-
@selun, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)
Merhaba,
Temmuz 24’ amerikaya green card kazanarak taşındım. Shengen vizem ve ingiltere vizem yok Şimdi türkiyeye transit uçuşla daha uygun biletler gördüm. Sorum şu Green card ile ingiltere veya Shengen ülkelerinden aktarma yapıp uçuş yapabilir miyim ?
- Kanada transit vizesi bedava. online basvurup alabilirsiniz.
- Cekilisle greencard kazananlarin konsoloslukta basilan vizeleri greencard degildir. O vize ile kanadaya giris yapamazsiniz.
- Avrupa ulkeleri uzerinden vizesiz transit/aktarma yapabilirsiniz. Yeter ki terminal degistirmek zorunda kalmayacaginiz bir aktarmaniz olsun. Nadiren bazi web siteleri, oldukca ucuz bilet fiyatlariyla aktarma sorumlulugunu musteriye birakarak baglantisiz ucuslar satabiliyor. Buna dikkat edin. Bu aralar British airwaysin ucuz baglantili ucuslari var. Ama valiz hakkiyla falan THY'ye yakin fiyatlar cikiyor.
-
@Karagoz merhaba çok teşekkür ederim, benim Green kartım ulaştı o yüzden onla giriş çıkış yapabilirim diye düşünüyorum onun dışında pasaportumdaki vize zaten geçti bile süresi
-
-
merhaba. abd'ye ilk girişimin üzerinden neredeyse 1 yıl geçmiş olacak ancak greencardım teslim edilmedi. ancak pasaportumdaki 1 yıllık vize damgası hala geçerli. KLM ile aktarmalı uçuş alsam ilk uçak için board edilir miyim? damgayı dikkate alırlar mı yoksa "IV expires on" kısmındaki tarih geçtiği için board edilmez miyim?
-
Sorunuza doğru cevap alabilmek için imzanizi güncellemek ister misiniz? İlk giriş tarihiniz nedir, seyahatiniz sonrası hangi tarihte ABD’ye donmeyi planlıyorsunuz, seyahat dönüşü ABD’ye dönüş tarihiniz ABD’ye ilk girisinizden 365 gün sonrasına mı denk gelecek?
-
@tapsix bence ucmak yerine uscis'e sorun neden 1 senedir green cardiniz yok.
Sorun ciddi. -
-
@ATS16 ha ok o zaman sıkıntı yok.
-
Merhaba bende yeni bir deneyimimi paylasmak istiyorum, ben devamli brisith airways londra aktarmasini kullaniyorum, son amerikaya gelisimde istanbuldan kalkan ucak Londra heatrow terminal 3 e indi Amerikaya gidecek olan ucak terminal 5 teydi sorunsuz bi sekilde havalimani icinden otobusle terminal 5 e gittim. ( ayni havalimanindaki farkli terminallerde olan ucuslarda sorun olmuyor.) Fakat istanbuldan kalkan ucak gec kalktigi icin londradaki ucagi kacirdim, londrada bana baska ucus olmadigi icin ertesi gun icin bir ucaga bilet kestiler, sehrin diger ucundaki Gatwick havalimaninda bir otel ayarladilar gorevliye ingiltereye girmem icin vizemin olmadigini soyledim oda bana pasaport polisine biletini goster gunluk vize verirler dedi ben saskinlikla pasaport polisine gittim biletimi ve greencard`imi gosterdim hic bir sey sormadan pasaportuma 24 saatlik bir vize basti ve sorunsuz bir sekilde girdim, cok farkli bir deneyimdi eger basiniza boyle birsey gelirse deneyebilirsiniz.
-
@OZTURK Evet sizinkisi ertesi gün olması ve pasaportunuza günlük vize basılması sebebiyle sıradışı bir deneyim olmuş. İngiltere uçuşlarında eğer aktarmalı uçuş aynı gün ise, ve hatta farklı bir havaalanında olsa bile tek PNR olması şartıyla transit vize şartı aranmıyor ve havaalanını terkedebiliyorsunuz diye duymuştum, bu şekilde deneyim yaşayan hatta Londra'yı günürbirlik gezen arkadaşlar var lakin sizinkisi daha farklı bir deneyim olmuş.
-
@OZTURK aynı vizeden(24saatlik Londra vizesi) bana da verdiler sınırda hatta GC olmadan sadece pasaportumdaki göçmen vizesiyle.
İstanbul'daki uçağımız 2 saat geç kalktığı için Londra daki uçuşumuzu kaçırmıştık hava muhalefeti kaynaklı. Sınır polisi ve British havayolları çalışanları çok yardımseverdi. Bize alkollü içecekler hariç havaalanında harcayabileceğimiz M&S Starbucks vb. yerlerde geçerli kişi başı 10gbp lik kuponlar da verdiler. Heathrow da çalışanların kabaca %80 i Hintli desem yanılmam sanırım.Hintli aksanları İngiliz ingilizcesiyle birleşince anlamakta zaman zaman zorlandığım oldu. Onun dışında güzel bir deneyimdi. Tavsiye ederim british airways i ve Londra aktarmasını.
-
Bizim bu thy ne kadar vatandaşını yolan bir firma. Avrupadan, ingiltereden abd ye yaz mevsiminde direk ucus biletlerine bakıyorum 15-16 bin tl. Bizim thy 40 binlerden başlıyor en kötü.
-
@caner92 Dostlar Türkiye Türkler için bir cehennem. Mesela Tiran dan her gün 18 ayrı İtalyan şehrine Wizz Air vs uçuyor. Gidiş dönüş valizsiz fiyat 20 Euro. Tek yön 10 Euro. Evet uçak 9,99 Euro. 1 ay önceden almanız genelde yeterli oluyor.
Londra aktarmalı, Almanya aktarmalı, Fransa aktarmalı, Hollanda aktarmalı biletleri THY nin 1/3 fiyatına bulabilirsiniz. Türklerin Bordo pasaportunun değersizliği nedeniyle Schengen den transit yapamayacağını düşünen Türkler genelde direkt uçmaya çalışıyorlar. THY de bu noktada kucaklıyor.
-
@minnesota Abd ye 3 kere gittim. 2 si aktarmalı 1 i direk. Eskiden ucuz çıkıyordu ama aktarmalılarda çok pahalı görünüyor artık. Çoğu girip bakınca valiz görünmüyor ekleyince fiyatları artıyor. Daha önceleri Klm, British Airways falan ucuz gösteriyordu Skyscanner üzerinden ve valiz dahildi fiyatlara. Nisan ayına kadar fiyatlar yakın aktarmalılarla ama yazın bakınca çok açılıyor farklar ve yüksek. Kış için Thy daha mantıklı 2 valiz olması açısından.
-
@caner92 Turkish airlines, Amerika uçuşlarında ekonomi sınıfında iki valiz hakkını kaldırdı maalesef, tek valiz (23kg) hakkınız var. İkinci valize ücret ödemek, ya da bir üst sınıf bilet almak durumundasınız. Böyle olunca, aktarmalı uçuşlar çok daha ekonomik.
-
@caner92, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)
@minnesota Abd ye 3 kere gittim. 2 si aktarmalı 1 i direk. Eskiden ucuz çıkıyordu ama aktarmalılarda çok pahalı görünüyor artık. Çoğu girip bakınca valiz görünmüyor ekleyince fiyatları artıyor. Daha önceleri Klm, British Airways falan ucuz gösteriyordu Skyscanner üzerinden ve valiz dahildi fiyatlara. Nisan ayına kadar fiyatlar yakın aktarmalılarla ama yazın bakınca çok açılıyor farklar ve yüksek. Kış için Thy daha mantıklı 2 valiz olması açısından.
Katiliyorum size. Benim de 10’a yakin giris cikisim oldu, hem Ankara-Los Angeles hem de Ankara-Dallas rotalarinda, her zaman THY’yi daha uygun buldum. Tabii bunda tatil sezonunda ucmamam ve Ankara’ya ucmam da etkili olmus olabilir. 12,5 yil once ilk kez uctugumda da bilet $1000 civariydi, 6 ay once de ayni tutara uctum. Son gidisimde THY’nin tek dez avantaji bagaj hakkini 1’e indirmesi oldu, ek ikinci bagaj $160’di, Lutfhansa’da ayni fiyata iki valiz hakki vardi, tek valiz yeterli olacagi icin THY tercih ettim.
THY ucuslarinin coklu ulke aktarmali oldugunda, daha ucuz oldugunu soyluyorlar, vatandas olunca onu deneyecegim. Ornegin Dal-Ist-Ank yerine Dal-Ist-Roma-Ist-Ank gibi. Boylece mesela birkac gun de Roma’yi gezeriz :)
-
@Müberra-Dikici, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)
@caner92 Turkish airlines, Amerika uçuşlarında ekonomi sınıfında iki valiz hakkını kaldırdı maalesef, tek valiz (23kg) hakkınız var. İkinci valize ücret ödemek, ya da bir üst sınıf bilet almak durumundasınız. Böyle olunca, aktarmalı uçuşlar çok daha ekonomik.
@deebee, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)
@caner92, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)
Katiliyorum size. Benim de 10’a yakin giris cikisim oldu, hem Ankara-Los Angeles hem de Ankara-Dallas rotalarinda, her zaman THY’yi daha uygun buldum. Tabii bunda tatil sezonunda ucmamam ve Ankara’ya ucmam da etkili olmus olabilir. 12,5 yil once ilk kez uctugumda da bilet $1000 civariydi, 6 ay once de ayni tutara uctum. Son gidisimde THY’nin tek dez avantaji bagaj hakkini 1’e indirmesi oldu, ek ikinci bagaj $160’di, Lutfhansa’da ayni fiyata iki valiz hakki vardi, tek valiz yeterli olacagi icin THY tercih ettim.
THY ucuslarinin coklu ulke aktarmali oldugunda, daha ucuz oldugunu soyluyorlar, vatandas olunca onu deneyecegim. Ornegin Dal-Ist-Ank yerine Dal-Ist-Roma-Ist-Ank gibi. Boylece mesela birkac gun de Roma’yi gezeriz :)
aa ne zaman kalktı? ben en son ocak 2024 te gidip 2024 mart sonu döndüm ve iki valizdi. kış olduğu için thy daha uyguna geldi. aile ile gidince 6 valiz döndüm iyi oldu :))
bende yeşil pasaportu bekliyorum avrupada 1-2 gün gezip öyle geçme planım var bir kaç sene sonra.
aktarmalılarda tek valiz bile görünmüyor bu arada tek valiz ekleyince fiyat artıyor. geçenlerde british airways baktım en son uygun görünüyor ama valiz hakkı yok. -
@caner92 Mayıs 2024 de değişti THY nin ABD valiz kuralları
-
Merhaba, ABD- Amsterdam Schiphol - Istanbul aktarmasında havalimanından cikilmadiginda abd vatandaşları icin transit vize gerekiyor mu ? Yakin zaman da deneyimleyen oldu mu ?
-
@ynus gerekmiyor, iki uçuşunda aynı bilette biletlenmis olması gerekiyor ve ABD’de ilk uçağa bineceğiniz havalimanında check in yaparken her iki ucus içinde boarding kartınızı almış olmanız gerekiyor. Iki uçuş arasındaki transfer süresi yolcunun kendi sorumluluğunda.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
46
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum