Merhaba,
15 yaşındaki kedimin iki-üç günlük iştah kaybı, genel bir huzursuzluğu olması ve 4-5 gündür kakasını yapmaması sebebiyle veteriner ziyaretimiz ve yaşadıklarımızı paylaşayım.
Kedilerim 10-15 yaşlarında, yaşları büyük olduğu için, iki kediye toplam aylık sigorta teklifleri $250-400 civarında çıkınca ve yaşları büyük olduğu için birçok hastalığı da kapsam dışı bırakınca, yapacak bi şey yok, ne tutarsa ödeyeceğiz diyip sigorta yaptırmadık.
Randevuya gittiğimizde veteriner çok güzel konuştu, genel muayenesi çok başarılı yaşına göre çok iyi durumda, ağız sağlığı da iyi ama anlattıklarınızdan böbrekleri için kan tahlili ve bağırsakları için de x-ray öneririm dedi. Kan tahlili sonuçları iyiye yakın çıktı, böbrekler sınırda dedi, sonrasında x-rayi beklemeye başladık ve korktuğumuz başımıza geldi. Kaka yapmadığı için megakolon olmuş, eğer hızlıca müdahale etmezsek hastanede ameliyata ihtiyaç duyabiliriz yaşı çok büyük, narkoz tehlikeli olabilir dedi. Biz de hızlıca müdahaleye onay verdik. Lavman (enema) uygulaması yapıldı, veteriner başarılı geçtiğini biraz temizlendiğini, evde sert dışkı yapmasını beklememiz gerektiğini, yapmazsa da 3 gün sonra yeniden götürmemizi istedi, kolaylaştırmak için de 3 gün 8 saatte bir vereceğimiz Türkiye’de dufolac adıyla satılan ilacı verdi.
Muayene ($72), enema ($80), ilaç (31$), x-ray ($389), kan tahlili ($248) toplam $820 ödedik.
Ertesi gün keyifsiz olunca ve yemek yemeyip, su içmemeye devam edince böbreklerinden korktuğumdan aradım ve ne yapabiliriz dedim. Dehidrasyon için deri altı sıvı enjekte edelim dediler, kaptım oğlumu götürdüm. Bu işlem için de $77 ödedim.
Üçüncü günün sonunda durum düzelmeyince tekrar götürdük, bu sefer sedatif verip ikinci bir enama yapalım dedi. Onayladık, sedatif alacağı için 3 saat sonra almak üzere randevulaştık. Yine enema, x-ray ve ilaçlara toplam $728 ödeyip, beyefendiyi de alıp çıktık klinikten. Güzel haber kolonların tamamen temizlenmesi oldu, dehidrasyon için özel bir sıvı, iştah açması için kulak içine sürülen başka bir ilaç daha verdiler.
Durumu günden güne toparlandı, iştah açıcı işe yaradı ve eskisinden de daha iştahlı yemeye başladı. 5. günde halen kaka yapmayınca veterineri aradık, tekrar dufolac reçete etti, 1 hafta boyunca 8 saatte bir verin dedi, $38 ödedik ve ilacı kullanmaya başladığımız 2. günün sonunda kakasını yaptı.
Şimdi genel durumu iyi, keyfi yerinde, bu süreci de atlattı oğlumuz, tüyü kadar çok ve sağlıklı ömrü olur dilerim
️