Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
77 15 3.7k 13

  • @Büşra-Böcekli sizinki cok spesifik bir durum ben olsam kamu kurumuna direk sorardim. Sizi yanlis bilgilendirmek istemem.


  • @Doncarleone Tesekkur ederim.


  • Merhabalar,

    Ben oglum icin basvuruda bulundum. Ben Amerika da yasiyorum, herkesin soyledigi vatandasligini al daha cabuk diyorlardi. Bende buna aynen vatandas olduktan sonra basvuruda bulundum. Ancak hic bir sey dogru degildi. US vatandaslarinin basvurusu daha da gec surece giriyor. Buradaki gocmenlik 21 yas uzeri cocugu zaten high priority kabul etmiyor. Oglumun dosyasi 2022 Mayis ta submit oldu Potomac da, oglum TR de ve bende aslinda hizlandirmak icin ne yapabilirim bilmiyorum cunku hic bir zaman dogru bilgiye ulasamiyorum. Bu arada forumlara girip yardim isteyincede scam cok oluyor basima geldi.


  • @mydream Merhaba Benim oglumun dosyasi Potomac da ancak bugunku surec 49 month gosteriyor :(


  • F1 sürecim 10 yıl sürdü, sabırla bekledim. 2014 de başlamıştım. Çok yıprandım. görüşmem 16 nisan 2024 de. mali destek taahudu (Affidavit of Support Fee) veren arkadaşımız eşinin süreci ile ilgili bir aksama olursa diye durduk yere korkarak son dakikada vaz geçerek bizi çok zor durumda bıraktı malesef. Şuan verdiğimiz tüm emek yerlebir olmak üzere çaresiz kaldım. Sizce ne yapmalıyım arkadaşlar ne olur bir fikir verin.


  • @Metty-Yalcin Benim oglumun da Potomac da idi ve 42 ay gosteriyordu. Ancak 3.5 ay sonra NVC ye gitti dosyasi.


  • Herkese merhaba arkadaşlar tüm iletileri okudum ve gerçekten beynim yandı bu süreçle ilgili hiç bir şey bulmuyorum gerçekten.Lottery ne kolaymış demekten kendimi alamadım.Bizim başvurumuz kız kardeşim için yani aslında vatandaş olan annem hem 21 yaş üstü kız kardeşim hem de 21 yaş üstü o zaman evli şimdi boşanmış olan erkek kardeşim ıcın başvuru yaptı.Ama erkek kardeşim halı hazırda Almanya da bulunuyor ve oturumu var.Bizim için en önemlisi kız kardesımın durumu çünkü tr de yapayalnız ve bununla ilgili bi takım psıkolojık sorunlar yaşıyor.Lottery de olmadı maalesef.Bizim başvurumuzu annemın tanıdığı danışman gıbı bürosu yapmıştı.Sımdı crack ekranında case ve fatura numarasıyla giriş yaptığım da gorduklerımı buraya yazacağım bu dosya ne durumdadır bılgısı olan varsa yazarsa çok memnun olurum.
    Buraya fotoğraf eklemeye bulamadım o yüzden yazacağım .
    Case number :ANK20238150**
    Your case is currently at: NVC
    Priority date:17 aug 2023
    Sımdıden çok teşekkür ederim


  • Merhaba, 21 yaş üstü evli olmayan kategorisinden başvuruda bulunduğum Green Card işlemimde sponsor yükleme aşamasına gelmiştim ve sponsor bilgilerini sisteme yükledim. Daha sonra evlendim ve eşimin sabıka kaydını da sisteme yüklemem istendi; bu bilgiyi de yükledim.

    Bu aşamanın ardından dosya numaramın değiştiğini ve işlemlerimin kategorisinin değiştiğini bildirdiler. Bu durumun ardından sürecimle ilgili ne tür adımlar atmam gerektiği konusunda bilgisi olan var mıdır?


  • Arkadaslar bir sorum olacak F1 ile ilgili. Bir arkadasimiz F1 alarak ABD de mastera kabul edildi. Biliyorsunuz burada F1 ile calismak mumkun degil. Fakat TR de bir sirkete remote olarak calismak istiyor, bu durumda sigortasi isleyecek. Bu ABD bakimindan sorun yaratir mi?


  • @buseodabas evlendiginiz için kategoriniz degismis malesef. PD tarihiniz nedir


  • Merhabalar arkadasimin adina yaziyorum. Kendisi 2019dan beri annesi üzerinden F2B kategorisinde greencard sürecindeydi. Dosya suan NVC’de. Greencardli annesi bu hafta Abd vatandasi oldu ve isterse statüsünü F1 olarak degistirebiliyor. Sizce F2Bde mi kalmak mantikli yoksa F1 olarak statusunu degistirmesi mi? Yorumlariniz icin tesekkurler


  • Merhabalar,
    Eşimin babası çifte vatandaş olduğu için eşime evlenmemiş çocuk kategorisinden başvuru yapıldı ve süreç ilerledi daha sonra sponsorluk belgeleri yüklendikten sonra eşimle evlendik ve 'eşimi de yanımda istiyorum' şıkkını işaretleyerek beni de dahil etmiş oldu. Acaba tüm süreci baştan mı yapmamız gerekecek? Şimdiki süreçle ilgili ne yapmamız gerektiğini bilen var mıdır veya bu konularla ilgilen bir avukat önerebilir misiniz?


  • @buseodabas evlendiginiz için süreciniz F1den F3’e geçti. Vize bülten sayfasinda F3 için tarihlere bakıp bekliceksiniz. Malesef F1 ‘e göre daha uzun sürüyor


  • yanıtınız için teşekkür ederim. Peki yüklemem gereken belgeler var mı? Yoksa tarihe göre mülakata mı çağıracaklar direkt.


  • @buseodabas belgeler için zamanı gelince mail gelicek ondan sonra sisteme yüklersiniz visabulletin sayfasinin B tablosunda tarihiniz güncel olunca belgeler, A tablosunda güncel oluncada mülakatınız olucak. Basvuru tarihiniz nedir?


  • @emlka70 Merhabalar, cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Oglumun Green Card USCIS tarafindan approved oldu Ekim 2024 de. Su anda NVC den islemlerin baslamasi icin haber bekliyoruz, acaba sizin ne kadar surdu bu surec?


  • @historian Merhaba, oyle buyuk bir bilgi kirliligi varki artik ne yapacagimizi sasirmis durumdayiz. Acaba sizin bu konuda bilginiz varmidir. Benim oglum 21 yas ustu bekar kategorisinde ben Amerika vatandasiyim, potomac dan basvuru yapildi ve 29 uncu ayda approved (kabul oldu). Ekim 2024 de NVC den bize mektup geldi evraklar transfer edildi diye ancak suan 5. aydayiz ve hala bir haber yok. online CEAC sayfasinda suan vize numarasi musit dgeil diyor acaba bu surec ne kadar surer? tesekkur ederim. NVC Ankara goruluyor.


  • @Tugba54 Merhaba, 21 yas uzeri kiz kardesinizin durumu benim oglumla es degerde. Priorty date 29 Mayis 2022 olan oglumun ISCIS den I130 green card approved oldu. Ancak hala NVC den diger islemlerle alakali bir donus alamadik. Online ANK ile baslayan case numarasiyla surekli takip ediyorum ancak halen bir eligable degil goruluyor. Acaba sizin kardesinizin durumu cozuldumu ve ne kadar surdu lutfen bana cevap verebilriseniz cok sevinirim.


  • @Metty-Yalcin Merhaba, bizim de babamız Amerika vatandaşı ve 21 yaş üzeri çocukları olarak 5 ayrı başvurumuz var. 3 tanemiz evli olduğumuz için F3, 2 kardeşimiz de bekar oldukları için F1 statüsünde.
    Başvurumuzu kendimiz eksiksiz bir şekilde yaptık ve 9 ay hepimiz sonra approve olduk.
    Aşırı sevindik çünkü hemen Ankara’dan bir randevu alabileceğimizi sanıyorduk ama maalesef süreç öyle ilerlemiyor.
    Bültenden de takip edebileceğiniz üzere henüz çok eski dosyalar işleniyor ve 2022-2023 başvurularına sıra gelmesi sanırım en iyi ihtimalle 7 yıl falan sürecek. Evli olanlar için 10 yıl, belki de daha fazla.
    Bir çok avukattan danışmanlık aldık hızlandırabilmek için ne yapabileceğimize dair ama beklemekten başka çare yok maalesef.
    Tamamen şans eseri bana bu süreç içerisinde Greencard çıktı ve Amerika’ya yerleştim ama kardeşlerim hala süreci bekliyorlar.

    Sormak istedikleriniz varsa bilgim dahilinde yardımcı olurum.


  • @Metty-Yalcin approved olmasi demek dosyayi alıp ceac numarasi verdiklerini söylüyor asıl süreciniz malesef şimdi başladı. https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin.html Bu sayfadan girip A ve B tablosuna bakıcaksınız şuan 2017dekilere mülakat veriyorlar sizde oradan sıranızı takip edip sizin dosyanızda yazan tarihe gelmesini bekleyeceksiniz. Arkadaşımında 2019da sabırla 6 yıldır bekliyor.. Nvc’den şuan için bir iletişim beklemeyin ne zaman tabloda tarihiniz görünürse o zaman mail atacaklar. Biliyorum çok zorlu bir süreç farklı yollarda denemenizi tavsiye ederim Öğrenci vizesi, Çalışma vizesi vs


Benzer Başlıklar

  • abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    237 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    61
    1 Oy
    61 İleti
    4k Bakış
    C
    @luchadora çok teşekkür ederim.
  • 1 Oy
    6k İleti
    604k Bakış
    T
    Merhabalar, F2A consular processing olarak bizim PD Mart 2024. Hala I-130 onayını bekliyoruz. Mandamus davası konusunda bizim de soru işaretlerimiz var. Eğer bu yola başvurmuş biri varsa bilgilendirirse çok sevinirim. Son vize bülteni gelişmeleriyle 2024 PDli başvuru onaylarının ağustos ayı itibarıyla gelmeye başlamasını umuyoruz bakalım. Bekleyen herkese sabırlar diliyorum 🙏🏻
  • ABD Yolunda Evlilik

    Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    200k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum