Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Dr. Nicolson'dan ve Hong Kong'dan yanıt bekleyen arkadaşlar, şimdi araştırdım sanırım 29 Ocak, 30 Ocak, 31 Ocak Hong Kong'da resmi tatilmiş. 1 Şubat ve 2 Şubat da hafta sonu zaten. Muhtemelen en erken 3 Şubat'ta yanıt alabileceğiz. Dolayısıyla mesaj/e-posta yağmuruna boğmamakta yarar var ki hepimize hızlıca dönsünler. 😃

• @lesnarhomie Orada kabul görmüyor maalesef

• @alparslan34 Dr nicolson için iletişim kurduğumuz numara +852 5226 4821
    Çok zor durumda kalmadıkça burdan ulaşmanızı tavsiye etmem herkes mail yerine whatsappdan ulaşmaya çalışırsa mailden beter bi hal alabilir.

• @Selin-2 tabi veririm ancak henüz bir bilgi edinemedim maalesef

• @achillesoag benden istediler polio 3 doz uygulanıyor. IPV şeklinde ancak IPV yok Türkiyede

• @gizemctr teşekküler. Nerden ulaşmalıyım ? mailde attım geri dönüş alamadım. [email protected] adresine mail attım.

gidip ofisten randevu alma şansım var mıdır acaba ?

• Merhabalar dosyamı viyana taşımak için bir mail hazırladım ama sanırım biraz uzun oldu ve nereden kısaltacağımı bilmiyorum. Tavsiyelerinizi alabilir miyim?

Subject: Request for DV Case Transfer to U.S. Embassy Vienna – 2025EUXXXXX

Dear Immigrant Visa Unit,

My name is (İsim soyisim), and I am a Diversity Visa 2025 selectee. My case number is 2025EUXXXXX. My interview is currently assigned to the U.S. Embassy in Ankara, Turkey. However, due to the high demand and appointment backlog at the Ankara Embassy, I would like to request a transfer of my case to the U.S. Embassy in Vienna.

I hold a Special Passport issued by the Republic of Turkey, which allows me to travel to Austria without requiring a visa. I have attached a scanned copy of my passport for your reference. I am worried about losing my interview rights. This makes my request for file transfer even more important. I am fully prepared to attend my interview in Vienna as soon as an appointment is available.

I kindly request your assistance in transferring our cases to Vienna. Please let me know if there are any additional documents or steps required for this transfer.

Thank you for your time and support. I look forward to your response.

Sincerely,
    (İsim soyisim)
    (Mail adresim)

• Sayın @gucarslan mülakat tarihimiz belli ama henüz Ankara Konsolosluktan bir mail almadım. Ds 260 formlarını kontrol ettiğimde eksik ve hatalı bilgiler girmişiz. Zaten biri en önemlisi öğrenim durumumu no olarak işaretlemişiz. Beş yaşındaki oğlumun formu eksik kalmış anne, baba bölümleri vs . Formu dört kişilik aile olarak doldurmuştuk şimdi hepsini açtırmam gerekiyor. Acaba Ankara'dan mail gelmeden ailece formumuzu açabilirmisiniz diye mail atabilir miyim. Teşekkür ederim.

• Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum size.

Hongkong ile Bangkok arasında bir fark var mı?

Bunu sorma nedenim Bangkok HK'ya göre daha ucuz olmasına rağmen forumdakilerin çoğu HK tercih etmiş. Bangkok seçmeme nedeni önemli bir eksi yanının olması mı?

• @lesnarhomie
    Selamlar, TR’de yaptirdiginiz balgam testinin onlarin gozunde hicbir onemi yok. Sizin bahsetmemeniz de bir sey ifade etmiyor maalesef.
    Göğüs röntgeninde tübeküloz şüphesi bulgular içeren adaylardan üç ardışık günde balgam örneği vermesi istenecektir. Balgam örnekleri AFB mikroskobi, mikobakteri ve kültürü mikobakteri türü M.tubrküloz kompleks doğrulamasının sonuçlanması için en az 8 hafta sürecek bir işleme tabi tutulacaktır. Süreç sonunda sonuç adaya ve elçiliğe bildirilir. Balgam testi 3 ay geçerlidir.” Bazen bu surec 8 haftayi da gecebiliyor. Siz yine de yaptirmis oldugunuz, testleri ve rontgenlerinizi doktora sunabilirsiniz. Kolayliklar dilerim.

• @evrentnrkl, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum size.

Hongkong ile Bangkok arasında bir fark var mı?

Bunu sorma nedenim Bangkok HK'ya göre daha ucuz olmasına rağmen forumdakilerin çoğu HK tercih etmiş. Bangkok seçmeme nedeni önemli bir eksi yanının olması mı?

Bu benim de merak ettiğim ve sormayı düşündüğüm bir soruydu. Hong Kong'u tercih eden arkadaşlar, Bangkok yerine özellikle Hong Kong'u seçtilerse, seçme nedenlerini söylerlerse tercih yapacaklar için iyi olur.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@deryaasan web sitesindeki göçmen vize soru formundan talepte bulunun, açtırıp düzeltin formunuzu.
    mülakatınızda bol şans.

• @gucarslan teşekkür ederim bugün yazacağım.

• Arkadaşlar selam,
    konumuz antikor testleri ve aşı süreci
    Bazılarınız biliyordur, yakında mülakatı olan gebe bir dv talihlisiyim. 36 yaşındayım biliyorsunuz e nabızda çocukluk çağı aşılarımız görünmüyor. Öncelikle sağlık ocağına gittim, aile hekimim bana direk bunlar ile alakalı aşı takvimi veremeyeceğini söyledi, bu aşıların çocuklukta yapıldığını benim hangilerini olup olmadığımı bilmediğini vs söyledi. bunun üstüne enfeksiyon bölümüne gideceğimi söyledim ve sonrasında kendisini ziyaret etmek üzere ayrıldım. aynı gün B.düzü devlet hastanesinde antikor testi yaptırdım, Doktor aşı listesindeki aşıların hepsinin antikor testlerinin olmadığını, tespit edilebilenleri yapacağını söyledi. yaptıklarını aşağıya bırakıyorum. Testler 1 ün sonra çıktı ve ben şok geçirdim 2 aşı harici hiçbirine bağışıklığım çıkmadı. ki doktorlar öncesinde talep edilenlerin neredeyse çoğunun çocukluk dönemi aşısı olduğunu ve bunları büyük ihtimalle olmuş olduğumu söylemişlerdi, fakat bağışıklığım çıkmadı.
    Enfeksiyon hast uzmanı 2 aşı harici antikorum çıkmayanları ya aşı olmadığım, ya da o dönemde soğuk zincirin doğru çalıştırılmaması sebebi ile aşıların bozulmuş veya tutmamış olabileceği şeklinde yorumladı. bunların gebelere yapılma durumunu sorduğumda: bir saatlik int araştırması ile beraber bazı aşıların gebelere uygulanabileceğini bazılarının cansız olduğu halde uygulanmasını önermediğini belirtti, çünkü yeterli araştırma ve kanıt olmadığını söyledi. bunlarla alakalı bir yazı istedim ve bana bunu yazı olarak yazdı. Bu arada bazı aşıların antikor testinin olmadığını söylemişti ( poliomyelitis, influenza type hib, meningococcal, pneumococcal) bunların inaktif olduğunu ve bunları içeren 5li bir aşının var olduğunu ve bunun prospektüsünde gebelik ile alakalı yönlendirmeye göre aile hekiminde yaptırabileceğimi söyledi (fakat bunu söylerken gebelikte kendisinin fikrinin yapılmaması yönünde olduğunu da belirtti.)
    Devlet hastanesinde aşı yapılıp yapılamayacağı konusunda bir bilgi vermedi.
    sonrasında bu yazı ve sonuçlar ile aile hekimliğine gittim aile hekimi bunlara bağışıklığımın olmadığını aşıyı olmadığım anlamına gelmediğini belirtti ve kendilerinde 5 li aşı varsa yapabileceklerini belirtti. aşı yapan hemşire bu konuda kadın doğum uzmanımdan getireceğim onay ile yapabileceklerini söylediler. Fakat kadın doğum uzmanı doktorum antikorum çıkmayan çocukluk çağı aşılarını yaptırmamamı zaten olduğum aşıları gebeyken bir kez daha yaptırmamamı söyledi. bunlarla alakalı aile hekimi de ilginç şekilde evrak düzenleyemeyeceğini söylüyor, buradaki arkadaşların bir çoğunun aile hekiminden aldıkları kağıtla sağlık kontrollerini tamamladıklarını biliyorum, ama görüştüğüm doktorların hiçbiri buna yanaşmıyor ne yapacağımı bilmiyorum. böyle bir sıkıntı yaşayan var mı aramıza? Aşı ile ilgili rapor sunan arkadaşlar nasıl bir rapor sundunuz içerisine resmi bir kanıt eklediniz mi ?
    enfeksiyon uzmanı bir Prof tan alacağımız Türkiye’deki çocukluk çağ aşı takvimi ile, e-Devlette görünen Tetanoz aşısı raporu ile şu şu aşıları olmuştur vs şeklinde bir yazı yeterli olur mu acaba???

GÜNCELLEME
    Sorunu çözmek üzereyim burayı güncelleyeceğim

• tanıdığım biri meksika üzerinden amerikaya giriş yaptı şimdi kampta, babası kamptaki ankesörlü telefonla görüşebilmesi için ilgili site üzerinden para göndermeye çalışmış ama yapamamış benden rica etti ama kendi adıma göndersem green card sürecimle ilgili olumsuz bir etkisi olur mu

• @cptmuzaffer Merhaba.Sabah devlet hastanesine giderek eşim,ben ve 17 yaşındaki oğlumuz için antikor testlerimizi yaptırdık.Daha sonra Kozyatağı Acınadem Hastanesi’ne uğradık.Oğlumuzun tüm çocukluk aşıları orada yapılmıştı.Antetli kağıda kaşeli ve imzalı olarak bunların dökümünü aldık.Şimdi enabızdan antikor sonuçlarımızı bekliyoruz.Ona göre eksik aşılarımızı tamamlatacağız.Teşekkürler

• Merhaba Viyanadan selamlar. Bugün yeri bulalım diye konsolosluğa gitmiştik. Üç kişi vardı. Birinin mülakatı onaylanmıştı. Diğerleri de onaylandı mi acaba?

• Merhabalar, bugün o meşhur kapıdan girip 4. Kata çıktık. Vizemiz onaylandı ve o küçük bayrağı nihayet alabildik. Viyana deneyimini yazacam ama bana biraz zaman verin lütfen. Kafa dinlemem lazım

• @siraç abi tebrik ediyorum 👏🏻👏🏻👏🏻 yolunuz yollarımız açık olsun hep 🫡

• Merhabalar, Dr. Nicolson;

1. aşı geçmişi olarak yalnızca e-Nabız çıktısını mı kabul ediyor yoksa doktor imzalı & kaşeli aşı kartını da kabul ediyor mu?
    2. bir de çocukluk aşısı olarak geçen Tetraxim (DTaP+IPV polio) aşısını zar zor bulabildim, acaba bu aşıyı kabul ediyorlar mı yoksa bu çocukluk aşısı diyip sıkıntı ederler mi?
    3. MMR antikor testi yaptırdığımda mumps ve rubella değerim pozitif çıkarken yalnızca measles (kızamık) değerim pozitif çıkmıştı. MMR üçlü karma aşı vurdurmak yerine yalnızca kızamık aşısı vurdursam kabul ederler mi?

Forumdaki diğer deneyimleri okudum, sanırım bu üç sorunun cevabı da "kabul ederler, sorun etmezler" olacak ama Dr. Nicolson'da mülakata girenlerin ve bu sorduklarım gibi yapanların yine de teyit etmesi beni çok mutlu edecek. 🙏

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

145

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |