Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @atilla-04 kartı göstermenize dahi gerek yok, talep edilen kuruma 9 haneli SSN numaranızı beyan ediyorsunuz. Goreceksiniz ki kurumlar sizden numaranızı sözlü dahi istemeyecekler, ekranı çevirerek SSN numaranızı kendinizin yazmanizi isteyecekler


  • Herkese merhaba,
    Ülkeye girişimiz yeni olmasına rağmen biraz tedirgin olduk açıkçası çünkü SSN olmadan bir şey yapamıyoruz. SSN ofisine bugün numaramızı öğrenmek için gittik fakat vizemizin geçerlilik süresi dolduğu için green card olmadan SSN paylaşamayacaklarını ilettiler. Green card Başvuru formunda numarayı giriş itibariyle oluşturulması ıcin işaretlediğimizi iletmeme rağmen göçmenlik bürosu ile görüşmeniz gerekiyor diyerek eşimi ve beni geri çevirdiler. Sürece nasıl ilerleyebiliriz? Bilgisi olan aynı şeylerle karşılaşan oldu mu? Teşekkürler


  • Tam olarak anlayamadım, hangi vizenizin geçerlilik süresi dolmuş?
    Gördüğüm kadarıyla 26 Ocak'ta girmişsiniz ülkeye. 11 iş günü içerisinde SSN'ınızın size ulaşması gerekir. henüz 11 iş günü tamamlanmamış. yakında SSN'iniz gelebilir. Bu süre dolduğu halde gelmezse bence farklı bir SSA ofisine gidip sorabilirsiniz.


  • @ATS16 tamam teşekkür ederim


  • @Mervc, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

    Herkese merhaba,
    Ülkeye girişimiz yeni olmasına rağmen biraz tedirgin olduk açıkçası çünkü SSN olmadan bir şey yapamıyoruz. SSN ofisine bugün numaramızı öğrenmek için gittik fakat vizemizin geçerlilik süresi dolduğu için green card olmadan SSN paylaşamayacaklarını ilettiler. Green card Başvuru formunda numarayı giriş itibariyle oluşturulması ıcin işaretlediğimizi iletmeme rağmen göçmenlik bürosu ile görüşmeniz gerekiyor diyerek eşimi ve beni geri çevirdiler. Sürece nasıl ilerleyebiliriz? Bilgisi olan aynı şeylerle karşılaşan oldu mu? Teşekkürler

    Merhaba, telaşlanmanıza hiç gerek yok, ne yazık ki çokça gördük ki memurlar her konuda bilgili olmuyorlar. Yeni başvuru alıp dublikasyon yapabiliyorlar veya size olduğu gibi yanlış yönlendirebiliyorlar.

    Başka bir SSA ofise gidip SSN’inizi sözlü olarak öğrenmek istediğinizi yeniden iletebilirsiniz. SSN fiziksel olarak 3 hafta içerisinde adresinize gelmezse yeni bir başvuru yapmanız gerekiyor, genellikle 2 hafta içerisinde gelmiş oluyor. Sizinkisi de Cumaya kadar gelir, en geç hafta başı elinizde olur diye düşünüyorum.

    Pasaportunuzdaki giriş vizesi 1 sene geçerli, henüz USCIS ile görüşmenizi gerektirecek bir durum yok.


  • @Mervc SSN'iniz yarin gelmezse haftaya kesin gelir. Trump nedeniyle her sey gecikiyordur.


  • @Ceycey-0 Pasaportumuza yapıştırılan green card için ülkeye girişte kullandığımız vize ülkeye girişimizin 6 ay içinde olması gerekiyor. Expired time 31.01.25 olduğu için SSN veremeyiz dediler. Bende Greencard başvuru formunda zaten ülkeye giriş ile birlikte SSN istediğimizi ilettim. Fakat sadece numaramızı öğrenmek istediğimi ilettim fakat yinede expired date dolduğu için işlem yapamayacaklarını söylediler.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Mervc

    @deebee sizi doğru yönlendirmiş yukarıdaki mesajda, başka bir SSA’de şansınızı deneyin ve sadece sözlü olarak numaranızı öğrenmek istediğinizi beyan edin, umarım daha bilgili bir memur denk gelir bu sefer. İlk giriş esnasında göçmen vizenizin yanına basılan mühür ile giriş tarihiniz itibariyle 1 yıl geçerli olacak permanent resident card özelliği kazandı ilgili vize.

    An I-551 stamp is a proof of your permanent resident status when your Green Card is still being processed or was lost. An I-551 stamp, often called an “ADIT stamp,” serves as temporary proof of Green Card status when you don't have your physical Green Card or other evidence on hand.

    fcb1e6da-fce5-4246-a402-dc9067367794-image.jpeg

    UPON ENDORSEMENT SERVES AS TEMPORARY I-551 EVIDENCING PERMANENT RESIDENCE FOR 1 YEAR


  • @deebee çok teşekkürler dönüşünüz ve bilgilendirmeniz için 🙏🏼


  • @ATS16 merhaba çok teşekkürler bilgilendirmeniz için 🙏🏼


  • Arkadaşlar ABD ye geleli 12 gün oldu henüz Ssn gelmedi ofise gidip sorsam mı acaba


  • @Ahmet-Sarıkurt bizde 27 ocakta giriş yaptık ailemdeki 3 kişinin bir hafta sonra geldi benim ise gelmedi, bugun oglumuz orada kalmıştı en yakın ssn ofisine durumumu soracaktı, ben gelişmeyi sizede yazarım inşallah


  • @Ahmet-Sarıkurt 15 gün dolunca eğer gelmezse randevu alarak ssn ofisine gidin derim randevusuz bir çok yer kabul etmiyor

    https://www.ssa.gov/number-card/request-number-first-time

    f0bfd270-496e-42b6-ac49-6d7f3e0c5d92-image.png

    055e7c28-6197-434f-9eb8-a48f86c3f28d-image.png


  • Bu ileti silindi!

  • arkadaşlar selamlar. Ben Texas dallasa 25 şubat tarihinde giriş yaptım. daha 5 gün oldu. ds 260 formunda ben ssn istiyorum diye belirtmiştim. fakat okuduğum kadarıyla ssn gelmiyormuş. Şöyle birşey yaşandı. ülkeye girerken greencard vize kontrolü bölümünde görevli bana adres değiştirmek ister misin diye sordu çünkü arkadaşımın adresini vermiştim californiadaki adresi. bende evet değiştirelim dedim. dallas texas olarak yeni adres verdim. yani havaalanındaki güvenlikle değiştirdim. kağıda istediğim adresi yazdı. bu süreçte uzama vs olur mu sordum hayır normal nasılsa öyle gelecek dedi. Yani bir gecikme olur mu ? SSA office gideğim yarın. Ne yapmam lazım yada bigli vrecek var mı ?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @yusaomers nerede ne okudunuz bilmiyorum ancak ssn gelmiyormus diye bir durum yok. Ssniniz belirtiginiz adrese 1-2 hafta icinde gelmis olur. SSA ofise gidip numaranizi ogrenmeye calisabilirsiniz ama yeni basvuru yapip sureci uzatmayin dikkatli olun

  • ⭐⭐⭐⭐

    @yusaomers

    Oncelikle göçmenlik ve ABD’de makul süreler dahilinde her şeyin başı sabir. Siz ABD’ye gireli henüz üç iş günü olmuş, herhangi bir SSA’e gitmek için en azından 8-10 is günü müsaade etmeniz gerekir ve bu süre sonunda yakın bir SSA’e gidip SNN’imi sözlü olarak öğrenmek istiyorum diyebilirsiniz. Son zamanlarda SSA’lerin sadece randevu ile işlemi yaptığına dair geri bildirimler var, gidip ön kontrol yapabilirsiniz.

    Okuduğunuz bilgi yanlış (SSN gelmiyormuş bilgisi), giriş esnasında CBP memuru aracılığı ile degistirdiginiz adrese SSN ve permanent resident gelecektir, geliş süresinde gecikmeler veya aksaklıklar tüm dosyalarda olabilir. Bol şans


  • @ATS16 cok tesekkur ederim yanit icin. Galiba biraz aceleci davraniyorum. Bekleyecegim tesekkur ederim. Bir an once calismak istiyorum ondan dolayi.


  • Arkadaşlar selam,
    Eşim ben ve 9 aylık bebeğimiz 20 şubatta Amerika’ya girişimizi gerçekleştirdik. Eşim ve benim ssn lerimiz geldi ancak bebegimiz için henüz gelmedi.
    13 martta 3 hafta(21 gün) geçmiş olacak. Sizce 13 marta kadar bekleyip sonrasında ssa den yeni başvuru mu yapalım yoksa 10 Mart pazartesi ssn numaramizi sözlü olarak öğrenmeye çalışalım mı ne önerirsiniz?
    Nj deyiz ve agent a baglanamadigim için randevu alamıyorum. Randevusuz gittiğimde kabul etmiyorlar buradaki yorumlara göre bir de Clifton ssa I deneyeceğim. Gerçekten randevu alamamak çok yordu


  • @Asiye-Akgül, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

    Arkadaşlar selam,
    Eşim ben ve 9 aylık bebeğimiz 20 şubatta Amerika’ya girişimizi gerçekleştirdik. Eşim ve benim ssn lerimiz geldi ancak bebegimiz için henüz gelmedi.
    13 martta 3 hafta(21 gün) geçmiş olacak. Sizce 13 marta kadar bekleyip sonrasında ssa den yeni başvuru mu yapalım yoksa 10 Mart pazartesi ssn numaramizi sözlü olarak öğrenmeye çalışalım mı ne önerirsiniz?
    Nj deyiz ve agent a baglanamadigim için randevu alamıyorum. Randevusuz gittiğimde kabul etmiyorlar buradaki yorumlara göre bir de Clifton ssa I deneyeceğim. Gerçekten randevu alamamak çok yordu

    Merhaba, acil ihtiyacınız yok ise 3 hafta geçtikten sonra SSA ofisten yeni bir SSN başvurusu yapmak daha efektif olabilir.


Benzer Başlıklar

  • 7
  • 2
  • 9
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

118
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum