Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

Taşındı Vergi Sistemi
1.5k 319 201.1k 265

• @Ben-Batur ssa ofise gidip sözlü olarak öğrenmeyi deneyebilirsiniz. Bir kaç güne büyük ihtimalle elinizede ulaşmış olur ssniniz

• @Ben-Batur ssa ofise gidip isteyiniz. Tabi durumunuzu net bir sekilde anlatarak deneyin. Bizim SSN gelme surecu 4 kez basvuru sonucunda tamamlandi. Sistem bazen problemli olabiliyor. Ama oglumun SSN 10 gun icinde gelmisti. Gorevli muhtemelen numarayi verecektir. Biz durumumuzu D.C de gorevliye anlattik. Basvuru belgelerimizi de gosterdik. Bana bir kalem verdi. Onundeki ekrani bana dogru cevirip dikkatlice yaz dedi. Galiba resmi bir dokuman veremedikleri icin bu yolu secti. Kolay gelsin size.

• @Ben-Batur SSA ofise gidip sorabilirsiniz ama yerden yere gore degisiyor soyleyip soylememe durumlari. Genellikle ekranda gorebiliyor olsalar bile soylemiyorlar en ufak seyden bile kuskulanirlarsa.

• Arkadaslar merhaba benim bugün ssn nim geldi Social Security yani bu çalışma karti mi oluyor bunun dışında baska bir çalışma kartı geliyormu adrese ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@atilla-04 başka kart gelmeyecek bu karttan başka, bu sizin çalışma izniniz. SSN numaranizin gizliliği önemli, güvenmediğiniz kişi veya kurumlar ile kesinlikle paylasmamaniniz gerekir. Olası bir kimlik hırsızlığı ile karşılaşmanız halinde sonucu caninizi bir hayli sıkabilir. Telefon, gas, elektrik gibi özel kurum aboneliklerinde kurumun kendisine ibraz edilmesinde sorun yok. Dokuz haneli numaranızı ezberlemenizi tavsiye ederim, kartın kendisini yanınızda taşımaniza gerek yok. Şimdiye kadar benden sadece kredi kartı talebi esnasında kartın orijinalini ibraz etmemi istedi banka.

c5ecd094-188f-4776-920f-ff23659e5386-image.jpeg

• @ATS16 ama kağıt parçası gibi birşey böyle mi oluyor ben bizim kimliklerimiz gibi kart sanıyordum çalışmak için bunu gösteriyorum yani doğrumu be banka hesabı açarken bunu inraz etmemi istemezler mi

• @atilla-04 kartı göstermenize dahi gerek yok, talep edilen kuruma 9 haneli SSN numaranızı beyan ediyorsunuz. Goreceksiniz ki kurumlar sizden numaranızı sözlü dahi istemeyecekler, ekranı çevirerek SSN numaranızı kendinizin yazmanizi isteyecekler

• Herkese merhaba,
    Ülkeye girişimiz yeni olmasına rağmen biraz tedirgin olduk açıkçası çünkü SSN olmadan bir şey yapamıyoruz. SSN ofisine bugün numaramızı öğrenmek için gittik fakat vizemizin geçerlilik süresi dolduğu için green card olmadan SSN paylaşamayacaklarını ilettiler. Green card Başvuru formunda numarayı giriş itibariyle oluşturulması ıcin işaretlediğimizi iletmeme rağmen göçmenlik bürosu ile görüşmeniz gerekiyor diyerek eşimi ve beni geri çevirdiler. Sürece nasıl ilerleyebiliriz? Bilgisi olan aynı şeylerle karşılaşan oldu mu? Teşekkürler

• Tam olarak anlayamadım, hangi vizenizin geçerlilik süresi dolmuş?
    Gördüğüm kadarıyla 26 Ocak'ta girmişsiniz ülkeye. 11 iş günü içerisinde SSN'ınızın size ulaşması gerekir. henüz 11 iş günü tamamlanmamış. yakında SSN'iniz gelebilir. Bu süre dolduğu halde gelmezse bence farklı bir SSA ofisine gidip sorabilirsiniz.

• @ATS16 tamam teşekkür ederim

• @Mervc, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

Herkese merhaba,
    Ülkeye girişimiz yeni olmasına rağmen biraz tedirgin olduk açıkçası çünkü SSN olmadan bir şey yapamıyoruz. SSN ofisine bugün numaramızı öğrenmek için gittik fakat vizemizin geçerlilik süresi dolduğu için green card olmadan SSN paylaşamayacaklarını ilettiler. Green card Başvuru formunda numarayı giriş itibariyle oluşturulması ıcin işaretlediğimizi iletmeme rağmen göçmenlik bürosu ile görüşmeniz gerekiyor diyerek eşimi ve beni geri çevirdiler. Sürece nasıl ilerleyebiliriz? Bilgisi olan aynı şeylerle karşılaşan oldu mu? Teşekkürler

Merhaba, telaşlanmanıza hiç gerek yok, ne yazık ki çokça gördük ki memurlar her konuda bilgili olmuyorlar. Yeni başvuru alıp dublikasyon yapabiliyorlar veya size olduğu gibi yanlış yönlendirebiliyorlar.

Başka bir SSA ofise gidip SSN’inizi sözlü olarak öğrenmek istediğinizi yeniden iletebilirsiniz. SSN fiziksel olarak 3 hafta içerisinde adresinize gelmezse yeni bir başvuru yapmanız gerekiyor, genellikle 2 hafta içerisinde gelmiş oluyor. Sizinkisi de Cumaya kadar gelir, en geç hafta başı elinizde olur diye düşünüyorum.

Pasaportunuzdaki giriş vizesi 1 sene geçerli, henüz USCIS ile görüşmenizi gerektirecek bir durum yok.

• @Mervc SSN'iniz yarin gelmezse haftaya kesin gelir. Trump nedeniyle her sey gecikiyordur.

• @Ceycey-0 Pasaportumuza yapıştırılan green card için ülkeye girişte kullandığımız vize ülkeye girişimizin 6 ay içinde olması gerekiyor. Expired time 31.01.25 olduğu için SSN veremeyiz dediler. Bende Greencard başvuru formunda zaten ülkeye giriş ile birlikte SSN istediğimizi ilettim. Fakat sadece numaramızı öğrenmek istediğimi ilettim fakat yinede expired date dolduğu için işlem yapamayacaklarını söylediler.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Mervc

@deebee sizi doğru yönlendirmiş yukarıdaki mesajda, başka bir SSA’de şansınızı deneyin ve sadece sözlü olarak numaranızı öğrenmek istediğinizi beyan edin, umarım daha bilgili bir memur denk gelir bu sefer. İlk giriş esnasında göçmen vizenizin yanına basılan mühür ile giriş tarihiniz itibariyle 1 yıl geçerli olacak permanent resident card özelliği kazandı ilgili vize.

An I-551 stamp is a proof of your permanent resident status when your Green Card is still being processed or was lost. An I-551 stamp, often called an “ADIT stamp,” serves as temporary proof of Green Card status when you don't have your physical Green Card or other evidence on hand.

fcb1e6da-fce5-4246-a402-dc9067367794-image.jpeg

UPON ENDORSEMENT SERVES AS TEMPORARY I-551 EVIDENCING PERMANENT RESIDENCE FOR 1 YEAR

• @deebee çok teşekkürler dönüşünüz ve bilgilendirmeniz için 🙏🏼

• @ATS16 merhaba çok teşekkürler bilgilendirmeniz için 🙏🏼

• Arkadaşlar ABD ye geleli 12 gün oldu henüz Ssn gelmedi ofise gidip sorsam mı acaba

• @Ahmet-Sarıkurt bizde 27 ocakta giriş yaptık ailemdeki 3 kişinin bir hafta sonra geldi benim ise gelmedi, bugun oglumuz orada kalmıştı en yakın ssn ofisine durumumu soracaktı, ben gelişmeyi sizede yazarım inşallah

• @Ahmet-Sarıkurt 15 gün dolunca eğer gelmezse randevu alarak ssn ofisine gidin derim randevusuz bir çok yer kabul etmiyor

https://www.ssa.gov/number-card/request-number-first-time

f0bfd270-496e-42b6-ac49-6d7f3e0c5d92-image.png

055e7c28-6197-434f-9eb8-a48f86c3f28d-image.png

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

• ABD'de Şirket Kurarak SSN Almak

Vergi Sistemi
    1
    0 Oy
    1 İleti
    393 Bakış
    xkira7X
    Evet başlıkta belirttiğim gibi sorum bu. Ben şirket kurup EIN numarası alarak banka hesabı vs. açabiliyorum yani bi nevi amerikaya vergi verecek hale geliyorum. Peki SSN nasıl alabiliriz ?
  • Bana ait SSN'nin başkaları tarafından kullanılması

Vergi Sistemi
    2
    0 Oy
    2 İleti
    468 Bakış
    crazycellsC
    @ALİVELİ, içinde söyledi: Bana ait SSN'nin başkaları tarafından kullanılması Merhaba, ben Türkiye'de ikamet ediyorum. 2017 yılında WAT ile ABD'ye gittim ve döndüm. ABD'ye bu yıl giden arkadaşım benim SSN ile bazı uygulama kayıt yapıp gelir elde etti. Doğacak vergilerden sorumlu olur muyum? Ve yeni pasaportla turist vizesi aldım. ABD giriş çıkışta sorun yaşar mıyım? Teşekkürler. Sayin @ALİVELİ , kendi sosyal guvenlik numaranizi hickimseyle paylasmamalisiniz. Eger sizden baska birinin bu numarayi kullandigini dusunuyorsaniz "identity theft" basvurusu yapmalisiniz. Eger SSN'nizi kullanan kisi vergi borcu yaratip bir de bu vergileri odemezse ilerde basiniza bela olabilir. Eger siz ABD'ye yerlesip bu numarayi kullanmaya devam ederseniz, var olan bu borclar sorun yaratacaktir. ABD'ye giris cikislarda ise herhangi bir problem yasayacaginizi sanmiyorum. "identity theft" basvurulari konusunda daha ayrintili bilgi icin su kategorideki basliklari inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/133/bireysel-ve-siber-güvenlik
  • SSN den önce vergi numarası almış iseniz...

Taşındı Vergi Sistemi
    9
    3 Oy
    9 İleti
    2k Bakış
    S
    Arkadaşlar SSN numaram geldi bir de work permit diye bir şey duyuyorum grenncardlı olarak gelen biri ssn gelince work permite başvurmalı mı ya da bu ikisi aynı şey mi teşekkürler
  • 0 Oy
    53 İleti
    12k Bakış
    Ercan GeçginE
    @knnrn, içinde söyledi: Greencard ile ABD'ye göç eden birinin yaptırması gerekli olan seyahat sigortası hk @Ercan-Geçgin, içinde söyledi: Greencard ile ABD'ye göç eden birinin yaptırması gerekli olan seyahat sigortası hk @knnrn Merhabalar. Seyahat sigortası ile ilgili tecrübeleriniz var diye anladım. Biz de GC göçmen vizesi ile ABD'ye gideceğiz. Seyahat sigortası yapsak bile ABD'de zorunlu sağlık sigortası yapmamız gerekli midir? Göçmenlerin neden seyahat sigortası yaptırmasını gerekli bulmadığınızı da öğrenmek isterim. Kapsamlı bir seyahat sağlık sigortası iş görmez mi? Birkaç haftalık bir poliçe iyi olabilir. Ama dikkat ederseniz seyahat sigortası aslında bir sağlık sigortası değil, kaza sigortası. Araba kazası gibi durumlarda zaten aracın sigortası bazı masrafları karşılıyor. Arkadaşlarım seyahat sigortası ile sağlık hizmeti almaya çalıştılar, genelde pek iyi bir deneyim olmuyor. Hastaneler ne yapacaklarını bilmiyorlar. Çok acil bir durumda sağlık kurumları zaten sizi geri çevirmez. Fatura yüksek gelirse de ödeme gücünüze göre ödersiniz. Fazlasını alamazlar. Charity olarak iptal ederler. Bu gibi durumlar nedeniyle bence çok şart değil. Anladım, haklısınız tam olarak bir sağlık sigortası değil. Daha önce 1 haftalık yapmıştım yurt dışı için, kullanmak icap etmedi. Fakat dediğiniz gibi verdiği teminatlar daha çok acil ve kaza gerektiren durumlar.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k