Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
-
Bu konu hakkında net bir bilgim yok, açikcası rapor ertesi gün çıkıyor ve o gün gönderiyorlar ama sizin randevunuzun Perşembe olması biraz riskli gibi geldi bana, muhtemelen sorun olmaz ama siz yine de sağlık raporunuzun çıktısını alıp mülakata götürün nolur nolmaz diye.
-
@JemappleG Önceki sayfalarda çok tartışıldı. Arama butonuna yazarsanız sonuçlar çıkar.
Ben de sizin durumunuzdaydım. Acımadan basıyolar aşıyı. Alternatifi yok.
-
-
Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏
-
-
Merhaba
Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz .. -
merhabalar herkese
Benim sorum mülakat taki doktor muayenesinde aşı ile ilgili: Green Kart'tan önce istenen aşıları internette buldum ama bu aşıları yapmış olmamıza rağmen bizim e-Nabız'da birçoğu gözükmüyor. Bununla ilgili bizimle aynı durumda olanlar oldu mu? Hepsini tekrar mı yaptırmamız mi gerekli?
-
@ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
-
Merhaba.
Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor.
Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler -
Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
-
@Ali-a, içinde söyledi: Doktor ungan randevusu hakkında
@ATS16 Kredi kartından döviz olarak mı çekiyorlar ? Veya güncel kur üzerinden tutarı çevirip TL olarak mı ?
Saglik muayenesi gunundeki kur uzerinden TL cekim yapiyor Unganlar kredi karti odemelerinde
-
Aranizda I-130 onayi beklerken Petitioner Biometric randevusu gelen arkadasimiz varmi?
-
@çotonak28 merhaba Ben 2024 de seyahat iznim gelmemisti acil seyahat iznine basvurmustum ailemin saglik priblemleri sebebi Ile. Ve bana 1 aylik izin vermislerdi. Hemen 2 gun sonrasinda bileti aldik gittim ve seyahat izin suremin dolmasina 1 gun kala donus yaptim. Beni iceriye odaya aldilar neden gittinjz, kac gun kaldiniz , burada hangi adreste yasiyorsunuz diye sordular. Sonra gecebilirsiniz dediler.acil degildesizin gibi normal seyahat izninile seyahat Eden arkadasim da oldu bir sorun olmadi. Ama tabi bunlar bizim tecrubemiz. Avukata sordugumda sureciniz devam ediyor elbette kimse birsey garanti edemez ama bu green card olsada ayni v ekstrem bir surmunuz olmadigi surece giris yaparsiniz demisti.
-
Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var. -
@Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi. -
Benzer bir sorunda biz yaşıyoruz Eşimle birlikte aktif Türkiye'de yaşıyoruz burda oturum kartı aldık eşime amacımız bana vize çıkana kadar hiç yoktan NVC aşamasına gelene kadar birlikte olabilmek. Buna cevap vericek olur mu bilmiyorum Sponsorun Eşimin ABD İle ilişkisi çok kopuk 2021 ve 2023 tax returnlerini eksiksiz bir şekilde file etmiş. fakat 2022 ve 2024 yılını file etmedi. Çünkü geliri minimum filling olan 10.000$ altında olduğu için uğraşmadı aslında yaptığı şeyde bir sorun yok fakat bu bizim sürecimizi nasıl etkileyecek ABD'de değiliz bu tax'ları doldurmak istesek bile geçmişe yönelik tax return ABD'ye gitmeden nasıl yapacağız?
Bir diğer konu benim eşimin Amerika ile gerçekten fiziki bir bağının olmaması ailesi meksikada yaşadığı için hep meksikada kalmış amerikaya gitmiş çalışmış para kazanmış dönmüş ve genelde bu şekilde devam etmiş hiç kalıcı olarak yerleşmemiş ailesi orda olmadığı için
Banka Hesabı yok ABD Telefon numarası yok +1 numarası yok. Eyalet kimliği süresi muhtemelen biz NVC Aşamasına gelmeden dolucak Voter Register baktığımda sadece 1 kez oy kullanmış. Herhangi aktif bir Lease veya adres yok.Ve tüm bunlardan daha büyük sorunumuz eşimin kendi anne ve babası içinde Green Card başvurusunda bulunmuş olması bu süreçte şuanda devam ediyor ve biz I-130 Beklerken onların süreci şuanda NVC aşamasında Joint sponsor aşamasında ilerleyemediler henüz bu süreci ailesinin tuttuğu avukat yürütüyor benim sürecimi ise ben kendim yürütüyorum. Ama sorun şu ki bu süreçte zaten proof of domicile veriliyor. Yani ailesi vizeyi aldığında eşimin Amerikaya taşınması gerekiyor diye biliyorum. Bunu yapmazsa sıra bana geldiğinde NVC aşamasında bunu sorabilirler diye düşünüyorum.
Çok karışık bir durumun içerisindeyiz bunun için ne yapmalıyız aklımdaki tek fikir eşimin Ailesinin vizesi çıktığında eşimi Amerikaya yollamak ordayken telefon numarası,banka hesabı gibi düzenli bir hayat için adımları atması olabilir sanırım başka aklıma bir fikir gelmiyor... Siz olsaydınız ne yapardınız tekrardan yardımcı olan herkese teşekkürler...
-
Herkese selamlar arkadaslar.Yakın zamanda advance parol veya ı 512 ile türkiyeye gidip gelem varmıdır? Yardımcı olursanız cok sevinirim.Tesekkurler.
-
Merhabalar ben K-1 Nişanlılık vizesi başvurusu yaptım Dosyalarım evraklarım her şey tamam Ankara’dan gereken mail de geldi yalnız tek bir sorunum var size sormak istediğim merak ettiğim bir şey var.
Benim iki üç Sene önce başıma bir talihsizlik geldi. Bir arkadaşıma yardım edeyim derken arkadaşımın ricası üzerine hesabıma gelen parayı çekip arkadaşıma verdim ve istemediğim halde nitelikli dolandırıcık suçuyla yargılandım yargılanma sonucu Mahkemeden beraat aldım şu an elimde beraat kararı mahkeme kararı vardır. Ve aynı arkadaşım ile beraber aynı evde kalıyorduk evin kontratı benim üzerimeydi ben bir gün ailemin yanına gittim ve arkadaşımın kaldığı evi polisler basmış arkadaşımı ve kız arkadaşını almışlar bundan dolayı beni de fuhuş konusuyla ilgili Yargıladılar bu sebepten dolayı 45 gün ceza yattım ve dosya kapandı. Bahsettiğim her iki dosyanın da sonucu evrakları elimde mevcuttur. Saygıdeğer okuyucularım lütfen bana bu konuda bilgi verin.
Sizce ben ve Ds-160’ı doldururken mahkeme ceza soruları bölümünde geçmişimde hiçbir şey yaşamadım mahkemeye çıkmadım cezam yoktur diye işaretleyip vize görüşmesine adli sicil kağıdımın temiz bir şekilde götürüp hiçbir şey yokmuş gibi mi gireyim yoksa olanı biteni dolduracağım formda anlatıp bu dosyaların sonuçlarıyla birlikte vize görüşmesine yanımda mı götürüp açıklamasını yapayım hangisini yaparsam vizeyi alabilirim ya da hangisini yaparsam benim için geleceğim için daha iyi olabilir. E-Devletten adli sicil kağıdına baktığım zaman temiz çıkıyor ve arşiv kaydına baktığım zaman o da temiz çıkıyor vize görüşmesine sadece adli sicil kâğıdımı Götürsem ve hiçbir şey bahsetmesem sizce bir sorun olur mu orada kendileri herhangi bir araştırma yapıyorlar mı bu konuda bana bilgi verebilir misiniz teşekkür eder iyi günler dilerim.
-
F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)
-
@MomisCan hersey o sayfadaki sekilde ilerledi. o bulletinde neyse asagi yukari o sekil olacak.
-
Suan F1 statusunde doktora yapiyorum ve I-20 ye gore vizemin bitme tarihi Mayis 2029. Babam(greencard sahibi) F2b ile benim icin greencard a basvurmasi durumunda, benim yaklasik 6-7 yillik surec icin F1 statumu aktif tutmam gerektigini ogrendim. F1 vizesinin maximum alinabilecek bir limiti var midir? Doktoram bu surecten once biterse F1 statumu devam ettirmek adina bir egitim programina mi basvurmam gerekir? OPT'ye basvurup statumu devam ettirebilir miyim bu surece zarar vermeden? Ya da F1 statumu final priorty date gelene kadar mi korumam lazim yani tum surec olan ortalama 8 yil? Cunku okudugum kadariyla amerikadayken AOS basvurarak greencard almadan once calisma izni alma sansim var gibi gozukuyor. Eger mezun olduktan sonra universiteden assistant prof ya da lecturer olarak istihdam saglarsam ve okul benim adima greencard a basvurursa mevcut surecim nasil etkilenir? Veyahut bu surecte amerikan vatandasi biriyle evlilik gerceklestirirsem kendimi zor durumda mi birakmis olurum? Veya F1 vizem bitip turkiyeye dondugumde greencard almak icin sadece final priority date i mi beklemem gerekir? Tesekkurler.
-
Bu ileti silindi! -
@Büşra-Böcekli Sadece bildiklerimi soyleyecegim. Babaniz bir an once basvurmali. F1 statumu aktif tutmam gerekiyor derken green card icin basvurunuz ise o zaten her yerde aktif turkiye de de olsaniz abd de olsaniz degismeyecek, eger ogrenci vizesi kastediyorsan bilgim yok. Kisacasi ogrenci vizesi ile greencard icin babanizin sizin adiniza basvurusu arasinda iliski yok. Ben turkiyede iki kere red yedim. Biri Work and travel için di diğeri turistik vize içindi. Ikisindende red yedim surec tamamlandi sonra ulkeye girisimi yaptim 8 sene sonunda.Eger mezun olduktan sonra universiteden assistant prof ya da lecturer olarak istihdam saglarsam ve okul benim adima greencard a basvurursa mevcut surecim nasil etkilenir? etkilenmez tipleri farkli benim bildigim. abd vatandaşıyla evlenmeniz sizi zor durumda birakmaz. Yanlissam birileri duzeltir.
-
Cevabiniz icin tesekkurler. Greencarda basvuru yaptigimda mevcut statum F1 ogrenci vizesi olacak. Iki tane yayinlanan bulten var greencard icin. Ikinci bulten tarihleri 6 senede geliyor ve 6.senede amerikada mevcut statumu devam ettirmis olmam gerekiyor. 6.sene geldiginde ise benim F1 vizem sona eriyor fakat OPT ile 2 sene F1 vizemi uzatma sansim var. Bu durumda OPT almam zorlasir mi cunku sistemde greencard basvurum gozukecek? Yoksa bir sorun olmaz mi?
-
@Büşra-Böcekli sizinki cok spesifik bir durum ben olsam kamu kurumuna direk sorardim. Sizi yanlis bilgilendirmek istemem.
-
@Doncarleone Tesekkur ederim.
-
Merhabalar,
Ben oglum icin basvuruda bulundum. Ben Amerika da yasiyorum, herkesin soyledigi vatandasligini al daha cabuk diyorlardi. Bende buna aynen vatandas olduktan sonra basvuruda bulundum. Ancak hic bir sey dogru degildi. US vatandaslarinin basvurusu daha da gec surece giriyor. Buradaki gocmenlik 21 yas uzeri cocugu zaten high priority kabul etmiyor. Oglumun dosyasi 2022 Mayis ta submit oldu Potomac da, oglum TR de ve bende aslinda hizlandirmak icin ne yapabilirim bilmiyorum cunku hic bir zaman dogru bilgiye ulasamiyorum. Bu arada forumlara girip yardim isteyincede scam cok oluyor basima geldi.
-
@mydream Merhaba Benim oglumun dosyasi Potomac da ancak bugunku surec 49 month gosteriyor

-
F1 sürecim 10 yıl sürdü, sabırla bekledim. 2014 de başlamıştım. Çok yıprandım. görüşmem 16 nisan 2024 de. mali destek taahudu (Affidavit of Support Fee) veren arkadaşımız eşinin süreci ile ilgili bir aksama olursa diye durduk yere korkarak son dakikada vaz geçerek bizi çok zor durumda bıraktı malesef. Şuan verdiğimiz tüm emek yerlebir olmak üzere çaresiz kaldım. Sizce ne yapmalıyım arkadaşlar ne olur bir fikir verin.
-
@Metty-Yalcin Benim oglumun da Potomac da idi ve 42 ay gosteriyordu. Ancak 3.5 ay sonra NVC ye gitti dosyasi.
-
Herkese merhaba arkadaşlar tüm iletileri okudum ve gerçekten beynim yandı bu süreçle ilgili hiç bir şey bulmuyorum gerçekten.Lottery ne kolaymış demekten kendimi alamadım.Bizim başvurumuz kız kardeşim için yani aslında vatandaş olan annem hem 21 yaş üstü kız kardeşim hem de 21 yaş üstü o zaman evli şimdi boşanmış olan erkek kardeşim ıcın başvuru yaptı.Ama erkek kardeşim halı hazırda Almanya da bulunuyor ve oturumu var.Bizim için en önemlisi kız kardesımın durumu çünkü tr de yapayalnız ve bununla ilgili bi takım psıkolojık sorunlar yaşıyor.Lottery de olmadı maalesef.Bizim başvurumuzu annemın tanıdığı danışman gıbı bürosu yapmıştı.Sımdı crack ekranında case ve fatura numarasıyla giriş yaptığım da gorduklerımı buraya yazacağım bu dosya ne durumdadır bılgısı olan varsa yazarsa çok memnun olurum.
Buraya fotoğraf eklemeye bulamadım o yüzden yazacağım .
Case number :ANK20238150**
Your case is currently at: NVC
Priority date:17 aug 2023
Sımdıden çok teşekkür ederim -
Merhaba, 21 yaş üstü evli olmayan kategorisinden başvuruda bulunduğum Green Card işlemimde sponsor yükleme aşamasına gelmiştim ve sponsor bilgilerini sisteme yükledim. Daha sonra evlendim ve eşimin sabıka kaydını da sisteme yüklemem istendi; bu bilgiyi de yükledim.
Bu aşamanın ardından dosya numaramın değiştiğini ve işlemlerimin kategorisinin değiştiğini bildirdiler. Bu durumun ardından sürecimle ilgili ne tür adımlar atmam gerektiği konusunda bilgisi olan var mıdır?
-
Arkadaslar bir sorum olacak F1 ile ilgili. Bir arkadasimiz F1 alarak ABD de mastera kabul edildi. Biliyorsunuz burada F1 ile calismak mumkun degil. Fakat TR de bir sirkete remote olarak calismak istiyor, bu durumda sigortasi isleyecek. Bu ABD bakimindan sorun yaratir mi?
-
@buseodabas evlendiginiz için kategoriniz degismis malesef. PD tarihiniz nedir
-
Merhabalar arkadasimin adina yaziyorum. Kendisi 2019dan beri annesi üzerinden F2B kategorisinde greencard sürecindeydi. Dosya suan NVC’de. Greencardli annesi bu hafta Abd vatandasi oldu ve isterse statüsünü F1 olarak degistirebiliyor. Sizce F2Bde mi kalmak mantikli yoksa F1 olarak statusunu degistirmesi mi? Yorumlariniz icin tesekkurler
-
Merhabalar,
Eşimin babası çifte vatandaş olduğu için eşime evlenmemiş çocuk kategorisinden başvuru yapıldı ve süreç ilerledi daha sonra sponsorluk belgeleri yüklendikten sonra eşimle evlendik ve 'eşimi de yanımda istiyorum' şıkkını işaretleyerek beni de dahil etmiş oldu. Acaba tüm süreci baştan mı yapmamız gerekecek? Şimdiki süreçle ilgili ne yapmamız gerektiğini bilen var mıdır veya bu konularla ilgilen bir avukat önerebilir misiniz? -
@buseodabas evlendiginiz için süreciniz F1den F3’e geçti. Vize bülten sayfasinda F3 için tarihlere bakıp bekliceksiniz. Malesef F1 ‘e göre daha uzun sürüyor
-
yanıtınız için teşekkür ederim. Peki yüklemem gereken belgeler var mı? Yoksa tarihe göre mülakata mı çağıracaklar direkt.
-
@buseodabas belgeler için zamanı gelince mail gelicek ondan sonra sisteme yüklersiniz visabulletin sayfasinin B tablosunda tarihiniz güncel olunca belgeler, A tablosunda güncel oluncada mülakatınız olucak. Basvuru tarihiniz nedir?
Benzer Başlıklar
138
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k