Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
-
@ATS16 Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
-
-
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
-
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
-
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
-
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
-
-
-
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
-
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
-
-
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
-
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
-
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
-
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once? -
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors 'Take responsibility or face fines & prosecution’: US issues stern warning to migrant sponsors
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
-
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
-
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)içermesi yeterlidir.
-
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak
-
@crazycells @gucarslan bende erasmus kapsamında 2015-2016 seneleri arasında 10 ay macaristanda ikamet ettim. Dün @alpacov ds260 formuna 5 aylık macaristan ikametini girmeden sadece sözlü olarak belirterek Ankaradan vizesini aldı. Benim süre 1 seneye yakın olduğu için ds260 formuna ikamet bilgisini girip ne olur ne olmaz diye polis sertifikasını almam mı gerekir yoksa macaristan ikametini ds260 formuna hiç girmeden ilerlemek soru gelirse beyan etsek de olur mu. Mülakat yeri Bangkok.
-
@ihsan35 neden DS260'da yalan beyan veresiniz ki?
doğru bilgi neyse ve ne kadar kaldıysanız beyan edin ve ilgili kuralda polis raporu almanız gerekiyorsa alın.
eğer 12 aydan uzun süre kalmışsanız gerekiyor diyorsa kural, o zaman almanıza gerek yok zaten.
yine de son kararın konsolosluk görevlisinde olduğunu unutmayın. -
Italya'dan police record için Tuttovisure diye bir websitesinden 2 belgeyi alabildim. Yaklaşık 2 ay kadar sonra kargo ile tarafıma ulaştırdılar. Benim bu süreci tamamlamam, bu firmayı bulmam epey zor olduğu için İtalya'dan bu belgeyi alacak alacakları bilgilendirmek istedim.
Belgeyi alırken apostil ile almanızı öneririm. Legalization diye bir süreç seçtiğimde yine apostil ile geldi belge. Bir fark yok sanıyorum.
-
@warmgrey Merhaba , muhtemelen temmuz veya ağustosta mülakat alırım , bende 2 yıl erbilde ikamet ettim . Sanırım erbil içinde ıraktan alıyoruz. Ayrıca bu belgenin bir geçerlilik süresi var mı ? yani ben mart ayında alsam yahu biz son 3 ay içinde istiyoruz deyip AP yermiyim ?
-
@omerko Belgenin normalde 4 ay geçerliliği var. Fakat aldıktan sonra Iraga gitmezseniz sorun yok. (Benim belgem de öyleydi).
-
istenen basvuru belgelerinde polis raporu alinmasi gereken yerler icin:
"any country where arrested for any reason, regardless of how long they lived there was any age at that time the police authorities from place of arrest." yaziyor.
hemen altinda da :
"Note: Present and former residents of the United States do NOT need to submit any U.S. police certificates."
yaziyor.
amerikada turist olarak bulundugum sirada tutuklanmistim. yani non-resident olarak. ama burdaki mantik forumdan okudugum kadariyla zaten embassynin polis raporuna erisim var o yuzden alinmasina gerek yok gibi algiladim. ama acikca non-residentlarin durumu belirtilmemis. sonucta turist non-residen. bu durumda U.S den polis sertifikasi almak gerekir mi gerekmez mi ?
-
@ers amerikada sürenizle alakalı police raporu gerekmiyor onlar zaten sistemden görebiliyorlar
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
gucarslan
-
@hakan4259 Hakan bey merhaba, ben de sizin gibi İstanbul üzerinden başvurdum.Belgem geçen hafta geldiğini söylediler.Daha almadım ama muhtemelen sizin dediğiniz gibi pul olmadan göndermişlerdir.Kıbrıs’a gidip alacağım ama 1 yıl bile tam olarak kalmadım gir çık ile beraber 9 ay.Yine de her ihtimale karşı alacağım.Ben Girne’de kalmıştım oradan mı almalıyım Lefkoşa’dan mı? Ve kaç güne çıkıyor? Yardımcı olursanız çok sevinirim
-
Bu ileti silindi! -
@pnarr
Merhabalar, halihazırda soruşturmanız tamamlanmış. KKTC'de durumu açıklayarak beklemeden direkt pullu bir şekilde alabilirsiniz. Ben de o şekilde oldu en azından.
Bu arada bence İstanbul'a gelen belgeyi alın yine de ne olur ne olmaz.
Lefkoşa Polis Genel Müdürlüğü'ne gitmelisiniz:
-
@canjaws merhaba ben yaklaşık 17 yıl önce moskowada çalıştım yaklaşık 18 ay kadar şimdi Nisan 2 de vize görüşmem var ve İstanbul da yaşıyorum eski pasaportum dan eser yok yeni pasaportum var geçen sene çıkarttım onu da benim adli sicil kaydı almam gerekiyor sanırım Moskova’dan nasıl yaparım nasıl ederim bilmiyorum zamanım kalmadı mülakat için lütfen bana yardımcı olurmusunuz ne yapmam gerekiyor en hızlı şekilde nasıl alırım bu sicil kaydımı ?
-
@myof61 daha önce forumda dogru cevaplar almak için imzanizi güncellemeniz rica edilmiş sizden forumda, imzanizi kontrol eder misiniz?
-
@Emre-Kurtulmuş yanit icin tesekkurler. ben de oyle dusundum mantiken oyle olmasi lazim yazmislar oraya zaten ama bitarafdan da former residents diye eklemisler. muhtemelen turist olarak gelen adamin case i akillarina gelmedi. gelseydi cumleyi you do not need to submit any certificate from US falan yaparlardi. neyse isimi garantiye almak icin once konsolosluga mail attim onlar sallamadi current olmadan bakamayiz bilgi veremeyiz falan filan. KFC ye mail attim onlara sordum onlar da template alakasiz cevap bastilar. dedim bunlarla ugrasana kadar gider alirim. fbi dan falan aliniyo rparmk izi al yolla falan bakayim cektim yolladim olcak galiba.
-
Merhabalar, Hong kong konsoloslugu kıbrıs için izmir kktc konsoloslugundan alınan belgeyi kabul ediyor mu bilgisi olan var mi yoksa gidip kıbrıstan mi almamiz gerekli?
-
@alyosha Türkiye pullu kabul ediyormuş muhtemelen onlarda öyle kabul eder bence riske atmayın direkt KKTC den alın.Ben daha önce İstanbuldan talep etmiştim pul olmadığı için Kıbrıs’a gittim aynı gün halloldu.Eğer daha önce talep etmediyseniz 2-3 gün bekleme durumunuz olabilir bilginiz olsun.
-
@pnarr anladım, çok teşekkürler
-
Almanya’dan Adli Sicil Kaydı (Führungszeugnis)
Vakitlice başvuru yapmak önemli. Almanya’da ikamet etmiyorsanız işleme alınması, Türkiye’ye veya yaşadığınız ülkeye gönderilmesi epey vakit alıyor.
Ben Ocak ayında talebimi Türkiye’den gönderdim Nisan ayında geldi.İlk olarak aşağıda paylaştığım linkteki formu (Türkiye’den veya Almanya dışındaki bir ülkeden başvuru için form-Antrag aus dem Ausland) doldurup TÜRKİYE’deki yetkili ALMAN KONSOLOSLUĞUNDA İMZA TASDİKİ yaptırmalısınız, daha fazla masraf öderim derseniz yetkili olmayan konsolosluktan da randevu alabilirsiniz. Konsolosluktan randevu bulması da mesele olabiliyor, vakitlice tasdik ve onay işlemlerinden randevu alın ve kimliğinizle ve doldurduğunuz formla randevuya gidin. Ben 55 Euro ödedim onay işlemi için.
Formda:
İlk soruda “certificate of conduct (criminal records check)” seçeneğini işaretlemelisiniz. Kapsamlı adli sicil kaydı sadece çocuklarla çalışılan bir iş için vs. isteniyor. Ben bunu anlayamadığımdan kapsamlıyı işaretlemiştim. Belki de o yüzden bu kadar uzun sürdü. Mail ile sorduğumda yanlış talep etmişiniz demişlerdi.İkinci soruda “sent to my home address outside of Germany as stated above” seçeneğini işaretlemelisiniz. Formun sağ üst köşesindeki kutucuğa normalde Türkiye’deki adresinizi yazmanız gerekiyor, ancak ben Türkiye’ye gönderilirken kaybolmaması için Almanya’daki tanıdığımızın adresini yazdım. Ayrı bir kağıtta da, evrakın kaybolmaması ve hemen ulaşması için güvendiğim adrese XXXXX isimli kişiye gönderilmesini istediğimi yazdım. Bu kağıdı onaylatmadan formla birlikte gönderdim.
Formdaki üçüncü soruda ve aynı zamanda formun ikinci sayfasında 13€ ödemeyi hangi IBANA yapacağınız yazılı. Açıklamaya İSİM SOYİSİM yazın. Bu ödeme dekontunu da göndermeniz gerekiyor. Formdaki üçüncü soruya ödeme tarihinizi girin.
Dördüncü soruya kişisel bilgilerinizi girin.
Formdaki kırmızı kutu içerisindeki yeri Konsolosluk dolduracak. Bu formu Noterde tasdiklemek için birkaç noterle konuştum kimse kabul etmedi. Yine polis karakolu ile de görüştüm kabul etmediler. Resmi dairelerde onaylatılabilir (noter, polis gibi) denilse de bu resmi kurumlar kabul etmedi. Hiç vakit kaybetmeden Konsolosluktan randevu almak en mantıklısı. Doğrudan imza tasdiki için birimleri var.
Konsoloslukta onaylattığınız formu formun ikinci sayfasında yer alan adre PTT Turpex (hızlı) kanalıyla gönderdim. Hemen ulaştı ancak bir türlü dönüş olmayınca (sanırım adli sicil kaydını kapsamlı alamayacağım halde kapsamlı talep ettiğimden) aşağıdaki maille iletişime geçtim. Maile dönüş yapıyorlar. Ancak Almanya’daki tanıdığıma bir kaç defa aratınca işlemimi tamamladılar.
[email protected] (Tel: 0228-99410-5668)
-
Yerel postaneden bilgi aldim. Arnavutluk'tan polis sertifikasi almak tamamen online sisteme dönmüş. 2025 Ocak ayı itibariyle E-Albania sistemi dışında yerel postane den basvuru kabul etmiyorlarmiş. Geçmiş deneyim mesajlarını dikkate almayınız. Boş yere Arnavutluk a adli sicil için gitmeyin.
-
selamlar, is geregi 5.5 ay libyada ve 6 ay 8 gun afganistanda bulundum, adli sicil kaydi green card mulakati icin gerekli mi? genelde herkes 1 yil diyor ama 6 ay diyeni de duydum aydinlatacak biri var mi acaba?
-
Su an nerede yasiyorsunuz ve ikamet ediyorsunuz? Polis belgesini su an yasadiginiz ulkede 6 aydan fazla kaldiysaniz almaniz gerekiyor ve 1 yildan fazla kaldiginiz tum ulkelerden. Resmi link’i aşağıda bulabilirsiniz. Söylenenlerdense resmi link’i, bu konu başlığındaki 1.post’u ve geçmiş deneyimleri okumaniz sürecinizin yararına olacaktır. Bol şans
Benzer Başlıklar
153
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k