Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @oktay156 merhaba Excel tablosuna isminizi ve bilgilerinizi girerseniz memnun olurum . Biz ve bizden sonra mülakat alacak olanların süreçlerini daha iyi takip edebilmeleri için önemli.

• @gucarslan hocam merhabalar. Ben de şu an yoklama kaçağı durumundayım ve sırf mülakat tarihim askerdeyken gelir diye gidemedim, bekliyorum. Bu durumdayken E-Devlet'ten belge alamıyoruz sanırsam az önce baktım. Mülakat tarihimiz açıklandığında askerlik başvurusunda bulunsam belgeyi öyle alsam, bu durumun herhangi bir olumsuz etkisi olur mu? Yani GC almak için benim kendi ülkemde askerlik yapmış veya yapmamış olmamın bir önemi var mı?

• @gucarslan şuanda aöl 2 yıllık bölüm öğrencisiyim. Anadolu üniversitesi'ne tecil etmek için başvuru yapacağım. eğer ki tecil yapamazsam ne yapabilirim diye düşünüyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@aliaytac41 gc almak için askerlik zorunlu değil, belge sunmanız zorunlu oluyor.
    ilgili belgeyi bağlı bulunduğunuz askerlik şubesinden temin etmeyi denemelisiniz.
    ya da mülakata gireceğiniz konsolosluğun bu belgeyi sizden talep etmemesiniz umut etmeniz gerek.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@kadirkurtgoz bir üstteki yorum sizin için de geçerli..

• Merhaba,

Biz mülakata 3 kişi gireceğiz , eşim ben çocuğum,

Aklımda çok soru var ve burada da süreçler biraz karışık ilerlemiş dosya taşıyanlar , taşımayanlar... bende istenen evraklar konusunda kafa karışıklığı yarattı 🙂 yardımcı olabilirseniz , çok müteşekkir olurum 🙂

Ankara daki mülakat için tüm belgeleri e-devletten almamız yeterli oluyor mu , neler hazırlamam gerekiyor tam liste yapamadım,
    istenen ana evraklar ve yardımcı olabilecek evrakları nasıl hazırlamalıyım

-vukuatlı Adli sicil kaydı
    -Nufus kayıt örnegi (anne baba eş çocuk ve kendim dahil) şeklinde mi olacak ?
    yoksa (sadece ben eşim ve cocuk dahil ) şeklindemi olacak
    yada nufus mudürlüğünden kırmızı muhurlu ıslak imzalı mı olmalı

-Formül A (2 fotokopi )
    -Formül B (2 fotokopi )
    -Pasaportlar (2şer fotokopi )
    -Askerlik belgesi (2 fotokopi )
    -Evlilik cüzdanı (2 fotokopi )
    -Diploman (2 fotokopileri mi yoksa bunlarda e-devletten barkodlu alınması lazım)
    -Hesap dökümü

Unganlar için
    Bizim aşı kaydımız yok sanırım, covid aşımız da yok
    Biz sadece çocugumuz aşı karnesi götüreceğiz ( e -devletten çıktı alsak yeterli oluyor mu )

Yardımınız için şimdiden tşkler

• @cptmuzaffer yok yanlış anladınız amerikaya giriş için sormuştum

• @gucarslan merhaba gucarslan bey sizce ne yapmalıyım bu konuda:
    sağlık muayenesi sonrası nicolsonun bize "bunu amerikaya girerken vereceksin" diyerek verdigi asi listesinde polionun 2.3.doz tarihleri var. Bunlari saglik ocaginda damla seklinde yaptirsak problem olur mu veya USA girişte bu aşıları tamamlayıp mı gelmiş diye acaba bakıyorlar mı

• Merhabalar bir sorum olacaktı mülakata giderken üç teklifi ya da iş görüşmesi ile ilgili bir belge götüren var mı acaba nasıl bir belge götürmemiz lazım ona göre karşı taraftan böyle bir belge talep Edip alıp öyle gitmem gerekiyor ama belgenin nasıl olması gerektiği ile ilgili herhangi bir bilgim yok bilgisi olan yardımcı olabilir mi lütfen

• @gucarslan Anladım, çok teşekkür ederim

• @brkkrmz27 mülakatta sizden iş teklifi ile ilgili bir belge vs. istenmiyor. Orada ne iş yapacaksınız diye sorduğunda belgelemeniz gereken bir evrak yok.

• @deryaasan şimdi şöyle bir durum söz konusu Amerika’da birkaç ayette birkaç tanıdığım var ve kalacak yer ve işi imkanım var o eyaletlerde fakat hiçbir şey kesin olmadığı için yani en azından vizeyi hala alamadıgımız için kesin gelirim diyemiyorum bunlardan biri DS 260’ta verdiğim kalacağım adres ve orada bir firma var orada çalışacağım gidersem olur ki şayet. Onun dışında ama birkaç yer daha var bunları sözlü beyanda bulunmam yeterli mi yoksa bunlarla ilgili bir evrak talep etmem gerekiyor mu mesela oradaki firmalardan

• Merhaba arkadaşlar mülakatlarını atlatanlara yeni yaşamları hayırlı olsun darısı bekleyen arkadaşların başına. Bir soru sormak istiyorum. Dosyasını Viyana’ya taşıyıp mülakat tarihi alanlar Schengen vizesi mi aldı yeşil pasaport mu var yardımcı olurlarsa sevinirim. Çünkü biz Schengen deneyeceğiz ama riske atmak da istemiyorum ya red gelirse diye.

• @brkkrmz27 sözlü beyan edin fakat çok ayrıntıya ve birkaç yer daha var diyerek konuşmayı uzatmayın . Kısa ve net cevaplar vermeniz yeterli olacaktır. Her hangi bir belge sunmanız da gerekmiyor iş ile ilgili. Sadece greencardın gideceği adresi bir kağıda yazıp vermeniz yeterli olacaktır.
    ( Ben nereden biliyorum bunları ? Bu sorunuz forumda defalarca soruldu ve forumun yöneticilerinin ve deneyimli kullanıcıların söylediklerinden) sizde geçmiş mülakat deneyimlerini okudugunuzda sorulan soruları ve cevapları göreceksiniz. Bol şans dilerim size.

• Merhabalar 5 şubat günü mükakat görüşmem gerçekleşecek. Bütün belgeleri hazırladım fakat üniversiteyi henüz bitiremediğim için lise diploması lazım. Fakat ben lise diplomamın orjinalini bulamıyorum. Bu konu hakkında ne yapabilirim?

• @gorkemuz merhaba öğrenci belgeniz ve devletten alacağınız lise mezuniyet belgesini hazırlayın. Zaten lise diplomanız okudugunuz üniversitededir yüksek ihtimalle.

• @gorkemuz okulunuzun bağlı olduğu ilçe meb e gidip durumu anlatırsanız aslı gibidir belgesi ya da transkript veriyorlar diye biliyorum bu belgeyi sunabilirsiniz

• ⭐⭐⭐⭐

@gorkemuz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar 5 şubat günü mükakat görüşmem gerçekleşecek. Bütün belgeleri hazırladım fakat üniversiteyi henüz bitiremediğim için lise diploması lazım. Fakat ben lise diplomamın orjinalini bulamıyorum. Bu konu hakkında ne yapabilirim?

Lise diplomanız üniversitededir. Öğrenci işleri ile görüşün lütfen. Bol şanslar.

• Kcc’ye dosyamı hong kong’a taşımak istediğimi belittim fakat bana bu yanıtı verdiler;
    Vaka numaranız artık mülakat işlemleri için günceldir. Bir mülakat tarihiniz varsa, https://dvprogram.state.gov kontrol etmeniz için e-posta yoluyla bildirim alacaksınız. DS-260'ınızda değişiklik yapmanız gerekiyorsa, mülakatınızın yapılacağı konsolosluk bölümüyle iletişime geçmeli veya değişikliklerinizle ilgili bilgileri mülakat randevunuza getirmelisiniz. Vakanız planlanmaya hazır olduğundan, KCC artık başvurunuzun kilidini açamaz veya mülakat yerinizi değiştiremez.

Bu durumda ben ne yapmalıyım? Ankarada bana mülakat geleceğini mi söylüyorlar?

• @kadirkurtgoz Case numaranız cutoff içerisinde olduğu için artık sadece HK konsolosluğu aracılığıyla taşıyabilirsiniz. Visa navigator kullanarak konsoloslukla iletişime geçmeyi deneyin.

HK Visa Navigator

Benzer Başlıklar

• 153
  • 180
  • 642
  • 316
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

126

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |