkı 24 saat geçince mümkün oluyormuş. Anlayacağın numara alamadım, son turda en kötü numaralar çıktı şansıma... T-Mobile da numara seçme var mı ?

Numara seçme konusunun mantığını tam anlayamadım, açıklayabilir misiniz? “Kötü numara” dediğiniz nedir?

Benzer Başlıklar

• Türkiye hattını e-sim olarak ABD'de kullanmak

İletişim ve Teknoloji
    14
    0 Oy
    14 İleti
    2k Bakış
    T
    Arkadaşlar, Telefon vergileri ile ilgili bir şey danışmak isterim. 2 ay önce annem Amerikaya gelmişti, geçtiğimiz hafta Türkiye'ye döndü. Son telefon vergi zamlarından sonra yeni yılda yaklaşık 30000 tl vergi ödeyeceğimiz için zamlar gelmeden önce burdan telefon alsak ve annemin adına telefonun vergisi ödesek olur mu?? Nasıl oluyor bu işler?
  • ABD'de Canlı Spor Yayını izlemek için TV Kanalı Abonelikleri

30
    1 Oy
    30 İleti
    4k Bakış
    J
    @vartorian, içinde söyledi: ABD'de Canlı Spor Yayını izlemek için TV Kanalı Abonelikleri Bence IP TV en iyisi, hepsini içeriyor :) Sadece “bir maçı izleyeyim, sonra kapatırım” diyorsan, Inat TV iş görebilir — ama riskleri bilerek kullan. Ama “ben rahat rahat, donmadan, HD izleyeyim” diyorsan, yasal platformları kullanmak çok daha iyi, sadece biraz daha maliyetli.
  • ABD'de posta işlemleri

6
    0 Oy
    6 İleti
    976 Bakış
    diclemreD
    Merhaba, Türkiye'ye çok ufak bir kargo göndermem gerekiyor. Ağırlığı 200 - 250 gr civarı maksimum. Ücret ve en iyi seçenekler ile ilgili bilgi verebilecek olan varsa çok makbule geçer.
  • Turkiye Super Ligi'ni ABD'den izlemek

40
    1
    2 Oy
    40 İleti
    11k Bakış
    RhonsterR
    @Rhonster simdi baktim turkiye disindan olmuyormus VPN yede izin vermiyor.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k