@hDundar, içinde söyledi: ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri
Arkadaşlar çok kafa karıştırdım sanırım, bakın özetleyeyim Amerika'da esim'li cihazlar. Ve ben Amerika'da yeni bir cihaz satın alarak kullanacağım. Bildiğim kadarı ile Vodafone'dan aldığım esim qr kod tek kullanımlık, yani oraya gelirken geçici alt model bir iphone'a qr kodu tanımladığımda ve oraya geldiğimde yeni alacağım iPhone a birebir aktarım yaparak esim i kullanabiliyorum, ama telefon sıfırlanır ya da kaybolursa esim erişimim olamayacak. Ama @EzgiLera hanımın anlatımına göre esim bilgilerini not alındığında tekrar kullanılabiliyormuş, eğer böyle oluyorsa sorun olmayacak.
Ayrıca Vodafone bayiisi esim'lerinin bazı yabancı telefonlarda çalışmadığını söyledi, ne derece doğru bilemiyorum ?
Türkiyedeki IMEI kısıtlamasından dolayı öyle söylüyorlar. Kardeşimden E-Sim silip tekrar yükledik demiştim daha önce. Sebebi buydu tam olarak. iPhone'larda 2 IMEI var, bu bilinen bir şey. O yüzden tek imeili yurt dışı telefonları Türkiyede 4 ay kullanılabiliyorken iPhonelar 4+4 kullanılıyorlar. Kardeşim fiziksel simden E-sime geçti yurtdışı iPhone ile. Ama bayi onu yanlış yönlendirmiş ve E-sim daha önce kullanılan IMEI’ye yüklenmiş. Daha sonra kardeşim hattım gelmedi diye bayi ile konuştuğunda bayi, tam olarak sizin söylediğinizi söyleyerek, bazı yabancı telefonlarda olmuyor, telefonunuzu kaydettirmeniz lazım, bizlik bir şey yok demişler. Ben de o yüzden E-Sim bilgilerini kaydederek E-Simi telefondan sildirdim. Bayinin tek kullanımlık olduğunu da iddia ettikleri QR kodu tekrar okutturdum, tekrar yüklendi.
Anladığım kadarıyla Türkiyede E-Sim çok yeni bir uygulama ve çok da tercih edilen bir şey olmadığı için, bayiler de kullananlar da çok fazla bilmiyor.
Sadece şu detayı bilmiyorum, ben de doğruluğunu test etmedim: Türk hattınızı, yurt dışında, yurt dışı bir telefonla kullandığınızda dahi, IMEI için süre işlemeye başlayacak ve kayıtlı telefon olması gerekecek diyorlardı. Ben hala Türkiye’den getirdiğim ucuz bir telefonda kullanıyorum hattımı. 2.5 yıldır mesaj alabiliyorum sorunsuz. Daha önce 1 yıl yurt dışı telefonla Amerika’da kullandım ama o zaman böyle bir şey söylenmiyordu. O yüzden bu durum gerçek mi şehir efsanesi mi bilmiyorum, test etmedim.
Ayrıca 512 gb telefon alacağınıza iCloud alırsanız hem daha az masrafa girersiniz hem de dosyalarınız bilgileriniz daha güvende olur.