Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @emlka70 Merhabalar, cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Oglumun Green Card USCIS tarafindan approved oldu Ekim 2024 de. Su anda NVC den islemlerin baslamasi icin haber bekliyoruz, acaba sizin ne kadar surdu bu surec?

• @historian Merhaba, oyle buyuk bir bilgi kirliligi varki artik ne yapacagimizi sasirmis durumdayiz. Acaba sizin bu konuda bilginiz varmidir. Benim oglum 21 yas ustu bekar kategorisinde ben Amerika vatandasiyim, potomac dan basvuru yapildi ve 29 uncu ayda approved (kabul oldu). Ekim 2024 de NVC den bize mektup geldi evraklar transfer edildi diye ancak suan 5. aydayiz ve hala bir haber yok. online CEAC sayfasinda suan vize numarasi musit dgeil diyor acaba bu surec ne kadar surer? tesekkur ederim. NVC Ankara goruluyor.

• @Tugba54 Merhaba, 21 yas uzeri kiz kardesinizin durumu benim oglumla es degerde. Priorty date 29 Mayis 2022 olan oglumun ISCIS den I130 green card approved oldu. Ancak hala NVC den diger islemlerle alakali bir donus alamadik. Online ANK ile baslayan case numarasiyla surekli takip ediyorum ancak halen bir eligable degil goruluyor. Acaba sizin kardesinizin durumu cozuldumu ve ne kadar surdu lutfen bana cevap verebilriseniz cok sevinirim.

• @Metty-Yalcin Merhaba, bizim de babamız Amerika vatandaşı ve 21 yaş üzeri çocukları olarak 5 ayrı başvurumuz var. 3 tanemiz evli olduğumuz için F3, 2 kardeşimiz de bekar oldukları için F1 statüsünde.
    Başvurumuzu kendimiz eksiksiz bir şekilde yaptık ve 9 ay hepimiz sonra approve olduk.
    Aşırı sevindik çünkü hemen Ankara’dan bir randevu alabileceğimizi sanıyorduk ama maalesef süreç öyle ilerlemiyor.
    Bültenden de takip edebileceğiniz üzere henüz çok eski dosyalar işleniyor ve 2022-2023 başvurularına sıra gelmesi sanırım en iyi ihtimalle 7 yıl falan sürecek. Evli olanlar için 10 yıl, belki de daha fazla.
    Bir çok avukattan danışmanlık aldık hızlandırabilmek için ne yapabileceğimize dair ama beklemekten başka çare yok maalesef.
    Tamamen şans eseri bana bu süreç içerisinde Greencard çıktı ve Amerika’ya yerleştim ama kardeşlerim hala süreci bekliyorlar.

Sormak istedikleriniz varsa bilgim dahilinde yardımcı olurum.

• @Metty-Yalcin approved olmasi demek dosyayi alıp ceac numarasi verdiklerini söylüyor asıl süreciniz malesef şimdi başladı. https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin.html Bu sayfadan girip A ve B tablosuna bakıcaksınız şuan 2017dekilere mülakat veriyorlar sizde oradan sıranızı takip edip sizin dosyanızda yazan tarihe gelmesini bekleyeceksiniz. Arkadaşımında 2019da sabırla 6 yıldır bekliyor.. Nvc’den şuan için bir iletişim beklemeyin ne zaman tabloda tarihiniz görünürse o zaman mail atacaklar. Biliyorum çok zorlu bir süreç farklı yollarda denemenizi tavsiye ederim Öğrenci vizesi, Çalışma vizesi vs

• @MomisCan 2019dan sesleniyorum hala bekliyoruz 6 yıldır. Tablo birkaç aydır hareketlenmeye başladı umarım böyle devam eder

• @historian sizin süreciniz F1 mi F3 mü?

• @MomisCan f2bydi f1’e geçti bu yıl

• @MomisCan Paylastiginiz bilgi icin cok tesekkur ederim. Ne diyecegimi bilmiyorum bu cok uzun bir sure ve iyilesmesi icin hic bir seyin yapilmamasi daha da kotu.

• @historian Merhaba Tesekkur ederim. O halde bu Claifornia veya Potomac green kart bekleme sureleirnin bir onemi yok yani Potomac 49 ay diyorsa bunun uzerine daha 7 sene daha bekleyebiliriz. Biz daha once ogrenci vizesi denek ancak ben US vatandasi oldugum icin red gordu ve direk GC basvurusunda bulunun denildi bizde bu yolu denedik.

• @emlka70 Merhaba, sizin durumunuzde herhangi bir guncelleme varmi yoksa halen bekliyormusunuz?

• @emlka70 Merhaba, Merak ettim acaba NVC surecinizi halen bekliyormusunuz yoksa interview tarihi alabildimi oglunuz?

• F1(Abd vatandasinin 21 yasustu cocugu) kategorisi vize bültende A tablosunda 3 ay daha ilerleyip Haziran 2016’ya geldi bekleyenlere hayırlı olsun😇 böylece son 3 ayda 6 ay ilerlemiş oldu

• @historian Better than nothing, cok tesekkur ederiz bu guzel bilgi icin.

• Vize bulteni acinlandi. Bu ay da 1 ay ilerleme var Temmuz 2016 oldu😇

• Merhaba, ben US vatandasiyim, oglum icin (21 yas uzeri bekar) vize basvurusunda bulundum. I130 Mayis 2022 senesinde submit oldu ve 2024 Ekim ayinda USCIS tarafindan approved oldu. NVC den letter aldik ama su ana kadar bunun disinda hicbir gelisme olmadi. acab bu bekleme suresi cok uzun surermi. bazilari seneler surer diyor. Native Amerikali esimle evlendigimde oglum 18 yasindan kucukti ancak o zaman baska bir ulkede oldugumuz icin vize basvurusu yapmamistik. bu durumu NVC ye aciklasak acaba kategorisinin degisimin de herhangi bir degisiklik olmasina yardimci olurmu?

• @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor.
    Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.

Benzer Başlıklar

• 2
  • 9
  • 17026
  • 6
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

117

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |