Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @livaryen merhaba, okuduklarım kadarıyla %50 schengen %50 yeşil pasaport sahipleri viyanaya taşıdı. Evliyseniz ve uzun süre aynı iş yerinde sgknız var ise yunanistan üzerinden tur a kaydolup başvurabilirsiniz. Yakın tarihte bekar, yeni mezun profiline sahip bir arkadaşım yunanistan üzerinden tura kaydolarak 3 aylık multi aldı.

• Merhaba arkadaşlar biz de dosyayı Viyana’ya taşıdık ama Schengen vizesi verilmezse ne yaparız aklımızı kurcalıyor sürekli. Zaten sıralamamız da çok çok geride. Bu sıralamayla en mantıklı konsolosluk neresi olur sizce ? Hong kong maalesef bütçemizi çok aşıyor ve üç
    bebeğimiz var.

• Bu ileti silindi!

• @aliaytac41
    Merhabalar, askerdeyken bu tarz ozel hayatinizla ilgili onem arz eden durumlar icin izin alabiliyorsunuz. Tabii ki bu durum TR’de mulakat beklediginizi varsayamina dayaniyor. Her konsolosluk askerlik durum belgesi talep etmiyor.

• Merhabalar elçiliğe mail atarken hangi bilgilerim mailde bulunmalı, mail şablonu nasıl olmalı acaba. Ankara'ya mail atacağım ve bilgi almak amaçlı olacak mailim. Herkese bol şans dilerim.

• ⭐⭐⭐⭐

@alpteo

05.03.25 tarihindeki mülakatınız için evrakları toparlamak için henüz erken zira e-devletten alacağınız evrakların altında son geçerlilik tarihi var ve sizin için daha erken. Mülakat öncesi Ankara konsolosluktan email de gelecek götürülmesi gereken hem genel evrak listesi hem de DS260’da doldurduğunuz bilgiler doğrultusunda ihtiyaç olması halinde ekstra evrakların detayları.

Bu konu basliginin 1.iletisini sakin bir şekilde tekrar okumanizi, anahtar kelimeler ile 2024 & 2025 mülakat deneyimlerini forumda arattırmanızı okumanızı tavsiye ederim zira süreçte hazır cevap bekleyen değil çok okuyan kazanıyor.

Vukuatlı nüfus cüzdanı için e-devletten nüfus aile olarak alacaksınız, e-devletten alacağınız evrak yeterli. Diploma sadece asıl kazanan için orijinali ve 1 kopyası (Ankara’da girecekler için diploma TR ve ENG dilinde olması fark etmiyor). Formül a veya b yurtdışı mülakatlar için, sizin için asıl olan vukuatlı nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı ve 1 fotokopisi.

Yurtdisinda belirtilen süreden uzun yaşadıysanız polis raporu temin etmek için çabalayabilirsiniz şimdiden, önceki evlilikleriniz varsa mahkeme kayıtları için ugras verebilirsiniz.

Unganlar ebeveynler için geçmiş covid aşı kartınız ve kendinizi götürmeniz yeter muayeneye. Geçmiş ciddi ameliyat varsa epikriz raporu ve gözlük kullaniyorsaniz reçetesi. Evladınız için yanınızda olması adına e-devletten aşı kartı sadece, zaten tüm aşıları tüm aile bireyleri için uygulayacaklar size. Bol şans 🍀

• ⭐⭐⭐⭐

@Ahmet-Balcı nasıl bir bilgi almak istiyorsunuz ANK konsolosluktan?

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Serapp Serapp 

• @rezanclz teşekkür ederim. Ben öğretmenim evliyim ve üç bebeğim var. Schengen'de beni düşündüren kısım benim ailem ve akrabalarımın tamamı yurt dışında yaşıyor. Bekarken iki kez turist vizesi denedim red geldi bu sebeplerden. Ülke de İsveç.

• @livaryen iskandinav ülkeleri zaten pek turist sevmez bir de bekarken başvurmuşsunuz, red oranı en yüksek orası diye biliyorum dolayısıyla red yemeniz kaçınılmaz olmuş. Öğretmenseniz yeşil pasaport hakkınızın olması lazım görev süreniz 10 seneyi geçtiyse. Şu an ki profilinizle yunanistana tur aracılığıyla başvurursanız çok büyük ihtimal ile alırsınız diye tahmin ediyorum current olmanıza daha var bence şimdiden bi deneyin başvurmayı. Dilerseniz arkadaşımın hizmet aldığı tur firmasının bilgilerini paylaşabilirim onlardan net bilgi alırsınız

• @cptmuzaffer size çok ama çok teşekkür ederiz.Bizde yarın antikor testi için hastaneye gideceğiz.Öncesinde bu şekildeki ayrıntılı anlatımınız inanın çok işimize yaradı.Eşim doktor olduğu halde o bile kaç gündür işin içinden çıkamadı süreç konusunda.Enfeksiyon hastalıklarından kontakt kurduğu doktor da her aşının antikorunun yapılmadığını söylemiş.Teşekkürler

• @mehmetgreen bunun sonucunu öğrenirseniz bilgi verebilir misiniz rica etsem?

• Herkese iyi akşamlar. Daha önce de ciğerimde zatürre lekesi olduğunu belirtmiştim. Balgam testine kalanların deneyimlerini okudum ama benzer bir durum göremedim. Bu arada mülakata tek gireceğim. Sağlık randevusu 19 Şubat'ta . Balgam testine kalırsam bana mülakata gelme diyecekler. Balgam testi de 19 Nisan da açıklandı diyelim. Bana en kısa sürede mülakat verir mi Hong Kong yoksa normal prosedür mü işler yani 2 ay kadar da mülakatı bekleme ihtimalim mi var? Birde ertelenen mülkakatların dosyası tekrar Ankara'ya geleceği ve tekrar taşımak için mail atmak gerktiği şeklinde bir yazı okumuştum bu doğru mu? Teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐

@mehmetserdarnar, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese iyi akşamlar. Daha önce de ciğerimde zatürre lekesi olduğunu belirtmiştim. Balgam testine kalanların deneyimlerini okudum ama benzer bir durum göremedim. Bu arada mülakata tek gireceğim. Sağlık randevusu 19 Şubat'ta . Balgam testine kalırsam bana mülakata gelme diyecekler. Balgam testi de 19 Nisan da açıklandı diyelim. Bana en kısa sürede mülakat verir mi Hong Kong yoksa normal prosedür mü işler yani 2 ay kadar da mülakatı bekleme ihtimalim mi var? Birde ertelenen mülkakatların dosyası tekrar Ankara'ya geleceği ve tekrar taşımak için mail atmak gerktiği şeklinde bir yazı okumuştum bu doğru mu? Teşekkürler

Hayır mülakat Ankara'ya gelmez. Sonuç çıkınca HK size yeni bir gün verir.
    Hong Kong'ta balgam testine kalan bir üyenin mülakat deneyimini buradan okuyabilirsiniz.

• @Serapp çok teşekkür ederim. Eğer aksilik olursa ve balgam testine kalırsam. Mayıs gibi mülakat alabilirim. Peki size bir soru daha sorabilir miyim. Sayın @gucarslan beyin bahsettiği eu kotası veya konsolosluk kotası konusunda tahmininizce (biliyorum her sene dinamikler farklı ama sizin ve gucarslan beyin düşüncesi benim için önemli) Mayıs'a sürecim sıkıntıya girme ihtimali var mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@mehmetserdarnar, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp çok teşekkür ederim. Eğer aksilik olursa ve balgam testine kalırsam. Mayıs gibi mülakat alabilirim. Peki size bir soru daha sorabilir miyim. Sayın @gucarslan beyin bahsettiği eu kotası veya konsolosluk kotası tahmininizce (biliyorum her sene dinamikler farklı ama sizin ve gucarslan beyin düşüncesi benim için önemli) Mayıs'a sürecim sıkıntıya girme ihtimali var mı?

Rica ederim. Hiç bir aksilik olmayacak ve balgam testi istemeyecekler🙏
    Kotanın o kadar da erken biteceğini hiç sanmıyorum. Olumsuz düşüncelerden uzaklaşalım lütfen😊

• ⭐⭐

@mehmetserdarnar Imzanizda saglik muayenenizin 19 subatta oldugunu goruyorum , balgam ile yapilan testin sonucu ortalama 6-8 haftada cikiyor bazen calisan laboratuvarin yogunluguna gore 10 haftayi bulabiliyor buna gore sizin Nisan sonuna dogru raporunuz elinizde olacaktir. Muayenenizin olumsuz olup ileri tetkik ( Balgam testi) istenmesi durumunda sonucunuz cikar cikmaz hemen konsolosluk ile iletisime gecerek saglik raporunuzun hazir oldugu ve mulakata katilabilir oldugunuzu belirteceksiniz ve uygun olan en kisa surede konsolosluk size yeni bir tarih verecektir. Mayis ayi kota dolmasi icin cok erken bir tarih daha onceden katilamadiginiz bir mulakat tarihiniz oldugu icin ikinci mulakat tarihiniz icin islem ilk mulakat almaniz kadar uzun olmayacaktir. ( KCC ile degil Konsolosluk ile ilerleyeceksiniz)

• Çok teşekkür ederim. çok değerli bilgiler benim için. Ama ben greencard a başvurmaya başladığımda 21 yaşındaydım şimdi 30 . Sonunda çekilişi kazanıp böyle bir durumdan alamamak ve bunca masrafa rağmen sürecin kötü bitme ihtimali beni yoruyor. Tekrar tekrar teşekkür ederim bu bilgiler ve temenniler sayesinde sürece daha rahat odaklanacağım. 😊

• Bu ileti silindi!

• @achillesoag çok teşekkürler. Peki doktora peşin peşin zatürre den dolayı leke var demek mi daha mantıklı (ters teperse ve doktor leke görmemesine rağmenbalgsm isterse kendi ayağıma sıkmış mı olurum) yoksa leke gördüm balgam vermen lazım dediğinde bahsetmem mi daha mantıklı?

• ⭐⭐

@brkkrmz27 Sizden istenmeyen hic bir belgeyi elimde bu var diyerek beyan etmeyin. Mulakat aninda sizden ne is yapacaksin diye soruldugunda bunu sozlu olarak aciklayabilirsiniz. Konsolos herhangi bir sebeple sizden sponsor istemesi durumunda AP kalirsiniz ve o zaman bahsettiginiz belge size yardimci olabilir.

Benzer Başlıklar

• 180
  • 642
  • 2688
  • 15676
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

152

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |